Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 35 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
  Spausdinti

"Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 03 Gru 2010, 19:42 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Kiek man teko skaityt, labai daug žmonių keisdami savo mitybą ir pradedami valgyti tik ar pagrinde žalią maistą, turi "pilvo problemą", paprastai sakant meteorizmą..

Kodėl taip yra ir ką galima padaryt?

1. Maistas būtinai turi būti sukramtomas praktiškai iki skystos konsistencijos. Žalias augalinis maistas yra labai aktyvus, gyvas. Jei blogai kramtoma, maistas fermentuosis skrandyje ir žarnyne, o fermentacija sukelia daug dujų. Taip pat maisto pasisavinimas blogėja.

2. Maisto kombinavimas. Būtina tinkamai kombinuoti maistą. Blogos kombinacijos taip pat yra kaltos dėl fermentacijos ir dujų.

3. Persivalgymas. To tikrai daryt nedera, geriau valgyt dažniau, bet mažiau.

4. Naujos maisto porcijos valgymas iki tol, kol visiškai susivirškino prieš tai suvalgytas maistas. Kai kuriuose šaltiniuose radau informaciją, kad reikia laukti ne tik, kol maistas paliks skrandį, bet net ir kol jis paliks 12pirštę žarną. Manau, kad pradžioje tai gali būti aktualu.

5. Valgymas streso būsenoje gali būti prasto virškinimo kaltininkas.

6. Žarnyno mikrofloros ypatumas. Mikrofloroje gyvenančios bakterijų kolonijos priklauso nuo to, kokį maistą žmogus vartoja. Pakeitus maistą reikia laukti, kol žarnyne įvyks perversmas- "pasikeis bakterinių kolonijų hierarchija". Iki tol galima patarti vengti maisto, kuris sukelia daugiausiai nepatogumų- ankštinių (ilgiau padaiginti jie bus mažiau "pavojingi"), kopūstų ir pan.

Šiaip, reikėtų žinoti, kad dujos normaliai turi susidaryt kiekviename sveikame žarnyne. Norma sveikam žmogui- išleisti dujas apie 15 kartų į dieną po 40ml, na kiekvienas organizmas turės savo ypatumus.. info iš resursų apie žmogaus virškinimo sistemos veikimą.

Jau rašiau, kad gimus vaikui turėjau problemų ir buvo sutrikęs virškinimas, nes valgiau paskubomis, neturėjau laiko normaliai kramtyt maistą, kartais valgydavau tada, kai skrandis dar nebuvo visiškai tuščias. Teko spręsti problemą labai griežtai kombinuojant maistą arba valgant tik mono, praktiškai visas daržoves vartojau sulčių pavidale. Po truputį problemą išsisprendė, bet iki šiol laikausi griežtos "valgymo kultūros": tinkamai kombinuoju maistą, valgau, kai esu alkana, o skrandis yra visiškai tuščias, negeriu valgio metu ir po jo, dažniausiai valgau "sluoksniais" ir pan.

Kas tos tinkamos- netinkamos kombinacijos?

Pirmiausia, tai produktų, turinčių skirtingą virškinimosi laiką, kombinavimas. Tarkim, vaisiai labai greitai virškinasi, taigi jų kombinuoti su kitais "sunkiais" produktais tikrai nedera, nes kol kitas produktas susivirškins, vaisiai turės "laukti" skrandyje ir pradės fermentuotis.

