ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta! • Temos rodymas - Kruopos

Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
  Spausdinti

Kruopos
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 05 Gru 2010, 19:56 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Nuo vaikystės esu labai pripratęs prie visokiausių košių, ypač grikių ir avižinių. Kai pradėjau valgyti termiškai neapdorotą maistą, pasigedau šių košių, nes neapdorotų neradau. Radau tik baltųjų grikių eko parduotuvėse, kurie labai brangūs (prieš pora dienų taip pat radau ir maximoje, išbandžiau jų gyvybingumą daiginant-dygsta+patys pigiausi grikiai maximoje) bet baltieji man kažko neskanūs, o rudųjų termiškai neapdorotu dar neradau. Ta pati situacija ir su avižų kruopomis. Dar kartais valgau daigintų kviečių, bet labai nedaug. Dar nebandžiau termiškai neapdorotų perlinių kruopų, gal kas bandėte?
Pagrinde žaliavagystėje pasigendu to tokio "kieto" maisto, kaip košės. Todėl ieškau kas tai galėtu atstoti.:]


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 05 Gru 2010, 21:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
man labai skanu daiginti kviečiai sumalti mėsmalėje kartu su morkomis ir svogūnais.. niu tikrai skani košė, bet pasiterlioti reikia, kol sumalsi, todėl darydavau didesnę porciją dviem dienom. tik kelias dienas iš eilės pavartojus- iš nosies bėga :( mat, labai daug gleivių suformuoja.. svogūnas naudojamas kartu- kaip šioks toks priešnuodis, nes tiek svogūnai, tiek česnakai padeda sumažinti gleivingumą.

galima bandyt daigintus kviečius malti blenderyje, bet gaunasi nelabai tiršta košė ir skonis būna ne toks intensyvus, nes vanduo jį praskiedžia..

berods, Skanėjos perlinės kruopos man dygo, pačias pigiausias pirkau, bandžiau kažkada. bet dygsta ne visos kruopelės, nes matyt kai kurie perliukai yra pažeisti, kai buvo šlifuojami.. taigi nevalgau

o balti grikiai visose Maximose??


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 05 Gru 2010, 21:41 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Na baltus grikius radau CUP'o vieno x maximoje, bet jei viena turi tai ir kitos turės. Dabar masiškai užvežė Lenkiškų "Melvit" firmos grikių, net kelių rūšių. Net keista, dabar tiek kaitintų grikių rūšių, kad net prieš grikių krizę tiek nebuvo:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 09 Gru 2010, 17:56 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Jelena rašė:
man labai skanu daiginti kviečiai sumalti mėsmalėje kartu su morkomis ir svogūnais.. niu tikrai skani košė, bet pasiterlioti reikia, kol sumalsi, todėl darydavau didesnę porciją dviem dienom. tik kelias dienas iš eilės pavartojus- iš nosies bėga :( mat, labai daug gleivių suformuoja.. svogūnas naudojamas kartu- kaip šioks toks priešnuodis, nes tiek svogūnai, tiek česnakai padeda sumažinti gleivingumą.


Aš visada galvodavau, kad būtent česnakas ir svogūnas skatina gleivingumą... Vartoju daigintų kviečių labai nemažais kiekiais ir slogos niekada neturiu. Česnako ir svogūno visai nesinori.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 09 Gru 2010, 19:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Česnakai ir svogūnai tirpdo gleives, taip skatindami jų išsiskyrimą, bet jie neformuoja, nedidina kūno gleivingumo, ir yra netgi šarminiai produktai.
Nuo mažo kiekio kviečių nieko man nebūna, bet jei reguliariai kelias dienas pavalgau- nosis rytais užkimšta, ir vaikui varva iš nosies, net jei pats jų nevalgo, bet gauna per mano pieną. Mane veikia panašiai kaip pienas. Galiu įtarti, kad tiesiog dėl to, jog jų niekad nevalgiau, tik du kartus šiais metais užėjo ūpas, kai apie porą savaičių reguliariai valgiau daigintų kviečių "košę".


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 06 Sau 2011, 15:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Šiandien nusipirkau pabandymui laukinių raudonųjų ryžių ir juodųjų ryžių, nes pasiilgau tų ryžių ;) kokia jūsų nuomonė apie ryžius, ar naudojate, jei taip tai kaip????


