ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta! • Temos rodymas - Patarimai pradedantiems

Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
  Spausdinti

Patarimai pradedantiems
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 04 Sau 2011, 21:46 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki,
Pasidalinkit savo patarimais pradedantiems žaliavalgystėje.
Daug informacijos yra ir kitose temose, bet ji išsimėčiusi ir konkretizuota kitoms temoms. Gal dar kas neišsakyta kitose temose, tad išsakykite tai čia.
Mokomės iš klaidų, pastebėjimų, patyrimų...:)


Dėkingas už informacija, pradedantis ir ieškantis ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 11 Sau 2011, 19:15 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
susidūriau su problema :D sunkiai randu man skanaus maisto....bandau internete rastus paprastus receptukus sau prisitaikyti, bet dažnai nusiviliu. :oops: Galvoju,kad dabar toks etapas - ieškau gyvo maisto pakaitų įprastam termiškam , o gyvo maisto skonis kitoks...........Būtų lengviau,jei dabar būtų vasara :D Tad norėčiau sužinoti,ką šiuo metu (žiemos) gaminatės???Kaip naudojate tarkim burokėlius????kitus ekologiškus žiemą išsilaikančius produktus???


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 12 Sau 2011, 19:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Renata, su tavo problema susiduriu kasmet nuo sausio iki maždaug balandžio.. gyvybė palieka maistą, skonis prarandamas. bent jau taip aš jaučiu.. the zest has gone..

burokėlius kasdien valgau savo sriubose. o siaip tai skani burokelio ir obuolio kombinacija. skani, tik nelabai teisinga pagal kombinavimo taisykles


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 13 Sau 2011, 17:50 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Gru 2010, 19:38
Karma: + 3 -
Pranešimai:53
As ziema valgau daugiau riesutu, saulegrazas su medum valgau kartais (man skanu), nzn, bet fona pas mane sudaro tikriausiai obuoliai, migdolai, kopustai, bananai, neseniai semenu aliejaus nusipirkau dar ;), vasara kas be ko viskas paprasciau ,)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 14 Sau 2011, 17:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kiekvieno motyvai žaliavalgiauti yra skirtingi. Tie, kam tai nėra gyvybės ir mirties klausimas, tikrai susiduria su pagundomis.
Mano patirtis dėl patrauklių virto maisto pakaitalų pereinant į žalią maistą:
- nors maistą derinau ir kokia 10 metų jau nevalgiau sumuštinių, man sunkoka buvo atsisakyt duonos, kai įsigijau dehidratorių, puikiai ją pakeitė duoniukai iš sėmenų ir saulėgražų;
- manau labai svarbu išdirbt kelis trintų sriubų receptus; kaip kai kurie guru rašo, pradžioje jūsų patiekalai tegul būna sudėtingesni, su prieskoniais; šiuo metu man trintos sriubos 1-2 puodeliai yra puikūs pietūs; čia atsakymas į žiemos periodu tapusias 'negyvo' skonio daržoves;
- jei jūs labai mėgote kepinius, tortus, desertus, turite mažų vaikų -reikia išmokti analogiškų patiekalų. Ypač aktualu šventėms, aplankant draugams - tikrai juos nustebinsit. Šiame forume išspausdinau nemažai receptų tiek desertų, tiek kitų patiekalų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 15 Sau 2011, 19:47 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine rašė:
Kiekvieno motyvai žaliavalgiauti yra skirtingi. Tie, kam tai nėra gyvybės ir mirties klausimas, tikrai susiduria su pagundomis.
Mano patirtis dėl patrauklių virto maisto pakaitalų pereinant į žalią maistą:
- nors maistą derinau ir kokia 10 metų jau nevalgiau sumuštinių, man sunkoka buvo atsisakyt duonos, kai įsigijau dehidratorių, puikiai ją pakeitė duoniukai iš sėmenų ir saulėgražų;
- manau labai svarbu išdirbt kelis trintų sriubų receptus; kaip kai kurie guru rašo, pradžioje jūsų patiekalai tegul būna sudėtingesni, su prieskoniais; šiuo metu man trintos sriubos 1-2 puodeliai yra puikūs pietūs; čia atsakymas į žiemos periodu tapusias 'negyvo' skonio daržoves;
- jei jūs labai mėgote kepinius, tortus, desertus, turite mažų vaikų -reikia išmokti analogiškų patiekalų. Ypač aktualu šventėms, aplankant draugams - tikrai juos nustebinsit. Parašykit man į až, pasidalinsiu 3 tortų receptais :D

