Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Šaltibarščiai!
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 16 Bal 2012, 08:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Žali/ Veganiški šaltibarščiai:

-anakardžiai
-citrinos sultys
-burokėlis
-agurkas
-krapai
-druska (jeigu naudojama)

Anakardžius, pusvalandį pamirkytus vandeny, 'sublenderiuot' su vandeniu. Sudėti tarkuotą žalią burokėlį, supjaustytą agurką, įspausti pagal skonį citrinos sulčių ir pridėti kvepiančių žolelių.
Buvau maloniai nustebinta - skonis pasaka! Dar man labai patiko, kad šie šaltibarščiai daug sotesni už įprastinius.


Prikabinti failai:
saltibarsciai.jpg
saltibarsciai.jpg [ 361.95 KiB | Peržiūrėta 1430 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 10:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Man tai gaila pinigų siųstis žalius anakardžius...

Kadangi mes vartojam RAF, žalius šaltibarščius jau seniai darau iš surauginto kaimiško pieno, su daug žalumynų ir RAUGINTAIS BUROKĖLIAIS.
Kai ne tiesiai iš lysvės vasarą, rauginti jie minkštesni, todėl nereikia citrinos.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 10:13 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:12 Vas 2012, 14:38
Karma: + 0 -
Pranešimai:9
Lytis: Moteriška
Vietovė: lietuva
Gal galima recepta kaip paruosti raugintus burokelius.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 10:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Burokėlius didelius susmulkinu, galima pusė kumščio dydžio gabalais, sudedu į stiklainį, įberiu druskos, lauro lapo, palieku kambario temperatūroje natūraliai surūgti. Druskos dedu kokia pusė arb. šaukštelio ant litro vandens. Kai kas deda duonos plutą, greičiau surūgsta. Dengiu audeklu, kad kvėpuotų.
Surūgsta maždaug per 2 savaites, reikia nugraibyt putas, jei atsiranda baltas pelėsis, jį nuimti, bet jis nieko tokio. Rauginti burokėliai minkšti, kaime net tą raudoną skystį naudoja sriuboms rūgštinti.

Jei atsirastų žalias pelėsis - reiškia įsiveisė blogos bakterijos, aš išmetu, bet tas atsitinka retai.
Laikyti galima ir du mėnesius šaldytuve, rauginimas labai atgaivina burokėlius pavasarį, kai jie tikrai nebeskanūs žali.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 13:24 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
dar galima nuluptų česnako keletą skiltelių įmest .


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 21:27 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Moške, žinau, kad mėgsti Homosanitus. :lol:

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... a/Cesnakas


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 20 Bal 2012, 22:16 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
žinau žinau, ačiū :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 21 Bal 2012, 22:28 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Kov 2012, 15:50
Karma: + 0 -
Pranešimai:6
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėda
mastau dabar, o tuos burokelius butu galima is karto sutarkuoti ir rauginti?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 24 Bal 2012, 11:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
turbūt greitam vartojimui, t.y. nestovės ilgai, pavirs koše. Na, nebandžiau aš tik mąstau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 24 Bal 2012, 13:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Tikrai nepavirs koše - mano mama išverda daug burokų ir sutarkavus juos taip užraugia, taigi nereikia dažnai jų virti, o turi ilgesniam laikui.
O man reikės pabandyt žalius pasiraugint.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 27 Bal 2012, 00:17 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Kov 2012, 15:50
Karma: + 0 -
Pranešimai:6
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėda
teks eksperimentuoti, o tada jau matysis kas gaunasi. ačiū, Serbentine, už raugintų burokėlių receptėlį ir Sigutei už šaltibarščių idėją.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 27 Bal 2012, 13:58 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Sigutė rašė:
Tikrai nepavirs koše - mano mama išverda daug burokų ir sutarkavus juos taip užraugia, taigi nereikia dažnai jų virti, o turi ilgesniam laikui.

