Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Prieskoniai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 04 Lap 2011, 17:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Kad ir ne užkandis, bet nesinori naujos potemės atidaryti.
Pasidalinsiu receptu iš Ann Wigmore knygos.

Prieskonių mišinys daržovėms.

45 g dž svogūnų;15g dž. česnako;60g dž.saliero lapų;sumalti į miltelius. Įmaišyti 15 g imbiero miltelių , pipirų.Originaliame recepte dedama 1 CV.š kelp, aš apsėjau be jo.

Čia ne raw ingredientas -imbiero milteliai, jei pirksit parduotuvėje, jei labai skrupulingai galima sudžiovint šaknies, kai jos atlieka.
Svogūnus džiovinau kai turėjau vietos Excalibure ir reikėjo patvarkyti derlių, sunaudot "nekondicinius". NA, o saliero lapai tiesiog gaila išmest kai doroji šaknis ir šiaip vasarą kai apskabai, geriau jas formuoja.
Man šis mišinukas labai patiko.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 15 Gru 2011, 17:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Ieškau tradicinių prieskonių pakaitalų. Vieną atradimą galiu parekomenduoti : cinamoną dalinai galima pakeisti džiovintais nasturtų žiedais. Mano šeimynai jis tinka patiekaluose su obuoliais.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 30 Spa 2012, 13:59 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2012, 14:49
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Moteriška
Vietovė: Panevėžys
Nasturtų sėklos atstoja kaparėlius, tačiau jas reikia konservuoti kaip agurkus. Aš vokuodama agurkus dedu sėklas į stiklainį.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Prieskoniai
StandartinėParašytas: 30 Spa 2012, 14:08 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2012, 14:49
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Moteriška
Vietovė: Panevėžys
Skaičiau tokį specialisto patarimą- nasturtų sėklos yra naudojamos kaip prieskonis. Nasturta yra gaiviai kartoko skonio, turi ir gerų vaistinių - antibiotinių - savybių. Šviežios žalios nasturtų sėklos kai kuriuose kraštuose yra mėgstamas prieskonis į įvairius marinatus bei kai kuriems mėsos patiekalams. Kad išsaugoti jų šviežumą juos marinuojamos i mažus stiklainius. Marinuotomis nasturtų sėklomis gardinamos įvairiu šviežiu daržovių salotos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007