Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Avižiniai sausainiai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 05 Vas 2013, 23:02 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:05 Geg 2012, 17:02
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Dukros penktam gimtadieniui sugalvojom pasigaminti sveikesnių skanumynų. Prie to pačio pagalvojau, kad būtų įdomu pabandyti ką nors žaliavalgiško. Visagalis google kaip visada padėjo ir radau šį avižinių sausainių receptą. Kadangi gavosi labai neblogi, tai noriu pasidalinti
Paveikslėlis
Pagaminti labai lengva, tik reikia turėti džiovyklę. Jei neturit džiovyklės, manau galima ir naudotis orkaite, bet už rezultatą negarantuoju .

Ingredientai

2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis avižinių miltų (susimalėm avižinius dribsnius su blenderiu)
1 puodelis obuolių tyrės (susimalėm tris obuolius su žievelėmis su blenderiu)
1/2 puodelio kokosų aliejaus (šį kartą neturėjom, tai pakeitėm į alyvuogių)
1/4 puodelio agavų sirupo (pakeitėm svarainių sirupu)
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 puodelis razinų

Sumaišome dribsnius ir miltus. Įmaišome likusius ingredientus. Suformuojame sausainukus ant džiovyklės padėklo “lygiu” paviršiumi (panašu į kepimo popierių). Džioviname 45 minutes ~60 laipsnių temperatūroje. Taip daroma, kad sausainukai apdžiūtų ir įgautų formą. Tada perkeliam ant “tinklinių” padėklų ir džioviname 6-8 valandas ~40 laipsnių temperatūroje.

Smagu tai, kad vaikai mielai maišo tešlą ir formuoja sausainukus. Bendra veikla visada pliusas

_________________
IeškantysMėnulio.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Avižiniai sausainiai
StandartinėParašytas: 06 Vas 2013, 09:25 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Receptas l.idomus. Tik nedidele pastaba- aviz. dribsniai, kurie parduodami parduotuveje, yra termiskai apdorojami gamybos metu. Forume kazkur yra apie tai su nuorodomis i technologini procesa. Zinau, kad buna dribsniu, kurie nera term.apdoroti, bet nezinau, ar musuose tokiu yra.
Galvoju, jei yra noras tureti visai "zalia' patiekala, tai imanoma pakeisti recepte avizinius dribsnius i mesmaleje sumaltus daigintus kviecius, is ju gaunasi tikrai gera tesla. Kaip saldiklis tiktu medus. O dziovinti reikia temperaturoje 40C visa laika. Bus tuomet "visai zalias" patiekalas, tik abejoju, ar toks pat skanus.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 2 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007