Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 602 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Kitas
  Spausdinti

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2012, 10:01 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Silver79 rašė:
Kalabant apie parazitus ir ligas, siek tiek mane gazdinat :) Na, zuvies kolkas nei zalios nei puszales nevalgiau, bet visa kita pakankamai aktualu. Tad reikes pasidometi apie tai kiek daugiau :) Gal sakau, jei jau tos ligu bakterijos zuna prie labai zemos temepraturos, reikia pirma mesa uzsaldyti iki -20 ir daugiau, o valgyti atlaidinta (Nezinau kiek saldikliai max. saldo)


Kiek suprantu papuliariausių kirmėlių kiaušiniai prie -20 žūva jau nebekalbant apie aukštesnes stadijas. Ten rodosi riba yra apie -15. Tačiau kažkodėl Sushi Grade Žuvį šaldo iki -40. Įtariu, kad ne be reikalo gadina el. energiją??? Bet neturiu supratimo apie visokius neišgujamus virusus ir bakterijas Hep B, AIDS, citomegalas, Laimo borelijos, ir pan ir t.t sąrašas kaip žinia į kelis puslapius tik tilptų.... Šiaip mąstant pas mumis žiemą būna iki -30. Ir joks encefalitas ar laimo borelijos nežūva. Gal nežūva todėl, kad išgyvena laukiniuose ar tai naminiuose gyvūnuose ir erkės vėl jas pagauna. O gal nežūva todėl, kad išgyvena tokią temperatūrą?...
Reikia skaityt, bet manau gerai padirbėjus prie interneto per tam tikrą laiką įmanoma surinkt visą info. Kai kas žūva mėsą ozonuojant, bet tik nežinau ar žūva jeigu būna giliau raumenyse, kur ozonas neprieina. Bet galima pjaustyt labai plonai gal? O gal prieina ozono bet kuriuo atveju?... Ir dar klausimas ar ozonas nesijungia su kuo nors esančiu mėsoje ir nesuformuoja naujų junginių, kurie organizme būtų toksinais. Vienas vienintelis žmoogus apie tai užsiminė viename forume, bet plačiau nieko neparašė. Daugiau jokios info nepavyko aptikti, reikia žinių chemijoje. Labai mažai info yra tuo klausimu. Beto ozonuota mėsa minkštesnė šiek tiek gaunasi, ir turėtų būti skanesnė, nors valgyt nebandžiau. Ką tiksliai žinau, tai kad ozonuojant mėsą galima nustatyti mėsos užterštumą. Jeigu priburbuliuoja daug putų ir nešvarumų - mėsoje daug įvairios kilmės toksinų. Jeigu nešvarumų neiškyla - mėsytė švari. Yra didžiulis skirtumas kai burbuliuoja naminė mėsa ir iš parduotuvės. Reiškia tas ozonatorius kažką daro.
Ozonuota lašiša atvirkščiai - praranda skonį, labai neskanu, gal kad druska nusiplauna. Aš pvz. turiu tokį http://www.toolsforwellness.com/34021.html
O į ozonatorių salesmanus negali kreiptis, nes pateiks labai šališką informaciją. Tad tuo klausimu kaip ir reikėtų rimtai pasidomėt prieš valgant žalią mėsą.
Dar yra toks būdas maistą zapinti su zaperiu. Gal būna sepcialūs zaperiai, o gal tinka tokie kaip žmonėms....Bet kaip ir sakiau, kažkodėl zaperis labai patikimai neveikia, taip kaip norėtųsti. Antraip aš tiek laiko nesukankinčiau su visokiais parazitais. Aš juo nepasikliaučiau.
Vienaip ar kitaip labai mažai info tuo klausimu, nes visi daro prielaidą, kad žalia mėsa nevalgoma ir kam čia dar tyrimams leisti pinigus. Gaila. Galima ir pačiam užsiimti tyrimais, bet reikia žiauriai daug laiko, reikia išmokt naudotis Clark Sinchrometeriu ir pačiam eksperimentuot. Tarkim aptikai mėsoj trichinelę. Įkišai į kamerą, pašaldei, ištrauki ir vėl tikrini, ar ji ten tebėra gyva ir pan... :lol: :lol:

Silveri, bet yra ir kitas kelias. Jeigu gerai jautiesi, tai tiesiog numok ranka, nesijaudink ir greičiausiai tau nieko blogo nenutiks :lol: :lol: O jeigu ir nutiks, tada ir galvosi, ką daryt. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2012, 12:36 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Cituoti:
Silveri, bet yra ir kitas kelias. Jeigu gerai jautiesi, tai tiesiog numok ranka, nesijaudink ir greičiausiai tau nieko blogo nenutiks :lol: :lol: O jeigu ir nutiks, tada ir galvosi, ką daryt. :lol:


Taip ir padarysiu - t.y. numosiu i tai ranka, nes yra toks paaskinimas :)

Visi gyvulių augintojai šeria galvijams antihelmintinius preparatus net ir profilaktiškai, tiria nuo encefalitų ir t.t. ŽIV neinfekuoja galvijų, o citomegalija ne ką retesnė ir baisesnė už herpes virusą (pūslelinę).

