Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 162 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
  Spausdinti

Re: Žalia mėsa
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Bir 2012, 17:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Mūsų šeima žalios vegan mitybos net nebandė, buvau susižavėjus idėja, bet maitindama vaiką nerizikavau, o ir apetitas buvo žvėriškas.
Kokie baltymo trūkumo požymiai ir diskomfortas?
Man nuolatinis valgymas, kai raf būdavo ne kasdien. Gastritas, dvylikapirštės uždegimas, beveik viduriavimas, tai aš sieju ne su 'detoksikacija', o su ląstelienos, t.y. augalinio maisto perteklium. Šie simptomai arba išnyko arba mažėja, kai raf baltymo mano racione kasdien apie 70-90 gr. Tiesa, iki žalios mėsos dar nenukeliavau, bet silkę/ar 30 sek apvirtą llašišą jau kartą savaitėj valgau, susikaupiaut ir po metų pertraukos paragavau lašinių, nesūdytų. nesupykino:)bet šio riebalo man negalima, nes dominuoja steroliai kaip ir pas moškę.
Tačiau pagrindinis postūmis man suabejoti augalinio maisto , virto ar žalio dominavimu yra artimo žmogaus problema - svorio, tiksliau raumenų masės kritimas, prasidėjęs sumažinus mėsos 'normaliam' racione (tiksliau derinant maistą, savaime sumažėjo), o paskui kritiškas prie žalio maisto.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 01 Bir 2012, 17:26 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Mano šeimos racione dienos baltymas iš raf būdavo apie 40-50 gr suaugusiam, daugiausia iš pieno produktų, kita iš sėklų ir riešutų, ankštinių, kelių trynių.
Matomai viskas individualu, kaip rašiau, reikia stebėt ir analizuot.
Mano skaičiavimai rodė, kad ir amino rūgštys patenkinamos, juolab kad 100 gr sėklų patenkina dienos normą. Deja žmogus pradėjo nykt akyse.
Po 2 mėn svorio problemos taisosi, gyvuliniam baltymui išaugus iki daugiau nei 100 gr, įtraukus apvirtą ar žalią kiaušinį ir sūdytą ar apvirtą žuvį. Energija, ištvermė taip pat auga.
Tik dar nežinau, ko reikia saugotis šiuo atveju, kur silpnoji baltymo pusė:)
Jei konkrečiai mėsos, tai kokybinė, t.y. ribota galimybė užaugint pačiam nuolatiniam vartojimui.
Greitai augantys broileriai? kodėl jie auga greit, ar neaugs paskui kas ir pas mus?
Kiaulės pradžioje šeriamos kombikormu iš gm sojos, paskui grūdais. Tai arba valgom laukines žuvis ir žvėrieną arba sutinkam, kad tai ką turim taip pat yra kažkoks kompromisas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 01 Bir 2012, 18:19 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Serbentine rašė:
Jei konkrečiai mėsos, tai kokybinė, t.y. ribota galimybė užaugint pačiam nuolatiniam vartojimui.
Greitai augantys broileriai? kodėl jie auga greit, ar neaugs paskui kas ir pas mus?
broileris yra keletos vištų hibridas.
pvz Paveikslėlis
ši višta nėra hibridas, veislinė (indų kornišai) natūraliai auga ir užauga auginama beveik vien grūdais, tačiau tam reikia pusės ir daugiau metų. Va jos kraujo irgi yra broileriuose. Todėl pas mane irgi dabar auga 10 broileriukų, kuriuos dvi savaites šėriau tik kombikormu, dabar jau dvi savaites gauna kombikormą pusiau su traiškytais kviečiais, auga ant žolės, palaidi. Dabar jau lesa ir grūdus, kombikorma visiškai nutraukiama ir jie lėtai augs dar tris ar net daugiau mėnesių- bus suvalgomi pagal poreikį iki žiemos. Tuo metu svers tris- penkis kg.
Cituoti:
Kiaulės pradžioje šeriamos kombikormu iš gm sojos, paskui grūdais. Tai arba valgom laukines žuvis ir žvėrieną arba sutinkam, kad tai ką turim taip pat yra kažkoks kompromisas.

ir kas čia tokio, jei šiemet papjauta kiaulė paskutinį kartą kombikormo gavo prieš metus, kai buvo paršelis? ji jau senai visus GMO išš...o :lol: . O ir auginama ne tik grūdais, didžiąją dalį pašaro sudaro žolė, runkeliai, bulvės, išrūgos. Angliavandeniais kiaulės nušeriamos, ir lašinius užsiaugina .


