Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 75 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3
  Spausdinti

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 22 Spa 2012, 15:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
niekas tau neatsakė dėl želmenų.. žinau tik kad jie labai stimuliuojantys augimą , ir nerekomenduojami žmonėms su tikimybe onkologijai. O išsekusiems padeda atgaut jėgas.

NA O AŠ PASIDALINSIU NAUJAIS SANDĖLIAVIMO BANDYMAIS.

Specialiai prailgintam laikymui pasistatėme polikarbonatinį šiltnamį ir jau perkėliau iš lauko porus bei briuselio kopūstus su šaknimis. Vėliau parašysiu, kiek laiko jie išbus normalios kondicijos.
Pernai lauke įkasti ir uždengti plėvele jie išbuvo iki Kalėdų, nes nebuvo didelių šalčių. O vienas įšalęs briuselis pavasarį atgijo ir užaugino man daigias sėklas.
Taip pat į šilnamį iš lauko persodinau lapinių salierų, petražolių.Auga puikiai, nors lauke dabar spalio pabaigoje jau salierai gelsta ir neauga nauji lapai.
Kopūstus išrovėm su šaknimis ir pakabinome galvom žemyn sodyboje ant balkio tvarte, kol labai šalčiai nespaus, jie laikysis puikiai, taip daro mano anyta ir iš savo rūsio geras galvas atveža net vasarį-kovą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 24 Spa 2012, 10:23 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine, o kaip nusprendei daryti polikarbonatini siltnami? Labai patogus ir praktiskas daiktas, bet as vis skaitineju ir neturiu tvirtos nuomones, ar jis sveikas daiktas, ar nuodas. Nes tipo polikarbonatas yra BPA kitaip pasakius. Per vandeni patenkes i maista yra kancerogenas. Na kad siltnamyje dregmes sociai, tai faktas, bet neteko skaityt, ar ta dregme pernesa BPA i augalus ar turi buti grynai vanduo... Gal turetu buti tas pats su plevele? Na is tiesu kai karsta vasaros diena ateini i siltnami, tai gana stipriai smirda. Siltnamiui pas mane eile visam darbu ir islaidu sarase manau ateis tik koki kita rudeni, o gal ir veliau, bet visvien apie tai mastau.
Labai idomi mintis apie kopustus su saknimis. ...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 24 Spa 2012, 12:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kurmi, jau anksčiau skaičiau tavo postus apie potencialią polikarbonato žalą.
Pomidorus, paprikas auginu vasarą dengtus plėvele arba senais langais (apversta V forma)

Bet nusprendžiau polikarbonatinį įsigyt kol kas tik žiemos laikymui, manau taip garavimas minimalus. Vyras labai buvo sužavėtas konstrukcijų tikslumu ir lengvumu montuoti.

Kita vertus, geriau sava daržovė, negu pirkta, ten tai be chemijos turbūt irgi bus tokios kaip kalbi taršos tikimybė.

Tiesa, turbūt dar nepasidalinau dar viena sandėliavimo idėja. Mieste žiemą šakniavaisius mes laikom žemėje įkastose bačkose, uždengiamose eglišakiais. Rūsys jiems visai nereikalingas


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 11 Lap 2012, 12:37 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Lap 2012, 19:49
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Sveiki, o gal galėtumėt patarti kokie žalėsiai labiau tinka žaliems kokteiliams, šaldyti ar džiovinti? Turguje nusipirkau nemažai žalumynų, per kelias dienas nesunaudosiu, o kaip išlaikyti kad nevystų nežinau :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 12 Lap 2012, 00:25 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Pamerkite į vazelę is pastatykite į šaldytuvą.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 12 Lap 2012, 16:39 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Ziermai tinka visokie, tiek saldyti, tiek dziovinti. As zalesius saldau, kai saldiklis prisipildo-dziovinu. Manau neverta dziovinti, jeigu saldymo kamera tuscia.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 12 Lap 2012, 17:44 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Lap 2012, 19:49
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Laura rašė:
Ziermai tinka visokie, tiek saldyti, tiek dziovinti. As zalesius saldau, kai saldiklis prisipildo-dziovinu. Manau neverta dziovinti, jeigu saldymo kamera tuscia.

Ačiū už patarimus :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Lap 2012, 16:28 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:30 Spa 2012, 22:19
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilnius kol kas
o ar valgomi kalafioru lapai? arba brokoliu? ty ne ziedynai o lapai. jei taip, tai ka galima su jais daryt?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Lap 2012, 17:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
valgomi, tik jie labai grubus. galima sultims naudoti. as- dziovinciau. ir naudociau kaip pabarsta salotoms kartu su kitomis dziovintomis zolelemis.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Lap 2012, 18:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Brokolių lapai yra mandrų komercinių green powder sudėtyse.Reikia džiovint jaunus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2013, 11:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Serbentine rašė:

NA O AŠ PASIDALINSIU NAUJAIS SANDĖLIAVIMO BANDYMAIS.

