Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 75 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
  Spausdinti

Pačių ruošiamos maisto atsargos
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 16:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Gyvename ne tropikų juostoje, todėl nori nenori nesimaitiname tik gyvu maistu, tiesiai nuo šakos, ar iš žemės. Ruošiame atsargas, jei turime užsiauginę, o jei ne- kol neprivatizuoti miškai, dauguma gali jų gėrybių pasirinkti.

Čia siūlyčiau pasidalinti neįprastesne atsargų ruošimo patirtimi, pavyzdžiui, visi žino kad šaldyti galima įvairias uogas, tačiau man buvo naujiena(tiesa, nepatikrinta dar, kol kas puikiai laikosi nešildomame garaže), šaldomas moliūgas.


Paskutinį kartą redagavo Serbentine 17 Gru 2010, 16:44. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 16:38 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Taigi, ką neįprastesnio aš šiemet išbandžiau:

DŽIOVINIMAS
- pomidorai tiesiog nuostabūs! - pjausčiau apie 7 mm (ploniau nepatogu) juostelėmis, džiovinau Excalibur'e, pabaigiau sodyboje pastogėje (kaip bebuvo karšta, neviršjo 41 c:);
- perskaičius, kad Ann Wigmore rekomenduoja džiovintą cukiniją, kai norisi ko pakramtyt, pabandžiau, kai nesurinkau pilno džiovyklės apkrovimo. Skonis - nieko, palaikysiu vėlyvam pavasariui;
- moliūgo skonis šiaip sau;
- agrastai - neblogai;
- krienų šaknys džiūsta puikiai- tik sumalt paskui kebloka, kietos;
- lietuviškos vynuogės - sunkiai džiūsta, kauliukų turi, bet galima užsimerkt, arba sumalt kavamale, maloni rūgštelė;
-žemuoges tikriausiai ragavę daug kas.

Kitą sezoną bandysiu braškes, vyšnias mat šiemet buvo mažai.
Man džiovintų produktų privalumas - sandėliavimas ir alternatyva greitai užkandai. Vaikai juos labai mėgsta. O su nemaža šeima neprišaldysi poros -trijų šaldiklių :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 16:43 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Gru 2010, 19:38
Karma: + 3 -
Pranešimai:53
Dėl miško gėrybių, tai šiais metais prisivalgiau daug uogų, grybų taip pat pririnkau, bet čia ne sau. Taip pat mėtų šiais metais nemažai pririnkau bei dar kažkokių žolelių.

O dėl maisto atsargų tai kol kas beveik kasdien einu į turgų ar parduotuvę, tai kaip ir nėr jų, nebent kelioms dienoms.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 16:56 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
SĖKLOS/ANKŠTINIAI/GRŪDAI DAIGINIMUI

Šiemet auginau pipirnes paskaičiusi kalendoriuje kad apsimoka. Labai derlingos, iš pakelio sėklų prikūliau daugiau nei litrą ir daug ant žemės nubyrėjo, mat nevienodu laiku prinoksta. Auginsiu ir kitąmet, smagu žinoti kad daigas išlenda iš patikimo grūdo:).

Aguonėles draudžiamos... bet mano darže iš kažkur pačios užsisėjo vadinamos birulės.Mažos galvytės, bet is vieno daigo daug, taigi panašu kad atstoja įprastines kaimiškas didžiąsias galvas. Surenki į indą, o grūdai patys nubyra, lukštent beveik nereik. Minusas kad reikia prižiūrėti jas nes išbyrės darže.
Pliusas - jos trumpai žydi ir nesimato, taigi galima būtų įstatymą apeit, ''sorry pačios išdygo, o mano daržas pilnavertis, neraviu beveik :D

Lęšiai jau aprašyti kitur - neįprasta LT kultūra, sunku nukulti ir prinoksta ne vienu metu, tai produktas turintiems laiko ir kantrybės.

Liucerna(alfalfa išgirtoji). Pasirinkau pievoje sėklų, tik kol kas nesugalvojau kaip jas išlukštent...

Amarantą bandysiu kitamet augint, šiemet man davė kelias šluoteles, kuliasi puikiai ir derlingas.

Kukurūzai - man visai patinka 3 paras pamirkytų košė, tik reikia galingo blenderio.

Apie grikius ir avižas, kas netingi augint ir nuimt jau rašiau - iš jų, nenulukštentų, galima pasidaryt tik pieną
Pastebėjimas - kai įvairių dalykų turi, jų ne tiek daug ir suvartoji kaip atrodytų. Taigi hektarų užsodint tikrai nereikia. O savo produkto energetika visai kita.