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 01 Bir 2012, 18:44 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Vat aš ir rašau, kad mažuma gali augint patys ir pagal tradicinius metodus augina dar mažiau. Domėjausi, kuo skiriasi dabartinių kaimo kiaulių mityba ir mano mamos vaikystės laikų.
Kaimiečiai sau augina kuo patogiau, grūdų, beje purkštų, net nepliko kaip seniau (kad sumažint fitorūgštį), žolės mažai, bulvių irgi kai kas tingi ruošt.
Triušiai arba serga arba skiepijami. Sakyčiau išimtis laisvos vištos ir kiti paukščiai, jei grūdai eko, ir nusimanoma veislėse. Karvės,jaučiai ganoma lauke, ir vaistų gauna gan retai.Tik tai reikia matyti, nes pardavimui būna visko.
Gerai tau kalbėt moškyte, kai žinai ką valgai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 07:53 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine rašė:
Tik dar nežinau, ko reikia saugotis šiuo atveju, kur silpnoji baltymo pusė:)


http://www.zaliavalgis.lt/lt/leidiniai/ ... -m.-c.html
Na sitoje knygoje rasoma, kad saugi gyvuliniu baltymu dienos norma yra 5% visu kaloriju. Virs to rizikuojama susirgti veziu, debetu, autoimuninem ir panasiai. Kaip jus kad ir darete iki siol rodosi. Mano nuomone tai gan rimta knyga, nes autorius ne koks zaliavalgis, kuris remiasi savo patritimi, bet mokslininkas daugeli metu paskyres motybos tyrimams.
Bet cia kaip jus visi rasote, kad gyvuliniai baltymai gyvuliniams baltymams nelygus. T.y. zalia mesa yra visai kitas produktas negu virta mesa. Virintas pienas nuodas, o zalias pienas geris. Tad gali buti, kad sitas aspektas liko neistirtas. Sunku pasakyti, kokiais konkreciais baltymais jis sere savo ziurkes. Na tarkime, kad jis sere virta mesa ir pasterizuotu pienu, nes Amerikoje greiciausiai zalio pieno gauti labai sunku. Bet jo mokslininku grupe tyre Kinijos gyventoju mityba, tame tarpe atokiuose Kinijos provincijose. Vat cia kazkaip ir nesinori tiketi, kad atokiose Kinijos provincijose geriamas pasterizuotas pienas, greiciausiai jeigu geriamas kazkoks gyvuninis pienas, tai nepasterizuotas (taip speju, bet galiu ir klysti). Nebent tose provincijose is viso pieno nevartojama. Gabut pati dokumenta reiketu pastudijuot, ne knyga, nes knygoje nieko nerasoma.
Na nezinau, gal kazkas tures laiko giliau pakapstyti. Cia rodosi visa tyrimo dokumenta galima gauti, bet reikia moket.. :? http://www.tcolincampbell.org/courses-resources/home/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 09:17 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Žalias kurmis rašė:
rasoma, kad saugi gyvuliniu baltymu dienos norma yra 5% visu kaloriju. Virs to rizikuojama susirgti veziu, debetu, autoimuninem ir panasiai.

gali save tikinti kuo nori, gali rinktis knygas pagal savo tikėjimą.
Autoimuninės ligos (pagal HS) yra ilgo, gilaus katabolinio (disaerobinio) disbalanso pasekmė.
Tada, kai ląstelės membranoje dominuoja riebiosios rūgštys, ir, valgant daug sočiųjų riebalų, mėsos, pakeitus dominantę, ligos pasitraukia. Vadinasi čia
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... omos_ligos
rašo tiesą.
Cituoti:
Kas tai per dieta? Tai visiškas atsisakymas angliavandenių (išskyrus virtus kopūstus ir pageidautina Briuselio) ir visko, kas pagaminta su aliejumi ar žuvies taukais. Tai yra atsisakyti visų duonos-pyrago gaminių, cukraus, medaus, kisieliaus, kompoto, vaisių (išskyrus tamsias vynuoges), vaisių sulčių, padažų salotoms, majonezo, margarino, sūrio, sviesto, grietinėlės, jūros gėrybių, riešutų, mėsos subproduktų (kepenys, inkstai, širdis, skrandžiai ir t.t), ir žinoma visko, kas yra kepta. Tai dieta visam likusiam gyvenimui.

Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus. Virtą (nebūtinai liesą) mėsą (avieną, jautieną, kiaulieną), kiaušinius, lašinius, kokoso aliejų ir virtus brokolius. kai kada galima grikių, ryžių, avižų košės. Kartą per savaitę – sviestas ir augalinis aliejus.

Tai asmeniškai atliktas eksperimentas su nuosavu vyru :lol: ne žiurkėmis. Išbandyta ir patikrinta. VEIKIA!!
Jei teisybė būtų, ką rašo toje tavo knygoje, tai beveik vien mėsa mintantys šiaurės gyventojai visi senai būtų vėžiais ir autoimuninėm išmirę...bet to nėra? Pirmykščių žmonių urvuose randamos suskaldytų kaulų krūvos irgi byloja, kad jiems mėsa (žalia ar pusžalė) nekenkė, kitaip jie irgi būtų išnykę..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 09:34 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Aš savo įsitikinimų neturiu jokių, skaitau, žiūriu ir mąstau, kur čia galėtų būti tiesa.

Tai atsakyk į klausimą, kodėl dabar žymiai daugiau žmonių įkrenta į katabolinį gilų disbalansą negu anksčiau. Anksčiau neįkrisdavo, o dabar net vaikams tai atsitinka žiauriai dažnai. Kodėl?