Pasidalinkit receptais su visais čia :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 16:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
OK, nors ne receptų čia tema - gal Jelena mane išmes, bet vieną tortą įdėsiu:
Obuolių tortas

Is vakaro : nuplauni migdolus - kad isdžiūtų: 1.5 puodelio. Užmerki 0.5 puodelio saulėgražų, galima naudot anakardzus, bet jie ne raw.
Ryte: užmerki 2 p razinu (čia man išimtis iš raw, galima keist datulėm ekologiškom).
Toliau dirbam:
Padas: sumali kavamale arba mėsmale migdolus ir 1.5 p. dziovintu obuoliu. Sumaisai su stambiai (burokine) tarkuotais obuoliais - apie 2.5 puodelio. Įmaišai cinamono apie 1.5 a.s. Įberi saują razinų , sumali (blenderiu) ir supili 2/3 likusių. Sumaišai viska ir suspaudi i torto forma. masė turi gautis kietoka.
Antras sluoksnis:
saulėgrąžas perplauni, supili 1 kokoso pieną ir tarkuotą mikštimą. Suberi likusias razinas ir permali blenderiu, įdedi vanilės aš naudoju lazdelės gabaliuką. Viršus paruoštas, užtepu ant pado.
Apibarstau kokoso drožlem. Kaip padažą galima patiekt bananą, sumaltą su kokiom uogom : avietėm, žemuogėm , mėlynėm, braškėm.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 18:17 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine rašė:
OK, nors ne receptų čia tema - gal Jelena mane išmes, bet vieną tortą įdėsiu:
Obuolių tortas

Is vakaro : nuplauni migdolus - kad isdžiūtų: 1.5 puodelio. Užmerki 0.5 puodelio saulėgražų, galima naudot anakardzus, bet jie ne raw.
Ryte: užmerki 2 p razinu (čia man išimtis iš raw, galima keist datulėm ekologiškom).
Toliau dirbam:
Padas: sumali kavamale arba mėsmale migdolus ir 1.5 p. dziovintu obuoliu. Sumaisai su stambiai (burokine) tarkuotais obuoliais - apie 2.5 puodelio. Įmaišai cinamono apie 1.5 a.s. Įberi saują razinų , sumali (blenderiu) ir supili 2/3 likusių. Sumaišai viska ir suspaudi i torto forma. masė turi gautis kietoka.
Antras sluoksnis:
saulėgrąžas perplauni, supili 1 kokoso pieną ir tarkuotą mikštimą. Suberi likusias razinas ir permali blenderiu, įdedi vanilės aš naudoju lazdelės gabaliuką. Viršus paruoštas, užtepu ant pado.
Apibarstau kokoso drožlem. Kaip padažą galima patiekt bananą, sumaltą su kokiom uogom : avietėm, žemuogėm , mėlynėm, braškėm.