Tarkim, toks yra vidutinis virškinimosi laikas kai kurių produktų, jei jie suvalgomi ant tuščio skrandžio, saikingai ir žmogus turi sveiką virškinimo sistemą (duomenys iš Stanley Bass tinklapio):

Vanduo- jei skrandis tuščias, iškarto keliauja toliau
Vaisių, daržovių sultys 15-20 min
Maltos blenderyje daržovių arba vaisių tyrės 20-30 min
Vaisiai:
Melionas– 20 min.
Apelsinai, greipfrutai, vynuogės: 30 min.
Obuoliai, vyšnios, kriaušės: 40 min.
daržovės
Susmulkintos salotinės daržovės: pomidorai, salotos, agurkas, pipiras, kt.sultingos daržovės: 30-40 min
Morkos, burokai: 50 min.
Topinambai, bulvės, kukurūzai: 60 min.
Grūdai: 90 min.
Ankštiniai: 90 min
Sėklos - saulėgrąžos, moliūgo, sezamai: apie 2h
Riešutai- 2, 5-3h

Taip pat kai kurie produktai gali būti nesuderinami, nes jie priklauso skirtingoms produktų grupėms. Labai akivaizdus nesuderintų produktų kombinacijų pavyzdys- receptai iš Butenko knygos "12 žingsnių į žaliavalgystę". Ir šiaip daugumą mano matytų žalio maisto "skanių" receptų yra blogų maisto derinių pavyzdžiai, nes sveikas, lengvai virškinamas maistas visada yra labai paprastas, jam pagaminti nereikia jokio recepto.

Prikabinu lentelę anglų kalba, ji man labai patinka. Labai viskas aišku, kaip galima ir kaip negalima derinti produktus:
Paveikslėlis



Netinkamų kombinacijų pavyzdžiai:

1. Džiovintų vaisių, saldžių vaisių kombinavimas su sėklomis ir riešutais

2. Krakmolų kombinavimas su rūgščiais produktais ar vaisiais

3. Džiovintų vaisių ir rūgščių vaisių kombinavimas

4. Niekada negalima valgyti džiovintus vaisus kartu su koncentruotais baltymas (sėklomis, riešutais)

5. Neleistina valgyt žalius ar džiovintus vaisus po bet kokio paruošto maisto

6. Grūdai, ankštiniai ir sėklos-riešutai negali būti kombinuojami

7. Grūdai ir jų produktai negali būti kombinuojami su vaisiais

Labai gera yra valgymo sluoksniais metodika. Ji yra labai paprasta ir suprantama, o katu duoda fiziologinį ir psichologinį sotumą, nes leidžia per vieną valgymą suvalgyt kelis patiekalus neapsunkinant savo virškinimo ir taupant energiją, kuri yra būtina organizmo remontui. Sluoksniuojant maistą valgoma kelių produktų arba kelių labai paprastų produktų kombinacijų seka. Svarbus, labai svarbus yra eiliškumas. Pradedama valgyt nuo lengviausio, sultingiausio, trumpiausią virškinimo laiką turinčio produkto ar patiekalo ir toliau valgomi vis "sunkesni", ilgesnį virškinimo laiką turintys produktai. Tarkim, sulčių stiklinė, po jos pora obuolių, po jų - maltų daržovių sriuba ir baigiama riešutų sauja. Arba: vaisių kokteilis, 2-3 daržovių salotos ir pora žalių trynių (jei gyvulinis maistas yra vartojamas). Taip, vienoje sekoje įmanoma suvalgyt ir nesuderinamus produktus, tiesiog jie valgomi vienas po kito, nekombinuojant jų. Tarp kiekvieno patiekalo reikia labai trumpos pertraukėlės. Ši schema pagrįsta tuo, kad skrandyje niekas nesusimaišo, o virškinama būtent sluoksniais (moksliškai įrodyta), kiekviename sluoksnyje vyksta savas procesas. Taip pat šis maistas sluoksniais keliauja ir į žarnyną. Apie šią schemą pasakysiu taip "Kartą paragavęs- negali sustoti". Man ji buvo tikras atradimas!

