Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
  Spausdinti

Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 31 Sau 2011, 20:46 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Serbentine rašė:
Pagal griežtą žaliavalgystės koncepciją dehidruotas maistas - nėra irgi gerai...


O kodel dehidruotas maistas negerai? Pvz. duonelės?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 01 Vas 2011, 10:11 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
džiovintuve galima džiovinti, šildyti, fermentuoti, suminkštinti, marinuoti ir pan.
kas link žalio maisto koncepcijų ir pan. tai manau visi sutiktų, kad nuskintas nuo medžio vaisius daugelių atvejų bus maistingesnis, nei džiovintas. bet koks 'konvertuotas" produktas, praranda dalį savo teigiamų savybių "konvertacijos" metu. turint tai galvoje, reikia stengtis naudoti kuo šviežesnius produktus ir kuo mažiau juos apdoroti. ale bet tačiau, įsikiša kairtais mūsų įpročiai ir norisi mums ko nors "pagraužti", kaip kad kokiu duonelių, krekeriu, čipsų ir pan. vat ir prasideda visokios kulinarijos, "konvertacijos" ir pan. džiovintuvo pagalba
kitas atvejas kai džiovintuvas naudojamas - išsaugoti daržoves, vaisius, uogas ir pan. tam sezonui, kai tokie produktai nebeauga, o valgyti kažka naudingo norisi. tokiu atveju mano nuomone geriausia rinkti/pirkti produktus jų sezono metu ir džiovinti, dėti į tamsis stiklainius ir laikyti rudeniui, žiemai.

džiovintas maistas turi pakankamai daug kalorijų, nes visas vanduo išgaravo, produktas susitraukė, pamažėjo masė ir jo galima daugiau suvalgyti iki pasijusi sotus. kai tuo tarpu "šlapio' produkto suvalgyti, iki sotumo jausmo, reikės mažiau, nes jo tūris bus didesnis, o kalorijų kiekis lyginant su džiovintu maistu bus mažesnis. dėl to kas vengia kalorijų turėtu pasižiurėti atidžiau į džiovintus produktus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas: privalumai, trūkumai
StandartinėParašytas: 01 Vas 2011, 14:20 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Gru 2010, 19:38
Karma: + 3 -
Pranešimai:53
Mano manymu, svarbiausia neperlenkt lazdos ir pasistengt subjektyviai, bet teisingai ivertint savo galimybes. Neturiu nieko pries dziovintus vaisius/darzoves, tik aisku geriausia, kai dziovini pats, nes parduotuvese ir konservantus deda ir nezinia prie kokios temperaturos dziovina.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas: privalumai, trūkumai
StandartinėParašytas: 03 Vas 2011, 17:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Mano paminėta "griežta žaliavalgystė" LT neįmanoma.

Aš irgi iš esmės neturiu nieko prieš džiovintus produktus - maisto atsargas. Netikiu kad galima sėkmingai maitintis žaliu maistu, perkant vien iš parduotuvės, todėl maksimaliai stengiuosi išnaudoti tai ką duoda gamta ir užsiauginu pati.

Privalumai
- didelė naudingų medžiagų koncentracija. Pvz džiovinti pomidorai 100 g turi 9 mg Fe - vyro dienos norma.
- žiemos metu vaikams džiovinti vaisiai - tikras išsigelbėjimas, tik man gal reikėtų kokių 3 dehidratorių vasarai:) Dabar taupom slyvas, mėlynes, žemuoges ir t.t. Obuolių turim daugiau, bet jie sueis kai pabaigsim žalius.

Trūkumai
- sunku pasiruošti atsargas , jei tai darai pats.Sandėliavimas.
Į 9 padėklų Excalibur džiovintuvą telpa apie kibiras slyvų, o lieka koks 500 g.
- parduotuviniai apdoroti sulfitais - net Excalibur instrukcijoje taip siūloma palaikyti obuolių grožį:)
- manau kaip trūkumą visų reikėtų paminėti organizmo dehidraciją - taigi vaisius geriau mirkyti, o duonelėmis nepiktnaudžiauti.Beje, džiovintais produktais lengviau persivalgyti, nes jie išbrinksta skrandyje po kurio laiko. Kramtant norisi vis daugiau:)
- duonelių trūkumas - mažėjanti maistinė vertė.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas: privalumai, trūkumai
StandartinėParašytas: 04 Vas 2011, 08:44 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
sėklų duonelių trūkumas dar ir tas, kad oksiduojasi (angl. go rancid) riebalai, todėl patariama trumpai laikyt, parą-dvi..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas: privalumai, trūkumai
StandartinėParašytas: 04 Vas 2011, 09:41 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
manau asmeniškai bandyčiau pasidaryti paprastą džiovintuvą (atrodo Augusto puslapyje toks yra ir daug kitų internetinių puslapių) uogom ir vaisiam džiovinti kai jų yra perteklius.ten nieko per daug įmantraus nereikia. tokiu būdu nereikia pinigų leisti trim excaliburam ar pan. dėžę galima palikti sulanksčius kitiems metams ar tiesiog išmesti perdirbimui, o lemputę su laidu panaudoti ar pasilaikyti kitam sezonui.....


