Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Krakmolingos daržovės
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Kov 2011, 22:18 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Šiuo metu, žiemą, stengiantis maitintis kuo artimesniu mūsų kraštui maistu, lieka tik krakmolingos daržovės. Kaip pats pastebėjau dabar jos sudaro praktiškai 70-90% mano raciono. Tai morkos, salierai, kaliaropės, burokėliai, pastarnokai, bulvės. Skaniausios dabar morkos ir pastarnokai.
Man labai skanu jas valgyti sutrintas arba salotų pavidalu, plius sumaišytas su saulėgrąžų aliejumi.
Kokia jūsų nuomonė apie šias mums artimas daržoves? Ar dažnai jas valgote?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 15 Kov 2011, 09:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
is siu isvardintu produktu, as daugiausia vartoju morkas :D rudeni vartodavau ir burokelius, pastarnoku dar nesu ragavusi :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 15 Kov 2011, 12:27 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Vas 2011, 19:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:61
Dar vartojam griezcius, ropes, baltuosius ridikus, petrazoliu saknis. Jie taip pat neblogai issilaike. O burokeliai, morkos - nepakeiciami siuo metu laiku. Salotas labai paskanina topinambai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 15 Kov 2011, 16:11 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kestas rašė:
Šiuo metu, žiemą, stengiantis maitintis kuo artimesniu mūsų kraštui maistu, lieka tik krakmolingos daržovės. Kaip pats pastebėjau dabar jos sudaro praktiškai 70-90% mano raciono. Tai morkos, salierai, kaliaropės, burokėliai, pastarnokai, bulvės. Skaniausios dabar morkos ir pastarnokai.
Man labai skanu jas valgyti sutrintas arba salotų pavidalu, plius sumaišytas su saulėgrąžų aliejumi.
Kokia jūsų nuomonė apie šias mums artimas daržoves? Ar dažnai jas valgote?


Vartojam viską tavo išvardinta, nes viską galima užsiauginti!
Pas mane šaldytuve Biofresh sekcijoje išsilaikę poras vienas dar (tiesiog suvalgėm anksčiau).

Rauginti kopūstai. Burokėliai rauginti labai skanu. Pas mane dar laikosi rauginti agurkai. Na, čia nuo požiūrio priklauso.

Prie krakmolingų daržovių dar priskirčiau patisonus. Pas mane jie susikryžmino su moliūgais, pakeitė formą - tapo kaip mažas moliūgas, tačiau išlaikė kietą odelę ir puikiai laikosi.
Tuoj atidengsiu pastarnokus, ir pažiūrėsiu ar išsilaikė per žiemą, žinau kad kai kas taip daro. kasiu geltekles ir topinambus. Kai surašiau, pasijaučiau turtinga:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 15 Kov 2011, 16:19 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Kov 2011, 15:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:34
patikekit tokia ir esat :) mes jau lyg ir turim kur sodintis bet dar visai zali :) ta prasme nieko nenusimanom. o nuskambejo kaip, kad simtaprocentiniai zaliavalgiai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 18 Kov 2011, 10:06 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
ponas Dougas Grahemas teigia, kad, kai pas žaliavalgį yra visiškai švarus, neaplipdytas gleivėmis ir šlakais žarnynas, daržovių ląsteliena yra per grubi jo žarnynui, taigi kietos daržovės, turinčios daugiau netirpiosios ląstelienos, nei tirpios, neturėtų užimti pagrindinę vietą žaliavalgio racione.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 12 Spa 2011, 17:53 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Spa 2011, 19:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:25
Miestas: Venta
Lytis: Vyriška
Vietovė: Venta
Jelena rašė:
ponas Dougas Grahemas teigia, kad, kai pas žaliavalgį yra visiškai švarus, neaplipdytas gleivėmis ir šlakais žarnynas, daržovių ląsteliena yra per grubi jo žarnynui, taigi kietos daržovės, turinčios daugiau netirpiosios ląstelienos, nei tirpios, neturėtų užimti pagrindinę vietą žaliavalgio racione.