šaltinis http://www.aum.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 10 Gru 2010, 16:37 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Pasidariau sau Lietuvišką maisto derinimo lentelę:)
Paveikslėlis
P.S naudokite, bet kur ir bet kada, t.y galite dėti į savo puslapius ar kur tik sugalvosit, jei reikia galiu atsiųsti word'ini failą, kuriame galite lentelę pasiredaguoti pagal save:)


Paskutinį kartą redagavo Kestas 12 Gru 2010, 12:00. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 10 Gru 2010, 19:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Kestas rašė:
Pasidariau sau Lietuvišką maisto derinimo lentelę:)
Paveikslėlis

ačiū, kęstai;-)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 13 Gru 2010, 15:05 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:12 Gru 2010, 17:44
Karma: + 4 -
Pranešimai:33
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki visi!

O man tai kyla toks klausimėlis pasinagrinėjus maisto derinimo lentelę. Joje parodyta, jog baltymai, o mane domina konkrečiai sėklos, yra puikiai suderinamos su daržovėmis. Tai bet ištikro juk daržovių ir sėklų virškinimo laikas yra skirtingas, tai kaip suprantu geriausia būtų sėklas nuo daržovių valgyti atskirai? O jei valgome pvz tarkuotas morkas su sezamo sėklomis, arba susmulkintas saulėgrąžas iki tyrelės su pomidoru, tai jau skrandyje vyksta fermentacija?

Esu dar visai naujokė žaliavalgystės kelyje, todėl ir kyla tokie atrodytų paprasti klausimai, bet labai domina išgirsti atsakymą ;]


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 13 Gru 2010, 15:36 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 17:55
Karma: + 2 -
Pranešimai:56
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Man irgi kyla klausimų dėl maisto derinimo: schemoje riešutai priskiriami prie baltymų, kurie prastai suderinami su riebalais. Bet pavyzdžiui, lazdyno riešutuose 60 proc. riebalų, 15 proc. baltymų, 17 proc. angliavandenių. Kodėl jie prie baltymų? Ir net jei juos vartojame vienus, vis tiek vienu metu į skrandį patenka ir riebalai, ir baltymai, ir angliavandeniai. Arba, pavyzdžiui, daiginti lęšiai – schemoje prie angliavandenių, bet jie taip pat geras baltymų šaltinis, o nurodyta baltymus ir angliavandenius valgyti atskirai, be to, angliavandeniai su riebalais lyg ir dera, bet jei lęšiuose daug baltymų, ar jie dar derės su riebalais?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 13 Gru 2010, 16:21 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Aš paieškosiu dar vieną sąrašiuką, kiek platesnį, gal jis bus aiškesnis. Šiaip, sėklos- koncentruotas ir baltymų ir riebalų produktas, ankštiniai- tiek koncentruotas angliavandenis/krakmolas, tiek baltymas. Taigi šie "stiprūs" produktai geriau elgiasi, jei valgomi atskirai.

Dėl valgymo produktų, turinčių skirtingą virškinimosi laiką.. čia jau pagal norus. Įprastai rekomenduojama derinti produktus pagal grupes. Bet aš, tarkim, stengiuosi nevalgyti tuo, kas turi skirtingą virškinimosi laiką, nebent valgomąsias žoles ar morkas galiu derinti, prieskoninius produktus (petražoles, porus), nes jie neduoda fermentacijos dėl savo lengvų "antibiotinių" savybių, juos galiu ir su ankštiniais valgyt ir su sėklom.

Dar niuansas, kai daiginama sėklą ar ankštinis- palaipsniui kiek keičiasi sudėtis, net baltymo mažėja. Rašo, jog kuo ilgiau daiginama, tuo mažiau baltymo lieka dėl vykstančių transformacijų. Na, sorry, trūksta man "terminologijos" normaliai moksliškai paaiškinti. Aš pagal save sprendžiu, man neišmirkyta saulėgrąža- kaip akmuo skrandyje guli bent 4-5 valandas, lęšiai daiginti tik kokią dieną- sunkiai virškinasi. Bet jei lęšius daiginu bent 3 paras, ar net 4 - tai labai lengvai jaučiuos, neapsunkusi. Ir dieną išmirkytos saulėgrąžos taip pat dvigubai lengviau man virškinasi, iki2 h.. Manau, ir dėl to, kad fermentų ingibitoriai dingsta, bet ir del kažkokių transformacijų.. na, čia mano IMHO


