Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 25 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Džiovinti duoniukai-sausainiai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 19:09 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Na, pati beveik nevalgau jų, bet gaminu vaikui

Nuotraukoje apačioje 3 rūšių sausainukai, dar vienus suvalgė vyras.

Taigi
daiginti kviečiai
sumalti mėsmalėje (mano mėsmalė labai smulkiai mala, praktiškai į vientisą masę) kartu su burokėliais ir morkomis. Kviečiai yra labai lipnūs, taigi jie sulipdo visą masę. Proporcijų nepasakysiu, nes visada eksperimentuoju.
Pusę šios masės atidėjau, ir į ją dar įdėjau sumaltus dž.obuolius. Suformavau mažus kotletukus ir- į džiovintuvą. Be dž.obuolių burokėliai ir morkos duoda saldumo.
Iš kitos "tešlos" dalies (tik kviečiai ir daržovės) suformavau kotletukus ir juos apvoliojau mišinuke: maltos dž.prieskoninės žolelės, druska ir šiek tiek sausu daigintų kviečių.
Tai va nuotraukoje burokėlių spalvos šie sausainukai.
Manau, kad bet kokias daržoves galima maišyt su grūdais, galima tiesiog grūdus malti. Galima kombinuoti su kt.grūdais, tarkim, maltais daigintais ryžiais.


Kita kombinacija
Linų sėmenis užmirkyti per naktį vandenyje, ryte nukošti šiek tiek, kad likučius vandens pašalinti, bet išskirtos gleivės nenusikošia. malu blenderyje, gaunu tirštą masę. Ją naudoju tam, kad "suklijuoti" kitus produktus.
Nuotraukoje kairėje viršuj yra sausainiai- maltos elektromėsmalėje morkos sumaišytos su sėmenų tyrę, apvolioti maltų žolelių, druskos ir aguonų mišinuke.
Dar nesulaukė fotosesijos kiti sausainukai- išmirkytos saulėgrąžos, sumaltos mėsmalėje, plius taip pat susmulkintos morkos ir dž.obuoliai. Į šią tešlą dar įdėta sėmenų košės. Suformuoti gan skanūs, saldūs sausainukai-kotletukai. Apie jų skanumą galima spręsti iš to fakto, kad jų neliko. pažadėjau savo vyrui kitąsyk pagaminti šiuos sausainukus su dž.datulėm. Bet tai jau bus nevisai žaliavalgiškas produktas.

pastaba- dž. vaisiai ir grūdai ar sėklos, tai tikrai prasta kombinacija :D galima pasaldinti ne dž.vaisiais, bet medumi.. bet, šiaip, ir medus yra koncentruotas angliavandenis, kuris nedera su sėklomis, grūdais.. na, čia jau kiekvienas renkasi, derina jis ar nederina, o gal tik kartais nederina. nesaldūs sausainukai taip pat visai neblogi gavosi.


Prikabinti failai:
DSC_5406_resize.JPG
DSC_5406_resize.JPG [ 82.5 KiB | Peržiūrėta 2447 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 19 Sau 2011, 22:22 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Sau 2011, 18:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:29
O kas geriau.... dziovinti vaisiai ar medus? Medaus nerekomenduoja duoti ilga laika, berods iki 2 metu, nes yra didelis alergenas.
Puikus sausaniai, reiks gamintis dziovintuva, nes ateina laikas kai isvyku i gamta, parkus ar pasivaiksciojimus po senamiesti padauges :), o vietoj maistelio is parduotuves, labai puiku bus tiesiog duoti toki sugrauzti :) Liuks!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 20 Sau 2011, 07:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Mano sunus ragauja medu gal nuo 8 mns. dabar, 1m4mns jis suvalgo bent 2, kartais ir 3 arbatinius saukstus medaus i diena, tiesiog nulaizo nuo saukstelio kaip saldaini. Bet alergija- ne mano seimos liga.

