Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
  Spausdinti

Re: Patarimai pradedantiems
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Sau 2012, 02:16 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Va keletas dienų pradėjau jausti tokį lyg ir kartumą burnoje. Iš pradžių maniau, kad tai nuo mano pradėtos vartoti Chlorelos. Bet jos nevartojant skonis išlieka. Tiesa ir džiovintas dilgėles kasdien dėjau į žalią vaisių kokteilį ... ? Vienas per pora dienų suvalgiau ananasą, o sako jis ten rūgščių kažkokių negerų turi... Dar galvoju, kad gal kasdien padauginu linų sėmenų aliejaus salotose, juolab kad pasirodo jis nėra visiškai šalto spaudimo. Taigi viską eliminavus, lieka pabadauti :shock: O gal tai vyksta detoksikacija ?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Sau 2012, 02:59 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
vaidasker rašė:
Nusipirkau lesiu susidaiginau, po to idejau svoguno, skiltele cesnako,..

Na pirmiausiai tai česnakas yra ne maistas, o vaistas. su juo atsargiai. Jis naikina ne tik blogąsias, bet ir gerasias bakterijas, žarnyno mikroflorą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sviestinis popierius
StandartinėParašytas: 14 Sau 2012, 08:11 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
vaidasker rašė:
sveiki, uzsinorejau ir as buti lieknas ir sveikas :D . Emiausi sporto- pradejau begioti, bet kazkaip to nepakako, tad pradejau ir mytybos klausimus gvildenti. Nusipirkau lesiu susidaiginau, po to idejau svoguno, skiltele cesnako, truputius baziliko druskos ir sumaliau su blenderiu, dar dapyliau silto vandens, gavosi tokia tyrele. Galvojau, vat tai skanei prisikirsiu gal dar ir zmonai liks truputi. Kaip buvo linksma iki asaru paragavus, kad mano patiekalas pasirode labai jau nevalgomas fee koks neskanus!!! Taip ir likau nesuprates ar ce mano klaida ir kazka ne taip padariau, ar ce taip turi buti ir tam reikalingas ilgas pripratimo laikas :?: Pakomentuokite kas nors.

Aš dar į tokią tyrelę įmalu morkos, kuri sušvelnina ir šlakelį aliejaus, įbarstau žalių prieskonių, o vasarą - žalėsių. Mes valgom su šakniavaisiais, paprika ir skanu:\Bet čia ne iš kart ateina, ypač nušokus nuo virtų patiekalų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Sau 2012, 14:56 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
taip,tikrai ne iskart ateina, neskanus man neapdorotas maistas, ypac uztepeles visokios. pirmi 3 kasniai lyg ir labai skanus pasirodo, o poto... nebegaliu valgyt. o kaip kovoti su uzeinanciais apsivalgymo priepuoliais? ar nebuna jums taip?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 15 Sau 2012, 21:57 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki, nukreipkite man tinkama linkme. Zaliai maitinuosi apie 3 menesius gal maziau. Man labai truksta kazkokiu receptu, kaip pasigaminti kazka, kas pakeistu pagrindini patiekala is mesos ar zuvies. Tai taip ir gaunasi, kad mesa ir zuvis vis lieka kartas nuo karto mano racione. Manau jeigu mokeciau pasigamint, tai neliktu mesos, nes niekada mesos realiai as nemegau, valgau tik tam, kad sotu butu. Dauguma receptu kokteiliai, sriubos, visokie desertai. Gal galima jusu megstamiausiu patiekaliuku (pagrindiniu patiekalu) receptu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 17 Sau 2012, 23:58 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Truputį_jogas rašė:
Va keletas dienų pradėjau jausti tokį lyg ir sausą kartumą burnoje. Iš pradžių maniau...
... O gal tai vyksta detoksikacija ?