Reikia receptų temą užvesti ir tai perkelti į ten, dar būtų labai smagu kad kokia nuotrauką pridėtumėme. Labai skaniai šis tortas skamba, nors mėgėjas valgyti labai paprastai, bet artimuosius tikrai kada nustebinsiu tokiu tortu. Ir jei atsiras receptų temą, pasidalinkit tokias skanumynais. Nes amerikietiški receptai turi savo tam tikrų ingredientų, kurių kartais LT negausi, o čia jau galima sakyti adaptuotas Lietuviškom sąlygom :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 18:34 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
Kestas rašė:
Reikia receptų temą užvesti ir tai perkelti į ten, dar būtų labai smagu kad kokia nuotrauką pridėtumėme. Labai skaniai šis tortas skamba, nors mėgėjas valgyti labai paprastai, bet artimuosius tikrai kada nustebinsiu tokiu tortu. Ir jei atsiras receptų temą, pasidalinkit tokias skanumynais. Nes amerikietiški receptai turi savo tam tikrų ingredientų, kurių kartais LT negausi, o čia jau galima sakyti adaptuotas Lietuviškom sąlygom :)


Jau yra ;)
Receptai


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2011, 14:15 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Apie zaliavalgyste suzinojau pries gera menesi.... Maista derindavau nuo paauglystes, kiek tai leido zinios, bet labiau klausiausi savo kuno ir kaip jis jauciasi suvalges viena ar kita produkta.... Valgymas man yra malonumas nr.3, tad labai sunku atsispirti bandelems, juodam sokoladui, orkaiteje keptai mesytei ir t.t. Maisto ruosimas - visada budavo ritualas. Mano tetis kulinaras, tad patiekalai visada budavo isieskoti, o patiekimas - gurmaniskas. Zalias darzoves, zaliu metu laiku valgydavau visada, vasara nieko nekepdavau ir nevirdavau, nes per karsta, o ziema, darzoviu mazai, pasirinkimas menkas, o skaniai norisi. Be to vasara labai krisdavo svoris, tad atvesus orams klaikiai saldavau, o riebus ir sotus maistas mane tiesiog saukdavo. Viskas kiek pasikeite kai pagimdziusi nepriaugau 10 papildomu kg. dabar labai silta, tik sunkiau gyventi :). Zaliavalgyste susidomejau, kai suzinojau daugiau ir issamiau apie enzimus, kuriuos paauglystej geriau, kai krutyje rado guzeli.... tad zinodama savo paveldeta polinki i vezi, noreciau ir ziema valgyti daugiau gyvo maisto. Kol kas termiskai apdoroto atsisakyti negaliu, per daug sunku :), bet gal igijusi ziniu ir patirties gaminti, ismoksiu gyventi kitaip :) juk nemaza metu dali butent taip ir gyvenu :).

Kaip jus perejot i zaliavalgyste, ar sunku buvo, kiek laiko truko ir t.t. pasidalinkit patirtimi nuo ko pradejot (maisto), nes ne visas maistas zalias man yra skanus, bet turbut tai ipratimo reikalas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2011, 14:29 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Jelena, noreciau paklausti apie vaiku mityba. Kaip suprtau pati turi atzala, ar ja maitini taip pat kaip ir pati maitiniesi? Labai idomu butu suzinoti asmenine patirti visu pirma. Nes man kol kas atrodo, kad geriau yra duoti ekologiska pacios uzauginta ir virta bulve, nei ieskoti chemiskai apdorotu darzoviu prekybcentriuose, kuriuose, perku tik kruopas ir piena, kuri labai megsta visa musu seima. Aciu


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 19 Sau 2011, 17:04 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
in flames
Šiek tiek yra http://www.aum.lt, ten mano blogas
O bulves mes su vaiku puikiai žalias valgome.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 12:41 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Ar teisingai as supratau. Pataisykit prasau jei klystu. Zmogus valgantis tiek termiskai apdorota maista tiek zalia, pastaraji isisavina prasciau nei zaliavalgis, o zaliavalgis, termiskai apdorota prasciau nei valgantis ji nuolat, nes maista apdoroja skirtingi fermentai, skirtingos bakterijos gyvena zarnyne. Ar nera visgi taip blogai ir derinti termiskai apdorota su zaliu maistu nera pats blogiausias variantas. Aciu