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 14 Gru 2010, 15:45 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Gru 2010, 12:41
Karma: + 0 -
Pranešimai:11
Neseniai perskaičiau РИНАД МИНВАЛЕЕВ knygą, kurioje autorius įrodinėja, kad maisto derinti nereikia, nes organizmas yra "pritaikytas" vienu metu virškinti skirtingus produktus. Autorius detaliai išdėsto kas ir kaip ir prieina logiškos išvados. Gal galite parekomenduoti knygą, iš priešingos stovyklos, kurioje būtų paaiškinta kodėl reikia derinti? Visi rašo dėl to, kad skirtingi virškinimo laikai. Bet juk virškinama ne tik skrandyje, bet ir žarnose.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 14 Gru 2010, 20:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Kaip suprantu, skaitai RU? Žvilgtelk internete Герберт Шелдон, Ортотрофия. Atrodo, jis rašo apie tai, kodėl nedera derinti..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 15 Gru 2010, 14:26 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Gru 2010, 12:41
Karma: + 0 -
Pranešimai:11
Jelena rašė:
Kaip suprantu, skaitai RU? Žvilgtelk internete Герберт Шелдон, Ортотрофия. Atrodo, jis rašo apie tai, kodėl nedera derinti..


aha, ta pona Šeltona kaip tik ir kritikuoja.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 17:15 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
gerasvargas rašė:
Jelena rašė:
Kaip suprantu, skaitai RU? Žvilgtelk internete Герберт Шелдон, Ортотрофия. Atrodo, jis rašo apie tai, kodėl nedera derinti..


aha, ta pona Šeltona kaip tik ir kritikuoja.


O kas ir kaip kritikuoja? Šeltono idėjas įrodo ir Pavlovas jei neklystu.

Apie maisto derinimą yra pasisakymų gana moksliškai rašančiuose saituose (pavyzdžiui Homosanitus.lt).
ten pasisako tik dalinai už ir aišku pavyzdžiai iš plačios visuomenės meniu. Pasak šio šaltinio, moksliškai pagrįsta neleistinas greitųjų angliavandenių (vaisiai) derinimas su baltymas, ir vartojimas po jų. Plačiau: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... fondas_LAF

Jei ūkiškai, šiems angliavandeniams įsisavint sunaudojamas insulinas, tad baltymai pradeda pūti, neįsisavinamos mums taip reikalingos aminorūgštys. O mes juk nenorime, kad organizmas pradėtų save valgyti ir mes per klaidą tai palaikytume detoksu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 18 Gru 2010, 21:08 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Gru 2010, 12:41
Karma: + 0 -
Pranešimai:11
Serbentine rašė:
gerasvargas rašė:
Jelena rašė:
Kaip suprantu, skaitai RU? Žvilgtelk internete Герберт Шелдон, Ортотрофия. Atrodo, jis rašo apie tai, kodėl nedera derinti..


aha, ta pona Šeltona kaip tik ir kritikuoja.


O kas ir kaip kritikuoja? Šeltono idėjas įrodo ir Pavlovas jei neklystu.
?


Rinad Mindaleev knygoje "Похудеть без вреда". Autorius (beje hab. daktaras) irgi įrodinėja gana moksliškai :) . Anto jo, skrandyje rūgšties koncentracija tokia, kad pūvimas skrandyje yra neįmanomas. Riebalai, angliavandeniai ir baltymai kartu virškinami dvylikapirštėje žarnoje. Juk dauguma maisto produktų savyje turi ir angliavandenių ir baltymų - negi pusė gabalo virškinama, o kita - pūna? Virškinti įvairias medžiagas vienu metu yra žmogaus savybė, kuri prarandama, jei pradedama maitintis atskirai. Tada ir prasideda "nevirškinimo" problemos.