Tavo vyras serga autoimunine liga? Juk jam debetas II tipo...?

Moške, manau būtų neteisinga remiantis kelerių metų savo patirtimi numoti ranka į keliolikos metų rimtų žmonių grupės tyrimų išvadas. Tavo vyras maitinasi taip vos kelis mėnesius. Jokių išvadų iš to tikrai nebūtų protinga padaryti. Beto bandžiau ieškoti informacijos apie Unimed'o dėstomas tiesas. Bet jos kaip suprantu tikrai nėra visuotinai pripažintos ir neginčijamos.

Del homosanitus. Kartais susidaro toks įspūdis, kad jie tiesiog žurnalistai. Ta prasme pasigauna kažkokį gerai neištirtą faktą, išpučia burbulą ir būtinai visus išdurnina savo nepagarbiu tonu. Žmonės lieka pasimetę ir visai sutrikę. Naudojiesi medicina - esi kvailys, valgai česnaką - esi kvailys, valgai medų - esi toks pat, geri kavą - tau bus tuoj šakės, ir daug daug daug panašių.

Vienok man visai smagu, kad atradot, jog valgyt žalią mėsą yra sveika :) Aš dar palauksiu, pažiūrėsiu kaip jum bus po kelerių metų, tada spręsiu. Gal ir susigundysiu jos paragauti jeigu jums nieko blogo nenutiks ir pasveiksit iš visų ligų :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 11:18 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Žalias kurmis rašė:
Aš savo įsitikinimų neturiu jokių, skaitau, žiūriu ir mąstau, kur čia galėtų būti tiesa.

Tai atsakyk į klausimą, kodėl dabar žymiai daugiau žmonių įkrenta į katabolinį gilų disbalansą negu anksčiau. Anksčiau neįkrisdavo, o dabar net vaikams tai atsitinka žiauriai dažnai. Kodėl?

todėl, kad dar niekada šitaip nebuvo išplitę ir kietai smegenyse įauginti mitai:

1.“Angliavandeniai turi sudaryti žmogaus dietos pagrindą”
2.“Vaisiai, uogos bei medus yra natūralūs ir sveiki produktai”
3.“Cholesterolis bei sotieji riebalai maiste sukelia aterosklerozę bei kitas širdies ir kraujagyslių ligas”
4.“Augaliniai aliejai yra būtini, nes juose daug organizmui būtinų omega riebiųjų rūgščių”
5.“Augaliniai baltymai yra lygiai tokie pat vertingi kaip ir gyvūniniai”
6.“Gyvūninės kilmės maisto produktus būtina termiškai apdoroti, kad būtų išvengta maistu plintančių ligų ”


Cituoti:
Tavo vyras serga autoimunine liga? Juk jam debetas II tipo...?

jam galėjo tai būti, tačiau, pakeitus dominantę ląstelių membranose, prasideda atskaita atgal. Nėra to disbalanso, nelieka ir simtomų, kas yra įvardijama kaip liga . Todėl, kol negrįš prie ankstesnės mitybos, diabetas ir jo komplikacijos nebegresia. O grįžti jis nesiruošia ;)
Cituoti:
Moške, manau būtų neteisinga remiantis kelerių metų savo patirtimi numoti ranka į keliolikos metų rimtų žmonių grupės tyrimų išvadas.

aš asmeniškai susidūriau su lobistine veikla ir žinau, kaip veikia bendrovės, kurios gauna milijardus pelno ir patirtų milijardus nuostolių, jeigu tyrimai patvirtintų jų produktų žalingą poveikį. Šios bendrovės deda visas pastangas siekdamos papirkti mokslininkus ir paneigti kitų tyrimų, pranešančių apie žalingą poveikį, rezultatus, atakuojant juos tokiomis kritiškomis pastabomis kaip „abejotina“, „ginčijama“, „nepakanka įrodymų“ ir „prieš pateikiant išvadas reikia išsamesnių tyrimų“ ir pan. Nuolat įvyksta taip, kad net ir aukštos kokybės moksliniai tyrimai tiesmukai ir nepateisinamai atmetami pasitelkiant būtent tokius korumpuotus mokslininkus.
Mokslas didele dalimi tapo priklausomas nuo bendrovių finansavimo. Jų įtaka ypač jaučiama taikomojo mokslo srityse. Įvairios bendrovės piktnaudžiauja tokia priklausomybe tam, kad galėtų patenkinti savo poreikius ir užtikrinti savo interesų atstovavimą slopinant bet kokius nepalankius įrodymus ir iškraipant visą tiesą.Viena ypač galinga strategija yra sumokėti mokslininkams, kad jie sukurtų „priešingus įrodymus“ kiekvienam nerimą keliančiam atradimui, kad galima būtų sakyti, kad „šis klausimas yra prieštaringas“ ir kad „mokslininkų nuomonės yra skirtingos“ arba kad poveikis „nėra galutinai įrodytas“. Tokiu būdu uždelsiami apribojimus įteisinantys įstatymai. Tabako pramonė tokius apribojimus priėmė tik tada, kai po galutinio rūkymo žalos patvirtinimo prabėgo keli dešimtmečiai. Buvo atskleisti ne tik mokslininkų, kuriuos papirko tabako bendrovės, suklastoti duomenys, bet ir tie atvejai, kai mokslininkams jų rėmėjai uždraudė skelbti išvadas, kurios pakenktų bendrovės interesams. Mokslininkai gauna finansavimą savo tyrimams tik tuo atveju, jei pasirašo sutartį, kad jie tylės. Todėl nepalankūs rėmėjams tyrimai yra nutylimi, jie palaidojami.
Vis dažniau pasitaiko atvejai, kad pramonės bendrovės tiesiog nusiperka žymaus ar garsaus mokslininko vardą ir pačios parašo joms reikalingą ir palankų straipsnį. Vienas genetinio modifikavimo srities mokslininkas protestavęs prieš tai, kad jam nebuvo rodyti tyrimo duomenys, kai drauge iš jo buvo tikimąsi, kad jis pasirašys apie tą tyrimą parašytą straipsnį, po pramonės bendrovių spaudimo prarado savo darbą universitete (universitetai tampa vis labiau ekonomiškai priklausomi nuo pramonės finansavimo).
Cituoti:
Tavo vyras maitinasi taip vos kelis mėnesius. Jokių išvadų iš to tikrai nebūtų protinga padaryti. Beto bandžiau ieškoti informacijos apie Unimed'o dėstomas tiesas. Bet jos kaip suprantu tikrai nėra visuotinai pripažintos ir neginčijamos.