kai kuriuose saltiniuose medus ivardijamas kaip neutralus produktas, kuri galima derinti su koncentruotais baltymais, seklomis, grudais. Manau, kad medus geriau uz dz.vaisius, juolabiau, kad tikrai svariu "gyvu" dziovintu vaisiu rasti yra beveik neimanoma. as naudoju savo dziovintus obuolius.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 15:09 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Parašykite prašau, kaip geriau laikyti išdžiovintus duoniukus- uždarytus kame nors, ar atvirai? Kiek laiko jie negenda?
Ir dar- kas naudoja parafleksinį popierių- ar jis labai skiriasi nuo kepimo popieriaus?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 15:49 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Jei džiovini ne iki visiško išdžiuvimo, viduj lieka minkšti, bet ir greitai genda. jei išdžiovinti stipriai, mano vaikui nepatinka kietumas, ir jie per dieną-dvi dar labiau sukietėja. Aš džiovinu neilgai, vidus lieka minkštas, bet nelaikau ilgiau, nei dvi dienas, nes genda. Laikau atviram inde arba ten pat, džiovintuve.
Čia ką tik įdėjau nuotrauką mėsmalės, kuri man viską mala:
viewtopic.php?f=2&t=14&p=540#p540


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 16:00 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
O jei laikyti šaldytuve? Pas mane dehidratorius 9 stalčių, o valgau duoneles aš beveik viena. Gal kam nors reikia? Galiu išdžiovinti :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 17:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
aš tik viename stalčiuje (iš penkių) džiovinu
Serbentinė džiovina visai savaitei savo gausiai šeimynai, laiko turbūt šaldytuve..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 22:01 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
liepa rašė:
O jei laikyti šaldytuve? Pas mane dehidratorius 9 stalčių, o valgau duoneles aš beveik viena. Gal kam nors reikia? Galiu išdžiovinti :)

Kaip galima būtų susitarti? Vilniuje? Kiek maždaug kainuotu šitas gėris? :)
Labai norėčiau pastoviai truputi jų pagriaužti, pirkti iš eko parduotuvių ganėtinai brangiai gaunasi, tai kol kas apsieinu:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 22 Sau 2011, 10:51 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Teks į svečius atvažiuoti, Į Prienus :) Na, aš pasiūliau nepagalvojus, o dabar pradedu galvoti- kodėl gi ne? Būtų galima per autobusų siuntų tarnybą pvz. Bet Tu, Kęstai, turi pirmiausia išbandyti, ar manieji duoniukai Tau skanūs :) Šiaip aš auginu namie vaiką, tai laiko truputį turiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 24 Sau 2011, 16:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Jelena rašė:
aš tik viename stalčiuje (iš penkių) džiovinu
Serbentinė džiovina visai savaitei savo gausiai šeimynai, laiko turbūt šaldytuve..

Duoniukų šaldytuve nelaikau, nebent dalis būna neišdžiūvę. TAi geriau juos pirmus suvalgyti.
Aišku, švieži skaniau, bet kas ten pridarys kas 3-ą dieną.
Šiaip pastebėjau, kad jei kepimo popierių (ant kurio tepama) panaudoji ilgiau, apkarsta duoniukai. Buvau pamaniusi, kad nuo 5-6 dienų stovėjimo, bet pakeičiau popierių ir viskas gerai.

Čia aš rašau apie duoniukus iš linų sėmenų, saulėgrąžų ir apie 30-40 proc daržovių išspaudų ( dabar naudoju patisonus).


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 23 Kov 2011, 21:28 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Vas 2011, 19:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:61
Serbentine rašė:
Šiaip pastebėjau, kad jei kepimo popierių (ant kurio tepama) panaudoji ilgiau, apkarsta duoniukai. Buvau pamaniusi, kad nuo 5-6 dienų stovėjimo, bet pakeičiau popierių ir viskas gerai.


Kiek laiko dziovini siuos duoniukus ir koki popieriu naudoji?

Gal kas bandet dziovinti duoniukus is miltu?

P.S. Atvaziavo dehidratorius, tai labai knieti gaminti.. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 25 Kov 2011, 17:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Beci rašė:
Serbentine rašė:
Šiaip pastebėjau, kad jei kepimo popierių (ant kurio tepama) panaudoji ilgiau, apkarsta duoniukai. Buvau pamaniusi, kad nuo 5-6 dienų stovėjimo, bet pakeičiau popierių ir viskas gerai.