Jei pasigilinus į maistu plintančių ligų simptomus ir gydymą, tai paaiškėja, kad jos prilygsta gripui: pavojingos tik silpno imuniteto asmenisms (AIDS, po transplantacijų, nėščioms, seneliams ir kūdikiams), ir simptomai artimi gripui. Visokios siurbikės, askaridės, kaspinuočiai ir dar visokio plauko bakterijų pluoštas ar virusų armijos yra šiuolaikinio civilizuoto žmogaus fobija, todėl ja manipuliuoti yra lengva. Kur kas sunkiau pro mikroskopą pavaizduoti pakitusių baltymų žalą organizmui. Todėl maistu plintančiomis ligomis užsikrėsti rizika yra labai maža, o užsikrėtus galimybė visiškkai pagyti yra labai didelė. Tai yra kur kas mažiau pavojinga, nei garantuotas neigiamas pakitusių baltymų ir riebalų poveikis organizmui, kuris garantuotai sukelia metabolizmo disbalansus ir po to vėžį, širdies ir kraujagyslių ligas, autoimuninius susirgimus ar diabetą.

Oficialiai reikėtų vengti laukinių žuvų, moliuskų, nes jos yra siurbikių ar kitų helmintų tarpiniai nešiotojai.



Tai galėtų būti paaiškinimas kodėl tavo minėta žuvis užšaldoma iki -40 .


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2012, 12:57 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Rgp 2012, 12:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:84
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Aš iš patirties apie ozoną (dirbau klinikoje, kurios pagrindinė specializacija buvo ozonas ir ozono terapija).
Ozonas iš esmės yra aktyvatorius, kurios bent jau gyvam organizme atstato ląstelių funkcijas, greičiau gyja žaizdos, aktyvuojasi imuninė sistema, yra geras antibakterinis preaparatas ir t.t.

Yra vienas bet. Pusę darbo padaro švarus deguonis, kurio visose ozono procedūrose yra daug daugiau, nei pačio ozono. Iš esmės, ozonas nėra tas preaparatas kuris žudo viską iš eilės, kad ir ką sakytu marketingistai, ozonas pažeidžia tam tikrų biologinių darinių ląsteles, bet tai dar nėra garantija, kad jos žus. Tam žmonės ir pradėjo kepti mėsą, nes pamatė, kad nebemiršta, o temperatūra yra garantuotai užmušantį, bet kokius ligų sukelėjus :)

Taigi, ozonas nėra panacėja, jeigu nėra naudojama kartu su fiziologiniu tirpalu tiesiai leidžiant į pačio žmogaus/gyvūno kraują (ozonuotas kraujo perpilimas). Nes negarantuoja tiesioginio efekto. Tos visos putos ir t.t. - niekada nežinosi nuo ko jos. Kad pvž "daug įvairios kilmės toksinų", tai čia irgi yra mitas, niekas niekada neparašo su kokiom veiksliom medžiagom reaguoja. Tai gali būt ir antibiotikai, gali būt neorganinės kilmės medžiagos. Gali putot nuo nereikšmingos medžiagos, o tos kurios reikia - nepaveikia niekaip.

Be to, ozonas gali pažeisti ir nužudyti ir sveikas ląsteles, jei jos nors kiek pažeistos, veikdamos membranas. Pats mėsos apdorojimas ozonais, ziperais ar t.t., man rodos gali niekuo nesiskirti nuo lengvo kepimo, apvirimo garuose ar panašiai, nes kaip ir ką ji paveikia enzimų lygyje - nėra per daug tyrimų, o garantijos jokios neduoda. Gal šakutes ir išplauna, bet visas ląsteles tai išoriškai ozonas nepajėgus išvalyt.

Ta prasme, aš žiūriu skeptiškai į tų marketinginių ozonatorių efektyvumą. O ypač, kai dar tai naudojama maisto valymui. Gamtoje tokio efekto nėra.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2012, 15:30 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Edvinai, bet čia mes ir kalbame apie tai, kaip saugiai valgyt mėsą jos termiškai neapdorojant. Labai tikėtina, kad ji sveikesnė žalia negu termiškai apdorota.

Kartą mes su teta nusprendėme paburbuliuoti ozone pradėjusią švinkti mėsą. Tai patikėk manim kiek ten putų buvo. Jos vis kilo, kilo ir kilo, ko galiausiai nusprendėm eksperimentą baigti. Taigi tu teisingai rašai, kad tie toksinai gali būti pačios įvairiausios kilmės. Tame tarpe ir bakterijos, kurios pūdo mėsą ir visokios kitokios. Aš linkusi pritart, kad ozonas greičiausiai nepajėgus nužudyt visų organizmų, kurie beto slepiasi mėsos raumenyse.

Niekas nuo nieko tų gyvulių netiria, ypač netiria nuo "taip toliau". Netiria todėl, kad visi daro prielaidą, jog valgys visvien termiškai apdorotą. O ką kalbėt apie auginimą pardavimui :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2012, 09:28 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
Čia dabar ne apie žalą, bet apie naudą :)

Tai yra apie tai, kokį raw animal food yra geriausia valgyti, kalbant apie baltymų pasisavinimą ir virškinimo laiką. Baltymų pasisavinimas pagal čia http://www.trulyhuge.com/protein-utilization.html

Kiaušiniai - 88%
Žuvis - 78%
Mėsa (vištiena, jautiena) - 68%

Virškinimo laikas pagal čia http://drbass.com/sequential.html

Kiaušiniai - 45 min.
Žuvis - 30 min. (neriebi) ir 45-60 min. (riebi)
Vištiena (be odos) - 1,5-2 val.
Jautiena - 3-4 valandos

Taigi, ir pagal baltymų pasisavinimą ir pagal virškinimo laiką, labiausiai apsimoka valgyti kiaušinius. Sekantis - žuvys.