Nu žodžiu, čia Mindalejev nuomonė. Aš dar savo nesusidariau, pirma perskaitysiu Šeltoną :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 14 Sau 2011, 17:27 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Gerinti virškinimą man padeda kai kurie pratimai. Tom Billings rekomenduoja:
peacock pose, agni sara dhauti, uddhiyana bandha, agni sara pranayama, kapalabhati, bhastrika.

Butenko savo knygoje pabrėžia skrandžio rūgštingumo svarbą.
Anketa ar jūsų skrandyje nėra per mažai rūgšties yra čia:
http://altmedicine.about.com/library/we ... hydria.htm.
Taip pat vertingas straipsnis apie rūgštį čia:
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... kos_rugsti


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 17 Sau 2011, 15:39 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine rašė:
Gerinti virškinimą man padeda kai kurie pratimai. Tom Billings rekomenduoja:
peacock pose, agni sara dhauti, uddhiyana bandha, agni sara pranayama, kapalabhati, bhastrika.

Butenko savo knygoje pabrėžia skrandžio rūgštingumo svarbą.
Anketa ar jūsų skrandyje nėra per mažai rūgšties yra čia:
http://altmedicine.about.com/library/we ... hydria.htm.
Taip pat vertingas straipsnis apie rūgštį čia:
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... kos_rugsti


Gal kas turite kokių patarimų kaip padidinti skrandžio rūgštingumą, nes pas mane jis labai mažas ir rodos mano svorio problema čia ir glūdi. Kiek skaičiau tai siūlo gerti žalius kokteilius. Bet tai tinka vasarą, kai yra žaluminų. Ar verta gerti papildus didinančius skrandžio rūgštingumą? Gal kas su tuo buvote susidūrę?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 13:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Gal turėtų susitvarkyt palaipsniui, laikui bėgant?

šiaip, visi prieskoniniai produktai didina rūgšties išsiskyrimą- druska, česnakai, svogūnai, ridikai, ropės, imbieras ir kt. mačiau patarimą išgerti prieš valgį vandens su druskos žiupsniu.
galima sumalti kavamalėje mėtas plius kardamoną, imbierą, cinamoną, aitrų pipirą, prieskoninį gvazdiką, kmynus (na, savo receptą reikia sukurti, aš tik pasiūliau komponentus, kurie tikrai padės) ir žiupsnį mišinio prieš valgį 5-15 min. užgerti vandeniu. čia ajurvedos receptas, tik netikslus. kuo "aštriau" padarysi, tuo labiau skatins rūgščių išsiskyrimą. galima dar pelynų įdėt, tik bus kartu. tik nžn, ar tie visi prieskoniai: kardamonas, imbieras - "žaliavalgiški". bet aš tai tikrai nepaisyčiau, jei man tai padėtų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 13:52 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Na taip, kuo toliau tuo labiau matau kad organizmas pats tvarkosi, tik reikia jį stebėti ir duoti laiko. O dėl prieskonių tai tikrai man jie padeda. Užveda skrandį darbui. Dabar labai pamėgau šaknį imbiero, jį daug kur naudoju.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 21 Vas 2011, 20:25 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Gru 2010, 12:41
Karma: + 0 -
Pranešimai:11
O kaip dėl sulčių derinimo? Ar spausti daržoves su vaisiais yra gerai? Vienam žurnale, vienas žolininkas dėstė, kad burokėlių, obuolių ir morkų mišinys yra negerai, nes mišiniuose susidaro naujų junginių, kurie "be reikalo" apkrauna kepenis. Ar kam nors teko daugiau apie tai skaityti?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 22 Vas 2011, 19:31 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Vas 2011, 22:40
Karma: + 1 -
Pranešimai:43
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėdos raj.
kasteneina rašė:
Man irgi kyla klausimų dėl maisto derinimo: schemoje riešutai priskiriami prie baltymų, kurie prastai suderinami su riebalais. Bet pavyzdžiui, lazdyno riešutuose 60 proc. riebalų, 15 proc. baltymų, 17 proc. angliavandenių. Kodėl jie prie baltymų? Ir net jei juos vartojame vienus, vis tiek vienu metu į skrandį patenka ir riebalai, ir baltymai, ir angliavandeniai. Arba, pavyzdžiui, daiginti lęšiai – schemoje prie angliavandenių, bet jie taip pat geras baltymų šaltinis, o nurodyta baltymus ir angliavandenius valgyti atskirai, be to, angliavandeniai su riebalais lyg ir dera, bet jei lęšiuose daug baltymų, ar jie dar derės su riebalais?


