Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Spausdinti

Re: Patarimai pradedantiems
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 04 Vas 2012, 14:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Laimingas padare teisinga pastaba :D

elle, paskaityk tema "daiginimas", susirask per paieska

svaresne, saikingesne mityba sudaro kunui salygas efektyviau dirbti, efektyviau valytis, taigi tai, kas vyksta Tau- tai akivaizdus rimtesnio detoksikacijos proceso pavyzdis. dziaukis. bet ir patausok savo organizma! jei pradetum jausti rimtesni diskomforta- odos berima, galvos skausmus, miego sutrikima ir prasta nuotaika, silpnuma- tai gali reiksti, kad tavo kunas nelabai susitvarko su umios detoksikacijos procesu. detoksikacija pristabdo termisk.apdorotas maistas, riebus maistas- seklos, riesutai, koncentruoti baltymai, grudai. taip pat gera ideja- zarnyna valytis, kad palengvinti savo organizmo detoksikacijos uzduoti.
elle, man kazkaip atrodo, kad Tu skubi uzduoti klausimus.. gal yra prasme siek tiek issamiau forumo informacija paskaityt?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 04 Vas 2012, 19:53 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Vas 2012, 21:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:16
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilnius
sutinku ,kad per daug klausineju, tiesiog forumuose yra labai daug pamąstymų ir kalbėjimo paie tai kas visiems žinoma jau seniai, naujokui kartais sunku susigaudyt


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 11 Vas 2012, 19:10 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Vas 2012, 21:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:16
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilnius
Viktorijos Butenko knygoj rašoma,kad saldaus atsisakyt padeda Кунжутное молоко , nes jame yra daug Klcio,o kai jo truksta noris saldaus, kaip pasigamint jį?gal kas išbandėt,ar padėjo nes tiesiog negaliu atsisakyt saldaus,kaip narkotikas, nors mažino kiekius po biški save prievartaudama


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 11 Vas 2012, 19:35 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Кунжутное молоко - sezamu pienas. Daromas taip: atmirkyti sezamus (per nakti ar trumpiau), perplauti, sudeti i blenderi, ipilti vandens, isplakti, perkosti ir gerti :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 11 Vas 2012, 23:14 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Vas 2012, 21:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:16
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilnius
ačiū, nes kažkokia siaubinga priklausomybė, nenoriu aš to pyrago, bet kadangi guli šaldytuve- būtinai reikia suvalgyt, būtinai, nes kaip čia gulės jis:D
dar labai gal ir kvailas klausimas, kur gaut tu sezamu sėklų ir kitokiu sėklų daiginimui kaune


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Vas 2012, 19:58 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:21 Vas 2012, 19:20
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Tauragė
Sveiki, :) nuo Sausio 1 dienos buvau pradėjus žaliavalgiauti, bet tai po dejų savaičių baigėsi... 14 dieną buvo didelis jubiliejus, ir neatsispyriau karštam patiekalui, tada galima sakyti ir valgiau viską iš eilės, kitą dieną savijauta buvo labai bloga, atrodė, kad viduje viskas taip pūva, niekas nesivirškino, o ir tualeto reikalai buvo retas atvejis. :? Tad vėl perskaičius savo mėgiamus straipsnius apie žaliavalgystę, nusprendžiau, kad vėl to imuosi, bet šį kartą planuoju, kad tai būtų ne eksperimentas, o naujas gyvenimo būdas.:) Šiandien tik pirma diena ir jau eina į pabaigą, praeitą sykį taip sunku nebuvo kaip šį kartą, sunaudojau pakankamai kalorijų turinčių produktų, na viskuo esu pasidomėjus kiek ir ko reikia, bet savijauta ne kokia, kojos linksta, miego norisi, grįžusi iš paskaitų tik guliu ir nieko nesinori, kadangi taip jau esu bandžiusi maitintis ir praeitą sykį tokių pojūčių nebuvo norėjau paklausti ar tai normalu? :?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 25 Vas 2012, 23:23 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Rgs 2011, 19:26
Karma: + 1 -
Pranešimai:53
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Žalias kurmis rašė:
:oops: Man dar daug reikia mokytis sioje srityje. :oops: Neseniai tik suzinojau, kas yra poras ir salieras. O dar girdziu minima daigintus lesius, zalius grikius. Is kur gauti daigintu lesiu ir zaliu grikiu? Kodel tie, kur parduotuveje perkame grikiai rudi? Jie pakepinti ar cia kita rusis? :oops: Ar jeigu parduotuveje nusipirksiu lesiu, juos galiu daiginti? Ir kaip ta padaryti? Prasau tik nesijuokti is manes. Visi kazkada pirma karta kazka suzino :) Daiginti grudai man labai skanu, bet siu momentu siek tiek privengiu gliuteno kol zarnynas susitvarkys. Bet visvien kazkiek valgau nedaug. Riesutu kai kuriu irgi privengiu del alergijos, butent lazdyno ir graikisku (gaila, bet jie kaip tik ir auga pas mus).
As zalius kiausinius labai megdavau, bet dabar bijau, sako trichinelem galima uzsikrest. O kiti sako, jog ant luksto tos trichineles tik sedi. Ar tikrai tik ant luksto?
Dar norejau patarimo del dziovykles. Kokias jus turite ir ka rekomenduotumete?
Ir del sauleje nokintu pomidoru. Man jie labai skanu is parduotuves, bet butu visai ne pro sali kita rudeni paciai pasidziovinti, gal galite pasakyti kaip dziovinate? Ar pradzioje padruskinate ir paskui dziovinate, ar kaip? Ir ka reiskia sauleje dziovinti? Ar tikrai sauleje? Juk rizika, kad vabzdziai apkres juos kiausineliais.
Ir galiausiai klausimas del alyvuogiu. Kai kur radau parasyta, kad galima nusipirkti termiskai neapdorotu raugintu alyvuogiu. Ar tikrai galima ir kur?
Kiek daug pas mane klausimu :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 28 Vas 2012, 16:20 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
jei Onutė pakėlė postą todėl, kad niekas neatsakė, atsakau kai ką, nors viskas yra atskirose temose:

