Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
  Spausdinti

Įvairūs receptai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 07 Vas 2011, 17:05 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Cukinijos sriuba

Cukinija + šaldyti krapai, aliejus, druska, kmynai, truputis česnako, vanduo.

Kukurūzų sriuba

Išlukštentus kukurūzus žiemą mirkyti 2-3 paras. Sumalti greitaeigiu blenderiu su trupučiu vandens, kmynais, raugintu agurku.
Vasarą originaliame recepte naudojamas žalias agurkas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 19 Bal 2011, 17:09 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
atrodo, kad gyvoji sriuba, tai super idėja, bet aš tiesiog neprisiverčiu jos pasidaryti, nors pabandymui :D kaip mano vyras sako:"kam tos makaliūzės, jei gali viską po vieną suvalgyti, be to ir skoniai gyvų produktų nesiderina, jie vieni tiesiog skanūs. o kai išverdi produktus įdedi kažkokio prieskonio ir visa masė rodos dera, nes skonis tai vienas"""""'tiesa vienąkart bandžiau pagaminti lęšių sriubą, bet tokio fiasko dar gyvenime su gyvu maistu nebuvo buvę :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) sutryniau lęšius ir dar kažkokius priedus pagal receptą, viską sudėjau, sumaišiau ir patiekiau sau ir vyrui. aš tai iš principo valgiau,kad įrodyti, kad gyvas maistas skanus ir sveikas, o maniškis valgė nieko nesakydamas, vien mane palaikydamas :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D bet paragavusi savo patiekalo supratau ką reiškia pasakymas "valgo atšipusiais dantimis". situacija buvo komiška, vyras valgo tam ,kad mane palaikytų, o aš valgau iš principo, nors abiem buvo labai neskanu.....galiausiai po kelių sunkių kąsnių aš nebeiškenčiau, sakau:kažko tai nesigavo :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 21 Bal 2011, 08:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
nusipirkau maišą grikių, bus sėklai ir vištom- desertui. na ir pati nusprendžiau paragauti. lukšto pašalinti neįmanoma, taigi lieka tik sėklų pieną daryt. išmirkiau per naktį sėklas, ryte sumaliau ir nukošiau ir gavau gan koncentruotą tirštoką pieną, mat nemažai sėklų panaudojau. pienas vėl nukeliavo į blenderį ir jame sumaliau burokėlį. pagardinau druska ir smulkintomis porais, garstyčių daigais. man- labai patiko.
kur gauti miestiečiui nelukštentų grikių- neturiu jokio supratimo. na, tas, kas nepasikuklins ir atvažiuos į svečius, tikrai turi galimybę tokią gardžią sriubą paragauti.
ankščiau esu atlikusi tyrimą ir gaminau daigintų kviečių ir kitų grūdų pieną- beee, nepatiko..

Renata, man skaniausia sriuba dabar- pagaminta bet kokių daržovių sulčių pagrindu. Aš dabar spaudžiu topinambą, burokėlį (jį į visas sriubas dedu dėl jo labai intensyvaus skonio), skiedžiu šiltu vandeniu, įmetu šiek tiek likusios po spaudimo ląstelienos plius supjaustau porus, kokias kitas žoles, galima svogūną, česnaką. Gaunasi tokia saldi sriuba. Šiaip man bet kokia kombinacija, kai yra įdėtas ir burokėlis yra skani. Privalumas sriubos prieš šiaip supjaustytas daržoves- kuo mažiau ląstelienos, tuo lengviau ir greičiau pasisavina angliavandeniai ir visi vitaminai-mineralai. taigi man toks variantas yra ne prastesnis už vaisius. beje, ir tai yra sotu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 05 Lie 2011, 12:08 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 21:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:45
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
O tu burokelio gumba miksuoji ar ir lapus.? Rytoj vaziuosiu retinti burokeliu pas teva, sake tankiai susejau, tai man juos persodinti kitur ar issirauti ir miksuoti su visais lapais? Jau turbut jie dideli, tai ir lapai bus dideli, gal jau ju negalima valgyti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 05 Lie 2011, 23:17 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Geg 2011, 21:39
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
kodėl negalima valgyti burokėlių lapų, kai jie gerokai paaugę?
Manyčiau, kad galima valgyti, tik su saiku :) . Man keista skaityti,tokias keistenybes, kaip pvz., kad gumbinių salierų lapai navalgomi.
Gal skonis skiriasi jaunų lapelių ir peraugusių?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 06 Lie 2011, 15:12 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Beveik visu, jei ne visu, augalu sakniavaisiai maziau vertingi uz antzemine ju dali, t.y. buroko sakniavaisis maziau vertingas uz jo lapus:) Kodel reiktu ju nevalgyti? Manau tiek perauge vaisiai, tiek darzoves netampa nevalgomais.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 06 Lie 2011, 16:07 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 21:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:45
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Aisku del lapu. Gal zinote ar galima rauginti burokus nevirtus ir kaip? Ka dar galima rauginti be agurku ir kopustu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 16 Lie 2011, 14:45 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Bir 2011, 20:26
Karma: + 4 -
Pranešimai:92
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Tikri žali rusiški barsčiai (iš V. Boutenko knygos "žalioji mityba")
4 puodeliai vandens
3 burokai
1maža imbiero aknis
1-2 didelės česnako skiltelės
5-6lauro lapai
2morkos
2saliero stiebai
2 šaukštai obuolių acto
3-4apelsinai, nulupti ir besėklų (sėklos suteiktų perdaug kartumo)
medaus pagal skonį
druskos
kopūsto 1/4
1 ryšulėlį petražolių