matai, tu ne tik žalias, bet ir iš ties aklas kurmis :D Tiesos senai žinomos, jos daug senesnės už dabartinę, įprastinę mediciną, bet jei tai pripažinti, ši sistema (didžiulė, griozdiška ir labai pelninga) sugrius? Todėl ją iš visų jėgų palaiko.
tačiau jie patys tas tiesas bando ir pripažįsta:
Cituoti:
Profesorius mano, kad žmogui didžiulę žalą padaro gausus angliavandenių vartojimas. „Nesu nusiteikęs prieš dietas. Pats esu laikęsis mažai angliavandenių turinčios dietos – cholesterolio kiekis kraujyje mažėjo", – tvirtino G.Uždavinys.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 11:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Žiurkių ir kitų gyvūnų tyrimais pilnai remtis negalima, nes visada yra suinteresuota pusė ir 'užkoduotas' atsakymas. Anekdotas, kad cholesterolio žala įrodyta šeriant triušius mėsa.
žalią mėsą valgančių yra daug, gėris yra tai, kad baltymas nedenatūruotas. Reiškia tai optimalus baltymas, tik kur jo optimalus kiekis?
Kokiais evenkais negalim remtis, nes jie kitokio maisto neturi, kūnai net prisitaikę sintetint vit C.
primečiau kelias raciono analizes dėl įdomumo, mėsinėje dietoje trūksta vitaminų ir mineralų kur kas labiau nei žalioje. unimed atsakytų, kad trūkstami vitaminai bus regeneruojami.
o pagal Monastirskį trūksta vandenyje tirpių vitaminų ir todėl savo 'idealioje' mityboje jis neapseina be papildų:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 14:44 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Serbentine rašė:
Reiškia tai optimalus baltymas, tik kur jo optimalus kiekis?

Argi įmanoma, gyvenant natūroje kaime, auginant gyvius maistui, nuolat valgyti šviežią, žalią mėsą? Aš dar nesenai kaime, bet suprantu, kad ne. Kartais višta, kartais triušis, kartais ožka, kartais kiaulė. Nedaugiau kaip 1 procentas raciono. Čia neimant pieno produktų ir kiaušinių. Tie atskira kalba ir yra pagrindinis energijos šaltinis, jei nėra šviežių augalų. Iš vis gyvenant kaime pradeda ryškėti momentas, kuris čia ir kitur, neįvertinamas. Bent jau nepastebėjau. Tai maisto sezoniškumas. Kaime natūraliai sezonas iš sezono keičiasi produktai. Yra ir bazinių nuolat pasikartojančių, žinoma. Net keista, kad šiuo metu turguje jau esančių pomidorų visai nesinori. Dar nesibaigė žolių sezonas. Tuoj prasidės uogų, vėliau tik pomidorai ir agurkai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 15:43 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Moske, o kaip jum su gelezinimi? Jus nemazai pieno produktu vartojate, ar nera problemu su gelezies isisavinimu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 16:11 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
:lol: neturiu problemų su sveikata, todėl pas daktarus nevaikštau 3 metai (kai atradau HS), 2 metai kaip PSD nustojau mokėti (kai ėmiau šiek tiek suprasti, ką HS sako :lol: ), todėl ir tyrimų nesidarau. Kam? Va vyras turėjo problemų, tai tyrimus darėsi. Tyrimus darėsi, nes įtikinau, kai pagal kvėpavimą(dažnį ir oro sulaikymą) pamačiau, kad gali būti padidėjęs cukrus. Ir darėsi tik tam, kad pats įsitikintų, kad jo mitybą reikia keisti. Kitaip toliau uogienes virtūsi ir šveistų su batonais :lol:
Beje, mudu jau perkopėm 50 m.