Yra dar kai kas. Daržovių ląsteliena yra reikalinga (būtina) mūsų simbiontinėms bakterijoms, o jos savoruoštu daro mūsų kūną super organizmu :D, dėl to maistą reikia labai gerai kramtyti (net 60 krimsnių kasniui), kas nebūdinga (ir nesveika)šiuolaikiniam gyvenimo tempui. Steven R. Gill et al. Metagenomic Analysis of the Human Distal Gut Microbiome // Science. 2006. V. 312. P. 1355–1359. за материалами www.cbio.ru

_________________
Ныне, это твоё Колесо Жизни Сказало Пламя Искре. Ты - Я, моё подобие и моя тень...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 25 Spa 2011, 18:18 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 13:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: miestas
Kaip jus valgot zalius burokelius, nes geriant zaliu burokeliu sultis jas reikia apie 2 valandas palaikyti ir tik paskui vartoti ,atceit dingsta kazkokie nuodai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 25 Spa 2011, 20:20 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Rgs 2011, 08:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
vartoju burokeliu sultis kelis kartus per savaite, tad jei ten kas yra nesveiko tikrai noretusi zinoti. Jei kas turi info sia tema, prasau, pasidalinkite. Visgi kiek vartojau, nieko blogo nepasijuto, o visur kur spaudzia naturalias sultis ir burokeliu pora valandu nelaiko, jei kas butu nuodingo, tikrai butu zinoma ta tema placiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 26 Spa 2011, 06:09 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:15 Lie 2011, 07:23
Karma: + 3 -
Pranešimai:50
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Sveiki,

šviežios burokėlių sultis yra labai veiksmingų medžiagų koncentratas (Fe, Cu, Zn, jodas, vitaminai, cukrus ir t.t.). Tų sulčių nauda gali būti didžiulė, jei vartojimas yra saikingas. Perdozavimas gi veikia priešingai.
Todėl daug kam pasireiškia, pvz, pykinimas, t.y. apsinuodijimas. Laikant sultis 2-3 val. ore, vyksta oksidacija ir naudingų medžiagų koncentracija ir, suprantama, poveikis mažėja. Be to burokėlių sultis atsargiau turi vartoti tie, kas serga cukralige, hipotonikai, sergant diarėja. Rekomenduotina pamaišyti burokėlių sultis su morkų sultimis (1:3).


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 26 Spa 2011, 10:03 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Man rodos cia mitas del kazkokiu nuodingu medziagu burokeliuose ar ju sultyse. O laikyti, kaip tik nereiketu, nes zusta enzimai (virskinimo fermeintai). O pykinimas tai ne nuo burokeliu pasireiskia, o del to kad valosi organizmas. Burokeliu sultys gali buti labai geru indikaturiumi ir parodyti kaip smarkiai uzsiterses organimas. Svariam, sveikam zmogui nuo ju nebus bloga ir sultys nebus slykscios, o turinciam problemu, jos gali buti neskanios, kuri laika isgerus pykinti. Kuo labiau organizmas uzsiterses, tuo blogiau galite pasijusti isgerus sulciu. Siulyciau apie tai paskaityti placiau: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/orga ... s-266.html


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Krakmolingos daržovės
StandartinėParašytas: 26 Spa 2011, 18:41 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 13:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: miestas
Burokėlių sultys

Burokėlių sultyse gausu cukraus, yra vitaminų C, P, B1, B2, PP. Taip pat yra ženklus kalio druskų, geležies, mangano kiekis. Burokėlių sultyse esančios naudingos medžiagos stimuliuoja kraujodarą. Didelė magnio koncentracija normalizuoja nervų sistemos darbą, kai žmogus patiria stresus, įtampą, jį kankina nemiga. Šios sultys taip pat pagerina žarnyno peristaltiką, todėl yra nebloga priemonė vidurių užkietėjimo profilaktikai.

Tačiau šviežiai spaustose burokėlių sultyse yra kenksmingų junginių, kurie ore suyra. Todėl prieš geriant burokėlių sultis būtina palaikyti 2 – 3 valandas šaldytuve, atvirame inde.

Kaip bebūtų gaila, kai kuriems žmonėms burokėlių sulčių negalima gerti. Kartais jos sukelia pykinimą, vėmimą, galvos svaigimą, padažnėjusį širdies plakimą, bendrą silpnumą.

Pratintis prie koncentruotų burokėlių sulčių reikia palaipsniui pradedant nuo vieno arbatinio šaukštelio per dieną. Prieš geriant šias sultis reikėtų atskiesti virintu vandeniu arba erškėtrožių nuoviru. Burokėlių sultis galima maišyti su morkų, kopūstų, obuolių, slyvų ir spanguolių sultimis.

Sergant inkstų ligomis, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige burokėlių sultys nerekomenduojamos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007