Tai tokios geros naujienos šį rytą :)


Paskutinį kartą redagavo darvienas 08 Rgs 2012, 10:10. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2012, 09:43 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
Ir dar apie kiaušinius - dar gerų naudingų naujienų arba kodėl yra geriau valgyti kiaušinio trynį ir baltymą kartu ir kodėl yra dar geriau juos prieš valgant - suplakti.
Cituoti:
Maiste NNU rodiklis gali būti nuo 32 iki 48%. Kaip jau minėta, aukščiausias jis vištos kiaušinyje – 48. Svarbu paminėti, kad negalima atskirti baltymo nuo trynio, nes tuo atveju šis rodiklis krenta. Trynio jis bus 18%, o baltymo – tik 17% . Kodėl taip yra? Todėl ,kad trynio ir baltymo aminorūgščių sudėtis visai kita ir tik kartu šis derinys organizmui yra priimtiniausias (beje, suplaktas trynys su baltymu įsisavinamas dar geriau).
Pagal čia http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... tabolizmas


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2012, 18:50 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Darvienas, nežinau, kas ką rašo, bet su mano problemišku virškinimu jaučiu, kad geriausia virškina būtent žalią mėsą. Paaiškinimų neieškojau, nežinau kodėl. Netgi lyginant lašinius, grietinę ir sviestą, tai mažiausiai mane pykina nuo lašinių. Tiksliau jeigu ne po daug, tai visai nepykina. Žalios žuvies normalios nevalgau, nežinau iš kur jos gauti, bet lašišą virškina prasčiau, bet įtariu todėl, kad ji riebi. Silkė man skani tik sutarmalinta su visokiom kepintom daržovėm, tai jos nevalgau iš viso.
Blogiausiai virškina pieną ir visus jos produktus. O kiaušinius irgi man blogai virškina, ypač jeigu kartu su baltymu ir baltymas nekaitintas. Žalias kiaušinis man labai skanu, deja kažkaip kol kas man netinka toks variantas.
Įdomu yra tai, kad jau esu rašiusi, jog mėsa man būdavo bjauri, o dabar visai nieko jeigu ne po daug...
Toliau valgau daug avokadų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2012, 19:13 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Rgp 2012, 12:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:84
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Bet tai avokadai daug riebesni už lašišą, ar nebus taip Žalias kurmi, kad turi problemą su baltymais, o ne su riebalais? Gal tiesiog tamstai yra baltymų perteklius/netolerancija organizme.
Nes viską ką išvardinai - tai virškina blogai baltymus, ne riebalus. Gal reiktų savaitę kitą ant sulčių pagyvent?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Rgs 2012, 22:05 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Edvinai, nežinau. Apie riebalus nekalbėjau čia. Bet nevalgau gyvulinių riebalų būtent todėl, kad mane nepakenčiamai nuo jų pykina. Na sąrašiukas būtų maždaug toks, nuo ko labiausiai pykina ir nuo ko mažiausiai: grietinė ir grietinėlė (žiauriai pykina), kokosų aliejus ir sviestas, varškė, pienas, rūgpienis. Nuo kiaušinių nepykina, bet žarnynui nepatinka, greičiausiai baltymas, bet ir trynių bet kokio kiekio nesuvalgyčiau. Beto žarnynui labai nepatinka ir visi pieniški. Na nieko naujo, apie pieną kalbėta buvo daug. Čia be abejo nekalbu apie visokius pasterizuotus pienus.
Aš vis galvoju, kad pas mane greičiausiai tulžies pūslė kokia tai netinkamai dirbanti, reikėtų akmenukus pravalyt. Ale ten juk tie valymai su riebalais. Jeigu pykina nuo kelių šaukštų grietinės, tai nežinia, kas nutiktų išgėrus stiklinę aliejaus ar ten kiek... Tai ir bijau.
Ant sulčių gyvent nenoriu, nemanau, kad padės, nes problemos pas mane įsisenėję ir norėčiau taip atreguliuot maistą, kad gyčiau pamažu, bet užtikrintai. Kas iš to, kad pagersiu savaitę sulčių, o paskui valgysiu tokį maistą, kuris man blogai. Bus tas pats. Realiai nuo žarnyno ligų jau buvau pailsėjusi, bet manau per daug RAFo grąžino mane šiek tiek atgal. Bet valgau RAF, nes saldūs vaisiai, kurie turėjo daugiausią kalorijų, man daugiau nebetina, matyt organizmas pasisotino. O nuo morkų, daigintų pupelių ir pan... ilgai nelabai išgyvent eina.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2012, 11:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kurmi, ties kuo dabar apsistojai? Regis išbandei įvairius variantus, ar nesijauti apsukus ratą ir grįžus į pradinę padėtį?:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2012, 11:27 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
[i][size=150]Visi gyvulių augintojai šeria galvijams antihelmintinius preparatus net ir profilaktiškai, tiria nuo encefalitų ir t.t. ŽIV neinfekuoja galvijų, o citomegalija ne ką retesnė ir baisesnė už herpes virusą (pūslelinę).

