Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Apie kokoso riešutus
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 07 Kov 2012, 10:20 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Vas 2012, 18:06
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Sveiki, gal kas galite pasidalinti mintimis, kaip atskirti ar geras kokoso riešutas, ar ne? Tiek daug girdėjau gero apie kokosą, kad susigundžiau jį nusipirkti. Atseit kokoso vanduo labai saldus ir mineralais turtingas ir pats riešutas puikaus skonio. Kokoso drožlių skonis man visada patiko, na, bet kokoso vanduo... :( nei jis saldus, nei labai skanus pasirodė, kažkoks specifinis skonis, o pats riešutas tai labai jau riebus, valgant dar nieko, bet paskui kažkoks riebalų poskonis jautėsi.
Gal kokoso riešutas nešviežias pasitaikė? Ar taip gali būti? Skeliant kokosą visas baltymas iškart iš lukšto iškrito ir buvo toks kaip riebaliniu sluoksniu tirštoku apsinešęs.
Gal kas turite žinių apie tai?
Ačiū :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 07 Kov 2012, 11:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
i kalusimus, sorriuks, neatsakysiu
bet kaip tik db skaitau straipsnius apie si stebuklinga maisto produkta
dalinuosi nuoroda

http://www.coconutresearchcenter.org/articles.htm


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 07 Kov 2012, 12:14 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Vas 2012, 18:06
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Ačiū ir už tai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 07 Kov 2012, 12:23 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
As kiek zinau, pries perkant reikia apziureti, kad butu riesutas neiskiles ir ji paemus pakratyti. Turi girdetis, kad ten yra skyscio. Kaikuriuose jo nebuna. Tai jau pasenes riesutas. Kaikurie buna labai lengvi, skyscio mazai, tai velgi rodo, kad gali buti pasenes. Deja, kartais ir tai nepadeda. Nusiperki, pradauzi, skystis isbega suruges, pakeistes spalva. Bet jei viskas gerai, tai tas kokoso riesuto vanduo yra be galo vertingas. Jau ne vienoje temoje rasiau, kad pagal mineralus ir vitaminus netgi prilygsta motinos pienui ir netgi gali buti alternatyva, kai pieno truksta arba nera. O kokoso rietuso riebalai yra taip pat ipatingi. Jie neturi nei omega3, nei omega6 ir ju santykis cia nesvarbus. Ten yra riebiosios rugstys ir vidutines grandines trigliceridai, kas yra gan reta. Tokiu savybiu turi tik kokosu ir palmiu aliejai. Siaip internete daug info.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 07 Kov 2012, 14:33 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Vas 2012, 18:06
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Kokoso vanduo buvo tikrai permatomas, bet tikrai ne saldus, kaip teko girdėti, o gal net sūrstelėjęs. Gal toks tada ir turi būti ;)?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 01:07 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
Lietuvoje dažnai tie rudi kokosai būna sugedę. tokiu ateju reikia nešti atgal i parduotuvę ir prašyti kad pakeistų. kai juos naudodavau dažnai pusė jų būdavo niekam tikę....

kaip atskirti... dažnai tai yra sėkmės dalykas. galima bandyti pakratyti, pagal svorį, kartais vizualiai matosi, kad jie jau nekokie (drėgni, kvapas) ir pan. tačiau jei tame kokose bus prarūgęs vanduo nelabai kaip ir atskirsi šimtu procentų....

daugumą straipsnių internete yra apie taip vadinamus jaunus kokosus. juose esančio vandens savybės kiek kitokios nei mūsuose parduodamų. kiek mažiau elektrolitų ir kt dalykų. taip pat skonis visai kitoks. tačiau ką, gauname tuo ir džiaukimės.... tik neužmirškim, kad lietuvoj kokosai neauga :)

tiesa gal pasidalinkime kaip juos atidarinėjame?

aš tai paimdavau vyno kamščiatraukį ir su juo "pragręždavau" vieną iš trijų "akučių" esančių kokoso viršuje (viena iš tų trijų lengvai "prasimuša", išvarvindavau vandenį, o tada ar tai plaktuku ar nugarine sunkaus peilio dalimi perskeldavau per pusę....


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 07:29 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Vas 2012, 18:06
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Na iš tikrųjų atidarius kitą kokosą vaizdelis buvo kitoks ;) ir vanduo saldesnis ir pati balta masė nuo kevalo neatšokusi, standi, traški ;) Tai gerai, kad ir išmečiau pirmąjį, nes visas vidus prieštaravo jo vartojimui ;)

Kaip atidaryti kokosą aš radau internete: http://indiskireceptai.blogspot.com/200 ... esuta.html, tik vietoje vinies panaudojau siaurutį atsuktuvą. O suvyniojus į ranšluostį reikia taip vyriškai vožtelt kelis kart ir viskas :P :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 13 Kov 2012, 10:45 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
kokosus mėgstam ir valgom, nors pas mus ir neauga :D
kūrybiškas offtopicas - ką galima padaryti iš kokosų likučių :)


Prikabinti failai:
P3130824.JPG
P3130824.JPG [ 18.84 KiB | Peržiūrėta 987 kartus(ų) ]
P3120822.JPG
P3120822.JPG [ 29.98 KiB | Peržiūrėta 987 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 13 Kov 2012, 11:09 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Vas 2012, 18:06
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Super :) Kaip gražu! :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Apie kokoso riešutus
StandartinėParašytas: 13 Kov 2012, 11:16 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
jei turit mažų paukštukų- amadinų ar panašių- tai jiems labai puikūs nameliai vaikams perėti išeina, pjūkleliu atpjovus kokoso ketvirtį . Pjauti panašiai kaip šiame paveikslėlyje
http://mkp.emokykla.lt/geografija/pavei ... 11_01s.jpg
po to minkštimą suvalgom, lukštas paukštukams pakabinamas už tų skylučių, pro kurias išgeriamas "pienas"


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Ką manote apie 5G technologija?

forume Pokalbiai įvairiomis temomis

Donatas9999

12

256

03 Bal 2018, 21:57

Seminaras apie gamtinę sodininkystę

forume Renginiai

Smilga

1

734

04 Spa 2016, 07:44


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007