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas: privalumai, trūkumai
StandartinėParašytas: 04 Vas 2011, 11:09 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 09:33
Karma: + 4 -
Pranešimai:63
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaimas
Dar esu girdėjusi (o Nekantrioji ir mačiusi), kaip nagingas-išradingas žmogus pasidarė didelę džiovyklę iš spintos ( !? ) naudodamas kompo ventiliatoriuką, vieno gaminimo taško mini viryklę (oro šildymui) ir spintą su specialiai pritaikytom džiovinimui lentynėlėm. Pati naudoju Excaliburą - kartais "kepu" duoniukus, sausainius ar sluoksnius pyragams, bet šiaip tai jis man numatytas atsargų ruošimui. Beje, John'o Seymmour'o knygoje mačiau gana įdomios lauko džiovyklės pavyzdį (kuri ir šyla, ir oras joje juda), galbūt net bandysim susimeistrauti tokią sodyboje, nes vasaros pabaiga/rudens pradžia ne Excaliburo jėgoms, o ir džiovyklė be elektros - viliojantis pasiūlymas. Jei kam įdomu, galėsiu nuskanuoti ir įkelti vaizdelį.

_________________
Vaikų svajonės - išsirink ir įgyvendink asmeniškai


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 04 Vas 2011, 13:03 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 10:28
Karma: + 1 -
Pranešimai:33
Miestas: Vilniaus raj.
Būtų labai įdomu pamatyti paveikslėlį ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 05 Vas 2011, 11:11 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
na jei prakalbom apie džiovintuvus.....

buvau susimeistravęs sudedamą džiovintuvą, nes tuo metu daug keliavau. reikalas labai paprastas. pirkau food grade plastmases iš Heliopolio. namie "paskerdžiau" kaloriferį. viska sulipinau panašiai kaip ir excaliburą, tik kad visa dėžė buvo lengvai išardoma ir sudedama. Viskas puiku, pigu, daug darbo ir pan.
toliau projektas buvo padaryti visą tą reikalą ne ant 220V veikiantį, bet 24 ar 12 V, kad galima būtų pajungti saulės baterijas. viskas labai paprasta, reikia pakeisti kaitinimo spiralę, padaryti valdymą, kad galėtų persijungti ant įprastinės elektros energijos, jei nepakanka saulės (čia tikrai nesudėtingiausia dalis).

kas link spintų ir kt dėžių. tai reiktų atkreipti dėmesį iš kokių medžiagų jos padarytos, nes visokie senobiniai gaminiai dažnai buvo klijuojami nepačios geriausios kokybės klijais (faneros, drožlių plokštės ir pan), tai per ilgą laiką nors ir žemose temperatūrose, bet vistiek jie garuoja, nors ir mažai, o tas mano nuomone sveikatos neprideda :).

tiap pat jei jau gamintis koki džiovintuvą didesnį, reiktų atkreiptį dėmesį į jo formą. kaip žinia oras kampais nejuda, o mūsų visų megstamas excalibur'as visiškas kvadratas. ko pasekoje, maistas ant lentyneliu džiūsta netolygiai, jas reikia keitalioti ir pan. į tai galima žiūrėti pro pirštus, kai kiekiai maži (9 padėklai)ir energija yra neribota (rozete), tačiau kai naudoji saulės energiją ar mąstai apie taupumą dizainas, pradėda stipriai įtakoti. juo labiau pažiūrėjus i komercinius džiovintuvus (turiu galvoje fabrikams) tai jų forma ir veikimo principai, nelabai panašūs į excalibur, nes žmonės mąsto apie efektyvumą, o ne kaip paprasčiau pagaminti džiovintuvą :)

jei džiovinti saulėje tia reiktų nepamiršti "paslėpti" maistą nuo tiesioginių saulės spindulių, kas nepadaryta pirmajame paveiksliuke, nors idėja labai paprasta ir lengvai įgyvendinama....


