Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2
  Spausdinti

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 21 Vas 2013, 00:08 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Geg 2011, 22:19
Karma: + 0 -
Pranešimai:15
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Gal kas zinot, kaip atskirt Goji uogas geros ar blogos? Siaip visur kaina apie 100lt uz kg. Vilniuje radau uz 75lt, skonis panasus, gal tik ne taip tvarkingai atrodo..

_________________
http://www.zachh.lt- Astrologija | Numerologija |
http://www.sdirbtuves.lt - Koučingas | Psichologija | Integralinis programavimas
Sąmoningumo dirbtuvės


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 05 Geg 2013, 07:27 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Bal 2013, 13:23
Karma: + 0 -
Pranešimai:51
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Gal kas džiovinote maistą pirtyje?

Prabudus parėjo minčių kad pirtyje eitų džiovinti vaisius uogas lapus ir kitus augalus bei pjaustytus topinambus dideliais kiekiais ant šilumai pralaidžių audinių padarytų lentynų pavidalu bei pasidaryti norimą temperatūrą žaliam variantui ar nežaliam.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=8BRdY0NR08g


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 05 Geg 2013, 21:18 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Lie 2011, 18:49
Karma: + 5 -
Pranešimai:79
Lytis: Moteriška
Vietovė: Žeimelis
gamtos vaikas rašė:
Gal kas džiovinote maistą pirtyje?

Prabudus parėjo minčių kad pirtyje eitų džiovinti vaisius uogas lapus ir kitus augalus bei pjaustytus topinambus dideliais kiekiais ant šilumai pralaidžių audinių padarytų lentynų pavidalu bei pasidaryti norimą temperatūrą žaliam variantui ar nežaliam.


Kad gal drėgna būtų, bet tai pabandyk mažais kiekiais, jei turi pirtį ir parašyk, kas gavosi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 05 Geg 2013, 21:19 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Bal 2013, 13:23
Karma: + 0 -
Pranešimai:51
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Kai turėsiu pirtį pakviesiu į svečius:)

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=8BRdY0NR08g


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 05 Geg 2013, 21:25 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Lie 2011, 18:49
Karma: + 5 -
Pranešimai:79
Lytis: Moteriška
Vietovė: Žeimelis
gamtos vaikas rašė:
Kai turėsiu pirtį pakviesiu į svečius:)

Jėga :) O čia kada nusimato? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 06 Geg 2013, 16:43 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:970
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Visas žoleles dideliais kiekiais džioviname pastogėje, kurią įšildo saulė, tiesiog paskleidę ant popieriaus. Žemuoges, juoduosius serbentus, braškes, mėlynes taip pat - uogos sudžiūsta per kelias savaites ir būna labai kvapnios. Taip pat šioje palėpėje laikome per žiemą spanguoles sąmanose, išsistovi per visą žiemą iki liepos mėnesio.

Nėra reikalo pleškint malkų, kai yra saulė ;) O obuolius, kriaušes, pomidorus džiovinam orkaitėje ~70 laipsnių temperatūroje. Aš sau leidžiu temperatūrą iki 70 laipsnių :), nes manau, jeigu aš pati nežūstu pirtyje prie 70 laipsnių, tai ir maistas iki tokios temperatūros dar yra gyvastingas :D

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 06 Geg 2013, 16:54 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Bal 2013, 13:23
Karma: + 0 -
Pranešimai:51
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Tai aš ir turėjau galvoje tokius kaip obuolius ir kriaušes ir dėl to didelę orkaitę pirties pavidalu:) Tai yra vynuogėms, abrikosams, persikams, slyvoms, vyšnioms, trešnėms. Ir kriaušėms. Kad būtų ką saldaus valgyti pusryčiams ir iki pietų bei daug benzo. Ir nereikėtų rūsio - nei obuoliams nei kriaušėms nei morkoms.