Paskutinį kartą redagavo Serbentine 03 Vas 2011, 17:37. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 17:07 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Argi niekas nieko savo nedarote??


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 18:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Aš džiovinau tik obuolius ir baltųjų ridikų ir ropių lapus. Lapai tai turi labai specifini, tikrai labai-labai įdomų skonį, kaip prieskonis man nerealiai patinka.
Beje, mano obuoliai tikrai ne tokie skanūs, kaip tie, kuriais mane vaišinai. Aš džiovinau Eliza saldžiarūgščius, jie l.skanūs. Bet kokia buvo tavo džiovintų obuolių rūšis?
Dar padariau klaidą, kad laukiau didesnio derliaus rudenį, o reikėjo naudotis kaitria saule vasarą ir džiovinti joje. Galima buvo daug ką išdžiovinti..
Nepavyko išdžiovinti vynuogių. Gal mano rusiškas džiovintuvas per prastas. Bandžiau džiovinti džiovintuve, po to iškabinau namie ir lauke. Tos, kurios namie liko- buvo užpultos muselių ir buvo išmestos. Lauke pakabintos patapo "girtos", labai lėtai džiuvo. Bet vėl gi vynuogių derlius buvo jau rudenį, o ruduo buvo drėgnokas..
Kita met būtinai planuoju kuo daugiau žolių džiovinti.

A.. kai retinau morkas, užšaldžiau mažutes morkytes su lapais, tai db įmetu į savo maltas sriubas.
Dar sutriniau kriaušes su avietėmis, užšaldžiau. Labai skanus desertas. Kitiems metams planuoju įsigyt didelę šaldymo kamerą. Gal kiek prastėja produktas po užšaldymo, bet ar jis neprastėja tiesiog taip saugojamas.. ?
Vienžo, planų kitiems metams aibės..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 18:44 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Džiovinti moliūgai - labai priklauso nuo moliūgo rūšies, jei saldus tai skanus sudžiūsta, jei nesaldus tai tik šiaip sau. Skaniausi kai supjaustai truputi stambiau ir išdžiovini džiovintuve, tai kaip saldainiai. Smulkiai supjaustyti mažiau saldumo sukoncentruoja.

Džiovinti burokėliai - viskas taip pat kaip ir su moliūgu, skaniausias taip pat kai jis būna saldus ir stambiau supjaustytas. Dar džiovinau ir visą burokėlį, sudžiuvo per 3 mėnesius natūraliai. Tik tai kad kaip akmuo dabar, bet skanus pagraužimui:)

Džiovintos gudobelės - gudubeles atskyriau nuo kauliukų ir puikiausiai ant radiatoriaus išdžiovinau, tai tokiam paprastam pagraužimui skanu, arba kompotą darant.

Džiovintas kokosas - skaniausias aišku šviežias, bet kartais užsistovėjusį likutį sudžiovinu sutarkuodamas į žirnio dydžio ar truputi mažesnius gabaliukus. Džiovinu džiovintuve. Labai skanūs saldainiukai.

Daigintos saulėgrąžos - saulėgrąžų sėklas su lakštais pamirkau 2 dienas, po to dar parą padaiginu ir dedu į žemę. Po kokios savaitės labai skaniai valgosi žalumynai.

Mano džiovintuvas namų gamybos, aprašytas žaliavalgių technikoje.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 16:07 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Dar džiovinau žoles tam, kad įberti miltelių į vaisių kokteilius. Dėl vaikų daugiau, Fe atsargoms.
Tai buvo liucerna, balanda, dilgėlė.
Kažin kaip dilgėlė, nesate niekas užtikę informacijos apie džiovintos žalą, vartojant ne ištrauką?
Mes kai pasidarėm smoothie iš įvairių vaisių, tai kažkaip burnoje dilgčiojo, pagalvojau kad dygliukai bado, kažin kaip žarnyne?
Na bet niekas nieko nepajutome bloga, mažiausias iš mūsų buvo 1m 2 mėnesių.

