ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta! • Temos rodymas - Pora skanių RAW receptukų

Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
  Spausdinti

Pora skanių RAW receptukų
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 31 Kov 2014, 07:28 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:08 Vas 2014, 00:15
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Anakardžių riešutų sūris su šviežiais krapais ant cukinijos ir agurko
Užkandis, kuris ypatingai patiks tiems, kurie mėgsta anakardžių (cashew) riešutus. Juo skanu mėgautis visais metų laikais, bet vasara ypatinga tuo, kad visi turgeliai lūžta nuo žalumynų, kurie ir suteikia ypatingą skonį minkštam, švelniam.. sūriui – anakardžių riešutų sūris su šviežiais krapais.



Agurkų / cukinijų ratukai su anakardžių riešutų sūriu ir šviežiais krapais.



Ingredientai

2 puodeliai anakardžių, pamirkytų mažiausiai 2 val. (arba pernakt) vandenyje
1/2 arbatinio šaukštelio himalajų druskos
2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
1/2 puodelio vandens
1/4 supresuotų šviežių krapų
viena vidutinio dydžio cukinija ir trys trumpavaisiai agurkai


Kas po ko

Nupilkite ir praskalaukite anakardžius, įdėkite juos į trintuvą (blenderį), įberkite druskos, supilkite citrinos sultis.
Įjunkite trintuvą ir po truputį supilkite vandenį. Sustabdykite kelis kartus, kad nuvalytumėte šonus. Visa masė lai pasidaro vientisa, švelni, primenanti ricotta sūrį.
Tuomet įdėkite pasmulkintus krapus ir sumaišykite.
Sudėlioję sūrį ant ratukais supjaustytų agurkų ir cukinijos, galite ant viršaus dar pabarstyti krapų.
Norėdami sūrį valgyti vėliau, įdėkite į sandarų indelį – taip sūris šaldytuve išsilaikys net 4 dienas.


Paragavę pajusite kaip nuostabiai dera švelnus anakardžių skonis su citrina ir šviežiais aromatingais krapais, kurie kontrastuoja su gaiviu ir sultingu agurku.



Į sveikatą..
Paveikslėlis



Verde su baziliko padažu
Labiausiai paplitęs būdas valgyti šparagines pupeles – išvirti ir pakepinti su džiūvesėliais.. Mes šias pupeles valgome žalias, svarbu nusipjaustyti kietus galiukus ir gerai sukramtyti.

Šparaginėse pupelėse gausu maistinių skaidulų, mineralų bei vitaminų.

Taigi, siūlome vieną iš greitų ir paprastų patiekalo su šparaginėmis pupelėmis pasigaminimo būdų:



Ingredientai ir kiekiai 2 žmonėms:

4 saujos žaliųjų ar kitokių šparaginių pupelių
viena romėniškų salotų gūžė
3 avokadai
pusė svogūno galvos arba keli lapai šviežių laiškų
didelė česnako skiltelė
10 baziliko lapelių
žiupsnelis himalajų druskos


Kas po ko

Padažą padarykite trintuve. Sudėkite prinokusius avokadus, svogūną, česnaką, baziliko lapelius ir šiek tiek druskos. Trinkite kol pasidarys vientisa minkšta masė.

Romėniškas salotas ir šparagines pupeles išdėliokite lėkštėje ir apliekite pasigamintu padažu.



Tai labai lengvi, aromatingi ir nuotaikini pietūs ar vakarienė.

Skanaus!

Paveikslėlis

_________________
Paveikslėlis
Rawjus.lt >> Termiškai neapdorotas ekologiškas maistas ir žinios apie efektyvią mitybą, receptai, diskusijos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007