O kada pirtis bus tai velnias žino

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=8BRdY0NR08g


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 06 Geg 2013, 19:19 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Lie 2011, 18:49
Karma: + 5 -
Pranešimai:79
Lytis: Moteriška
Vietovė: Žeimelis
Obuoliams džiovinti užtenka kambario temperatūros, nieko nereikia, džius daug ilgiau, apie pora dienų, bet tada būna labai skanūs ir dantims jaučiasi geriau, negu džiovinti aukštoj temperatūroj. Tik negalima džiovinti ant plastiko, nes pelyti pradeda.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 23 Rgp 2013, 20:20 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:04 Kov 2011, 12:09
Karma: + 0 -
Pranešimai:6
Sveiki,
norėjau paklausti, gal kas turite šį džiovintuvą, ar žinote plačiau apie jį, nes į Excalibur ar Sedona kol kas investuoti nenoriu, nes žaliavalgystę dar tik po truputėlį pratinuosi. ;)

http://aindra.lt/maisto-dziovintuvas/50-maisto-dziovintuvas-komo-foody-pro.html


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2013, 16:14 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki,
Gal kas pasidalinsit praktine džiovinimo patirtim. Pernai bandžiau džiovint mėlynes. Sudžiūvo gražiai, bet žiemą pradariau ir išmečiau, nes buvo užzsiveisę kažkokie gyviai, uogos pasidengę voratinkliais. Mano mama sudžiovino obuolius, tai po sausio mėnesio ten atsirado kirminų. Šiemet teko į šiukšlių dėžę suversti slyvas, nes Sedonoj užstačiau per trumpą laiką, laikas pasiaigė naktį ir paskui į jį prilindo musių. Kai ryte atidariau dureles, jų buvo viduj visas debesis. Na žodžiu kažkas man nori pasakyt, kad geriau nedžiovinčiau nieko :) .... O visgi, gal yra koks būdas kaip galima dezinfekuot visą gėrį prieš džiovinant? Kokioj citrinos rūgštyje pamirkyt ar ka?... nebežinau.
Mamos kaimynė tai sako baigus džiūti įdeda į orkaitę ir 5 minutėm nustato 200 temperatūrą. Tada žūva visi gyvių kiaušinėliai ir jokie kirminai nebeatsiranda. Bet ta temperatūra visą džiovinimo vargą rodosi nubraukia per 5 minutes.
Va ir dar, gal kas turite vandeningų slyvų džiovinimo patirties. Rašo, kad galima džiovint tik nevandeningas. Teisybė?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2013, 10:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:970
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
O į ką laikai sudėjus? Vienais metais prisidžiovinau juodųjų serbentų ir susidėjau į stiklinius indelius - viskas supelijo. Dabar viską susidedam į popierinius maišiukus arba dėžutes ir pribadau ten daug skylučių. O kirmėlių tai niekad neišsirisdavo, džiovinam viską iki 70 laipsnių temperatūroj.
O dėl slyvų, tai tikrai reikia tinkamos džiovinimui veislės slyvų, nes antraip lieka tik skūra ir/arba rūgštumas neišpasakytas:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2013, 11:44 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Taip, mėlynės rodosi ir buvo stikliniam inde. Na gal tada reiketu kokius maišelius pasiūti, nes jeigu bus ten kažkas su skylutėm, tai maistinės kandys iš karto aptiks. Iki 70 temperatūra tai ne tas pats kas 38 temperatūra.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2013, 13:35 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Siemet pirma karta as dziovinau savo slyvas, geda, bet lietuvisko pavadinimo net nezinau, zodziu tos dideles tamsiai violetines: http://www.sodininkyste.lt/namine-slyva/
Nezinau ar jos priskiriamos prie sultingu ar nelabai, bet kai normaliai prinoksta, tai tikrai bevalgant sultim apsitaskyt galima :) O ir saldzios jos tikrai...
Dziovinau pjaudama per puse ir tikrai labai ilgai... gal 3 paras ir realiai is ju nieko neliko- plokscios traskancios, labai rugscios odeles. Gal reikejo uzbarstyt raw cukraus ar medaus paslakstyt, butu bent kaip saldainiukai :) kolkas laikau jas spinteleje, stikliniame uzsukamam inde, gyviu nesimato:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2013, 14:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:970
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Medžiaginiai maišeliai irgi labai gerai - močiutė, mama tik taip ir dėdavo visokiausius džiovintus vaisius, aguonas ir pan. Pas mus gerai išdžiūvusių vaisių musytės nebepuola:) O visokias uogas tai aš mėgstu džiovinti tiesiog palėpėje kartu su visokiomis žolėmis ir vaistažolėmis - visai natūralus džiovinimas.
O kas dėl slyvų, tai visgi reikia tinkamos veislės. Mano močiutė džiovindavo, būdavo labai skanios ir minkštos, labai panašiai kaip dabar parduotuvinės.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
TURBO MAISTAS

forume Žaliavalgystė

Sigita M.

18

1915

15 Lap 2017, 17:22


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007