Specialiai prailgintam laikymui pasistatėme polikarbonatinį šiltnamį ir jau perkėliau iš lauko porus bei briuselio kopūstus su šaknimis. Vėliau parašysiu, kiek laiko jie išbus normalios kondicijos.
Kopūstus išrovėm su šaknimis ir pakabinome galvom žemyn sodyboje ant balkio tvarte, kol labai šalčiai nespaus, jie laikysis puikiai, taip daro mano anyta ir iš savo rūsio geras galvas atveža net vasarį-kovą.

Na va, raportas apie tai, kaip laikosi atsargos dabar, beveik sausio viduryje, kai prieš Kalėdas spustelėjo ir iki 20 naktį.
Briuseliai ir porai polikarbonatiniame - laikosi puikiai.Ypač briuseliai tokie žali ir traškūs kaip parduotuvėje.
Bet turi būti būtinai įkasti į žemę, porečiai ir kiek galima vėliau, prieš pat šalnas, kad nepradėtų pūti. Aš perkėlinėjau iš kaimo į miestą spalį, mat sodyboje bijojau palikti dėl laukinių žvėrių. Truputį per anksti buvo, šiltnamyje drėgna tai briuseliai ir porai pradėjo gesti. Tai sustojo, kai pradėjau vėdinti, palikdama šiltnamį atidarytą. Apskabiau lapus, orai atvėso ir daržovės užsikonservavo.
Beje, puikiai atlaikė šalčius. Dalį briuselių atnešiau į nešildomą garažą, tačiau jie pradėjo džiūti, o šiltnamyje buvę nesušalo ir puikios kondicijos.
Kopūstai kabo rūsyje, yra traškūs ir skanūs. Rūsys turi būti ne per drėgnas, nes viršutiniai lapai pelyja, o jie turi apdžiūti, palaikydami drėgmę kopūsto viduje.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2013, 12:06 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
ATSARGŲ KIEKIO OPTIMIZAVIMAS

Galvosūkis, nes pastoviai prisiauginu per daug. Augini su atsarga, nes kai kuriais metais ne viskas užauga, o galų gale pasirodo vis vien per daug. Perteklių atiduodu Caritui, dovanoju daržų neturintiems draugams.
Suvartojimas mūsų tikrai solidus, o ypač išaugo, kai minimizavom riešutus ir sėklas ir reguliariai, praktiškai per kiekvieną valgymą vartojam RAF bei grįžom prie šiek tiek patroškintų, pagarintų daržovių.
Na pvz briuselio kopūstų 20 stiebų mums kaip tik.20 didelių galvų baltagūžių kopūstų. Salierų kaupinas karutis, po karutį kaliaropių-ropių, burokėlių, šakninių petražolių, pastarnokų, 50 storų porų arba 70 plonesnių.... Morkų 10 kiaurųjų maišų. Moliūgai, ne vienas ir ne 10.

Šiemet tikrai liks morkų ir salierų, nes užaugo puikiai. Kopūstai kanapių pagalba užaugo dideli ir per daug taip pat. Vis galvoju, mažiau sodinti, geriau trūkumas pavasarį, negu birželį valgyti pernykštes morkas, gailint išmesti.

Gal turite pasiūlymų ar norėtųte pirkti? :D Ypač jei kas perka eko daržoves didžiuosiuose miestuose pas nepažįstamus žmones, auginančius pardavimui.
Aš auginu savo šeimai, pernai net netręšėme mėšlu.Tik esam Alytuje ir nedažnai važiuojam į abi sostines.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2013, 14:03 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
Serbentine rašė:
ATSARGŲ KIEKIO OPTIMIZAVIMAS

Galvosūkis, nes pastoviai prisiauginu per daug. Augini su atsarga, nes kai kuriais metais ne viskas užauga, o galų gale pasirodo vis vien per daug. Perteklių atiduodu Caritui, dovanoju daržų neturintiems draugams.
Suvartojimas mūsų tikrai solidus, o ypač išaugo, kai minimizavom riešutus ir sėklas ir reguliariai, praktiškai per kiekvieną valgymą vartojam RAF bei grįžom prie šiek tiek patroškintų, pagarintų daržovių.
Na pvz briuselio kopūstų 20 stiebų mums kaip tik.20 didelių galvų baltagūžių kopūstų. Salierų kaupinas karutis, po karutį kaliaropių-ropių, burokėlių, šakninių petražolių, pastarnokų, 50 storų porų arba 70 plonesnių.... Morkų 10 kiaurųjų maišų. Moliūgai, ne vienas ir ne 10.