galvojau tvirtinasi visų aplinkinių karksėjiamai "prisivaidysi".
Atlikęs forumų analizę priėjau išvados, kad nereikėjo tada ėsti kedro riešutų saujomis ir pasirodo reikšmę turi kad jie kiniški. Tie kažkokie - negeri. Kaip supratau teks dar keletą dienelių pakentėti ir praeis.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 07:16 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Zalias kurmi, man sotumo suteikia riesutai. Daznai darausi salotas su anakardziu riesutu kremu. Patikek, suvalgius gera lekste, tikrai sotu ir ilgam, jeigu visgi nesijaucia sotumo, visada galima isideti kremo daugiau. Tai nera pats sveikiausias varijantas, nes daug riesutu ne i nauda, o be to del anakardziu yra gincijamasi ar jie raw ar ne ir dar tai ne Lietuvos klimato augalas. Bet manau pereinamuoju laikotarpiu, arba retkarciais, tai visai neblogai. Dar man labai patinka sauleje dziovinti ir aliejuje su prieskoniais ismirkyti pomidorai. Valgau juos su zalumynais. Kartais pasigaminu sushiu. Nors gamindama juos nenaudoju jokiu seklu ar riesutu, kazkaip man sotu nuo ju. Be to su kiekvienu valgiu galima valgyti ir raw duoneliu. Jose irgi dominuoja seklos, riesutai, kurie suteikia sotumo. Pastebejau, kad man sotumo suteikia valgis, kuriame yra suriu ingredientu. Nes siaip visa diena valgau nemazai vaisiu ir darzoviu, arba plakuosi is ju kokteilius ir dauguma ju buna kazkiek saldus. Todel, artejant pietu metui, norisi jau ir kazko suresnio bei riebesnio.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 07:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Truputį_jogas rašė:
.. nereikėjo tada ėsti kedro riešutų saujomis ir pasirodo reikšmę turi kad jie kiniški. Tie kažkokie - negeri. Kaip supratau teks dar keletą dienelių pakentėti ir praeis.

aga, ne pirmas atvejis, kai po kedro riesutu pas zmones tokie simptomai. mano seimos nario buvo panasi situacija, per kelias dienas praejo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 07:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Žalias kurmis rašė:
Gal galima jusu megstamiausiu patiekaliuku (pagrindiniu patiekalu) receptu?