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 15:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
in flames
aš taip pat auginu vaiką 1 metų ir 2 mėnesių ir jis maitinamas žaliai. Apie bulves - kad savos geriau virtos nei kitas produktas iš prekybos centro aš irgi galvoju ir sutinku su jumis, kai mano vaikui bus daugiau metų, jis negers mamos pieno, su lupena virtos bulvės bus jo racione. vienąkart per savaitę jas valgo jo vyresnis brolis ir sesuo. Tačiau dažnai valgyti bulves nėra gerai, gal čia nesiplėsiu, apie šiuolaikinės maisto piramidės nepagrįstumą (kai racione dominuoja krakmolingi produktai) daug visur rašoma.
Tačiau - jei pats užaugini bulves, kodėl neužauginti kitų daržovių, galima tokių patiekalų prigalvoti...
Ir jų virti nereikės, na nebent retkarčiais, su vaikais visko būna.
manau užvesiu vaikų temą su laiku tada ir padiskutuosime...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 21:27 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Ar verta apskritai pradžioje žaliavalgystės ar prieš žaliavalgyste daryti organizmo valymus?
Kokia apskritai nuomonė apie badavimus ar panikavimus?
Ar kas esate bandę šia dietą?
Cituoti:
Japonas makrobiotikas Žoržas Ozavos vietoj badavimo siūlo grūdinę dietą - kasdien išsivirti aštuonis šaukštus vis kitokių kruopų košės.

Sveikiems žmonėms, norintiems išsivalyti organizmą, pasigerinti sveikatą, sublogti ir gražiau atrodyti, galima taikyti grūdinę dietą, kuri iš esmės yra slapta badavimo forma. To visiškai pakanka. Tai japonų makrobiotiko Žoržo Ozavos metodika:
Kasdien vandenyje išsivirti aštuonis šaukštus kruopų. Ksdien kitokių. Padalyti jas į tris dalis.
Pirmą porciją suvalgyti ryte ir po dviejų valandų išgerti pusę stiklinės vandens.
Dar po poros valandų - antroji košės porcija. Po dviejų valandų - vanduo.
Vakarop paskutinė košės porcija. Vėliau - vanduo. Per visą dieną išgerti dvi stiklines vandens.

Čia siūlo virti košes, bet žaliavalgiam gal tiktu ir gyvos košės.:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 21:53 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Serbentine, puikiai laikosi moliugai cukinijos morkos ir burokeliai per ziema. Tik reikalas tame, kad vaikas nelabai megsta zalia maista. Bandau, eksperimentuoju, bet kol kas virtos koses sueina urmu ypac virtos bulves, joms vaikas neabejingas, jei pamato iskart atpazista ir praso. Tikiuosi su laiku, nors obuolius pamegs ir kriauses. Cia nupirkau vakar ekologiskus prinokusius mangus, pjaustant sultys varvejo, skanumas nors mirk, bet labai jau vaipesi valgydama ir taip beveik su visais vaisiais, tik banananai visai nieko atrodo. O bulves tik irtos su lupena? Kai sviezios buna as odos net nelupu, nuplaunu ir valgau su visa luobele "marskineliais", taip net skaniau, bet ziemines bulves tai turbut taip nesueitu. Kol kas dar pati labai esu su info issimeciusi, zinau daug po truputi, kas reiskia, kad nezinau gerai nieko. Bandau atsirinkti ir susisteminti. Kol visiskai atsisakysiu virto, kad ir garuose, maisto, dar praeis kiek laiko, bet as stengsiuosi....