Jelena:
Džiovinu obuolius Antaninius, Sieringus, saldinius.
Vynuoges dehidratoriuj reikia apdžiovint apie 1,5 paros, tada nerūgsta, nepuola museles ir gali pabaigt džiūvimą kur nors ant nekarštos krosnies.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 22:44 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Idomu, kas pasakytu, ar geriau saldyti, ar dziointi. Esu skaiciusi straipsni apie saldyma, tai buitiniu budu saldaytas maistas vertes daug neislaiko, plius reikia kiekiena produkta savaip atsildyti, kad jis dar daugiau medziagu neprarastu ir laikyti galima 2-3 menesius, o veliau dar maistas prasteja..... zodziu kazkaip saldymu nebesizaviu kaip anksciau. Reiks pabandyt ziovinima :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 28 Bal 2011, 17:50 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Kov 2011, 08:51
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
Aš labai dėkoju jums už šitą temą,mat už savaitėlės gyvensiu kaime,netoli miško,oapie žaliavalgystę skaitau nuo žiemos.o šitą puslapį atradau tik ryte,tai atsidžiaudt nedaliu.turiu lūpą,tai po pievas šliaužiuosiu ir viso ko geriausio prisirinksiu.taip iššalies atrodytų mano pirmi žingsnialiai. PS.šiandien sode ieškojau garšvos bet neradau :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 28 Bal 2011, 19:24 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Aš topinambą džiovinu. Labai-labai skanu, man net skaniau ir saldžiau už obuolius džiovintus. Kramto ir mano mažasis sūnelis.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 02 Geg 2011, 10:16 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
O gal jau kas pradėjote džiovintis žalumynus žiemai? Aš galvoju prisidžiovinti dabar dilgėlių, garšvų, nes pabandžiau ir bendrabučio sąlygomis džiūva. Kokie dar žalumynai tinkami? Liepų, beržų, mėlynių lapai?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 02 Geg 2011, 11:56 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Šalpusnio žiedai. Įplakiau kosinčiam vaikui į kokteilį-ir atsipeikėjau,kad reikia prisidžiovinti žiemai!

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 02 Geg 2011, 14:43 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Labai sveika pienes (kiaulpienes). Manau jas taip pat galima dziovinti, tiek ju lapus, tiek ziedus, kurie dabar labai intensyviai zydi. Skaiciau, kad 6 ziedai per diena yra viso vitamino C dienos norma. Dar zibutes valgomos:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 02 Geg 2011, 14:46 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Noriu paklausti ar kas bandete dziovintus pomidorus, deti i aliejaus ir zoleliu misini? Man kazkodel nesigavo pradejo puti, gal reikia kazkokio naturalaus konservanto? Noriu, kad gautusi kazkas tokio, kaip parduotuvese parduoda stiklainiukuose, man be galo skanu...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Geg 2011, 18:42 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Gru 2010, 19:38
Karma: + 3 -
Pranešimai:53
Kaip konservantą galima naudoti cukrų arba druską, nors asmeniškai nevartoju nei vieno, nei kito. Bet tai, mano manymu, geriau negu chemija.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 11 Lie 2011, 22:25 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Kov 2011, 15:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:34
sveiki visi zaliavalgiai! prasau jusu patarimo kaip issaugoti uogas ziemai jei neturiu dziovintuvo. manau reikia saldyti, bet nezinau ar be cukraus galima. ir geriau trintas ar cielas? parasykit kaip su jom elgtis prasau


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 13 Lie 2011, 22:14 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Vas 2011, 19:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:61
Saldymas nera pats geriausias budas issaugoti uogu vitaminus, ju dalis vistiek zuva, be to keiciasi lasteliu struktura ir maistas tampa "negyvas" - tai isgirdau pirma karta paskaitoje apie Ajurveda.

Taciau siemet vis tik nusprendziau dali derliaus uzsaldyti, nes ankstesniais metais trindavau uogas su cukrumi ir laikydavau saldytuve.Santykis uogu ir cukraus 1:1. Gan saldzios uogienes gaunasi. O cukraus zala akivaizdi. Tad nusprendziau dali uogu trinti su nedideliu kiekiu cukraus ir ta mase saldyti nedideliuose maiseliuose, kad atitirpinus suvartoti per kelias dienas. Taip pasielgiau su j.serbentais. Zemuoges uzsaldziau "cielas" siek tiek apibarsciusi cukrumi - buna skanesnes, kai atitirpsta. Taip pat galima saldyti ir melynes. Beja, melynes (taip pat bruknes, berods) galima laikyti uzpylus saltu vandeniu stiklainiuose vesiai, karts nuo karto pakeiciant ta vandeni kitu. Pati nemeginau, tik skaiciau toki recepta.

Tik braskes sutryniau su cukrumi ir prikimsau pilna saldytuva :) Tai musu seimos megiamiausioji, nu ka darysi...

Nebent visas uogas trinti su medumi - bet jau labai auksines uogienes gaunasi.