Kiek laiko dziovini siuos duoniukus ir koki popieriu naudoji?

Gal kas bandet dziovinti duoniukus is miltu?

P.S. Atvaziavo dehidratorius, tai labai knieti gaminti.. :D


Aš džiovinu kitokius duoniukus nei Jelenos receptas, jie nesaldūs:

mirkinti sėmenys;mirkintos saulėgrąžos;prieskoniai sumalama blenderiu, vandens pilama kad maltųsi
+ morkų išspaudos (arba cukinijos); išspaudos sudaro apie 40-50 proc masės.

Masę tepu ant paprasčiausio kepimo popieriaus, radau pirkti ir daugkartinio panaudojimo lapų ; internete jie parduodami už 30 lt/1 vnt, o aš pirkau po 4 lt mažoj parduotuvėlėj, tik neliko jau:).Supjaustau norimo dydžio "krekeriais" ir džiovinu apie 8 val,t.y. per naktį 41 laipsniuose.
Jei užkrauni visus 9 padėklus, per naktį neišdžiūsta, reikia apie 10-12 val.

Iš miltų bandžiau daryti "bandeles", nors kvietiniai miltai nevertingi, (iš pilno grūdo - neprisiruošiu).
Bandelės buvo maišomos iš miltų ir aliejaus bei vandens, prieskonių (receptas iš Malachovo knygų, tai Arakeliano duona). Nepatiko, kažkaip glitu ir nežaliavalgiška. Rusai apkritai pastebėjau naudoja daug miltų savo receptuose.
Bandžiau iš daigintų ir maltų rugių, man nepatiko skonis ir daugiau nebeekspermentavau.
Gal kas atras gerą receptą ir pasidalins....

Dar neblogai gaunasi iš grikių.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 26 Kov 2011, 06:09 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
na truputi apie kviechius, miltus ir pan. :)