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 12:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
in flames rašė:
Ar teisingai as supratau. Pataisykit prasau jei klystu. Zmogus valgantis tiek termiskai apdorota maista tiek zalia, pastaraji isisavina prasciau nei zaliavalgis, o zaliavalgis, termiskai apdorota prasciau nei valgantis ji nuolat, nes maista apdoroja skirtingi fermentai, skirtingos bakterijos gyvena zarnyne. Ar nera visgi taip blogai ir derinti termiskai apdorota su zaliu maistu nera pats blogiausias variantas. Aciu

Šiaip tai yra labai daug visokių "teoretizavimų" šiuo kalusimu.. vienžo, pataisykit mane, žmonės, jei nugrybauju.. gamtos yra sutverta, kad gyvi organizmai valgytų kitus gyvus organizmus tokioje būklėje, kokioje jie sukurti gamtos. Kai į organizmą patenka kažkas "netinkamo", organizmas į tai reaguoja, kaip į nuodą ir pradeda su tais nuodais kovoti. žaliavalgystės teoretikai rašo, kad kas kart, kai žmogus suvalgo termiškai apdorotą maistą, jo organizmas pradeda gaminti daugiau leukocitų..o gal limfocitų.. nepamenu, bet vienžo tų dalelių, kurias organizmas pradeda masiškai gaminti, kai organizmą puola bakterijos, infekcijos ir t.t.
taip pat žmogaus visas viršk.traktas yra padengtas stora gleivių plėve, kuri turi apsaugoti gleivines nuo toksinų, rūgščių, nesuvirškinto ir blogai sukramtyto maisto.. praktiškai bet koks paruoštas maistas verčia organizmą gaminti gleives, nes veikia jį kaip toksinas. palaipsniui tos gleivės tirštėja, permirksta toksinais, aplipdo storu sluoksniu mūsų viršk.traktą.. ką turim- bloga maisto asimiliacija, taip pat viso organizmo intoksikacija, nes kūnas iš žarnyno nuolat tuos toksinus sugeria ir vėl išskiria ir vėl sugeria.. kai žmogus pradeda badauti, sveikai (žaliai šiuo atveju) maitintis, gleivės po truputi tirpsta, išlaisvina toksinus, kurie turėtų organizmą palikti su išmatomis.. taigi valgant ir termiškai apdorotą ir žalią maistą, tiesiog gaunam tokią situaciją- lyg ir valomės, bet tuo pačių dar papildomai vis įnešam ir įnešam maistą, kuris verčia mūsų organizmą išskirti naujas gleives..
pas Boutenko knygoje parašyta, kad yra labai didelis skirtumas tarp 100 proc ir 99 proc.. 100 proc tai jau visai kita parapija..
šiaip, sumečiau čia tai, ką teko aptikti. siūlau Boutenko knygą paskaityt, ji ten visaip protingai paaiškina, kas yra kas..
einu, patikrinsiu, ar turime Bibliotekoje mūsų šį skaitalą


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 14:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Kestas rašė:
Ar verta apskritai pradžioje žaliavalgystės ar prieš žaliavalgyste daryti organizmo valymus?
Kokia apskritai nuomonė apie badavimus ar panikavimus?
Ar kas esate bandę šia dietą?
Cituoti:
Japonas makrobiotikas Žoržas Ozavos vietoj badavimo siūlo grūdinę dietą - kasdien išsivirti aštuonis šaukštus vis kitokių kruopų košės.

Sveikiems žmonėms, norintiems išsivalyti organizmą, pasigerinti sveikatą, sublogti ir gražiau atrodyti, galima taikyti grūdinę dietą, kuri iš esmės yra slapta badavimo forma. To visiškai pakanka. Tai japonų makrobiotiko Žoržo Ozavos metodika:
Kasdien vandenyje išsivirti aštuonis šaukštus kruopų. Ksdien kitokių. Padalyti jas į tris dalis.
Pirmą porciją suvalgyti ryte ir po dviejų valandų išgerti pusę stiklinės vandens.
Dar po poros valandų - antroji košės porcija. Po dviejų valandų - vanduo.
Vakarop paskutinė košės porcija. Vėliau - vanduo. Per visą dieną išgerti dvi stiklines vandens.