Paskutinį kartą redagavo Moškė 02 Bir 2012, 16:29. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 16:27 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Simas rašė:
Argi įmanoma, gyvenant natūroje kaime, auginant gyvius maistui, nuolat valgyti šviežią, žalią mėsą? Aš dar nesenai kaime, bet suprantu, kad ne


reiškia gyvių mažai dar pas tave, todėl, kad tu dar nesenai kaime :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 16:41 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Apie 50 galvų šiuo momentu. Kiek gi jų gali būti vienos šeimos jėgoms? Nebent ferma ir pramonė. Bet aš ne apie tai kalbėjau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 17:31 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Simas rašė:
Serbentine rašė:
Reiškia tai optimalus baltymas, tik kur jo optimalus kiekis?

Argi įmanoma, gyvenant natūroje kaime, auginant gyvius maistui, nuolat valgyti šviežią, žalią mėsą?Kartais višta, kartais triušis, kartais ožka, kartais kiaulė. Nedaugiau kaip 1 procentas raciono. Čia neimant pieno produktų ir kiaušinių.

be pieno pr. ir kiaušinių mano 5 asmenų šeimai turbūt reikėtų šviežios vištos kas dvi dienos. neužsiaugintume patys, bet kai gerai pagalvoji, tai panašiais kiekiais žmonės ir perka mėsą įvairiai perdirbtą.
ir dėl to, kad praktiškai neįmanoma maitintis savo šviežiu gyvuliniu maistu kaime, paįvairina racioną grūdais, bulvėm, šaldo, rūkina mėsą.
žalia,patikima mėsa tikrai ne paprastiems žemės kurmiams:)
O dėl propagandos, duomenų iškraipymo aš sutinku, nes pačios profesija tokia:)
pvz skaitant randi duomenų, kad sočiųjų antikampaniją ir maisto piramidę krakmolų pagrindu rėmė Kelogs-kruopų monopolis.
cholesteroliu suinteresuoti farmacininkai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 17:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Laura rašė:
Moske, o kaip jum su gelezinimi? Jus nemazai pieno produktu vartojate, ar nera problemu su gelezies isisavinimu?

su geležim tai pas veganus ir vegetarus daugiausia problemų, nes iš augalų įsisavinama 4 kartus blogiau nei iš gyvulinio maisto. čia Shazzie taip rašo ir savo dukrą papildais maitina, nepaisant spirulinos, sėklų ir riešutų...
vat aš irgi seku savo vaikus, save, nors ir žinodama kad kraujas rodo jau senas problemas. bet tikiu, kad valgantys žalią mėsą ir daržoves, 0 kruopų ir bulvių , fe nestokoja.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 17:40 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
http://www.versijos.com/2012/05/18/nauj ... s-maistas/

iki ko galima prieiti kvailių visuomenėje :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 18:35 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Moškė rašė:
todėl, kad dar niekada šitaip nebuvo išplitę ir kietai smegenyse įauginti mitai:

1.“Angliavandeniai turi sudaryti žmogaus dietos pagrindą”
2.“Vaisiai, uogos bei medus yra natūralūs ir sveiki produktai”
3.“Cholesterolis bei sotieji riebalai maiste sukelia aterosklerozę bei kitas širdies ir kraujagyslių ligas”
4.“Augaliniai aliejai yra būtini, nes juose daug organizmui būtinų omega riebiųjų rūgščių”
5.“Augaliniai baltymai yra lygiai tokie pat vertingi kaip ir gyvūniniai”
6.“Gyvūninės kilmės maisto produktus būtina termiškai apdoroti, kad būtų išvengta maistu plintančių ligų ”



Šitie faktoriai sąlygojo daugiau autoimuninių, vėžio ir kitų sunkių ligų? Čia pasvarstymai o ne priežastys. Arba tai tam tikras nusišnekėjimas.

Kadangi dar atsekama karta mano šeimos istorijoje buvo labai sveiki ir seneliai bei jų seneliai mirė nuo senatvės, o ne nuo ligų sulaukę arti 100 metų, o aš lyginant su jais esu totalus ligų maišas, tai laimei galiu dar paklausinėti kaip jie maitinosi. Taigi:
Gyveno jie beveik miške ir ant kasdieninio jų stalo visais sezonais buvo:
---daug bulvių ir pupų. Iš pupų miltų kepdavo blynus ir darydavo visokius paplotėlius, kuriuos valgydavo su grietine. Bulvės irgi būdavo kasdieninis jų patiekalas, netgi iki kelių kartų per dieną
---rupiai maltų kviečių ar miežių
---ruginės duonos
---pieno ir varškės bei sūrių. Varškė beje būdavo pasterizuota mūsų terminais kalbant. Dažnas patiekalas būdavo vakare pieniška sriuba, tad pasterizuotą pieną jie IRGI valgydavo,
---daržovių vienokia ar kitokia forma (morkos, burokai, svogūnai, tos pačios bulvės)
Vasarą, rudenį ir žiemą nemažai mėlynių, aviečių, spanguolių, bruknių, t.y. visų miško uogų, kurias jie taipogi sėkmingai džiovindavo. Daržovių pagal sezoną. Be abejo grybų.
Galima sakyt tik šventėms turėdavo kiaulienos, mėsa jiems būdavo retenybė, o senelis iš viso mėsos niekada nėra valgęs. Močiutė irgi jos privengdavo, nes sakydavo, jog pavalgius mėsos sunku dirbti, negera. Kiaušinių irgi iki soties nebūdavo, bet šiek tiek turėjo.