Šiemet tikrai liks morkų ir salierų, nes užaugo puikiai. Kopūstai kanapių pagalba užaugo dideli ir per daug taip pat. Vis galvoju, mažiau sodinti, geriau trūkumas pavasarį, negu birželį valgyti pernykštes morkas, gailint išmesti.

Gal turite pasiūlymų ar norėtųte pirkti? :D Ypač jei kas perka eko daržoves didžiuosiuose miestuose pas nepažįstamus žmones, auginančius pardavimui.
Aš auginu savo šeimai, pernai net netręšėme mėšlu.Tik esam Alytuje ir nedažnai važiuojam į abi sostines.


jei jau morkas mesi lauk - Nifa su mielu noru priglaustu ;) jai tai nr.1 darzove kazkodel..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 07 Sau 2013, 18:33 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Jei jau lieka darzoviu, kodel nepasispaust sulciu? Aisku, jau pavasariop, like pernykstes darzoves nelabai sultingos, bet jei matot, kad derlius didelis, tai nuo rudens galima pradet intensyviai spaust visai seimai, kaip mat apmazetu atsargos:))


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 13 Sau 2013, 12:34 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
niam-niam.. manau, kad labai dekinga ;)


Prikabinti failai:
nifa2.jpg
nifa2.jpg [ 261.81 KiB | Peržiūrėta 973 kartus(ų) ]
nifa1.jpg
nifa1.jpg [ 231.48 KiB | Peržiūrėta 973 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 17 Kov 2013, 14:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Laura rašė:
Jei jau lieka darzoviu, kodel nepasispaust sulciu? Aisku, jau pavasariop, like pernykstes darzoves nelabai sultingos, bet jei matot, kad derlius didelis, tai nuo rudens galima pradet intensyviai spaust visai seimai, kaip mat apmazetu atsargos:))

Pasinaudojau Lauros patarimu :D ir naikinu savo moliūgų derlių. Didelis moliūgas, virs 10 kg- per 2 -3 paras išgaruoja. Viena- dvi dienas geriu tik sultis, viena-dvi dienas valgau iprastai.

Pomidorus uzsaldziau "gyvai", nesmukindama. Is vakaro paruosiu sau 2-3 saldytus pomidorus, ryte juos sumalu i tyre ir geriu kokteiliuka. Arba toki kokteiliuka ipilu i ruosiamas seimai darzovines sriubas. Pirktiniu "plastmasiniu" pomidoru nenaudoju niekada. Bijau netgi ju.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 17 Kov 2013, 16:58 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Musu morku ir obuoliu atsargos jau kuri laika pasibaige. Dabar, kai reikia pirkti, pastebejau, kad vien as su vaiku, per savaite sultim isspaudziam 5kg morgu, apie 3kg obuoliu ir tiek pat burokeliu sulciu. Neuzsilaiko pas mus rudenio gerybes :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 01 Geg 2013, 14:23 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
siandien atidariau atsargu kaupimo sezona - nuskutau garsvas ir tarp ju ugancias jaunutelaites bet jau besikandziojancias dilgeles. keliaus i dziovintuva. "zaliu miltu" suvartojam labai daug, taigi jau dabar pradedu dziovinti zoleles.
dar labai noreciau pieniu sultis kazkaip uzkonservuoti, nes tai yra labai geras vaistas. tik nezinau dar kaip konservuoti. su alkoholiu- nenoriu, nes negersiu. galvoju gal surauginti.. idomu, kaip tai paveikia jo vaistines savybes?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2013, 08:34 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Lie 2011, 18:49
Karma: + 5 -
Pranešimai:79
Lytis: Moteriška
Vietovė: Žeimelis
Pasidžiovinti jaunų žolių, labai gera idėja. Žiemą buvau užsieny ir nusipirkau džiovintų kviečių želmenų miltelių, tai nors ir ne taip stipru, kaip sultys, bet plaukam, nagam pasijautė, ir energijos kažkiek daugiau. Manau, laukinių žolių efektas turėtų būti ne mažesnis, svarbiausia nieko pirkinėti ir pan. nereikia.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2013, 11:09 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Jelena, o garšvas džiovinimui skini tas jaunutes, kur skanios, ar galima ir dideles? Kuo miltus mali ir kaip sandėliuoji - į medžiaginius, popierinius maišelius ar stiklainius?