Čia siūlo virti košes, bet žaliavalgiam gal tiktu ir gyvos košės.:)


aš -už badavimus, žarnyno valymus ir monodienas. tiek pradžioje, tiek vėliau.

grūdų dietos laikiausi, gal 5 ar 6 dienas, kai grįžau iš danijos su 10 kg viršsvorių, nes nuo jų maisto mane tiesiog išputė.. labai gerai nukrito svoris, išsivalė oda, žarnynas. bet 4 dieną vos nepraradau sąmonės.. žarnynas pats nesivalė, gerti norėjosi.. man badauti įprastai- lengviau..
mano mama numetė gal 10 kg ir atgavo gamtos dovanotą jai jaunatvišką išvaizdą šios dietos pagalba. apie porą mns. laikėsi.. tik grūdai ir daržovės. ten kažkoks buvo specifinis variantas.. pradžioj vien grūdai, vėliau įvedi po truputį daržoves žalias, vėlaiu ir troškintas, o dar vėliau gali iš grūdų ir daržovių jau visokias kombinacijas daryt, ne vien tik paprastas košes.
kaip tai veiktų žaliavalgiškam variante, net neįsivaizduoju, bet siūlau išbandyt ir pasidalinti su mumis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 18:26 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
tai tuomet reiketu palaukti kol baigsiu maitinti ir tada pradeti rimciau keisti mityba. Svarsciau, kad jei viska darai pamazu, laipsniskai ir pabadaudama (ne daugiau diena) ir vis po truputi didindama zalio maisto kieki racione, nes toksinai issiskiria i organizma bet kuriuo ateju, jei kaupiasi zarnyno gleivese, tik ne tokiu dideliu kiekiu, kaip mityba pakeitus per viena diena. Plius drastiski mitybos pokyciai man labai kerta per pieno kieki.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 18:29 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
Bet net keiciant mityba i sveika pamazu plius taikant iskrovos dienaas, gleives atsinaujina ir zarnynas tampa vistiek svaresnis pamazu. Ar ne logiska?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 22:14 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Jelena rašė:
Kestas rašė:
Ar verta apskritai pradžioje žaliavalgystės ar prieš žaliavalgyste daryti organizmo valymus?
Kokia apskritai nuomonė apie badavimus ar panikavimus?
Ar kas esate bandę šia dietą?
Cituoti:
Japonas makrobiotikas Žoržas Ozavos vietoj badavimo siūlo grūdinę dietą - kasdien išsivirti aštuonis šaukštus vis kitokių kruopų košės.

Sveikiems žmonėms, norintiems išsivalyti organizmą, pasigerinti sveikatą, sublogti ir gražiau atrodyti, galima taikyti grūdinę dietą, kuri iš esmės yra slapta badavimo forma. To visiškai pakanka. Tai japonų makrobiotiko Žoržo Ozavos metodika:
Kasdien vandenyje išsivirti aštuonis šaukštus kruopų. Ksdien kitokių. Padalyti jas į tris dalis.
Pirmą porciją suvalgyti ryte ir po dviejų valandų išgerti pusę stiklinės vandens.
Dar po poros valandų - antroji košės porcija. Po dviejų valandų - vanduo.
Vakarop paskutinė košės porcija. Vėliau - vanduo. Per visą dieną išgerti dvi stiklines vandens.

Čia siūlo virti košes, bet žaliavalgiam gal tiktu ir gyvos košės.:)


aš -už badavimus, žarnyno valymus ir monodienas. tiek pradžioje, tiek vėliau.

grūdų dietos laikiausi, gal 5 ar 6 dienas, kai grįžau iš danijos su 10 kg viršsvorių, nes nuo jų maisto mane tiesiog išputė.. labai gerai nukrito svoris, išsivalė oda, žarnynas. bet 4 dieną vos nepraradau sąmonės.. žarnynas pats nesivalė, gerti norėjosi.. man badauti įprastai- lengviau..
mano mama numetė gal 10 kg ir atgavo gamtos dovanotą jai jaunatvišką išvaizdą šios dietos pagalba. apie porą mns. laikėsi.. tik grūdai ir daržovės. ten kažkoks buvo specifinis variantas.. pradžioj vien grūdai, vėliau įvedi po truputį daržoves žalias, vėlaiu ir troškintas, o dar vėliau gali iš grūdų ir daržovių jau visokias kombinacijas daryt, ne vien tik paprastas košes.
kaip tai veiktų žaliavalgiškam variante, net neįsivaizduoju, bet siūlau išbandyt ir pasidalinti su mumis