7-10 žmonių

dariau tokias modifikacijas pagal jos receptą ir gavosi laabai skaniai, ir dar ta rožinė spalva, man patiko. Niekada negalvojau, kad žali burokėliai gali būti tokie skanūs. Kam gi tada juos virti :) dariausi tik sau, tai dalinau ingredientų kiekį iš 3-4, pvz 1 apelsiną, 1 nedidelį burokėlį.
p.s Boutenko vietoj medaus siūlo dėti agavų nektaro šaukštą, dar pusę puodelio alyvuogių aliejaus ir dvi morkas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 16 Lie 2011, 21:20 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Lie 2011, 21:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:45
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
jau isitikinau ka reiskia daryti patiekalus su zaliu burokeliu. pvz . pasidariau sriuba is galvos:
burokas
morka
zirneliai svogunas
krapai
saldziarugstumas su prieskoniais
super skanu gavosi, ypatingai tas trunkas, tai vis ant tirsciu vandens filtruoto vis uzpildavau, kad to skystimo daugiau gautusi ir sociau butu nuo skyscio, kad tik svorio nepriaugt


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 10 Rgp 2011, 15:49 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Lie 2011, 18:42
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: Airija
Salta, trinta sriuba

* tarkuota morka;
* spinatai ( as dejau saldytus);
* zirneliai ( sviezi arba saldyti);
* pomidoras;
* cesnakas;
* 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru.

Visus siuos ingredientus apipilame trupuciu vandes, 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru. Viska suplakame blenderiu. Ant virsaus dedame susmulkintus marinuotus pievagrybius (marinatas: alyvuogiu aliejus, citrinos sultys, druska ir pipirai, palaikyt kelias val.), raudono svoguno, svoguno laisku, galima krapu ar petrazoliu. Skanaus :)


Prikabinti failai:
DSC_0101.JPG
DSC_0101.JPG [ 2.59 MiB | Peržiūrėta 1040 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 10 Rgp 2011, 15:58 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Bir 2011, 20:26
Karma: + 4 -
Pranešimai:92
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Mm, atrodo skaniai, susigundžiau :)

Omorfula rašė:
Salta, trinta sriuba

* tarkuota morka;
* spinatai ( as dejau saldytus);
* zirneliai ( sviezi arba saldyti);
* pomidoras;
* cesnakas;
* 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru.

Visus siuos ingredientus apipilame trupuciu vandes, 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru. Viska suplakame blenderiu. Ant virsaus dedame susmulkintus marinuotus pievagrybius (marinatas: alyvuogiu aliejus, citrinos sultys, druska ir pipirai, palaikyt kelias val.), raudono svoguno, svoguno laisku, galima krapu ar petrazoliu. Skanaus :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 10 Rgp 2011, 15:59 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Lie 2011, 18:42
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: Airija
Laaabai skanu buvo, net seiles tyso :))) nuojauta kuzda, kad ryt valgysiu ta pati :)))


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 10 Rgp 2011, 16:01 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Lie 2011, 18:42
Karma: + 0 -
Pranešimai:26
Lytis: Moteriška
Vietovė: Airija
Cia galite rasti daugiau receptuku :)
http://www.facebook.com/pages/Sveika-ir ... 2451821373


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2011, 07:29 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Bir 2011, 20:26
Karma: + 4 -
Pranešimai:92
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki, gal žinote kur galima panaudoti petražolių stiebelius? Nes labai ilgi išaugo, o nesugalvoju kur panaudoti