Man irgi keistas tas derinimas. Juk kiekvienas maisto produktas savy turi tiek angliavandenių, tiek baltymų..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 03 Vas 2012, 13:47 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Rgs 2011, 08:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Dekui, Kestai uz lietuviska lentele, uz ja, manau, yra dekingi visi sio forumo dalyviai. Lentele atspausdinta ir ireminta jau kabo mano virtuveje, galvoju toki pat varianta padovanosiu savo tevams.

Pastebejau, jog lenteleje nera ryziu, gal butu gerai ir juos itraukti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 04 Vas 2012, 07:50 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Rgs 2011, 08:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
ir dar burokelius reiktu irasyti


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 04 Vas 2012, 09:27 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
mokinkimės mąstyt kategorijomis. ryžiai- krakmolas, angliavandenis, o burokėliai- šiek tiek krakmolinga daržovė.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 01 Bal 2012, 23:45 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Bal 2012, 22:42
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: Ne Lietuvoje
Serbentine rašė:
Gerinti virškinimą man padeda kai kurie pratimai. Tom Billings rekomenduoja:
peacock pose, agni sara dhauti, uddhiyana bandha, agni sara pranayama, kapalabhati, bhastrika.

Butenko savo knygoje pabrėžia skrandžio rūgštingumo svarbą.
Anketa ar jūsų skrandyje nėra per mažai rūgšties yra čia:
http://altmedicine.about.com/library/we ... hydria.htm.
Taip pat vertingas straipsnis apie rūgštį čia:
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... kos_rugsti


mano score yra 92proc :shock: atsakiau taip į 11 iš 12 klausimų. Nes man ir geležies pastoviai trūksta, o apetitas visada didelis, ir oda du viename (tai akne, tai išsausėjus, nors dabar pirmą kartą gyvenime beveik susinormalizavo su keliais aknės pėdsakais dar ėmus gerti cinko miltelius, menkės kepenų aliejų ir erškėtrožių ar kokį ten aliejų... :oops: :D ), tačiau virškinimas tikrai ne per geriausias, nagai ir plaukai labai silpni, nors tikrai prisižiūriu. Tai kaip man dabar tą rūgštį padidinti? :O

vandens stiklinę ir taip visada prieš valgį išgeriu, bet gal rimtai reikia pabandyti su kokiu žiupsneliu himalajų druskos, kad jau sakot, padės?

_________________
"we see things not as they are, but as we are"


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 05 Bal 2012, 12:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Rūgštingumą/įsisavinimą kartu kelia baltymingas maistas, tik reikia baltymą didint palaipsniui, nes gali susilaukt problemų irgi nemažų.

Pradėjus žaliavalgiaut man rūgštingumas buvo per didelis, nes sumažinau baltymo, ir spėju nebuvo skrandukas toks greitas persiorientuot.

Kaip dabar suprantu, to pasekoje suvalgyta ląsteliena susiurbdavo rūgštis, jos nukeliaudavo į dvylikapirštę , per pusę metų išsivystė duodenitas, kuris pasireiškia skausmais po "duobute", pilvo pūtimu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2012, 10:44 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
Reikia vieną kartą sužinoti, ką mes darome, kaip mes valgome vaisius, kad pasidarome pilvo pūtimą ir bezdalus ir dėl ko kai kurie netgi pasirenka nebevalgyti vaisių vien dėl to, kad nuolat patiria šituos nemalonumus (kaip kad rašė Sylver).