Na aš jau šią dietą antrą kartą darau, pirmą kartą dvi dienas, o dabar tris. Šios dietos mano pagrindinis tikslas, kad viskas apsireguliuotu organizme ir kad kaip tik pradėtu po truputį svoris kilti. Gal kartais turite daugiau informacijos apie šią dietą? Nes labai jau mažai ką randu apie ją. Tarkim išėjimas iš jos? Ar reikia išeiti kaip ir iš visų badavimų atsargiai ir po truputį? Kada ši dieta efektingiausia, laikantis ilgiau ar lakantis tarkim po dvi tris dienas, po to savaitė pertraukos ir vėl tarkim dvi dienos? Kokia košę jus valgote, nes aš kol kas vienintelę grikių (raw) ir dar vieną dieną bandžiau avižų grūdais. Aš taip pat pastebėjau, kad tik pirmą dieną gamta pašaukė, o kitas dvi dienas tylu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 22 Sau 2011, 10:45 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Aš bandžiau kruopų dietą 3, paskui 5, dienas. Bandžiau pritaikyti su nevirtom kruopom: raw eko grikiai, eko skaldytos avižos- 9 šaukštai dienai. Užmerkiu iš vakaro- ryte valgau. Vieną dieną žiaumojau, antrą labai jau nelindo. Tai dabar patobulinau :), malu su blenderiu , tai žymiai geriau man, ir sotumo jausmas ilgiau išsilaiko. Organizmas mano tai džiaugiasi ta dieta, pajuntu- nes turiu rimtą ligą. Tik va galvoju- ar tai tas pats, ko siekė Ozava, ar ne? Nes pas jį tos košės apvirtos. Ar tai visai kas kita?
O čia http://www.syroedenie.com/articles/makrobiotika.html radau, kad pats Ozava mirė nuo vėžio ir t.t. Tai guodžiuosi, kad ne nuo dietos tokios karts nuo karto, o kad apskritai makrobiotikų racioną sudaro 90 proc. grudų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 26 Sau 2011, 14:57 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Sau 2011, 12:00
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Labas žaliavalgiai,čia toks man klausimas iškilo: o ar šaldytos daržovės bei uogos tinka žaliavalgystei, ar nea?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 26 Sau 2011, 15:42 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Priklauso nuo produkto ir kaip jis yra užšaldytas. Parduotuvėje perkamos daržovės dažniausiai prieš užšaldant yra apdorotos karštu vandeniu, taip jos geriau išlaiko prekinę išvaizdą po atšaldymo. taigi parduotuvėse pirktos daržovės greičaiusiai nebus žalios.
Aš kai ką užšaldžiau (prieskonines žoles, jaunas mažutes morkytes su lapais, trintas kriaušes su avietėmis), bet noro kol kas jokio nėra valgyt, kol yra nešaldyti produktai. Manau, kad tiek tiesiog saugojant produktą, tiek jį šaldant, tiek džiovinant, jo gyvybingumas, maistingumas mažėja. Bet mes, deja, gyvenam ne tropikuose, taigi turbūt ir šaldymo ne visada išvengsi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Patarimai pradedantiems
StandartinėParašytas: 24 Vas 2011, 09:28 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Noriu paklausti, ar zaliavalgiaujant nera sunku lengvai persivalgyti?? ;) pastebejau,kad valgant zalia maista, kuris yra maziau kaloringas nei apdorotas, kazkaip jo megstu padauginti... :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 139 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007