Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Sushi
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 16 Vas 2011, 12:07 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Gal kas yra gaminę žaliavalgišką sushi Lietuviškomis sąlygomis? Nes planuojame su draugais daryti sushi vakarėlį, tai noriu juos nustebinti žaliuoju sushi. Tai truputi pasidomėjus apie sushi jau įsivaizduoju kaip ką darysiu, bet iškilo klausimų dėl keletą produktų. Tai: sushi lapai, sojos padažas, wasabi padažas, marinuotas imbieras. Paskaičius sudėtį sushi lapai kaitinti, apie sojos padažą iš vis nieko nežinau, wasabi padažą kaip supratau geriausiai pirkti miltelių pavidalu, o po to pačiam jį pasidaryti, taip pat ir su parduotuvėje pirktu marinuotu imbieru, nes juos darant imbieras termiškai apdorojamas.
Gal kas kokių receptų turite sushi? Kokių patarimų?
Be to planuoju pats pasidaryti marinuoto imbiero, raudau tokį receptą.

Marinuotas imbieras
Tam reiks:
imbiero plonai tarkuoto
2v.š obuolių acto
2v.š medaus
1v.š citrinų sulčių
Gaminimas:
Viską sumaišius, marinuojame minimaliai vienai dienai šaldytuve.
P.S pats dar nebandžiau.

O patį sushi planuoju daryti tokį:

Sushi
Sushi lapai
Pastarnokas arba kalafioras
Morka
Avokadas
Agurkas
Cukinija
Burokėlis

Vietoj ryžių planuoju naudoti smulkiai tarkuotą pastarnoką ar kalafiorą, bet dar nežinau kaip juos padaryti kad jie būtų lipnūs. Turite idėjų?:)
Toliau tiesiog eksperimentuosiu ir darysiu keletą variantų. Vidų sudarys morkos, avokadas, agurkas arba cukinija, burokėlis, avokadas ar dar ką sugalvosiu. Gal kokių kitų idėjų turite?:)

O kaip dėl sojos padažo yra? Ar yra jam kokių alternatyvų prie sushio? :) Gal kas turite aptikę Vilniuje gerų jūros dumblių lapų?:)
Lauksiu patarimų ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 17 Vas 2011, 06:40 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
visi tavo ishvardinti ingredientai gali buti ir termishkai neapdoroti. nori lapu spalva buna kiek violetines spalvos. sojos padazhas tiap pat buna be gliuteno ir raw, imbiera taip pat ir pachiam galima pasidaryti kaip jau ir radai. wasabi milteliai manau bus termishkai apdoroti aukshtesneje nei 45 laipsniai temperaturoje.
"ryzhius" galima padaryti ish pastarnoko, ar cukinijos, galima ir ish kalafijoro, tik priesh tai paragauk ar ne kartus. cukinija ar pastarnoka glaima supjaustyti juostelemis (julliene) (kai kurios tarkos turi toki peiliuka) ir tada su peiliu pjauti skersai juosteliu i ruzhio dydzhio gabaliukus (arba visa ta dalyka, maisto smulkintuve sukapoti iki reikiamo dydzhio). sulipinti galima kokiu nors lengvu rieshutu padazhu, ar net saldzhia miso. sushi ryzhiai kaip zhinia yra skaninami ryzhiu actu su druska ir mirin (ar cukrum) tia galima pasizhaisti su tais skoniais bandant sulipinti zhaliavalgishkus ryzhius.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 30 Kov 2011, 10:25 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Sushi rezultatai:
Prikabintas failas:
Sushi.JPG
Sushi.JPG [ 163.83 KiB | Peržiūrėta 1174 kartus(ų) ]

Atradimai tokie, kad vis dėl to skaniausiai gaunasi ryžius pakeičiant tiesiog paprastu gerai sumaltu pastarnoku (bandžiau su saulėgrąžomis, riešutais) dar pagal skonį galima įdėti aliejaus, prieskonių. O į sushi vidų dėjau tai ką turėjau, įvairiausios daržovių kombinacijos, net ir daigintų grikių dėjau, kuo daugiau visokių sushi prisidarai, tuo įdomiau.
Kaip ir minėjau, dariau marinuotus imbierus (reikia tarkos, kuri labai plonai pjaustytu), darant atradau kad kartu labai skaniai užsimarinuoja burokėliai. Tai dabar, jei darau, tai 50% marinuotų burokėlių būna, o likusi dalis imbieras. Visiem labai patinka. Nes jie sutraukia imbiero skonį, bet nebūna tokie aštrūs.
Prikabintas failas:
Imbieras.jpg
Imbieras.jpg [ 145.52 KiB | Peržiūrėta 1174 kartus(ų) ]


Bet didžiausias malonumas tai gaminti sushi visiems kartu. Aš taip dariau namie pas tėvus, jiems labai patiko. Esmė ta, kad ant stalo supjausčius sudėjom visokių ingredientų, taip kiekvienas pasiėmęs sushi lapą ir uždėjęs ryžius, ar pastarnokus darė savo unikalų sushi iš daržovių. Oj smagu:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 30 Kov 2011, 15:26 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 10:28
Karma: + 1 -
Pranešimai:33
Miestas: Vilniaus raj.
Labai skaniai atrodo - reiks ir man išbandyti!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 03 Bal 2011, 23:11 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Kov 2011, 15:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:34
Kestai, tu saunuolis. zaviuosi tavo atradimais. as buvau susi megeja ir ilgai negalejau atrasti kuom pakeisti ryzius. sveikinu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 07 Bir 2011, 14:50 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2010, 12:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:21
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
mmm.. labai megstu ir suši ir imbierą..
iškilo toks klausymas, o kiek laiko pvz jis galėtų stovėti užmarinuotas? Turbūt marinuotas negreit genda, bvet šiaip. Gal buvo kam tokia patirtis? Nes norisi užsimarinuot i stiklainiuką kokį ir skanaut užsinorėjus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 20 Lap 2011, 22:54 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Vas 2011, 11:54
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Mes gamindami sushi, ryžius keičiami sumaltu kalafioru. Irgi labai skanu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Sushi
StandartinėParašytas: 11 Sau 2013, 21:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Niekad nesu darius sushi ir neragavus, bet tikriausiai nebūsiu sushi mėgėja, labai nepatiko tų lapų nei skonis, nei kvapas :lol: Tik minutėliai išėjau į kitą kambarį, ateinu - jau katinas pusę išdraskęs, vos išvijau į lauką, puolė kaip žvėris tuos sushius :lol:
Taigi naudojau:
Tarkuotos morkos su druska, pipirais, šaldytais krapais, petražolėm
Tarkuotas pastarnokas su trupučiu druskos ir citrinos
Tarkuotas pastarnokas, nudažytas marinuotų burokėlių sultimis
Marinuoti burokėliai
Marinuotas imbieras
Mirkintos saulėgrąžos, 'sublenderiuotos' su citrina, druska, įv. prieskoniais
Paprikos
Agurkas

Skaniausi buvo su morkom.


Prikabinti failai:
sushi_2.JPG
sushi_2.JPG [ 1.25 MiB | Peržiūrėta 1006 kartus(ų) ]
sushi_1.JPG
sushi_1.JPG [ 1.31 MiB | Peržiūrėta 1006 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007