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 06 Sau 2011, 17:28 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Juoduosius, iš IKI pirktus, daiginau - stabiliai dygo, tiesa, kiek lėtokai. Net gerokai sudygę ryžiai buvo kietoki ir su lengvu kartumu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 06 Sau 2011, 19:59 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
o kruopas (ryzius) irgi reikia sudaiginti ar tik ismirkyti? ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2011, 09:29 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Skonis jų nelabai skiriasi sudaigintų, tai net nežinau :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2011, 14:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
visur skirtingos rekomendacijos, vieni rašo, kad užtenka tik mirkyt, kiti rekomenduoja būtinai daiginti.. nžn kaip su kruopom, bet manau, kad bus tas pats kaip su ankštiniais. man vien išmirkyti l.sunkiai virškinasi, dieną padaiginti- lengviau, o 3-4 paras daiginti visai super vos ne kaip vaisiai virškinasi. įtariu, kad taip bus su visom kultūrom- ankštiniais, grūdais, sėklomis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2011, 17:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Sugalvojau ir vakar išbandžiau grikių kruopų pieną - 2 paras mirkinau-daiginau, sumaliau blenderyje ir nukošiau. MAN SKANU.
Tiesa, grikių kruopos mano augintos (buvo įdomu pabandymui nedidelis kiekis).Dėl to ir vartotina tik maltos - nenulukštensi rankomis gi.
Bet pagalvojau, kad galima įsigyt pas kokius ūkininkus , pietų Lietuvoj ypač nenulukštentų, t.y. žalių ir turėti pasiįvairinimui.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2011, 20:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
aš kartą pasidariau daigintų kviečių pieną, daiginau gal porą dienų, gal ilgiau.. panaudojau puodelį grūdų ir gal 3 puodelius h2O. net šlykštu buvo nuo saldumo. o mano vyrokas (paprastas vegetaras) paragavęs pasakė, kad visai nesaldu.. pastovėjo trumpai tas pienas ir storas sluoksnis krakmolo ant dugno susidarė... va dabar ir suprask, kaip yra. nes skaičiau, kad daiginimo metu krakmolas kažkokias transformacijas patiria. bet realiai pamačiau, kad jo l.daug lieka. vienareikšmiškai, toks krakmolingas produktas turi būti l.saikingai vartojamas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 10 Sau 2011, 17:52 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
tai vis del to,kur galeciau rasti tinkamu mirkymui/daiginimui ryziu? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 10 Sau 2011, 18:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
man dygo paprasti supermarkete pirkti rudieji natūralūs ryžiai. bet ką su jais daryt taip ir nesugalvojau, nes jie kieti. nebent malti į tyrę ir naudoti kaip pagrindą kokiems padažams.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 10 Sau 2011, 20:35 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Aš nujaučiu,kad ryžiai yra nevertotini......nes aš jau tris dienas mirkau ryžius, bet jie kieti ir kieti;-)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 11 Sau 2011, 18:00 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
O jie lieka kieti net ir sudygę. Bet ne tiek kieti, kad trukdytų kramtyt. Kviečiai pirmąją dieną po dygimo ne ką minkštesni :) Aš pirkdavau IKI, berods gurman serija, rudi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 31 Sau 2011, 16:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Pirkau Skanėjos "Natūralūs ir laukiniai ryžiai", mirkinu pabandymui laukinius, nes jie mažiausiai pažeisti ir pranešiu apie rezultatus. O šiaip radau pas Talifero receptuka - sumali kavamale, pamerki 2 paras (šaldytuve) ir valgai su avokadu. Visai neblogai, laukiniai duoda tokį malonų prieskonį.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 22 Kov 2011, 16:32 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Kov 2011, 00:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: norvegija
kai pasigendu kruopu, tai palepinu save tokia kose: mirkytos(daigintos) perlines kruopos, avokadas ir mirkytos razinos. Kartais iberiu daigintu lesiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 23 Kov 2011, 03:08 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
kas link ryzhiu tai jie turi daug krakmolo, labai daug, kuris sunkiai virshkinamas jei nevirtas ar kitaip tos ilgos grandines nesuardomos. del to zhalius juos valgyti nekazhka, nepadeda ir mirkymas:) daugumoj atveju jie tiesiog trapesni pasidaro.

kas link laukiniu ryzhiu (ilgi, ploni, juodi ar pilki), tia jie yra vandens zholiu seklos, tiagi praktishkai ne grudai, o seklos. jie yra termishkai apdoroti po nurinkimo del to yra negyvi. jie nedygsta, o tiesiog "prazhysta" jei laikyti vandenyje gan ilgai (shaldytuve, gal pora dienu ar pan (priklausomai nuo rushies)), o jei stiklaini su vandeniu ir ryzhiais laikyti dzhiovintuve, tai dvigubai greichiau "prasiskleidzhia" tos seklos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 04 Bal 2011, 13:34 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Brangieji,būkime tikslūs. Mus skaito visas pasaulis :mrgreen:
PERLINĖS kruopos-tai šlifuoti MIEŽIAI. Grucė grucukė,ir tiek.
Tad geriau rekomenduokim daigintis nenuskriaustus miežius.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 04 Bal 2011, 15:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Smilga, aišku, miežiai "nenuskriausti" ir nešlifuoti- geriau, bet esu atlikusi eksperimentą, tai man dygo ir perlinės, nors ne visi grūdeliai, nes kai kurie yra pažeisti. taigi, neišbraukim šį produktą visai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 07 Bal 2011, 22:31 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Vėl likau nesuprasta. Na,pati parašysiu. Alio,"Visas Pasauli"! Kai žaliavalgiai vardina,kad valgo daigintus kviečius,miežius,perlines kruopas-nepamanykit,jei nesat domėjęsi,jog yra toks augalas "PERLA". O gal "PERLAI". Tai nubrūžinti miežiai.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 26 Geg 2011, 21:24 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Paklausiu tokio kvailo klausimo, kuo skiriasi avizos nuo aviziniu dribsniu? :) na ne apie isvaizda kalbu, bet kas su tom avizom padaroma, kad gaunasi tie ploksti dribsniai. Ar tie dribsniai dar gyvi? Turiu omenyje ne tas granolas, kur pakaitintos traskios ir pan. bet paprastus avizu dribsnius. Kazkaip man labai skanu jas su blenderiu bei vandenuku susitrinti, dar koki banana imetu. Bet tik neseniai susimasciau, ar tai tikrai gyvas maistas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 26 Geg 2011, 21:36 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
išvalytas nuo lukšto avižas apverda arba garais apdoroja, presuoja ir gauna dribsnius


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kruopos
StandartinėParašytas: 28 Geg 2011, 00:24 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Tai kaip supratau jos ne tik, kad negyvos, bet dar ir neturi jokiu mineralu, vitaminu, nes yra be luksto, t.y. tuscios kalorijos? Cia kazkas panasaus gaunasi kaip manu kruopos ar koks kuskusas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 30 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007