Prikabinti failai:
food_dryer.jpg
food_dryer.jpg [ 139.53 KiB | Peržiūrėta 1238 kartus(ų) ]
dehydr2.jpg
dehydr2.jpg [ 95.74 KiB | Peržiūrėta 1238 kartus(ų) ]
dehydr1.jpg
dehydr1.jpg [ 89.14 KiB | Peržiūrėta 1238 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 07 Vas 2011, 14:11 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:12 Gru 2010, 17:44
Karma: + 4 -
Pranešimai:33
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Galbūt kas nors darėsi džiovintuvą iš puslapio geragyventi.lt ir yra pamatavęs kokia tiksliai ten temperatūra būna?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 20 Vas 2011, 20:23 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Gru 2010, 12:41
Karma: + 0 -
Pranešimai:11
Aš tai sėkmingai džiovinu orkaitėje, joje galima nustatyti 50 laipsnių. Kai durelės pravertos, temperatūra nepakyla aukščiau nei 45 laipsniai. Va.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 21 Vas 2011, 08:42 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
Marija rašė:
Galbūt kas nors darėsi džiovintuvą iš puslapio geragyventi.lt ir yra pamatavęs kokia tiksliai ten temperatūra būna?

manau tokio agregato vidaus temperatura priklauso nuo shventos dvasios :)

o jei rimchiau tai reiktu pasigaminti toki reikala ir tada idejus termometra pareguliuoti atidarant ar uzhdarant kokias tia ventiliacines angas, nes kambario temperatura labai itakos toki reikala taip pat. nebent ideti temperaturos rele, kuri atjungtu lempute ikaitus iki tam tikros temperaturos, kas tikrai nera sudetinga padaryti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 01 Kov 2011, 18:59 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 10:28
Karma: + 1 -
Pranešimai:33
Miestas: Vilniaus raj.
Linai, rašai, kad džiovinant saulėje reikia "paslėpti" nuo tiesioginių saulės spindulių. Ar čia galioja viskam? O kaip su saulėje džiovintais pomidorais?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 17:20 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Kov 2011, 21:24
Karma: + 0 -
Pranešimai:14
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Serbentinės noriu paklausti - kaip ten tie džiovinti serbentai, agrastai? Ar labai sukietėja ar pominkščiai išsidžiovina?
Iš uogų aš visą gyvenimą džiovinu tik mėlynes kibirais, nes mėlynės šaldytos ar iš uogienių nemėgiamos, o sudžiovintos - tikras delikatesas.
Klausiu dėl to, kad šaldyti juodi serbentai nelabai, o raudonus kažkada kekėmis šaldžiau, tai jie ėmė ir konkrečiai sudžiūvo šaldiklyje taip, kad nebeliko ko valgyti:))
Geriausiai šaldiklyje išsilaiko avietės, jas džiovinti būtų gaila, atitirpusios būna kaip šviežios.
Žemuogių taip pat nepavyko susidžiovinti, neskanu nei džiovintos, nei šaldytos, geriau visas praryti šviežias.
Labai super šaldytos vyšnios ir trešnės, šaldau cielas su kauliukais.
Slyvas, manau geriau džiovinti, nei šaldyti. Bandžiau kelis metus šaldyt skirtingas veisles, ne kas gaunasi. Šaldydavau iškaulintas, mėlynos pavirsdavo į košę atitirpus beskonę, o geltonos panašenės į maistą, šiemet tik džiovinsiu.
Cukinijos šaldytos visiškai negerai, gal jau ragavote savo džiovintas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 18 Bal 2011, 17:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Džiovinti serbentai, agrastai yra kietoki, nemirkytų nevalgysi. O ir šiaip mirkytus vienus - ne.
Serbentus aš naudoju smoothiams (bananai - obuoliai- serbentai, dž. kriaušės, žolių miltai o nuo pavasario, laukinės žolės) kai pasibaigai šaldyti. Arba vaikams tyrelei su bananu. Bananas aišku skoniui, svarbiausias ingredientas čia mano uogos. Žemuogės džiovintos man patinka. Geriau nei nieko žiemą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 31 Rgp 2011, 12:53 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 13:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: miestas
Man labai skanu džiovintos morkos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 06 Rgs 2011, 20:33 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Serbentine rašė:
... žolių miltai o nuo pavasario, laukinės žolės...