pomidorus nesunku pasidžiovint patiems, supjaustai, jei dideli, griežinėliais, dedi ant kepimo popieriaus ir į džiovyklę. Aš naudoju Excalibur, 9 padėklai, tai vienu kartu beveik kibirą sudedu, padžiovinu apie parą, paskui baiginėju pastogėje.
Manau saulėje džiovinti gali reikšt kategoriją, kai džiovinama neaukštoje temperatūroje.
Termiškai neapdorotos alyvuogės žvėriškai skanios bet ir žvėriškai brangios. Esu pirkus jų iš sanga.lt.

kiaušiniai - juos plaunu, šveičiu soda. trichinelės gyvena ant lukšto. Dažniausiai apsikrečiama nuo pirktų tortų, matomai nuo glajaus, ko gero niekas po 3-4 kartus nešveičia ir perokside nemirko prieš daužant ir atskiriant.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Bal 2012, 15:08 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Na dar karta noreciau paklaust apie grikius. Netaip seniai man vieni zaliavalgiai uzgarantavo, kad rudi grikiai visi yra pakepinti. O siandien nueinu i turgu, ten moteris prekiauja ekologiskais grikiais, jie rudi. Sakau, gal turite nepakepintu grikiu. Ji ispucia akis ir sako, kad tie yra TIKRAI nepakepinti, esa ji pati uzaugo kaime ir jie augindavo grikius. Sako zali jie kol prinoksta... Lietuvoje auginami rudi. Internete angliskuose saituose tai visur randu, kad raw turi buti zali. Bet turgaus moteriske man sumaise prota. Prasau patarimo, kas labiau prie kaimo....!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Bal 2012, 19:15 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Tikra tiesa, zali-gyvi, rudi-pakepinti. Bet gal yra kokiu rusiu, neisivaizduoju. Pabandyk nusipirkti ir padaiginti. Jeigu dygs-gyvi, nedygs-kepinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Bal 2012, 20:06 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Jau isbandziau. Nedygsta. Lukstas pertruksta ir branduolys minksteja. Mirkomi egliasi lygiai kaip elgiasi puode verdami. Neisvaizduoju, kam juos kepina... :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 15 Bal 2012, 15:07 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Tiesiogiai ju nekepina. Kai valo is luksto, pucia karsta ora, taip jie isvalomi, bet kartu ir apkepinami.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 17 Bal 2012, 22:22 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Lie 2011, 00:35
Karma: + 2 -
Pranešimai:63
Lytis: Vyriška
Vietovė: Suvalkijos kaimas
Žalias kurmis rašė:
Sako zali jie kol prinoksta... Lietuvoje auginami rudi. Internete angliskuose saituose tai visur randu, kad raw turi buti zali. Bet turgaus moteriske man sumaise prota. Prasau patarimo, kas labiau prie kaimo....!

Na atsakysiu ne todėl, kad iš kaimo. :lol: Pas mane kaime grikiai neauga. Atsakysiu, nes pažįstu Jeleną, kuri su manimi pasidalino tikrais grikiais.
Taigi parduotuviniai rudi - termiškai apdoroti. Gyvi ir dygsta - žali arba balti.
Pvz.: tokie
tik šitie brangūs. Šiaip 400 ar 500 gr. pakelis ~6/6,50 Lt.
O turgelyje jie rudi dėl to, kad neišlukštenti. Su tokiais dar reikia pagalvoti ką daryti, ir dygsta jie kokiom 3 dienom vėliau nei lukštenti.
Tiesa vienu metu žalių buvo pasirodę maximose, o dabar būna tik žalių grikių miltų, kuriuos aš malu su riešutais ir atvėsintom datulėm. Va dar :
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Bal 2012, 09:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kažkur jau rašiau, kad dabar ne eko, t.y. pigesnius dygstančius grikius perkam Norfose, lenkiški, supakuoti į pakelius virimui, baltieji (Biala) grikiai, gamintojas Melvit. Tokiam pat pakelyje yra ir kepinti, rudi, skiriasi virimo temperatūra, ant kepintų pakelio ji 10 mion, o ant žaliųjų - 20 min.

Turguje visi grikiai iš Lenkijos, ir tikėtis, kad pardavėjai žino ką apie žalius beviltiška, net nesupranta kam man tie žali, dygstantys ir koks skirtumas :D
Eko pard kiek teko matyt visi dygsta, kaina apie 24 Lt kg, lenkiški apie 10 Lt kg. Taip pat eko grikius veža Sanga, jie kiniški.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Bing [Bot] ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007