aš raugiu virtus, nuluptus, bet ne tarkuotus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 06 Geg 2012, 11:46 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Bal 2012, 22:53
Karma: + 7 -
Pranešimai:103
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Ačiū, receptas tiesiog nuostabus :D nebuvau niekada didelis mėgėjas šaltibarščių, bet po šito recepto tikrai galima pakeisti nuomonę. Tuo labiau kad jie dar ir daug sveikesni nei tradiciniai. Tiesa įdėjau dar ir svogūnų laiškų, čia prie žolelių, nes kiek pamenu mama vis dėdavo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Nepatikėsit - šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 06 Spa 2012, 14:36 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:10 Bir 2012, 12:45
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Klaidas rašė:
Ačiū, receptas tiesiog nuostabus :D nebuvau niekada didelis mėgėjas šaltibarščių, bet po šito recepto tikrai galima pakeisti nuomonę. Tuo labiau kad jie dar ir daug sveikesni nei tradiciniai. Tiesa įdėjau dar ir svogūnų laiškų, čia prie žolelių, nes kiek pamenu mama vis dėdavo.

Tikrai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 24 Vas 2013, 20:31 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2013, 19:14
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Vyriška
Vietovė: Mažeikiai
Ar yra kokia altrernatyva anakardžiams? Ar tiesiog galima iš viso nieko tokio nedėti?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 25 Vas 2013, 10:15 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Tikrai yra:) Labai gerai tinka išmirkintos arba sudaigintos saulėgrąžos, nepamirštant citrinos sulčių įspausti. Man dar labai skanūs šaltibarščiai būna su fermentuotų saulėgrąžų sūrio skystimu, tikriausiai patys skaniausi ir citrinos nebereikia, nes reikiamą rūgštumą suteikia rauginti kopūstai. Užeikit pas mane į svečius, ten rasit tokius šaltibarščius:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 11 Bal 2013, 16:34 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2013, 17:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: zemaitija
kalusykit gal kas kokoso pieno recepteli imestumet kiek ieskojau nete tai ten tin su verdanciu vandeniu siulo daryt bet kazkaip to nesinori esu kazkada dares kaip ir is paprastu riesutu su blenderiu bet butu gerai kokias tiklslesnes proporcijas zinot


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 11 Bal 2013, 17:11 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Tu tiklsiu proporciju nelabai buna, skonio reikalas. Jeigu megsti tirciau, riebiau ir jausti stipresni kokoso skoni, tai pilk maziau vandens. Jei nori skysciau, tai pripilk daugiau. As imu litra vandens ir viena kokoso riesuta, viska plaku gan ilgai, apie 10 min su pertraukom, tada jei turiu laiko, dar palieku pastoveti, kad geriau viskas isigertu i ta vandeni, vel isplaku. Jeigu pasirodo per riebu, ipilu dar vandens i jau nukosta piena.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 12 Bal 2013, 15:58 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2013, 17:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: zemaitija
cia skaiciau nete kad litrui pieno pagamint reikia 3 4 kokuso riesutu


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 12 Bal 2013, 17:45 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Oj, nznau, kas cia gautusi... Bet pabandyk pradzioje issiplakt is vieno kokoso, nukosk ir paragauk. Is kuo daugiau kokosu darai, tuo jis tirstesnis gaunasi, taciau ir riebesnis. Ir tas riebumas, tai ne kefyro ar rugpienio, kokoso riebalas siek tiek kitos, labiau jauciasi, man butu jau nebelabai gal skanu. Bet cia matyt skonio reikalas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 12 Bal 2013, 17:48 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Be to ten internete, kur radai, gal jie turejo omeny jauna kokosa. Nes uzsienieciai dazniausiai tokius ir naudoja. Jauname kokose to balto minkstimo yra gan mazai. Sakyciau vieno seno kokoso minkstimas prilygsta kokiem 3 jauniem kokosam.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 13 Bal 2013, 12:31 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2013, 17:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: zemaitija
gali but dekui


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Šaltibarščiai!
StandartinėParašytas: 14 Bal 2013, 21:54 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Siek tiek pakeiciau tavo, Sigut, recepta :)
Pabandyk, si varianta. Gaila pamirsau nuotrauka padaryti. Bet manau visi saltibarsciai atrodo vienodai :D

Keletas sutarkuotu fermentuoto burokelio gabaleliu
Puse stiklines burokeliu giros
Sauja mirkytu anakardziu
Puse stiklines kokosu pieno
agurkai
dziovinti krapai
druskyte
2 arb. sauksteliai nefiltruoto obuoliu acto


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007