Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 20 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

buroku kenksmingumas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 22 Sau 2013, 20:01 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Spa 2012, 19:02
Karma: + 1 -
Pranešimai:90
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
ar kasnors tiksliai zinot ar zalius burokus galima valgyt nes girdejau kad buroku sulciu gert kazkaip is kart negalima kazkas negero buna :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 22 Sau 2013, 22:13 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
kažkas, kažkur, kažkaip :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 22 Sau 2013, 23:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 09:33
Karma: + 4 -
Pranešimai:63
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaimas
Geriu sultis ir šiaip žalius valgau pastoviai, bene kasdien.. dar gyva :)

_________________
Vaikų svajonės - išsirink ir įgyvendink asmeniškai


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Sau 2013, 10:38 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
na šiaip tai yra rekomendacija negerti ką tik išspaustas sultis dėl to, kad juose yra aktyvių gan agresyvių medžiagų, nuo kurių kai ką gali ir supykinti. tarkim, mane :D šviežios neskiestos sultys- ir aš bendrauju su klozetu neįprastame man rakurse. skiestos kitomis daržovėmis ar pastovėjusios- viskas OK.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Sau 2013, 10:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
man tai labai gerklę "džiovina" net ir pastovėję burokėlių sultys ir kai jų yra 10 pocentų moliūgų ir morkų sulčių mišinyje... nemanau kad tragedija, bet vaikai tokiu atveju negertų


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Sau 2013, 18:50 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Parasysiu ka as apie tai zinau. Burokeliu sultys yra kaip indikatorius, kuo uzterstesnis organizmas, tuo labiau pykina ju isgerus. Kaikuriuos zmones pykina vien nuo kvapo ar vaizdo, jiem net ragauti nereikia:) Taciau, del to nereiktu vengti burokeliu ar ju sulciu. O kaip tik, kuo dazniau valgyti, pradedant mazom dozem ir kas keleta dienu vis padidinant. Yra toks organizmo valymo budas, burokeliu sultimis, pagal Robert von Sarbache. Ryte, ant tuscio skrandzio geriamos tik ka isspaustos sultys. Kas noresite susirasite pilna aprasyma internete. Sezono metu, karta i metus pasidarydavau toki valyma, burokeliu sultys budavo mano pusryciai. Kad nepykintu, isgerus sulciu siuloma suvalgyti obuoli, ne obuolio sultis, bet pati obuoli ar net pora. Obuolio lastelienoje yra pektino, kuris neutralizuoja nemalonius detoksikacijos efektus. Burokelia yra unikali darzove, be galo vertinga, tikrai neriektu jos atsisakyti, ypac lietuviams, del sklandanciu neaiskiu kalbu. Juk tai musu krasto augalas, mes ju turetumem valgyti kasdien, kai tik sezonas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2013, 12:17 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
na, nezinau, nezinau, kiek gi ten tos sultys gali detoksikuoti per 5 minutes, jei isgerus iskarto pykina. as darau prielaida, kad gal jos neutralizuoja skrandzio rugsti, todel ir pykina. del to ir obuolis po to padeda pykinima sustabdyt, nes turi vaisiniu rugsciu. cia mano tokia versija.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 24 Sau 2013, 14:42 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Nezinau kaip tiksliai veikia kitus zmones, man pradzioje budavo nelabai gera kokia valandele, o negerumas pasireiksdavo irgi ne tik ka isgerus, o praejus bent 10 min. Dar zinau, kad kaikuriuos zmones i tulika greit varo, bet irgi, kaip ten kas gali taip greit suveikti, jeigu isgeria sulciu ir bega i tulika po 20 minuciu. Reiskia speja ne tik susivirskinti skrandyje. Tiesiog pasidalinau ka zinau, gali buti ir netiesa.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 25 Sau 2013, 20:44 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Mano dukryte budavo burokeliu sultis isvemia (tuomet jai buvo apie 2-3 m). Nesvarbu ar budavo sumaisytos su kuo nors ar vienos. Na tai ir neduodu.
Pas mane viskas uztersta kaip reta periodais buvo ir dabar yra, bet nei pykina nei kas nors blogo darosi. Taigi sunku pasakyt.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 26 Sau 2013, 00:09 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Galite bandyti duoti po sauksciuka. Cia panasiai, kaip su zelmenu sultimis, jos detoksikuoja, todel geriamos pradzioje sauksciukais, ir isleto didinama iki stopkes.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Kov 2013, 23:57 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Kov 2013, 07:27
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Burokas, valgomasis. Geriant šviežias burokėlių sultys, gali smarkiai suspazmuoti kraujagysles. Todėl šviežiai išspaustos sultys turi 2-3 val. pastovėti, kad išgaruotų žalingos lakiosios frakcijos. Tada galima sultis gerti.
http://www.esat.lt/vaistazoles.php?lt=k ... iu_vartoti


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 24 Kov 2013, 14:26 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Rgs 2011, 19:26
Karma: + 1 -
Pranešimai:53
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ieva rašė:
Geriu sultis ir šiaip žalius valgau pastoviai, bene kasdien.. dar gyva :)

Irgi valgau,geriu sultis,man skaniausia žali burokėliai gaminant šaltibarščius :) .