Šitas teiginys labai sąlyginis, priklauso nuo to, kokią mėsą perki...jei supermarkete perki kompleksų mėsą, tai turbūt tiesa.
Moškė pasakytų, kiek ir kuo šeria bei tiria dėl ligų mėsai auginamus paukščius, turbūt niekuo, kaip ir kiti.
Kaime pasidomėsiu kiaulėmis, ar joms šeria antihelmitinius.... nes pirkčiau mėsą tik iš žmogaus, auginančio sau, o ne fermoje pardavimui, šeriant sojos miltais.
Kiti gyvūnai
- mes kažkada auginom triušius, bandėm neskiepyti, tai visi susirgo miksomatoze, tokiais pūlingais spuogais, ir ką, papjovęs tokį laisvai gali pardavinėt, skanu:) a ne?
Aš asmeniškai perspėjau vieną žalios triušienos valgytoją, kad taip būna...

Tikrai žinau, kad jei pieną iš ūkininko - tai skiepija nuo encefalito ir tikrina kraują kartą į metus. Bet encefalitu turbūt persirgs visi, kas natūralioj gamtoj dažnai būna.Bent jau mano vaikai yra turėję neaiškių temperatūrų vasarą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 14 Rgs 2012, 21:38 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine, tai tie antihelmitiniai, jie veikia tik žarnyne. O jeigu parazitai yra kitur, tai jų neveikia. Na kaip ir žmonių antihelmitiniai.
Na dėl tų parazitų, tai šiek tiek galima pasiguosti, kad kažkiek jų turėtų žūti skrandyje ir dar su nekaitinta mėsa turėtume gauti ir gyvūno imuniteto informaciją, kaip kovot su tam tikru parazitu. Nežinau, ar tai ką nors padėtų, ar ne.
Aš tai toliau eksperimentuoju ir negaliu net pasakyt ką valgau. Dieną valgau vienaip, kitą dieną kitaip. Iš RAFo valgau mėsą dabar ir šiek tiek lašinių, bet labai nedaug. Avokadų valgau nemažai. Gaila, kad kokybė prasta jų, bet neišmanau, kaip surinkt kalorijų, tai ir valgau.
Žiūriu, kur čia galiausiai pasukt. Gali būti, kad apsuksiu ratą ir grįšiu nuo ko pradėjus, nežinau, bet kol kas negrįžau, nenorių brain-fogo, kuris atsiranda pavalgius daugiau saldžių vaisių, seniau jų valgydavau nemažai. Obuolius ir uogas valgau, bet ne kilogramais.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 16 Rgs 2012, 15:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Žmonės, nesupykit tiktai, nesišaipau,
bet kaip RAF variantas

Gastropoda

Paveikslėlis

Juk jie yra valgomi. Kodėl unimedas jų nerekomenduoja? Jei kada pradėsiu valgyt mėsą, tai tik tokią.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 17 Rgs 2012, 15:43 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
Jo, šitas geras geras :) skanaus :) O sliekai dar? sraigės? Bet aš tai žvejosiu, jaučiu :)

Va kokie maistingi yra sraigiai http://nutritiondata.self.com/facts/fin ... cts/7742/2 :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 12:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Jelena rašė:
Žmonės, nesupykit tiktai, nesišaipau,
bet kaip RAF variantas

Gastropoda

Paveikslėlis

Juk jie yra valgomi. Kodėl unimedas jų nerekomenduoja? Jei kada pradėsiu valgyt mėsą, tai tik tokią.


Aš tai paliksiu šituos gamtinės žemdirbystės mėgėjams, kaime, nes kur mulčas, ten šliužai, pelės ir ... katės kartu su toksoplasmoze :roll:

....arba miestiečiams, bo jau pas mus mieste tai daržo augint neįmanoma per šliaužiančius.
Kai įsigijau sodybą, daržas numarintas ir tapo sraigių priebėga nuo kaimynų rankos, jei ką tikrai iš bado galima būtų kramsnoti, plius dar žolėdžiai jie.

Bet Jelena tu rimtai pagalvok, kokia ekonomija, viska vienam darže optum užsiaugini, kam ožkos, vištos :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 13:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
O dabar rimtai, mano mažasis tyrimas kaime, patiriant Silverio informaciją dėl parazitų ir kita beletristika. Čia nesvarstau klausimo, ar geriau vartoti RAF su chemija, ar būti be jo.ne kartą forume esu išreiškus nepasitikėjimą visais iš eilės, kas parduoda, nesvarbu turi ekologiškumo sertifikatą ar ne....ir raginu maksimaliai augintis viską sau, būti atsakingais už save ir savo šeimą.

Parazitai RAF, kai auginamasi asmeniniame ūkyje, kartu ir parduodant.