Įdomu, :mrgreen: gal apie žolių miltus galima plačiau ?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 06 Rgs 2011, 20:43 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
lumlum rašė:
...
Iš uogų aš visą gyvenimą džiovinu tik mėlynes kibirais, nes mėlynės šaldytos ar iš uogienių nemėgiamos, o sudžiovintos - tikras delikatesas.
...


Kažkaip šiemet nespėjau net paragauti :( jei pridžiovinot, važiuosim į svečius :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2011, 06:30 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Truputį_jogas rašė:
Serbentine rašė:
... žolių miltai o nuo pavasario, laukinės žolės...


Įdomu, :mrgreen: gal apie žolių miltus galima plačiau ?


Tai tiesiog išdžiovintų žolių mišinukas (prieš vartojimą galima sumalti į miltus), l.populiarus dalykas tarp JAV žaliavalgių, Green Powder. sudėtis gali būti įvairiausia, kas kaip sugalvoja. tinka ne tik laukinės žolės, bet ir lapinės daržovės ir daržovių lapai, nes jie taip pat l.turtingi visokiais gerais naudingais dalykais. Galima naudot kaip prieskonį, galima- kaip "maisto papildą". m


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2011, 20:36 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Kov 2011, 21:24
Karma: + 0 -
Pranešimai:14
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Kažkaip šiemet nespėjau net paragauti :( jei pridžiovinot, važiuosim į svečius :lol:[/quote]

Šiemet viso labo puikuojasi viena stiklinaitė šaldytuve. Rinkimo metu labai drėgnos dienos pasitaikė ir net pelijo uogos džiūdamos kaip niekad. Nedaug šiemet mėlynių miške, o ir mūsų pamėgtose vietose buvo žiauriai nualinti uogienojai, tiesiog ištryptas visas miškas, matyt, su šukom uždarbiautojai prasiėjo tik apie pinigus galvodami. Todėl nusprendėme visas surinktas uogas tiesiog suvalgyti šviežias.
Užtat šiemet aviečių metai, tik aviečių aš nedžiovinu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 11 Rgs 2011, 12:53 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
"Žuvies, grybų, vaisių ir uogų džiovykla"
http://www.autovega.lt/index.php?action ... 44&lang=lt

gal kas is vilnieciu patikrintu (paciupinetu ;) ) sias dziovyklas? kiek jos yra patvarios..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 17 Lie 2012, 12:00 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
O gal išeitų džiovinti paprastame šiltnamyje, uždengus žemę drėgmei nepralaidžia medžiaga arba pakelti šiltnamį šiek tiek virš žemės ir padaryti dugną iš to paties polietileno ar kitos nepralaidžios drėgmei medžiagos. Padaryti sausą šiltnamį ir tada išeitų džiovinti vaisius ir uogas dideliais kiekiais Lietuvoje vasaros metu, kurių, jeigu išsilaikytų, užtektų rudeniui, žiemai ir pavasariui ir valgyti kaip pagrindinį maistą, nes išmirkius vandenyje vaisiai ir uogos vėl būna panašiausi į šviežius, su beveik visom maisto medžiagom ir dar plius išeina iš likusio skanaus saldaus skysčio pasidaryti raw arbatos, pridedant džiovintų melisų ar mėtų ar kitų skanių lapų. O taip :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2012, 19:10 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:15 Rgs 2012, 14:32
Karma: + 0 -
Pranešimai:10
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
gerasvargas rašė:
Aš tai sėkmingai džiovinu orkaitėje, joje galima nustatyti 50 laipsnių. Kai durelės pravertos, temperatūra nepakyla aukščiau nei 45 laipsniai. Va.


Labai puiki mintis. Kokie minusai butu sio dziovinimo budo? Ar tam skirtos dziovykles butu naudingiau maistingumo atzvilgiu naudoti?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2012, 21:11 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Geg 2011, 21:39
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
gal kas zinote ar valgomi sakniniu salieru lapai? ar butinai turi buti lapiniai salierai, siemet auginu tik sakninius, bet norejau ziemai padziovint...aciu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovintas maistas (privalumai, trūkumai), technika
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2012, 06:55 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
žinoma, kad džiovinami, ir šakn.salierų ir petražolių


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
TURBO MAISTAS

forume Žaliavalgystė

Sigita M.

18

1915

15 Lap 2017, 17:22


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007