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2013, 11:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
džiovinu visokias žoles- ir jaunas ir brandžias. susmulkinu prieš džiovinimą šiek tiek, jei reikia. džiovinu džiovintuve, po to išdėlioju ant kokio audinio, kad galutinai išdžiūtų, po to- į seną pagalvės apvalkalą ir pakabinu kur nors. kai prisirenka visas apvalkalas ir esu tikra, kad jau galutinai sausa žaliava- dedu į kibirą plastikinį. malu kavamale prieš pat vartojimą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2013, 14:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Sakyk, Jelena, gramais sunku susiorientuot, o kiek maždaug šaukštais tu tokių miltų suvartoji per dieną, na kad ir žiemą? Aš kai pabandžiau tas savo atsargas naikint ir buvo atsiradęs nežmoniškas apetitas, tai vėliau jis dingo daugiau nei mėnesiui ir dabar dar nei šioks, nei toks. Tai arba perdozavau žolių arba prisivalgiau per pora savaičių tiek, kad pusei metų užteks:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2013, 18:03 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
as dziovinau praeitais metais ir lapus ir lapus su kotais, taigi atitikmuo buvo 1:20. jei dziovinciau vien svelnius lapus ar, tarkim, krapus, tai santykis butu dar didesnis. suvartoju bent 2-3 valg s. dienoje, minimumas cia. buna ir gerokai daugiau. apetitui itakos nepastebejau.
jei, Sigute, dziovinai tik laukines zoles tai faktas , kad gali perdozuoti.
as sau daug maz toki santyki pasirinkau- iki 1/3 laukines zoles, 1/3 kvapnios preiskonines kulturines zoles, 1/3 lapines darzoves (salotos, spinatai) ir darzoviu lapai (ropiu, kaliaropie, griezciu, buroku, runkeliu ir kt.). kuo didesni ivairumas, tuo mano nuomone esi labiau apsaugota nuo kazkokiu medziagu pertekliaus. pati turejau patirti, kad perdozavau delgeliu pries kelis metus. bent 4 metus i ju puse ziuret negalejau ir net nuo kvapo vimde. iki siol ju valgyt negaliu, bet padziovinu siek tiek prie kitu zoliu.. laukines zoles-vaistas, ne maistas, vertinu jas kaip papilda. manau, kad ir visos prieskonines kvapnios zoles turi buti vartojamos ribotai, nes visos kvapnios medziagos yra gan agresyvios.. ziuriu i savo ozkas- kvapnias zoles valgo l.saikingai. nors ir ne ozka esu, bet jomis pasitikiu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 05 Vas 2014, 14:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
grįžtų prie šios apleistos temos
mano gyvenimas nuo rudens suaktyvėjo, vedu sporto treniruotes savo kaime, palaipsniui švelnus prasimankštinimas pavirto penkiomis gan aukšto aktyvumo treniruotėmis per savaitę.
nuėjau pasidaryt kraujo tyrimų, na gal ko trūksta.. patikrino man ir mineralų statusą- magnio, kalio, feritino ir dar kažko.. tyrimai "idealūs" anot gydytojo.
tai čia, manau, tik dėka žaliųjų miltų, kurie jau kelis metus yra vienintelis ir pagrindinis mano "mineralų papildas", na, aišku, gal ir tai, kad valgau pagrinde tik savo užaugintą maistą yra svarbu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 10 Vas 2014, 10:56 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Vasaris tuoj įpusės, turim dar labai gardžių moliūgų, cukinijų. Su mama vis galvodavom, kažin kokios ten stebuklingos veislės, kad išsilaiko net iki vasario mėnesio :lol:, laikydavom sandėliukyje, kur temperatūra visai nebloga - virš 10 laipsnių ir daugiau, bet viskas supūdavo iki gruodžio mėnesio ir anksčiau. Šiais metais kiek tilpo nešėm į kambarius ant spintų ir niekas iš to nesupuvo, labai gerai laikosi, matyt patinka šiluma ir nedaug drėgmės :)
Nuotraukoje cukinijos - didelės, apvalios, manėm, kad tai moliūgai, įsitikinom tik neperseniausiai pradėję pjaustyti - cukinijos. Matyt labai vėlyva veislė, tik dabar pradedam valgyt, kitų vis dar įpjaut neina, lauksim kol dar geriau sunoks. Sėklos skanios, nereikia lukštenti, nes luobelė minkšta, žalsva, cukinijos vidus sultingas, mėsingas (t. y. yra daug valgomos dalies). Sėklos kažkada atkeliavo iš Serbentinės ūkio. Jei kas norėtų tokių pasisodinti, gali drąsiai kreiptis į mane - su džiaugsmu pasidalinsiu sėkla :)


Prikabinti failai:
01..jpg
01..jpg [ 188.89 KiB | Peržiūrėta 881 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 75 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Parduodu Sedona Classic maisto džiovintuvą

forume Turgelis

MoulinRouge

0

1031

08 Kov 2017, 10:51


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007