Kiaulių priežiūra:
jei paršelis blogai auga, jam įtariama kirmėlės, tada duodama antihelmitikai. Jokių vaistų suaugusiai kiaulei, nebent kiltų įtarimų, nes "juk kirmėlės būna žarnose". Mėsa papjovus dažniausiai netikrinama.
Veršių priežiūra:
buvę atvejų kai susirgo pasiutlige, tada gyvūnas žudomas su veterinaro priežiūra, šeima skiepijama.
Kartais veršis "išsipučia", jei vaistai nepadeda, jis pjaunamas ir jau tokią mėsą valgo ar parduoda. Mano kaimynė taip pernai darė.
Vištos:
niekas jų nei tikrina, nei vaistų duoda.

Reikia paminėti, kad gyvūnai registruojami registre, nes dauguma kaimiečių gauna išmokas, priklausančias nuo jų skaičiaus, tai užtikrina minimalią veterinaro priežiūrą, tačiau neapdraudžia nuo aplaidumo, juk kaime veterinaras yra visų pažįstamas.

Taigi, mano išvada, valgant mėsą žaliai, negali pasitikėti net ir pažįstamų žmonių produktu. Jei šviežumą nustatyt turbūt su patirtim pats gali, tai parazitus niekaip.

Ir pabaigai dar kartą išreikšiu savo nusivylimą žmonių požiūriu į tai, koks turi būti jų maistas iš auginamų gyvūnų. Čia kalbu apie smulkius ūkininkus, pensininkus ir pan, kurie daugelio suprantami kaip ekologiški augintojai.
1. Nesu mačius nepurkštų laukų ir daržų, taigi visas pašaras yra neekologiškas. 'Paguoda' tai, kad smulkieji nebrandina grūdų roudupu. ' Paguoda' yra netręštos pievos, bet dabar yra visokių ES programų, pagal jas leidžiama tarkim roundupu valyt melioracijos griovius 9iš jų dažnai girdomi gyvuliai), vykdyt jų priežiūrą ir pan.
2. Visiems gyvūnams duodami kombinuoti pašarai, gal neištisai, bet bent pora periodų į metus, VISIEMS, retos išimtys, kai tik sau ir žmogus apsišvietęs.
Vištoms, kad dėtų kiaušinius, karvėms kad duotų pieno, paršeliams, broileriams, kad augtų. Grūdų jau nepakanka.
Mano viena pažįstama, kaime nuo pat gimimo, taigi suprantanti apie auginimą, pabandė broileriams paduot pašarus tik mėnesį, tai jų augimas labai sulėtėjo. Visi pašarai turi didelę dalį GM sojos plius visokie priedai.
Nesenas atvejis, kaimynė, iš kurios kaime imu šiltą pieną ryte. Rudeniop nusipirko karvei kombinuotus pašarus :shock: Purškiant laukus, karvė ganėsi per 2 metrus, aš atvažiavau ryte pirkt pieno ir ji ramiai man jį supylė (palaisčiau juo žolę namo parvažiavus). NESUPRATIMAS, NEKREIPIMAS DĖMESIO.
Ir rašiau ne kartą, pienas melžiamas, laikomas, rauginamas aliuminio induose, tikrai nešildo žemiau 40, sūrį gamina su virtu pienu, kad geriau sukibtų, todėl netikėkit kad valgot netermiškai apdorotą ir sveiką pieno produktą.
3. Vištos dedeklės retai išleidžiamos į lauką, kasdien po priežiūra kokiai valandai, nes pilna lapių, kiaunių,šeškų. Ar labai jos skiriasi nuo paukštyno vištų, kiek prisigaudo vitamino D, kiek tuose pačiuose keliuose kvadratuose prikasa sliekų?Čia kalba apie omegas ir jų santykį. Na, o broileriai daug kur neišleidžiami, nes nepaeina, auga smarvėj ir savo išmatose. Kad ir kokia valyva ūkininkė, nešluos gi kasdien po jais.
Na va, gan padrikas 'reportažas'...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 13:43 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
na ir... daug beletristikos, o kokia isvada. ? :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 13:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Nebūti naiviems, nes "kieno vežime sėdi, to ir giesmę giedi".

Kaip nekartą minėjau, pasverti, kada esama liga ir disbalansas didesnis už potencialią naują žalą, ar tai būtų parazitai, ar be proto baltymas, fruktozė, omega 6 ir pan.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 15:01 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
aciu :) na, dabartine mano savijauta man kuzda, kad as labai gryba pjoviau,valgydamas daug vaisiu, riesutu, kruopu ir pan. Tiesiog man tai sveikatos nepridejo - gal daugiau ateme, nei dave...
Nezinau koks bus ilgalaikis poveiis, bet noriu tiketi, kad su dabartine mityba, as grybo nebepjaunu :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 18 Rgs 2012, 20:55 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Dėl varškės tai norėjau pastebėt, kad toks dalykas kaip varškė iš viso yra terminio apdorojimo rezultatas. Ir matomai bei aiškiai pakitęs baltymas. Nes natūralioje temperatūroje varškė nepasidar. Na įkiškite rūgpienį į Excaliburą ir užleiskite temperatūrą kad ir 40. Jokios varškės iš to nepasidaro. Kadangi su džiovintuvu temperatūra kyla ir pasiskirsto tolygiai. O šildant puode tiesiog kyla labai karštos išrūgų srovės, maišosi su šaltom. Tai temperatūra rodosi, kad neviršija 40, bet iš tiesų tai pati varškė susidaro būtent tose karštose srovėse. Ir galiausiai nelabai esmė, galbūt jums kažkokiu būdu pavyksta padaryt varškę ir su Excaliburu prie 40. Bet esmė ta, kad pats baltymas jau yra pakitęs ir be pakeltos temperatūros nelabai to galima padaryt. O mes kaip ir bijomės tų pakitusių baltymų. Varškė yra visų kritikuojamas UNimedo variantas, kuris leidžia nestipriai viską pakaitint. Gal disbalansus išgyvendint to užtenka, bet sveikai gyvent ? Nežinau, gal tik turint itin gerą virškinimą.