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2011, 08:09 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:15 Lie 2011, 07:23
Karma: + 3 -
Pranešimai:50
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Sveiki,
galima užšaldyti, o paskui panaudoti pvz kosmetiniais tikslais (kaukėms, plaukų skalavimui).
Be to petražolės pasižymi gydomosiomis sąvybėmis, jas galima naudoti arbatų ruošimui.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2011, 09:20 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
petražoli7 stiebus galima džiovinti, galima šaldyt. galima juos malti blenderyje kartu su kt.daržovėmis ir gaminti įv.padažus ir sriubas.
tarkim, mano vakar dienos patiekalas: pomidoras, petražolių stiebai ir lapai (šakninių petražolių tikrai ilgi stiebai ir mažai lapų) ir moliūgas su sėklomis. viskas sumalta blenderyje iki tirštos sriubos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 02 Spa 2011, 17:02 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Bir 2011, 20:26
Karma: + 4 -
Pranešimai:92
Miestas: Vilnius
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
ačiukas vaistažolininkui ir Jelenai už praktinius pasidalinimus ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 03 Spa 2011, 06:15 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Šiuo metu baiginėju "nekondicinius" agurkus, t.y.peraugusius ir jie puikiai tinka sriuboms. Taip pat skubu pasidžiaugt paskutiniais žalumynais tiesiai iš daržo.
Receptas iš "Ph miracle" by R.Young:
popeye soup, 2 porcijos
avokadas
puodelis vandens
didelis agurkas
puodelis špinatų
svogūno laiškai
skiltelė česnako
trečdalis paprikos
citrinos, rytietiškų prieskonių.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 05 Spa 2011, 19:26 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Spa 2011, 19:19
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Omorfula rašė:
Salta, trinta sriuba

* tarkuota morka;
* spinatai ( as dejau saldytus);
* zirneliai ( sviezi arba saldyti);
* pomidoras;
* cesnakas;
* 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru.

Visus siuos ingredientus apipilame trupuciu vandes, 1 a.s. alyvuogiu aliejaus, druskos ir pipiru. Viska suplakame blenderiu. Ant virsaus dedame susmulkintus marinuotus pievagrybius (marinatas: alyvuogiu aliejus, citrinos sultys, druska ir pipirai, palaikyt kelias val.), raudono svoguno, svoguno laisku, galima krapu ar petrazoliu. Skanaus :)


atrodo skaniai, reiks išbandyt :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 24 Gru 2011, 22:17 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Rgs 2011, 19:26
Karma: + 1 -
Pranešimai:53
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
justė rašė:
Sveiki, gal žinote kur galima panaudoti petražolių stiebelius? Nes labai ilgi išaugo, o nesugalvoju kur panaudoti

:D galima dėti plakant kokteilius,arba darant žalias sriubas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 24 Gru 2011, 22:47 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Rgs 2011, 19:26
Karma: + 1 -
Pranešimai:53
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Karina rašė:
jau isitikinau ka reiskia daryti patiekalus su zaliu burokeliu. pvz . pasidariau sriuba is galvos:
burokas
morka
zirneliai svogunas
krapai
saldziarugstumas su prieskoniais
super skanu gavosi, ypatingai tas trunkas, tai vis ant tirsciu vandens filtruoto vis uzpildavau, kad to skystimo daugiau gautusi ir sociau butu nuo skyscio, kad tik svorio nepriaugt


AŠ darau žalius šaltus barkščius:
1,5 stikl. rūgščių obuolių sulčių;1stikl.burokėlių sulčių,0,5stikl.tarkuotų (su bulvių tarka) burokėlių masės;0,5 stiklinės mirkytų su blenderiu susmulkintų saulėgrąžų,smulkiai supjaustyti agurko,svogūno,česnako,krapų,druskos.
Galima įpjaustyti avokado ar įdėti kt.prieskonių. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 11 Sau 2012, 13:03 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
sveiki, kreipiuosi i Jelena ;) radau Jusu recepta sriubos - grikiu pieno pagrindu su maltais burokais, porais ir garstyciu daigais. butent noriu paklausti, kaip malat kietas darzoves? S formos blenderis man palieka rupius trupinius, kokiu nesukramto mano 1 metu dukrele, o ir man tie rupiniai netinka. gal i blenderi pilate buroku sulciu isspaudas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 12 Sau 2012, 09:08 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Gaile, tik blenderyje malu sriubas


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 12 Sau 2012, 10:16 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
bet kietas darzoves (burokus, morkas, moliuga) pirmiau sutarkuoji burokine tarka, taip?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Įvairūs receptai
StandartinėParašytas: 12 Sau 2012, 15:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
ne, netarkuoju, bet susmulkinu siek tiek, kad blenderis sudorotu (Stollar, 1000W), ipilu pradzioj nedaug vandens, nes tirsta mase geriau susimala, o likusi skysti ipilu veliau


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 27 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007