Jie beveik nevalgė vaisių, nes jų neaugino.
Taigi jų mityba buvo labai panaši į mūsų buvusią.

Serbentine--- aš turėjau labai daug problemų su hemoglobinu kol valgiau daugiau mėsos. Mėsos atsisakymas per savaitę pakėlė hemoglobiną 10 punktų. Dėl įdomumo reikėtų kada prie progos dabar pasimatuot. Beto kai buvau nėščia šią problemą irgi turėjau, kol neatradau burokėlių. Burokėliai visas problemas išprendė tuo laiku.

Galiausiai -- siūlau nediskotuoti apie mano nurodytą knygą kol jos neskaitėte :lol: :lol: o pirma ją paskaityti. Didelė dalis knygos skirta tam, kad atskleisti kaip pramonė įtakoja mokslinius tyrimus ir su kokiais sunkumais autorius susidurė.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 18:40 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Laura rašė:
Moske, o kaip jum su gelezinimi? Jus nemazai pieno produktu vartojate, ar nera problemu su gelezies isisavinimu?


Turejau as problemu del gelezies (kol valgiau zolyte, vaisius ir t.t.), kol nevartojau gyvul. kilmes produktu. Dar Tik tris savaites valgau, mazai apdorota mesa. (Garindavau 7-10 min.) Dabar garinu 4-5 min. Manau uztektu ir 1-2 min. Ypac kokia viersiena. Gaminu varske, vartoju samciais grietine.
Varskeskiekviena diena po 200-300 g. sukertu. Sudytu lasiniu taip pat per diena 50 - 150 g. sukertu.
Pvz. siandien dienos racionas, maitinantis tris kartus.
Daržovės.
Morkos apie 200 g.
Brokoliai 250 g.
Burokas 50 g.
Salotos.
Salotu lapai 140 g.
Spinatai 70 g.
Agurkai 120 g.
Siek tiek petrazoliu ir krapiuku

Varske 300g
Grietine 170 g
Sviestas 30 g
Jautiena garinta 5 min. 220 g
Lasiniai 78 g
3 Kiausiniai virti 3 min.
Siek tiek himalaju druskos
Kokosu aliejus 20g
Alyvuogiu aliejus 7g

Cia surasiau viska, ka siandien sukirtau. Jauciuosi puikiai.
Be ne tai svarbiausia. Kraujo tyrimo rezultatus penktadieni atsiemiau - Gelezis normoje


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 19:03 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Mano geležis buvo gera ir su mėsa ir be jos, metus -su varške ir pora trynių savaitėj.
7,5 ir dviejų metų (jauniausias minimum gyvulinio) vaikų taip pat, dukra be mėsos užkėlė 10 punktų.
vyras metus be mėsos per aukšta geležis, nors b12 nerasta. draugės vaikas mažakraujystė, kasdien po trynį valgant.
sunku suprast, bet smagu kad žmonės atranda kas jiems optimalu.
ai, mano viską valgius, prie miesto autobusų stoties gyvenus senelė mirė 90 metų, o prie ežero gyvenę kiti seneliai, valgę kaip Žalio kurmio, sulaukė virš 70. gal kad skirtumas tas, kad vaisių, sėmenų, riešutų, kanapių ir aguonų valgė?:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 20:26 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Serbentine rašė:
Mano geležis buvo gera ir su mėsa ir be jos, metus -su varške ir pora trynių savaitėj.
7,5 ir dviejų metų (jauniausias minimum gyvulinio) vaikų taip pat, dukra be mėsos užkėlė 10 punktų.
vyras metus be mėsos per aukšta geležis, nors b12 nerasta. draugės vaikas mažakraujystė, kasdien po trynį valgant.
sunku suprast, bet smagu kad žmonės atranda kas jiems optimalu.
ai, mano viską valgius, prie miesto autobusų stoties gyvenus senelė mirė 90 metų, o prie ežero gyvenę kiti seneliai, valgę kaip Žalio kurmio, sulaukė virš 70. gal kad skirtumas tas, kad vaisių, sėmenų, riešutų, kanapių ir aguonų valgė?:)