Visgi koks bebūtų siaubingas ir skurdus RAF pasirinkimas, visgi manau jog RAF mums reikalingas. Kitaip gi visi žaliavalgystės GURU nevartotų B12. Na ir pagal visus skaitalus ir nedidelę mūsų patirtį spėju, kad žalia mėsa yra visgi geriausiai įsisavinamas ir lengviausiai virškinamas dalykas. Dėl kokių tai pesticidų tai ką aš žinau. Man netaip jau baisu. Nereikia valgyt visokių kepenų, inkstų, plaučių ir turėtų būt viskas +- gerai. Ypač jeigu likęs racionas raw eko. Bet va parazitus kaip tai norėtųsi kiek įmanoma eliminuot. Pasitikėt, kad gyvūnus ten skiepija ir panašiai tikrai negalima. Net ir nebūtų logiška, bet norisi susidėliot kažkokį planelį kaip kiek įmanoma sterizuot mėsą jos nekaitinus, o kitais būdais.
Nu čia su tais sergančiais gyvūnais tai pribauginai :shock: Sunku patikėt, kad jie valgomi. Na bet tikiu, kad žmonės mąsto, jog pardavimui viskas tinka.

Silveris jau labai smarkiai kritikuoja veganišką raw modelį, aš tai nedrįsčiau. Krūvos žmonių sugeba atsikratyt sunkių ligų su tokiu maitinimosi modeliu. As tai manau jog veganiskas raw variantas yra blogas tuo, kad su juo neimanoma surinkt normaliai kaloriju/arba privalgoma per daug cukraus. Kol zmogus turi svorio rezervą - viskas ok, galima ir be to cukraus su kokiais tai daigais, bet ilgainiui rezervas istirpsta ir kas tada... Tada reikia gyvūnų arba cukraus :) Gyvūnai atneša parazitus, o cukrus debetą. Tad idealių variantų nebūna. Reik žiūrėt pagal save.
Na pasiguosiu tik tiek, kad tie, kas nevalgo žalios mėsos visvien sugeba užsikrėst parazitais :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 19 Rgs 2012, 09:32 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Rgp 2012, 20:21
Karma: + 4 -
Pranešimai:112
Lytis: Moteriška
Vietovė: pasaulis
Jūsų gąsdinimąsis parazitais primena nekaltų mergelių postringavimus apie seksą, tad neišlaikiau. :lol:
Niekada gyvūnų neauginusių moteriškių pasibaisėjimas suprantamas, tačiau jūsų pasiklausius galima suprasti, kad visi kaimiečiau turėtų sirgti sirgti sirgti visom parazitozėm. :lol:

Serbentine rašė:
Kiaulių priežiūra:
jei paršelis blogai auga, jam įtariama kirmėlės, tada duodama antihelmitikai. Jokių vaistų suaugusiai kiaulei, nebent kiltų įtarimų, nes "juk kirmėlės būna žarnose". Mėsa papjovus dažniausiai netikrinama.

net mėsos kombinatuose kiaulės tikrinama tik dėl trichineliozės, o galvijai dėl kempinligės. Viskas Daugiau jokių tyrimų. Ir nereikia.
Cituoti:
Veršių priežiūra:
buvę atvejų kai susirgo pasiutlige, tada gyvūnas žudomas su veterinaro priežiūra, šeima skiepijama.
Kartais veršis "išsipučia", jei vaistai nepadeda, jis pjaunamas ir jau tokią mėsą valgo ar parduoda. Mano kaimynė taip pernai darė.

na ir? o kaip gydoma nuo išputimo, kas vyksta, kai gyvulys išpunta?
ogi duriant per odą tiesiai į išsipūtusį skrandį stora adata išleidžiamas oras, arba supilamas šnapso butelys, kad nuslopinti rūgimą . Jei nepadeda -pjaunamas. Kodėl tokio negalima valgyti?
Nė vienas kaimietis nevalgytų sergančio antibiotikais gydyto gyvulio.

Cituoti:
Vištos:
niekas jų nei tikrina, nei vaistų duoda.

o nuo ko jas tikrinti, ir nuo ko gydyti eilinę sveiką vištą? Pati turiu didelį būrį~ 30-ties veislių vištų, ir žinau jų ligas. Dažniausiai sutinkama viščiukų kokcidijozė( vienąsyk persirgę viščiukai daugiau niekad ja nebeserga) ir sloga . :)

Cituoti:
Jei šviežumą nustatyt turbūt su patirtim pats gali, tai parazitus niekaip.

mano vyras medžioja 30 metų, kasmet jų būrelis nušauna 50-60 šernų, ir tik kartą per tuos metus yra pasitaikęs trichinelėm sergantis. Visad valgiau jų sultingą, labai trumpai keptą nugarinę ir vis dar neturiu jokių parazitozių, nes jos ,kaip matau, labiau myli viską sterilizuojančius miestiečius.