kviechiu miltu zhaliavalgysteje nenaudoju del keliu priezhashchiu. svarbiausai tai yra kad jie turi glitimo. nezhinau kaip kam jis veikia ir pan, tachiau ish savo patirties ir daugelio kitu zhmoniu galiu pasakyti, kad glitimas pakankamai gerai "uzhkemsha" zhmogu. visom prasmem, tiek sotumo, tiek gleiviu. taipat "veikia" protavima, galvos "skaidruma". nesiruoshiu tikrai bandyti itikineti ar pradeti shventu karu. tiesiog pasidalinu sava patirtimi. daug visko ta tema yra ir taip jau prirashyta :)
kas link kulinarines puses, tai miltai kviechiu, rugiu zhaliavalgysteje nelabai tinkami panaudoti del savo savybiu sulipti i gera gumula, o jei padzhiointi tai visai 'kietas rieshutelis' gaunasi, su ne per didzhiausiom maistinem savybem. kas kita yra daiginti (tachiau nemalti i miltus) kviechiai ar pan. ish ju galima pasigaminti kai ka skanaus ir daugiau mazhiau kramtomo :)
tia pat ju maistine verte kiek skiriasi, nuo paprastu miltu.
pasigaminti galima labai paprasta eseniechiu duona. recepta chia ish galvos parashysiu, bet nieko ten per daug gudraus ir nera.kam idomu pasiguglinkite. padaigintus grudus galima sumesti i smulkintuva maisto su vandeniu pamalti iki norimos konsistencijos, daryti blynelius ir juos tiesiog dzhiovinti.
galima ivairiausias variacijas daryti: prideti prieskoniu, saldumo kokio. galima prideti rieshutu miltu (kad ir graikiniu) tada datuliu, dar kokiu "velniu" skaniu, pamalti smulkintuve ir padaryti bandeles gan storas. (apie 3 cm aukshchio). jas dzhiovinti dzhiovintuve 115 per nakti ar pan ir gausis visai nebloga duonele.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 26 Kov 2011, 06:35 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
offtopik'as, bet pasirasau po kiekvienu zodziu apie kviecius. lyg mano reakcija butu CinCas aprases.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 07 Bal 2011, 21:42 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Vas 2011, 19:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:61
Isbandziau duoniukus:
1) daiginti kvieciai (permalti) + morku isspaudos+saulegrazos+razinos+dz obuoliai. Dziovinau 41 C, apie 9 h. Gavosi gan skanus, ne sausi. Mazoji 8.5 men. grauzia gan mielai, didieji (3.5 m ir 9 m) kol kas ziuri kreivai..
2) daiginti kvieciai+siek tiek medaus+siek tiek druskos. Gavosi l. sausi ir kartoki. Klausimelis: ar imanoma pagaminti duoniukus is daigintu grudu, kurie nors kiek primintu duona? Labai noriu tokius naudoti dukrai vietoj duonos sumustinukams i mokykla. Gal reikia trumpiau dziovinti, ar kokio aliejaus ipilti?
3) mirkytos permaltos aguonos+permaltos datules. Padziovinau apie 3 h. Gavosi mini aguoniniai pyrageliai. Man patiko. Pastoveje siek tiek pasidaro trapesni. Labai norisi atrasti pakaitala aguoniniam pyragui, kuris daromas su kondensuotu pienu. Sis variantas kazkiek arteja i "teisybe", bet su kondensovke vis tiek skaniau...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 08 Bal 2011, 08:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Aha, Beci, su riebalais yra minkščiau. Aš su žaliu sviestu darau sūnui, tik kad labai jau retai tokį sviestą gaunu.
Čia tikrai yra problema- duoniukai minkšti tik jei ne iki galo išdžiovinti, bet tada lieka ir toks nemalonus "žalios tešlos" prieskonis, o jei išdžiovini gerai, tai patampa tokie kieti.. na, mano sūnus pakramto šiek tiek..
Dar galima pabandyt miksuoti su sėklom. Saulėgrąžas galima malti kartu su grūdais. Linų sėm. galima mirkyt, po to malti blenderyje su gleivemis ir gautą tyrę miksuot su grūdais. Na, aišku, čia jau visai ne pagal taisykles produktų kombinavimo, grūdams tik žolės ir daržovės tinka.
Bet- netikiu, kad galima pagaminti kažką "panašaus" į duoną.. nebent bandyt atrasti tikrai skanų receptą, kuris patiks taviškiams ir taps jiems priimtina alternatyva.
Beje, reik ir man kažką fantazuoti, kad savo gaspadoriui pasiūlyt duonos pakaitalą. jis mėgsta juodą bemielę duoną, tai su rūgiais norėtau paeksperimentuoti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 08 Bal 2011, 12:39 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
paskutiniu metu savadarbiame džiovintuve džiovinu duoniukus iš morkų, saulėgrąžų, linų sėmenų, kmynų šiek tiek, dedu česnako----jis man patinka ;) trupututėlį himalajų druskos. pagaminusi pasiūlau vyrui, bet jam vienareikšmiškai nepatinka, sako aš geriau viską atskirai suvalgyčiau, iškyla išvada,kad mes - moterys jau taip pratusios viską maišyti, gaminti, norim išmaišyti tobulą skonį, bet greičiausiai niekad Gamtos neperspjausim :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 08 Bal 2011, 19:45 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:06 Kov 2011, 15:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:34
Kestai, duoniuku galima nusipirkti zalio maisto restorane nelabai brangiai. 50gr - 2.50lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 03:52 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
:) kartis tikrai tiek eksperimentuojame ir bandome kazhka sukurti ar atkartoti ish virto pasaulio, kad visa ta zhaliavalgiavimo esme ir netenka prasmes valgant duona ish milijono komponentu ir vistiek svajojam apie duona :) duona yra duona (ypach juoda), suris taip pat yra suris, kiekvienas produktas turi savo paskirti ir skoni, tekstura. labai sunku atkartoti juos jei daroma ish ne tu pachiu produktu....kaip pvz juoda duona ish rugiu ir raugo. tachiau imanoma padaryti kazhka panashaus. man teko pachiam ragauti shokoladinius biscoti kurie tarpiniame dzhiovinimo variante buvo skonio ir teksturos kaip padzhiuvusi juoda duona. labai nustebau. tiap pat restorane Au Lac gamina raw duona, kuri tekstura ir skoniu neitiketinai panashi i tikra minkshta balta duona.
tachiau chia ishkyla klausimas, jei valgome del sveikatos, tokios raw duonos nera pati virshune to sveikatingumo, nes ten daug rieshutu, riebalu ir pan..... o jei valgome del malonumo....tai gal tada geriau nusipirkti ish kaimiechio tikros mochiutes juodos duonos keptos su ajerais (beje nustebau suzhinojes kad ajerai padeda iveikti akrilamidus kurie susidaro kepant).