Nu, taip... idomus tas zmogus :) Sutinku, kad gali buti taip - kas tinka vienam, gali buti , kad visai netinka kitam. Todel teisus gali buti ir Kurmis ir moske ir visi kiti. As bandziau zaliavalgiauti be gyv. kilmes produktu - man nepasiteisino pilnai. Na, aisku, zvyneline dingo, bet kitos bedos nedingo , o ir paskutniu metu buvo pradeje svaigti galva, atsirado jegu trukumas (hemoglobinas buvo nuvaziaves i apacia). Pradejus valgyti daugiau gyv. kilmes neapdorotu arba mazai apdorotu produktu, gelezis susitvarke, o ir savijauta visai nebloga. Be to ilgai kamavusi H.pylori taip pat dingo. Taigi, siai dienai atrodo, kad mano pasirinktas kelias tinkamas, bet tai parodys laikas. Jei ne, bandysiu 80/10/10. Neseniai perskaiciau antra karta sia knyga - skamba itiknamai, bet kol kas nesimetysiu ir laikysiuos moskes pasiulyto mitybos plano. Peace :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 02 Bir 2012, 20:56 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Žalias kurmis rašė:

Šitie faktoriai sąlygojo daugiau autoimuninių, vėžio ir kitų sunkių ligų? Čia pasvarstymai o ne priežastys. Arba tai tam tikras nusišnekėjimas.
šie faktoriai lemia metabolizmo disbalansus, o tai, ką tu vadini ligomis, yra tik simptomai, kuriais tie disbalansai reiškiasi.

Cituoti:
tai laimei galiu dar paklausinėti kaip jie maitinosi.


o kiek jie dirbo, norėdami tuose miškuose išgyventi? Ar palyginai, kiek fizinių jėgų jiems reikėjo kasdien? Kiek dažnai užkandžiaudavo, kas yra įprasta dabar?

Cituoti:
Taigi jų mityba buvo labai panaši į mūsų buvusią.

o cukraus ir baltų miltų suvartojimas irgi?
Cituoti:
Galiausiai -- siūlau nediskotuoti apie mano nurodytą knygą kol jos neskaitėte :lol: :lol: o pirma ją paskaityti. Didelė dalis knygos skirta tam, kad atskleisti kaip pramonė įtakoja mokslinius tyrimus ir su kokiais sunkumais autorius susidurė.


jei ta knyga padės išspręsti tavo problemas- valio!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 03 Bir 2012, 07:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Nebūčiau serbentinė, jei 'iš akies ' neprimesčiau silver raciono.
pas tave turbūt apie 2500 ccal, apie 20/65/15.pirmas skaicius protein.
o kas jei tavo membranoms tiek riebalo negalima?
Pacituosiu unimed:
organizmas turi savybę kompensuoti esamus disbalansus taip, kad galėtų max funkcionuoti esamomis sąlygomis...
tvarkantis metabolizmui, organizmas juos atidengia ir dėl to pablogėja savijauta, bet tai nerodo, kad pablogėjo sveikata, bet kad būklė tvarkoma.'
Ar jums neprimena raw detox teorijos?
Man asmeniškai, kai išgirsti 'kažkur girdėtą', kyla įtarimas. duokdie, kad tiek riebalo ir baltymo būtų tikrai į gera. stebiu save.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 03 Bir 2012, 08:40 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
kaip variantas.. :lol:

"Привет! Такой вопрос: я понимаю, что человечина - это не сырая растительная пища, но также древний человек в первобытном обществе мог раз от разу есть мертвое мясо своих сородичей, это вполне реально. Я раньше думал, что перейдя на сыроедение буду потреблять сырое мясо, но вот попробовал суп из неродившихся младенцев http://via-midgard.info/blogs/13663-sup ... encev.html, мясо которых всегда считал деликатесом, причем еще и очень полезным, и И мне очень понравилось. Ещё хочу. Но они варят мясо, а я всё-таки сыроед, поэтому хочу попробывать в сыром виде. В нём ведь столько полезного! Это же идеальный аминокислотный состав и содержание всех нужных нам витаминов! Все таки мучает меня мысль что мне не будет хватать веществ, так хоть человечинка.
Так вот, кто что конструктивного знает про человеческое мясо, особенно молоденькое. Кто что думает, допустимо?

В принципе это естественно, люди тысячелетиями были каннибалами, пищеварение за этот срок вполне могло приспособиться к человечине. Любопытно, но некоторые ученые, имеющие отношение к биохимии, утверждают, что человеческое мясо — самый естественный, полезный и подходящий для хомосапиенса продукт. Оказывается, человечина очень легко переваривается и обладает всеми полезными аминокислотами и важными витаминами. Человеческое мясо рекомендуется от анемии и для поднятия иммунитета. Да в конце концов, на него просто не может быть аллергических реакций — свое же! Так что не стесняйтесь, поглощайте своих соплеменников. Здоровье-то оно прежде всего.
Вот здесь статья http://kombat.com.ua/extrimk/extrimk7.html утверждает, что потребление человечина вполне приемлимо и люди давно это практикуют. Тут есть даже рецепт пирога с плацентой. Я бы попробовал, но я сыроед. Так что, если у вас будет срыв, то уж лучше уж на такой пирог, чем какие-нибудь чипсы или сухарики.