Cituoti:
1. Nesu mačius nepurkštų laukų ir daržų, taigi visas pašaras yra neekologiškas. 'Paguoda' tai, kad smulkieji nebrandina grūdų roudupu. ' Paguoda' yra netręštos pievos, bet dabar yra visokių ES programų, pagal jas leidžiama tarkim roundupu valyt melioracijos griovius 9iš jų dažnai girdomi gyvuliai), vykdyt jų priežiūrą ir pan.

raundapo veiklioji medžiaga glifosas, glifosas griežtai draudžiamas naudoti šalia vandens telkinių,
ir kiek mačiau anksčiau instrukcijoje, net galimas gyvulių ganymas nupurkštuose laukuose .

Cituoti:
2. Visiems gyvūnams duodami kombinuoti pašarai, gal neištisai, bet bent pora periodų į metus, VISIEMS, retos išimtys, kai tik sau ir žmogus apsišvietęs.

prašau paaiškinti, kodėl mažiems viščiukams pirmą , paršiukams antrą gyvenimo mėnesį negaliu duoti kombikormos? Vėliau tik grūdai, grūdų miltai.
Cituoti:
Mano viena pažįstama, kaime nuo pat gimimo, taigi suprantanti apie auginimą, pabandė broileriams paduot pašarus tik mėnesį, tai jų augimas labai sulėtėjo.

na nevisiems reikia broilerio per du mėn, pati pirkau dešimtį gegužės pradžioj, pirmas dvi sav tik kombinuoti lesalai vėliau dedant traiškytų kviečių kombikormo mažinama, nuo pusantro mėnesio kombikormų jie nematė, gauna tik išrūgose mirkytus traiškytus kviečius, nuo trijų mėn sveikus kviečius , trijų mėn pirmieji pjauti svėre 2,5-3kg, dabar dar likę 5 jau sveria 4-5 kg. Ir pavaikšto, šūde nesėdi . Gaidys gieda, mėgina mindyt savo vištas, kurios netrukus ims dėti kiaušinius.
Cituoti:
Nesenas atvejis, kaimynė, iš kurios kaime imu šiltą pieną ryte. Rudeniop nusipirko karvei kombinuotus pašarus :shock:

matau, kad gausi pati pirkt ožką ar karvutę ;) bo liksi be pieno produktų

Cituoti:
Ar labai jos skiriasi nuo paukštyno vištų, kiek prisigaudo vitamino D, kiek tuose pačiuose keliuose kvadratuose prikasa sliekų?Čia kalba apie omegas ir jų santykį.

unimed'o atsakymas:
Taip, pramoniniu būdu augintos paukštienos riebaluose yra daugiau omega-6 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių nei omega-3. Tačiau sočiųjų ir mononesočiųjų riebiųjų rūgščių yra daugiau ir jos atsveria neigiamą polinesočiųjų riebiųjų rūgščių poveikį. Paukštienos oda ir lajus yra tinkamas riebalų šaltinis, jei nėra perkaitinta, t.y. apdorota laikantis minimalaus terminio apdorojimo principų.
net paukštyno tinkama!

Žalias kurmis rašė:
Na pasiguosiu tik tiek, kad tie, kas nevalgo žalios mėsos visvien sugeba užsikrėst parazitais :)

ir kaip matau, kur kas dažniau, nei tie, kurie ją žalią valgo. Kaimiškos dešros, rūkytas kumpis- žalia mėsa?- ją valgau visą gyvenimą ir dar niekad neturėjau jokių problemų, nors niekad kaime niekas skerdžiamų kiaulių dėl kokių tai ligų netyrė.
Neturėjo šeima, negirdėjau, kad kaimynai būtų turėję .Problemų buvo ,kai maximinį tortą suvalgėm :lol: prieš gal 10 metų, penkiese valgėm vienodas porcijas, o sirgo tik dukra, ir kažkoks poveikis man -keletą dienų . Dukrą antibiotikais gydė, aš pipirais, kaip įprasta, pasigydžiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 19 Rgs 2012, 10:06 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Žalias kurmis rašė:
Dėl varškės tai norėjau pastebėt, kad toks dalykas kaip varškė iš viso yra terminio apdorojimo rezultatas. Ir matomai bei aiškiai pakitęs baltymas. Nes natūralioje temperatūroje varškė nepasidar.