pirmais metais labai megau daigintus lesius su kom nors ir labai smulkiai tarkuotu morku salotas su maltais linu semenemis, tai sie du patiekalai pagrinde su amnim ir keliavo i darba. jei nesibijai grudu, tai daigink grudus, malk mesmalej (kad ir rankinej) ir is tos teslos dziovink duoniukus. grudai tai sotus tikrai. o riesutu geriau nepadauginti, va db daugelis autoritetu raso, kad geraiu jau virta darzove, nei daug kaloriju is riebalo gauti. tryniai zali taip pat labai sotus, kaip ir visi gyvuliniai riebalai, o ir energija paverciami gan greitai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 09:36 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
:oops: Man dar daug reikia mokytis sioje srityje. :oops: Neseniai tik suzinojau, kas yra poras ir salieras. O dar girdziu minima daigintus lesius, zalius grikius. Is kur gauti daigintu lesiu ir zaliu grikiu? Kodel tie, kur parduotuveje perkame grikiai rudi? Jie pakepinti ar cia kita rusis? :oops: Ar jeigu parduotuveje nusipirksiu lesiu, juos galiu daiginti? Ir kaip ta padaryti? Prasau tik nesijuokti is manes. Visi kazkada pirma karta kazka suzino :) Daiginti grudai man labai skanu, bet siu momentu siek tiek privengiu gliuteno kol zarnynas susitvarkys. Bet visvien kazkiek valgau nedaug. Riesutu kai kuriu irgi privengiu del alergijos, butent lazdyno ir graikisku (gaila, bet jie kaip tik ir auga pas mus).
As zalius kiausinius labai megdavau, bet dabar bijau, sako trichinelem galima uzsikrest. O kiti sako, jog ant luksto tos trichineles tik sedi. Ar tikrai tik ant luksto?
Dar norejau patarimo del dziovykles. Kokias jus turite ir ka rekomenduotumete?
Ir del sauleje nokintu pomidoru. Man jie labai skanu is parduotuves, bet butu visai ne pro sali kita rudeni paciai pasidziovinti, gal galite pasakyti kaip dziovinate? Ar pradzioje padruskinate ir paskui dziovinate, ar kaip? Ir ka reiskia sauleje dziovinti? Ar tikrai sauleje? Juk rizika, kad vabzdziai apkres juos kiausineliais.
Ir galiausiai klausimas del alyvuogiu. Kai kur radau parasyta, kad galima nusipirkti termiskai neapdorotu raugintu alyvuogiu. Ar tikrai galima ir kur?
Kiek daug pas mane klausimu :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 11:42 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Zalias kurmi, apie seklu, grudu daiginima placiau galite pasiskaityti atskiroje temoje. Del parduotuviniu sauleje dziovintu pomidoru, tai tikiu, kad jie ne sauleje dziovinti, bet labai tikiuosi, kad ir ne aukstesneje negu 40 laipsniu temperaturoje (saules temperatura iki tiek ir tepakyla). Bet, tarkim, datules, yra dziovinamos tiesiai ant medzio, sauleje. Nezinau, kaip jose nebuna parazitu, bet kazkaip nesu ju aptikusi ir nesu girdejusi, kad kas nors butu rades. Pomidoru esu ir pati prisidziovinusi kazkiek, orkaiteje, zemoje temperaturoje. Pasidarau aliejaus, citrinos sulciu ir prieskoniu misini juos pamerkiu per nakti ar ilgesniam laikui, gaunasi labai panasus i parduotuvinius. Del alyvuogiu, tai uzsienyje ju buna parduotuvese zaliu, galima nusipirkti ir marinuoti, bet nesu bandziusi. O pas mus zaliu nesu maciusi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 11:47 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
na o as vakar ragavau raudonuju daigintu lesiu, maltu su morkom ir svogunu, bet tik ragavau, neskanu. gal zalieji lesiai skanesni, bet kad jie kile is Kanados.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 11:53 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Man bene skaniausios daigintos mung pupeles. Ju buna ir kaikuriose parduotuvese. Bet del daigintu kruopu ar seklu, tai velgi yra priestaringu nuomoniu. Daug kur teigiama, kad ju negalima per daug valgyti, kad jos kaip koks vitaminas, tik viena kita sauksta ir jose yra tam tikru medziagu, kuriso gali buti kenksmingos, valgant didesniais kiekiais. Taciau taip pat yra daug patirciu ir rekomendaciju, kad daigintus laisvai galima valgyti ir dideliais kiekiais. Tarkim, kad ir tas pats V. Kulvinskas, teigia kad net kelis menesius valge vien daugus ir tik i nauda isejo, be to gan argumentuotai pagrindzia, kas vyksta sekloje dygimo metu ir del ko jas sveika valgyti. O vat V. Boutenko rekomenduoja nepersivalgyti. Taip kad spreskite patys.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 13:21 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
gaile rašė:
na o as vakar ragavau raudonuju daigintu lesiu, maltu su morkom ir svogunu, bet tik ragavau, neskanu. gal zalieji lesiai skanesni, bet kad jie kile is Kanados.

lęsiai visi panašaus skonio.

Laura, kur dabar perki mungo? Is Maximos dingo.

Žalias kurmi, raw alyvuoges, žalius grikius parduoda Sangos zmonės - rašyk až Nekantrioji adresu.
Bet gal alyvuogės tai neesmė, jos juk racione nesudaro didelę dalį:)
Grikiai žali ,kurie dygsta taip pat yra ekoparduotuvėse (24 lt), ir supermarketuose Melvit lenku firmos (10 Lt, neeko) dabar radau Norfoj, tik 100 g pakeliuose).
Dėl sotumo - tai arba per kiekius (blogai, išsitampo skrandis, mano salotų dozė max 450 g), arba per kalorijas - t.y. vaisiai arba riebūs : riešutai, saulėgrąžos, manau max 100 g porcijoj + daržovės, arba per maltus patiekalus - sriubas, jos greit duoda sotumą, arba raw pieno produktai, jei žadi tai praktikuot, bet čia gal ne gydymui tavo atveju. Kiti dalykai - valgymo dažnis - ne 3 o 5 kartai, kas 3 val.Receptų žiūrėk kitose temose, įv saituose.
Tarkim mano šeimos dienos versijos, jei valgomas dienoje tik žalias maistas (nes vyras ir vyresni vaikai kokius 5 kart savaitėje virtą):
1 var:vaisiai , po pusės val salotos su užbarstytais daigais,ar duoniukais, ar šiaip daug salotų arba moliūgas su pomidorų padažu; ar cukinija su imbiero padažu
2 var, tai dažn pietūs: sėklų/ankštinių padažas su šakniavaisiais ar riešutų paštetas su daržovėm; ar malti sėmenys su morkom, ar daiginti grikiai su morkom;
3 var: gyvulinis maistas : jogurtas ar sūris, ar tryniai kokteilyje, ar maltos aguonos, jei pietums ne sėklos/riešutai.
Šiaip mes kaitaliojam ir pietums nebūtinai būna stiprus maistas, kartais jis vėlyviems pusryčiams.
Sriubas darom vasarą vakarienei, kaip ir įvairių žalumynų salotas, ne sezonu aš retai perku šiltnaminius žalumynus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 14:44 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Cituoti:
As zalius kiausinius labai megdavau, bet dabar bijau, sako trichinelem galima uzsikrest. O kiti sako, jog ant luksto tos trichineles tik sedi. Ar tikrai tik ant luksto?