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Rgs 2014, 11:15 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Labai įdomu pasidarė dėl burokų, aš kartą į savaitę valgau tarkuotų burokėlių salotas, man ir skanu, ir nepykina, ir norisi, ir valgyčiau dažniau, bet va pastebėjau ir jau ne kartą, kad skauda tas vietas kur inkstai, kartais vieną šoną, kartais abu, šlapimas visada būna nusidažęs raudonai po burokėlių valgymo :roll: Gaila būtų išvis išmest tokią daržovę ir raciono :( Įdomu, ar čia skrandis galėtų būti kaltas, gal tai bylotų per mažą skrandžio rūgštingumą? Ar su inkstais kažkas netvarkoj :roll:

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 23 Rgs 2014, 19:40 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:175
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Mane klausimas apie burokėlius taip pat labai domina ir neramina. Prisišaldžiau pilną vieną šaldiklio stalčių juodųjų serbentų tam, kad žiemą daryčiausi kokteilį, kurį sužinojau iš Lauros (ačiū jai): burokėliai, bananas ir juodieji serbentai. Tiesa, Lauros variante buvo burokėlių lapai. Šiemet vasaros pradžioje pradėjau darytis tokį kokteilį, su lapais ir nedideliais burokėliais, tai buvau priblokšta, kaip buvo skanu. Tiesiog sunkiai aprašoma, kaip buvo skanu. Todėl nutariau žiemą darytis tokį, tik be lapų, žinoma. Turiu ir tikslą – atgaivinti plaukų spalvą. Bet vasarą mano inkstuose rado nemažai smėlio, tai, matyt, teks atsisakyti tokio recepto, arba darytis jį labai retai. Nelabai suprantu, kaip valgant tiek šarminio maisto, inkstuose gali būti smėlio. Tulžies pūslėje akmenys ištirpo, bet inkstuose smėlio atsirado. Kažkokie paradoksai. O dėl burokėlių tai informacija vaikšto kardinaliai priešinga: žaliavalgiai-profesionalai sako, kad burokėlius valgyti reikia, nieko blogo jie padaryti negali, o tradiciškai besimaitinantys žmonės man sako, kad valgant žalius burokėlius inkstuose atsiranda smėlis. Ir netik jis, matyt, atsiranda, o ir visa inkstų būklė, matyt, blogėja nuo jų. Sigutės pavyzdys irgi tai, gal būt, patvirtina.
Sigute, vietoj burokėlių mišrainės siūlau pasidaryti tokią, dėl kokios aš jau kurį laiką einu iš proto: pradėjau maitintis jau rudens rėžimu, tai reiškia, kad pradėjau spaustis sultis. Tai nuo sulčių likusių morkų tarkių neišmetu, o labai smulkiai įpjaustau į juos sultingą pomidorą ar kelis, burokine tarka įtarkuoju tris mažyčius agurkėlius, arba ir be jų, ir į tą viską įspaudžiu gerokai česnako. Na, pagal skonį, aš mėgstu, kad česnakas jaustųsi. Tai taip skanu man tos salotos, ir svarbiausia, kad visai tinka šaltuoju metu, nes nemažai yra maisto, kuris vasarą yra nuostabus, o šaltuoju metu visai būna ne prie ko, net būna nemalonus, pvz., melionai.
Kita vertus, tai neabejoju, kad Amerikos Sigutei neatvėriau su šiuo savo receptu. Bet aš maisto, galima sakyti, negaminu, tik minimaliausiai, kiek tai įmanoma, tai man šita mišrainė yra grandiozinis patiekalas, toks šimtaprocentinis :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 24 Rgs 2014, 10:08 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Įsivaizduoju, Arfa, kad skanios tos salotos, reiks ir man sulčių išsispaust, o paskui pasigamint tokias salotas :) bet čia vėl klausimas dėl tų morkų :roll: , oda pas mane labai pageltus, nors dabar jau visai tų morkų mažai valgau, po morkytę į dieną. Skaičiau vienoj knygoj, kad tas pageltimas ale nieko blogo nereiškia, bet visvien neramu. Visada buvau morkų mėgėja, bet normaliai oda atrodė, tik kai pradėjau daugmaž žaliai maitintis pradėjau geltonuot, gal valosi kepenys arba kaip tik blogiau, jau nebežinau nei ką galvot :roll:

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 24 Rgs 2014, 18:42 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:175
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Dėl geltonuojančios nuo morkų odos tai ir aš turiu informacijos, kad tai – nieko baisaus. Mano kumyras (jau beveik buvęs kumyras) J.Frolov labai agituoja gerti kuo daugiau morkų sulčių, net po pusę litro ir sako, kad geltonuojanti oda nereiškia kažką blogo. Jis sako, kad morkų sultys yra labai stiprus kepenų valiklis. Aš neatsimenu pažodžiui visko, ką jis apie tai sakė, bet mintis ta, kad nereikia nustoti gerti morkų sulčių pamačius, kad geltonuoja oda. Reiškia, kad ten vyksta kažkokie valymosi procesai, kepenys susitvarkys ir oda geltonuoti nustos. Na, bet jeigu tavo, Sigute, oda geltonuoja jau seniai, tai nežinau, kažkas gal ne visai taip yra, kaip sako J.Frolov. Aš pernai šaltuoju metu galima sakyti, kas dien gėriau morkų-salierų-obuolių sultis, kuriose dominavo morkos, bet oda nepagelto visiškai. Morkų tarkių pernai nevalgiau, valgiau salierų, susimesdavau į tas sultis ir tai buvo toks atradimas, kad pradžioje negalėdavau sulaukti laiko, kai eisiu tų sulčių spaustis – buvo neįsivaizduojamai skanu. Šiemet morkų imu truputį mažiau, bet už tai suvalgau ir tarkius. Na, žiūrėsiu, kaip bus toliau. Beje, mano šeimos gydytoja mane labai gasdino, kad su dideliu morkų sulčių kiekiu nesusitvarkys mano kepenys, pageltonuos oda, bus blogai ir liepė gerti tik mažais kiekiais. Na, bet atsižvelgiant į tai, kad nuo hipertonijos jinai mane gydė krūvom tablečių ir sakė, kad gerti jas turėsiu visą likusį gyvenimą, tai tiek tie jos pasakymai ir verti. Jau pusantrų metų neišgėriau nė vienos tabletės, o pamačiusi vaistinę, visada pagalvoju, kiek daug joje apmulkintų žmonių.
O J.Frolovas buvusiu mano kumyru tapo todėl, kad dabar jis yra konkretus verslininkas ir jokių vertingų receptų nedalina nemokamai. Man pavyko jį aptikti tuomet, kai jis tik rinko savo „elektoratą“ ir tuo metu nori-nenori turėjo kažkuo papirkti. Džiaugiuosi, kad pataikiau ant tos bangos ir jo dėka išsitirpinau baisius savo tulžies pūslės akmenis. Na, ir daugiau, žinoma, gavau jo gerų patarimų, kuriais naudojuosi ir jam už tai esu labai dėkinga.
O tavo vietoje, Sigute, bandyčiau ieškoti to geltonavimo priežasties, domėčiausi, kokius reikėtų pasidaryti tyrimus, kad kas nors paaiškėtų. Sėkmės.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 25 Rgs 2014, 10:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ačiū, Arfa, jau buvau sau pažadėjusi nebekelti kojos į tuos kabinetus, tik laiką ir energiją ten prarandi ir lieki be jokių atsakymų dažniausiai:) Tikiuosi viskas susitvarkys savaime:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 25 Rgs 2014, 14:54 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Rgp 2014, 12:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:30
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Dėl tų pačių burokėlių sulčių - taip, jose yra kenksmingų medžiagų, kurios ore suyra. Tad išspaudus sultis jas vertėtų pora valandėlių (2-3) palaikyti šaldytuve atvirame inde :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 30 Rgs 2014, 10:38 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Geg 2011, 22:19
Karma: + 0 -
Pranešimai:15
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Gal kas turit fermentuotų burokėlių salotų receptą?

_________________
http://www.zachh.lt- Astrologija | Numerologija |
http://www.sdirbtuves.lt - Koučingas | Psichologija | Integralinis programavimas
Sąmoningumo dirbtuvės


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: buroku kenksmingumas
StandartinėParašytas: 01 Spa 2014, 14:36 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Knowing rašė:
Gal kas turit fermentuotų burokėlių salotų receptą?

Va kokį receptą užmačiau rauginimui, tikrai išbandysiu, skanu turėtų būti rauginti burokėliai ir pamaniau, kad turėtų lengviau priimti organizmas nei visai šviežius, man dar čia labai patiko, jog tokiu būdu yra raugiami ir žali burolėkiai, nors gal mes esame labiau pripratę prie virtų raugintų burokėlių :)

http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipe ... urokeliai/

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 20 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007