kuo puikiausiai pasidaro. bakterijos dauginasi piene, isskiria rugsti, rugstis koaguliuoja baltyma. piena sildau tik pries tai, kai idedu "starteri", acidofiluso kapsule. per 1-1.5 dienos isrugos atsiskiria.
bet faktas tas, kad "koaguliacija" jau reiskia sioki toki baltymo pakitima.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 19 Rgs 2012, 11:05 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2011, 22:03
Karma: + 4 -
Pranešimai:818
Lytis: Vyriška
Vietovė: Čia
Apie kiaušinių lūkštus Čia jau kartoju, bet taip reikia
Cituoti:
Eggshell calcium is probably the best natural source of calcium, and it is easier for your body to digest and absorb. One whole medium sized eggshell makes about one teaspoon of powder, which yields about 750 – 800 mgs of elemental (Elemental Amount: Eggshells contain calcium carbonate, and approximately 40% of it is absorbable. The amount absorbed is called the elemental amount) calcium plus other microelements, i.e. magnesium, boron, copper, iron, manganese, molybdenum, sulphur, silicon, zinc, etc. There are 27 elements in total. The composition of an eggshell is very similar to that of our bones and teeth.
http://www.healingnaturallybybee.com/articles/supp2.php
Jau trečią dieną iš eilės valgau su kavamale sumaltus vištų kiaušų lūkštus (2-3 kiaušų), be jokių nesąmonių ir gaminimų ir laikymų, o tiesiog sumetu, sumalu ir suvalgau (palaukau burnoje, seilėse ištirpsta daugmaž ir vsio). Tai va ir kuo toliau, tuo skaniau :) Tokios vyriškos naujienos :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 19 Rgs 2012, 15:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Orka, neretas atvejis, kad nekaltos mergelės iš pirmo karto prisidirba :oops:

Mes kalbam apie žalią valgomą mėsą šiuo atveju, kas nėra priimta visuomenėje, taigi ir parazitų klausimas neaktualus nei mieste nei kaime.

KAS MATĖ DOROJIMO IR PREKYBOS STALUS TURGUJE, SUPRAS APIE KĄ AŠ ČIA.

Cituoti:
Nė vienas kaimietis nevalgytų sergančio antibiotikais gydyto gyvulio.


..bet tikrai parduotų. Arba antibijotikais gydomos karvės pieną, kol juos ji geria, sugirdo paršeliams, paskui geria pieną be problemų.


Apie instrukcijas ir kitką manau nereikia diskutuoti, nes jei užpakalio negraužia, niekas jų nesilaiko (mano poste minėtu tveju, jei užsimanyčiau gaut paramą ir tvarkyt roundupu savo žemėse esančius griovius, kaimiečiai tikrai su gyvuliai jų neaplenktų, na o toliau gyvenantys net nežinotų).

O mano gerbiamas (už mokslines analizes) bei kritikuojamas (už nepraktiškumą ir kategoriškumą) Unimed nesismulkina ir prie mėsinės pozicijos negali kitaip kalbėti. Geras pavyzdys Silverio didelės raidės apie profilaktinius antihelmitikus, kurgi ta profilaktika, a??

Manau reikia būti realistais, jei Silveris pasigydo, faina, visi to jam linkime ir turbūt bėgsim iš paskos, bet ar jis temps su mėsa visą ilgą, tikėkimės, gyvenimą?
Įdomu būtų, kaip maitinosi Reviči (visgi nerandu, kad jam būtų rūpėjusi dieta), jis beje gyveno 101 metus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 19 Rgs 2012, 20:13 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Va ir, moškė sugrįžo. Dabar mus apšvies visomis gyvulininkystės plonybėmis. :D
O klausyk Orka, man toks klausimas. Palangoj mano du pažįstami žmonės susirgo Laimo liga tą patį sezoną, nes ten gan smarkiai erkės užkrėstos. O tai gyvuliai, ką ne? Juk dalis gyvulių, kuriems įkanda erkė nešioja Borelijas. Tad kodėl reikia sakyti, kad užtenka patikrint nuo trichineliozės ir kempinligės? Nu aišku, kad neužtenka. Jeigu koks tai valstietis sumanytų patikrint, tai visi sakytų "O kam?" juk Borelijos ir kitos baisios bakterijos žūsta prie 42-60 laipsnių. Nugi niekas nei mieste, nei kaime tikrai žalios mėsos nevalgo. Čia visokių Unimedų, žaliavalgių ir panašių išmislas. Na bet kiek suprantu mėsos kaitinimas iki 42 laipsnių baltymo nemodifikuoja, ar ne? Bijant tikrai galima būtų tą padaryt.
Na šiaip galiu pasakyt, kad nekaitintą ir kaitintą mėsą organizmas virškina VISIŠKAI kitaip. Nėra ką lygint, tai du visiškai skirtingi produktai. Ant savęs jaučiu, kad vienas greičiausiai naudingas, kitas žalingas. Bet parazitai iš esmės mane baugina. Teisingai Serbentinė sako, juk valgysi kasdien daug metų. Tad ir tikimybė kažkuo užsikrėsti didėja.
Dėl kokių tai nešvarių stalų turguose, tai nėra taip baisu. Galima gi nuplaut mėsą, sumarinuot druskoje, rūgštyje ar panašiai. Kur kas pavojingiau, kai infekcija giliau raumenyse, kurią nešiojo gyvūnas.
Orka, pritariu, kad sveikesniam žmogui infekcijos tikrai daro mažiau žalos negu sergančiam, nesveikai besimaitinančiam. Na vienaip ar kitaip čia vienareikšmio atsakymo tikrai negali būti: valgyt žalią mėsą, ar ne. Kol kas manau, kad tai naudingas ir geras produktas bet su nemaža rizika, kokia ji, tai niekas realiai ir nežino, nes ilgą laiką žmonija valgė termiškai apdorotą mėsą ir istorijos nesukaupė.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 602 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007