nuo kiaušinių galima salmonelėm užsikrėst, bet ne trichinelėm :D

Cituoti:
Bakterija aptinkama išorinėje lukšto pusėje, nes kiaušinis iš vištos pašalinamas tokiu pat keliu, kaip ir išmatos. Nors maisto perdirbimo gamyklose kiaušiniai plaunami, ne visos bakterijos dėl to žūva. Kad ligai kelias būtų užkirstas, būtina kruopščiai plauti rankas ir pasirinkti tinkamą maisto paruošimo būdą. Salmonella enteritidis aptinkama ir sveikų neįskilusių kiaušinių viduje. Taip atsitinka todėl, kad bakterija gali būti vištos kiaušidėje arba kiaušintakyje prieš tai, kol aplink trynį ir baltymą susiformuoja lukštas. Tokiu atveju Salmonella enteritidis vištos neužkrečia. Norint išvengti šių organizmų dauginimosi kiaušinių viduje, rekomenduojama juos laikyti šaltai. Užkrėstus kiaušinius, kad nebūtų pavojinga juos valgyti, reikia virti netrumpiau kaip 6 minutes. Vengdami rizikos nevartokite žalių ir skystų kiaušinių.

bet kad susirgti, reikia kad tų bakterijų pasidaugintų daug o tam reikia laiko ir šilumos. Švieži, šaltai laikomi kiaušiniai neturėtų pridaryt bėdos.

Laura rašė:
kas vyksta sekloje dygimo metu ir del ko jas sveika valgyti.


http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... fondas_LAF

Cituoti:
Kai duodame grūdui drėgmės ir šilumos, jame ima gamintis fermentai: fermentas proteazė, kuri suskaido grūdo baltymą iki aminorūgščių, fermentas lipazė, kuri suskaido riebalus iki glicerino ir riebiųjų rūgščių, fermentas amilazė, kuri suskaido angliavandenius iki monosacharidų. Šalia to gaminasi didelis kiekis aktyvių medžiagų – C, E vitaminai, B grupės vitaminai ir kt.
Jeigu pagauname tą momentą, kai grūdas pagamino aminorūgštis, bet dar nespėjo jas panaudoti augalo augimui, ir suvalgome jį, tuomet mūsų laisvųjų aminorūgščių fondas nereikalingas ir organizmą papildome aminorūgštimis, nors ir neturime jų savyje laisvų.

Jei norite papildyti savo laisvų aminorūgščių fondą, turite valgyti grūdą, kurio daigelis vos vos pasirodė. Galite valgyti jį žalią, galite dėti jį į košes, galite kepti iš jo duoną ir t.t. Kai jis prasikala jau kaip reikiant, iš jo naudos nedaug. Tada jau geriau sėti tokį į dirvą ir laukti želmens, kurio sultis išgėrus, pasipildysite organizmą fermentais.



bet pats daiginimo būdas tai nevykusiai aprašytas- vandeny apsemtas grūdas nedygsta :lol: o prigeria.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 17:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Moške, mėgstat Homosanitus? Aš tai jiems simpatizuoju, nors ne voskuo tikiu , be to jie ne žali, propaguoja mėsą... Įdomu, ar unimed.lt kažką bendro su jais turi.. ten radau, kad augaluose nėra nepakeičiamų aminorūgščių ir apšalau nuo tokio lygio... žmonės visur vienodi, taigi ir homosanitus į savo pusę tempia.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 18:03 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:318
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
gaile rašė:
na o as vakar ragavau raudonuju daigintu lesiu, maltu su morkom ir svogunu, bet tik ragavau, neskanu. gal zalieji lesiai skanesni, bet kad jie kile is Kanados.


