Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
  Spausdinti

Raw šokoladinis tortas “improvizacija 2013”
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Bal 2013, 15:40 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:18 Bal 2012, 22:53
Karma: + 7 -
Pranešimai:103
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Sveiki, visus sveikinu su Šv.Vėlykomis! Šiemet teko truputi paimprovizuoti ir šventėms padaryti raw torčiuką. Ir kadangi gan skanus gavosi, tai nusprendžiau pasidalinti receptu.
Taigi, torčiukas susideda vos iš poros sluoksnių.
Pirmam sluoksniui ingredientus pasiskolinsime iš Sigutės torčiuko “džiaugsmelis” :-) Mums prireiks:

Pora gerų saujų mirkytų datulių
3-4 didelių obuolių
Pusės stiklinės ištirpinto kokosų sviesto
vanilės, cinamono, medaus.

Pusę datulių mirkiname, puse smulkiai supjaustom ir viską kartu gerai sumalam blenderiu. Obuolius nulupam, sutarkuojam su burokine tarka ir gerai nusunkiam. Sumaišom datules su nusunktais obuoliais, įmaišome kokosų aliejaus, medaus, cinamono, vanilės pagal skonį. Galima dar įpilti tamsaus agavų sirupo kad paįvairinti skonį. Viską gerai sumalam iki vientisos masės. Galima šiaip pabandyti ir be obuolių. Sumalti pvz. daugiau datulių ir slyvų. Ir aišku viską skanaujam, derinam skonį pagal save. Improvizuojam ;-)

Antram sluoksniui reikės:
~2 stiklinių graikinių riešutų, apie 400-500g (priklauso kokią formą turite)
5 didelių, minkštų datulių (jei datulės kietos tai mirkiname)
3 šaukštų kakavos „Raw“ (galima rasti parduotuvėje “Sveiki produktai”
1 šaukšto medaus
ketvirtį stiklinės apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės

Graikinius riešutus gerai nuplauname! kruopščiai apžiūrime kiekvieną puselę, kad pašalinti likusias pertvarėles ir riešutų kevalus (mažas gabaliukas riešuto lukšto gali sugadinti visą tortą). Riešutus ir datules taip pat išmirkiname, gerai sumalam, dadedam medaus, raw kakavos pagal skonį, supilam sultis ir apelsino žievelę bei gerai viską sumalam dar kartą iki vientisos masės. Ir vėlgi viską skanaujam ir improvizuojam jei tik reikia :-)

Finalas:
Sudedam sluoksnius į formą (kakavinį sluoksnį galima daryti didesnį), palaikom kelias val. šaldytuve, apverčiame ant lėkštės (atsargiai atskiriame formą nuo torto). Taip kakavinis sluoksnis bus apačioje. Visą tortą apibarstom kakavos milteliais.
Papuošimai daromi su mažomis širdučių formelėmis iš antram sluoksniui skirtos masės ir taip pat apvoliojami kakavos miltais. Viskas.

Geros Jums improvizacijos ir skanaus! ;-)


Prikabinti failai:
Raw cacao tortas improvizacija 2013_.jpg
Raw cacao tortas improvizacija 2013_.jpg [ 231.35 KiB | Peržiūrėta 628 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007