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 02 Gru 2011, 12:53 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
ne duoniukai- sausainiai bet gan įdomus valgomas stalo papuošimas man gavosi, išbandžius receptą, kuriuo gaminama "leather".

pusė didelės cukinijos, panašiai obuolių (50/50) permalama blenderyje, pagardinant cinamonu. Saldinama, kam kas priimtina, gal datulėm, o aš dėjau saujelę džiovintų braškių.
Masė išpilama ant daugkartinio kepimo popieriaus (taip jis vadinasi, perkant LT), Excaliburo rinkinyje - paraflex sheets. Išlyginama, kad būtų plonas sluoksnis ir džiovinama apie 8 val.
Gaunasi tokia plona "plėvelė" kurią sukarpius, gaminami įvairūs "origami".
P.S. Paprastas kepimo popierius lieti masei irgi tinka, bet susiglamžo džiovinant, tad negražiai nusiima mūsų desertas. Bet kai lankstai figūras, tokias kaip nuotraukoje, jis dar įdomiau.
Galima malti braškes, bananus.


Prikabinti failai:
PA300764.JPG
PA300764.JPG [ 37.82 KiB | Peržiūrėta 2008 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 17 Vas 2012, 11:58 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 23:23
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Prieš pirkdama norėjau pasitarti, ar užtektų 4 arba 5 padėklų džiovintuvo, jei duoniukus planuoju kepti 3 asmenų šeimai. Kol kas juos darau orkaitėje ant minimalios temperatūros. Ar naudojate paprastą kepimo popierių duoniukams?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 19 Vas 2012, 18:14 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Greitas klausimelis. Idomu, ar tie visi javu dribsniai, Nordic, Galinta, Marlyn Parlas ir panasus yra virti? Vienas pazistamas minejo, jog dribsniai ruosiami is virtu kruopu. Ar tai tiesa?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 19 Vas 2012, 20:36 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Sau 2012, 10:48
Karma: + 5 -
Pranešimai:91
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Aš žinau tik tiek, kad jie apdoroti aukštoje temperatūroje. Teko ir skaityti apie tai, tik gaila nepamenu, kur. Pataisykite mane, jei klystu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 28 Kov 2013, 13:26 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Kov 2013, 12:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki,

esu dar visai visai pradedančioji, bet ačiū už receptukus - pagaliau atradau, kaip pasigaminti šiuos skanėstus. Reiks būtinai išbandyti!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Džiovinti duoniukai-sausainiai
StandartinėParašytas: 21 Vas 2014, 22:51 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Geg 2013, 18:00
Karma: + 2 -
Pranešimai:46
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Jelena rašė:

Iš kitos "tešlos" dalies (tik kviečiai ir daržovės) suformavau kotletukus ir juos apvoliojau mišinuke: maltos dž.prieskoninės žolelės, druska ir šiek tiek sausu daigintų kviečių.

Nuotraukoje kairėje viršuj yra sausainiai- maltos elektromėsmalėje morkos sumaišytos su sėmenų tyrę, apvolioti maltų žolelių, druskos ir aguonų mišinuke.


Jelena, kokią druską naudoji? Kur jos gaut? esu skaičiusi apie kelių rūšių druskas. Mes vartojam Himalajų druską, bet esu girdėjusi minčių, kad ji tik rausvai dažyta, o ne jokia ten Himalajų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 25 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007