Mane visada stebina žmonės, kurie nuo dietos, kurioje kas dieną būdavo gyvūniniai apdoroti produktai, staigiai užsinori pereiti prie žaliavalgystės. Tokie, kurie net niekada turbūt net virtų lęšių nėra vartoja. Jei vartoja, tai vistiek jiems nepatikę, nes mėsa skanesnė.Tai ką galima kalbėti apie nevirtus? Aš net neabejoju, kad pas daugelį tokių užgaida ilgai netruks. Žaliavalgiškas maistas yra 10 kartų neskanesnis, nei apdorotas veganiškas, ir net 100 kartų nei turintis gyvuninės kilmės dalių,tokių kaip mėsa, žuvis ir pieno produktai, kiaušiniai...
Aš tai į visus mirkytus ar daigintus ankštinius - lęšius, pupas , žirnius dedu žalią imbiero šaknį, ir kartu susmulkinu blenderyje. Aišku skonis ne toks geras, jeigu šitą masę virtum, bet priprantama. Taip pat tinka gerai įvairūs žalumynai , pomidorai, paprikos, ridikėliai, agurkai... Kaip prieskonį dedu ir maltų kalendrų, taip pat šiek tiek panaikina ankštinių nemalonų skonį. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 18:34 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
istiesu man, zaliavalgyste nera "uzgaida", o sveikatinimasis, ir link to einu pamazu, isivedinedama po viena zalia patiekala per diena; o lesius, beje, virtus, esu valgiusi ir anksciau, ir ne viena karta.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 20:12 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:318
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
gaile rašė:
istiesu man, zaliavalgyste nera "uzgaida", o sveikatinimasis, ir link to einu pamazu, isivedinedama po viena zalia patiekala per diena; o lesius, beje, virtus, esu valgiusi ir anksciau, ir ne viena karta.


Toks staigus perėjimas iš įprastinės pas mus paplitusios mitybos prie žaliavalgystės, yra labai jau radikalus sveikatinimosi būdas. Nebent tie žali patiekalai tėra tik priedas prie įprastinės mitybos. Jeigu lęšiai neskanu, tai nevalgykite, valgykite, kas skanu. Kartais užtenka tik pakeisti mitybos įpročius, mažiau gyvūninės kilmės, daugiau augalinės, kad sveikata pagerėtų. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 21:58 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Serbentine rašė:
..., ar tryniai kokteilyje, ...

Va apie šituos gal galima plačiau? Kokie žalio trynio skanaus naudojimo variantai ? Kaip atsikratyti salmoneliozės baimės ?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2012, 22:21 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Lotosas rašė:
Žaliavalgiškas maistas yra 10 kartų neskanesnis, nei apdorotas veganiškas, ir net 100 kartų nei turintis gyvuninės kilmės dalių,tokių kaip mėsa, žuvis ir pieno produktai, kiaušiniai...