В общем я подумал, всё-таки в наших широтах сложно получить все необходимые вещества, нужные для нормальной жизни. Поэтому хочу поэксперементировать с человеческим мясом. Естественно сырым. Мясо буду искать в моргах, попробую договориться с патологоанатомами, может подгонят мне какие-нибудь почки или кишечник. В крайнем случай порыскаю на кладбищах, там мясо хоть и не свежее, но некоторые утверждают, что такое будет даже вкуснее.

Сразу оговорюсь, я никого не агитирую и не склоняю к человеческому мясу, просто хочу разобраться в вопросе. Здоровье оно важнее каких-то там этических принципов. Спасибо за внимание."

http://livelymeal.ru/forum/viewtopic.php?f=9&t=685


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žalia mėsa
StandartinėParašytas: 03 Bir 2012, 08:44 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Moškė rašė:

šie faktoriai lemia metabolizmo disbalansus, o tai, ką tu vadini ligomis, yra tik simptomai, kuriais tie disbalansai reiškiasi.

o kiek jie dirbo, norėdami tuose miškuose išgyventi? Ar palyginai, kiek fizinių jėgų jiems reikėjo kasdien? Kiek dažnai užkandžiaudavo, kas yra įprasta dabar?
o cukraus ir baltų miltų suvartojimas irgi?


Moške, na tęsiant mano mintį, tai tuomet kai žmonės buvo dar labai sveiki, jų mitybos balanse buvo gana žymi angliavandenių dalis, t.y. bulvės, javai. Cukraus jie nevalgydavo visai, baltų miltų taip pat labai labai ribotai turėjo. Bet užtai bulvių iki soties. Termiškai apdorotas gyvulinis baltymas irgi buvo įprastas, bet ne mėsa. Uogų kaip žinia irgi valgydavo daug . Dirbo tie žmonės tikrąją ta žodžio prasme nuo aušros iki sutemos, betgi tavo Unimed apie darbą, sportą judėjimą nei žodžio neprataria, tik savo valgyk termiškai neapdorotą gyvulinį baltymą ir būsi sveikas.

Taigi nemanau, kad tai yra atsakymai, kodėl pas žmones vis labiau reiškiasi tie gilūs disbalnasai ir kodėl jie atsiranda. O gal tie disbalansai reakcija į kažką, bandymas kažką kompensuoti...?
Na kol kas aš turiu susiduriusi vaizdą, kad realiai kas pasikeitė lyginant anuos sveikus laikus ir šiuos, tai visų pirma toksinų kiekiai. Na ir ką čia lyginti, kur žmonės gyveno miške ir valgė tik natūralų maistą, o kur dabar gyvena prie gatvės ir valgo iš vis nežinia ką. Tad man visai logiška išvada, kad kiek įmanoma toksinų kiekius reikia mažinti visais įmanomais būdais, na kad ir pvz. nustojus kepti ar virti maistą, valgant organic, valgyt daugiau daržovių ir vaisių, kurios turi galią toksinus iš organizmo išvesti. Nežinau, ar žalia mėsa turi detoksikacinių savybių, jeigu turi, tai valio, o jeigu ne, tai manau tikrai pavojinga būtų ieškot ligų išgijimo su didžiule dalimi mėsos ir gyvulinių baltymų racione. Jeigu gyvūninių baltymų iš tiesų žmogui reikia, tai būčiau linkusi ieškot balanso pamažu didinant dalį racione, kaip suprantu tą ir bando daryti Serbentinė, jeigu neklystu.

Aš turiu nuomonę ir kodėl man atsirado autoimuninė liga. Manau jos ištakos buvo vaikystėje, nes gavau didžiulį antibijotikų kiekį, nes mama klausydavo gydytojų, kurie anginą gydydavo antibijotikais. O angina sirgdavau maždaug kiekvieną mėnesį po kartą. Nuo metų iki keturiu beveik ištisus metus. Taigi visai nenuostabu, kad antibijotikai visai suvarė imuninę sistemą. Paskui kai buvau nėščia užsikrėčiau žarnyno kirminais, kurie toksinų kiekius dar labiau padidino kai organizmas ir taip buvo užsiėmęs kūdikiu. Būtent nėštumo metu hormonai smarkiai svyruoja kas trimestrą, todėl skydliaukė tų svyravimų neatlaikė ir prasidėjo autoimuninė liga, nes turint alergijas žmogus jau pakliūva į autoimuninių ligų rizikos grupę, imuninė sistema išbalansuota. Taigi man visai logiška iš savo patirties, kad autoimunines ligas sukelia toksinai. Galbūt jie ir sukelia disbalansus organizme, bet nuo to gydytis mėsa :shock: :shock: man visai į galvą netelpa.

Bet kaip Silver79 sako, jeigu man niekaip nesigaus kontroliuoti mano tiroidito su žaliavalgiškos augaline dieta, tai gal išbandysiu kada ir dar ką nors, pvz. Moškės receptą :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 162 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007