Daug siemet ir dziovinu, dziaugiuosi dziovintuvu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 14 Lie 2011, 00:30 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Šaldiklyje 18 laipsnių šalčio, tai sustabdo veikimą tų fermentų, kurie pirma ardo vitaminus, po to - ir visą produktą. Tad nereikia nei cukraus, nei druskos, nei acto... Ne jie čia konservuoja. Pertrintas užima 2 kart mažiau vietos. Bet daug kas netrinta skaniau. Mėlynės, medlievos - saldainiukas! O avietės, o žemuogės? Kai pertrintos, tai taip ir traukia pasaldint, o netrintas - ne.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 14 Lie 2011, 01:09 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Arbatinis saukstelis cukraus dviem valandom organizmo imuniteta susilpnina 50%.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2011, 02:30 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Rgp 2011, 19:25
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėda
Sveiki,
esu dar naujoke.. visa info tiesiog neatsitraukdama "ryju" :D Bet vistiek dar daug ko nezinau.. tad..
Berods Jelena rase, kad dziovina baltu ridiku ir ropiu lapus. ir as pagalvojau o kaip su burokeliu lapkociais ar visais lapais? Ar kas dziovinat? Ir kadangi neturiu dar jokio dziovintuvo ( bet jau svajoju :) ) ar paprastai pavyksta sudziovinti? Kad zoles tai taip..o kaip su uogom? pvz raudonaisiais serbentais? ar geriau iskart saldyti?

_________________
Visą gyvenimą kasdien mokykis. Būk protingesnis nei vakar, išmintingesnis nei šiandien. Tobulybei ribų nėra... ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: SERBENTAI
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2011, 17:44 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
WildEyes rašė:
Sveiki,
esu dar naujoke.. visa info tiesiog neatsitraukdama "ryju" :D Bet vistiek dar daug ko nezinau.. tad..
Berods Jelena rase, kad dziovina baltu ridiku ir ropiu lapus. ir as pagalvojau o kaip su burokeliu lapkociais ar visais lapais? Ar kas dziovinat? Ir kadangi neturiu dar jokio dziovintuvo ( bet jau svajoju :) ) ar paprastai pavyksta sudziovinti? Kad zoles tai taip..o kaip su uogom? pvz raudonaisiais serbentais? ar geriau iskart saldyti?

neteko matyt sunkiau dziustanciu uogu nei r.serbentai. ir šiaip nelabai kur juos panaudosi. ne visos zoles lengvai dziusta taip pat, pvz salierai, brokoliu lapai gali pagelsti jei per vesu ir per ilgai uzsistovi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 30 Rgp 2011, 18:42 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Kov 2011, 20:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:9
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Laura rašė:
Arbatinis saukstelis cukraus dviem valandom organizmo imuniteta susilpnina 50%.



Iš kur tokia informacija? kaip vyksta tas silpninimas? Pateikite šaltinių, prašau :)


O dėl džiovinimo, tai man geriausiai žolynai džiūva tamsioje palėpėje arba pakabinti tualete (jei tik tualetas atskirai nuo vonios ir jame ne drėgna)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2011, 15:31 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Bir 2011, 20:26
Karma: + 4 -
Pranešimai:92
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki,
ar džiovinate salierų lapus? jei taip kur juos naudojate? o gal į kokį patiekalą dedate ir žalius? labai mėgstu salierų stiebus, o va lapų nesugalvoju kur panaudoti


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Pačių ruošiamos maisto atsargos
StandartinėParašytas: 03 Rgs 2011, 07:24 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
bet kur salierų lapai ir stiebai tinka, prie bet kokių daržovių, net ir į vaisių kokteilius galima dėti

aš šiemet visgi šaldau daugiau daržovių, nors nelabai šaldytas mėgstu, bet tiesiog turiu perteklių kai kurių daržovių, kuriu neišdžiovinsi. perskaičiau, kad galima pjaustytus agurkus šaldyt, po to juos deda į šaltibarščius, na o mes galime dėti į bet kokias žalias sriubas. taip pat perskaičiau, kad užšaldyti stambūs agurkai (nepjaustyti) po atšaldymo visai padoriai atrodo. šaldau.
plius šaldau tiesiog kombaine susmulkintus agurkus, pomidorus ir salierus, gaunasi tokia skystoka tyrė, ją planuoju dėti, tarkim, prie pjaustytų kopūstų salotų arba taip pat į bet kokią savo žalia daržovių sriubą.
dar šaldau mažus nepjaustytus pomidorus - savo sūneliui. jau patikrinau, kad po atšaldymo žievelė tampa kietesnė, bet labai lengvai nusilupa. be žievelės, aišku, pomidoras nelabai formą išlaiko.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 75 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Parduodu Sedona Classic maisto džiovintuvą

forume Turgelis

MoulinRouge

0

1109

08 Kov 2017, 10:51


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007