O aš nepasakyčiau. Daiginti Skanėjos lęšiai pirmą kartą visai nepatiko, o kokį ketvirtą visai buvo neblogai. Dabar - po mėnesio - visai skanu ir nekyla jokių minčių apie prieskonius. O morkų ar apelsinų sultys ? Gi skanu :mrgreen: O arbūzas, melionas, persikas, braškės niam_niam, mėlynės, ...... prinokęs pomidoras, paprika... Kas čia stumia ant gyvo maisto :roll: :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 09:39 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Del maisto skanumo ar ne, tai velgi cia individualu. Fiziskai apsivales zmogus jaucia naturalu skoni, pacios gamtos duota, jis negali buti neskanus. O zmogui, pripratusiam prie ivairiu saldikliu, astriu prieskoniu, kepto maisto, isvis naturalus maistas be skonio gali pasirodyti. O pereinamajam laikotarpiui butu naudinga zinoti daug geru receptu. Arba uzsukit i kokia raw kavine, paragaukit, pasiziuresit kokiu skaniu dalyku yra. Palankykit maisto ruosimo kursus. Arba susiraskit internete ir gaminkit pagal receptus, oj kokiu patiekalu buna, net uzkietejusiam mesedziui ir cipsu valgytojui manau patiktu:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 16:06 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:318
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Truputį_jogas rašė:
Lotosas rašė:
Žaliavalgiškas maistas yra 10 kartų neskanesnis, nei apdorotas veganiškas, ir net 100 kartų nei turintis gyvuninės kilmės dalių,tokių kaip mėsa, žuvis ir pieno produktai, kiaušiniai...

O aš nepasakyčiau. Daiginti Skanėjos lęšiai pirmą kartą visai nepatiko, o kokį ketvirtą visai buvo neblogai. Dabar - po mėnesio - visai skanu ir nekyla jokių minčių apie prieskonius. O morkų ar apelsinų sultys ? Gi skanu :mrgreen: O arbūzas, melionas, persikas, braškės niam_niam, mėlynės, ...... prinokęs pomidoras, paprika... Kas čia stumia ant gyvo maisto :roll: :?:


Taip, bet vistiek nesuprantu, kam tada jums tie žali kiaušiniai? Kokį čia susigalvojote su savimi eksperimentą atlikti? Jei vartojat kiaušinius, tai išvis lęšių ir krakmolingų vaisių ir daržovių vartoti nereiktų. Nes vartojant gyvulinius produktus reikia visiškai kitokios mikrofloros, nei augalinius.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 17:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Lotosas rašė:
Truputį_jogas rašė:
Lotosas rašė:
Žaliavalgiškas maistas yra 10 kartų neskanesnis, nei apdorotas veganiškas, ir net 100 kartų nei turintis gyvuninės kilmės dalių,tokių kaip mėsa, žuvis ir pieno produktai, kiaušiniai...

O aš nepasakyčiau. Daiginti Skanėjos lęšiai pirmą kartą visai nepatiko, o kokį ketvirtą visai buvo neblogai. Dabar - po mėnesio - visai skanu ir nekyla jokių minčių apie prieskonius. O morkų ar apelsinų sultys ? Gi skanu :mrgreen: O arbūzas, melionas, persikas, braškės niam_niam, mėlynės, ...... prinokęs pomidoras, paprika... Kas čia stumia ant gyvo maisto :roll: :?:


Taip, bet vistiek nesuprantu, kam tada jums tie žali kiaušiniai? Kokį čia susigalvojote su savimi eksperimentą atlikti? Jei vartojat kiaušinius, tai išvis lęšių ir krakmolingų vaisių ir daržovių vartoti nereiktų. Nes vartojant gyvulinius produktus reikia visiškai kitokios mikrofloros, nei augalinius.


Lotose, Zmones raso apie kiausinius atskirai, o ne su lesiais.

Truputi jogas, mes trynius valgom kokteilyje su obuoliais ir cinamonu, labai skanu su braskem. Galima imest saltalankiu, banana. Zinau, kad tokia kombinacija nera suderinta, taciau mums neskanu trynys mono. Kiausinius plaunu, sveiciu su soda, dauziant nubega baltymas krasteliu ir luksta papildomai "nuplauna".


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2012, 21:55 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:318
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Serbentine, gal neįsiskaitėte, ką parašiau. O gal norisi nepaisant faktų, laikytis savo nuomonės. Mikroflora egzistuoja virškinimo trakte, ir pasikeičia ne per parą ir net ne savaitę ir net mėnesį. Ir ji tokia, ką jus valgote, jūs suvalgote kiaušinį ir ji jau prisitaikiusi tik kiaušiniui, ir kai kitą kartą valgote lęšius , krakmolą, tai būtent ir išskiria skrandis tokias virškinimo sultis, kurios virškina ne šiuos produktus, o kiaušinį. Visas turinys pereina toliau nesuvirškintas ir neįsisavintas. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007