Mano pamąstymai iš to, ką žinau. Vaisiuose yra cukrūs. Cukrus mes pirmiausia skaidome burnoje seilėse. Ir suskaidytus seilėse cukrus mes toliau skaidome žarnyne ir suskaidę - pasisaviname. Jeigu mes valgome vaisius ir juos valgome taip, kad seilėse suskaidome visą juose esantį cukrų, tai visą juose esantį cukrų mes toliau suskaidome žarnyne ir visą jį pasisaviname. O jeigu mes seilėse suskaidome ne visą esantį cukrų ir dalį jo praryjame nesuskaidytą? Ar tada mes suskaidysime jį žarnyne ir pasisavinsime ar ne? Aš galvoju, kad jeigu mes nesuskaidome cukraus seilėse, mes jo dėl to neskaidome žarnyne ir nepasisaviname. Nesuskaidytas cukrus lieka maistu žarnyne esančioms bakterijoms, kurios jį valgo ir išskiria anglies dvideginį ir alkoholį. Dėl to anglies dvideginis pučia pilvą ir lenda lauk bezdalais. Jeigu taip yra, tai kada mes nesuskaidome viso vaisiuose esančio cukraus seilėse? Kai mes praryjame vaisius/jų sultis, nepalaikę jų burnoje tol, kol jie visiškai ištirps/bus suskaidyti seilėse. Jeigu aš geriu bananinį kokteilį ir jį susipylęs pyst ir praryju gurkšnis po gurkšnio, tai seilėse nesuskaidau viso bananuose esančio cukraus ir vienokį ar kitokį jo kiekį atiduodu bakterijoms, kurios iš jo padaro tai, kas po to nemalonu ir neskaniai kvepia. Gal taip. Ir jeigu taip, tai valgant vaisius ir bet kokį kitą maistą reikia žiūrėti, kad visas tas maistas visas ištirptų seilėse ir tada nuryti, kas reiškia ir neskubėti tam, kad jį visą pasisavintume mes ir nieko neduotume bakterijoms ir negautume iš jų nei anglies dvideginio, nei alkoholio.
Pavyzdys, kai prie keletą dienų valgiau vynuoges ir labai greitai jas susimečiau ir prarijau (dėl to, kad buvo labai rūgščios), ir po to pūtė pilvą ir buvo bezdalai.

Silver, ar tu gerdavai vaisių koktelius/sultis ir po jų patirdavai tuos nemalonumus?

Kas patiriat pilvo pūtimą valgydami vaisius ar patyrėte anksčiau: ar jūs geriate/gerdavote vaisių sultis ir vaisių kokteilius?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2012, 16:17 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
nuo sulčių jokio diskomdorto neturėjau ir neturiu. nuo didesnio vaisių kiekio, tarkim 5 obuoliai iš sykio, - taip, gali būti. bet aš tiek ir nebevalgau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: "Pilvo klausimas"- kas dedasi mūsų skrandyje-žarnyne
StandartinėParašytas: 22 Rgs 2012, 21:26 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Sveikas, darvienas. Taip, as gerdavau vaisiu salotu kokteilius. Tu teisus, nuo ju taip dujos eisavo, kad baisu. Bet nw tai baisiausia. Smagiausia dalis - kvapas. Jis toks budavo, kad net arkli butu galima uzmusti tuo kvapu. Beje, dabar nepamwnu kada esu bezdejes :) o jei ir pavyksta, tai kvapo jokio. Ir dar, netvir kakulis bekvapis :). Tai tiek tuo klausimu. Tikiuos atsakymas tenkina ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 35 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Žarnyno valymas ir mikrofloros atstatymas žarnyne:)

forume Žaliavalgystė

Justinas

1

370

11 Geg 2018, 10:23


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007