Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Anakardžių pyragas su avietėmis
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 11 Bir 2012, 10:50 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Geg 2012, 09:02
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: LT
Pagrindui reikės:
150 g datulių (7-8 didelės datulės)
100g migdolų
1/4 a. š. jūros druskos

Įdarui (t. y. tam kas eina ant viršaus) reikės:
240 g anakardžių riešutų (prieš tai pamerkite juos nakčiai)
2 citrinų sultys
1 vanilės ankšties sėklytės
1/3 puodelio tirpinto kokosų aliejaus (5-6 šaukštai)
1/3 puodelio medaus (5-6 šaukštai)
1 puodelis aviečių

Kaip jau minėta, anakardžius pamerkite nakčiai (ar bent kelioms valandoms). Aš taip pat pusvalandžiui pamerkiau ir migdolus bei kelioms minutėms datules (prieš tai iš jų išėmusi kauliukus). Migdolus, datules bei druską sumalkite virtuviniu kombainu iki tokio smulkumo, kokio pageidaujat. Man norėjosi kuo smulkiau, kad primintų tikrojo sūrio pyrago sausaininį pagrindą. 18 cm skersmens tortinę (arba jos tik jos apačią) išklokite maistine plėvele. Jei neturite tokio dydžio tortinės su nuimamais kraštais, tortą galite formuoti ir apvaliame dubenyje. Mano mažiausia turėta forma buvo 21 cm dydžio, todėl vietoj torto gavosi žemas pyragas. Kitą kartą sakiau darysiu toje pačioje formoje, tik dvigubai daugiau įdaro, kad būtų tikras tortas. Maltus migdolus-datules sukrėskite į išklotą tortinę ir šaukštu suformuokite pyrago pagrindą. Mažame puodelyje (pvz., kavinuke) ant silpnos ugnies ištirpinkite kokosų aliejų bei medų. Kokoso aliejus tirpsta gana žemoje temperatūroje, tačiau su medumi teks kiek pasikankinti. Ištirpusius medų bei aliejų sumaišykite. Išspauskite citrinas, iš vanilės ankšties išskobkite vidurį. Medaus-aliejaus mišinį, citrinos sultis, vanilę bei anakardžius sudėkite į virtuvinį kombainą ir viską sumalkite didžiausiu greičiu. Kuo smulkesnė masė, tuo geriau, todėl malkite bent kelias minutes. Anakardžių masė turėtų priminti varškytę. 2/3 anakardžių masės sukrėskite ant migdolų-datulių pagrindo. Į likusią 1/3 anakardžių masės supilkite avietes (jei naudojate šaldytas, jas būtinai atšildykite ir nupilkite skystį) ir vėlgi viską sumalkite. Aviečių masę supilkite ant pirmojo sluoksnio, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį iki pyragas sukietės. Aš palikau formą šaldiklyje per naktį. Pusvalandį prieš patiekdami, pyragą išimkite iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti. Jei kažkiek pyrago liks, likučius sudėkite atgal į šaldiklį (kadangi tiek avietės, tiek datulės/migdolai turi savybę dažyti aplink esančias medžiagas, t.y. baltąją "varškytės" masę, todėl neįdėjus į šaldiklį, viskas "pasileis" ir nebeatrodys taip gražiai).


Prikabinti failai:
IMG_8664.jpg
IMG_8664.jpg [ 291.18 KiB | Peržiūrėta 824 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 12 Bir 2012, 10:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Labai labai gražu :))))))))))))

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 12 Bir 2012, 14:46 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
labai skaniai atrodo;-)))))


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 13 Bir 2012, 05:33 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
tik maža pastaba - anakardžiai nėra "žali", jie yra kaitinami, kad lengviau pašalinti kiautą :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 13 Bir 2012, 15:23 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Geg 2012, 09:02
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: LT
Jelena rašė:
tik maža pastaba - anakardžiai nėra "žali", jie yra kaitinami, kad lengviau pašalinti kiautą :(

be abejo, viskas, kas jau apdirbta, kaitinta ar kepinta, nebėra žalia, todėl šiuo atveju reiktų pirkti tik žalius (=gyvus) anakardžius (pvz., http://sveikalinija.lt/index.php?sg=44), žalius migdolus, žalias datules (http://sveikalinija.lt/index.php?sg=43), žalią medų ar agavos sirupą (http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologisko ... taras.html), kurie nebuvo kaitinami, verdami ar džiovinami aukštose temperatūrose. Neabejoju, kad ir sveiko/ekologiško maisto krautuvėlėse rasite minėtų produktų. Manau, kad savaime suprantama, jog žaliems patiekalams pagaminti ir produktai turi būti žali. Kaip ir nusipirkę pakelį pasterizuoto pieno negalvosite, kad jis toks pat žalias, kaip iš tik ką pamelžtos karvutės, taip ir čia.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 13 Bir 2012, 15:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Elata, džiaugiuosi, kad tu tai žinai. Tarkim, aš, kai pradėjau žaliavalgiauti prieš kelis metus, nežinojau, kad anakardžiai yra apdoroti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 13 Bir 2012, 22:11 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:15 Geg 2012, 09:02
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Lytis: Moteriška
Vietovė: LT
Jelena rašė:
Elata, džiaugiuosi, kad tu tai žinai. Tarkim, aš, kai pradėjau žaliavalgiauti prieš kelis metus, nežinojau, kad anakardžiai yra apdoroti.


Dėkui už informaciją, nes iš tiesų, lietuvių kalba mažai dar pas mus informacijos apie žaliavalgystę :) Ech, nieko, tikiuosi, greitu laiku tai pasikeis :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 13 Bir 2012, 22:44 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:19 Rgs 2011, 13:01
Karma: + 0 -
Pranešimai:37
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Jelena rašė:
tik maža pastaba - anakardžiai nėra "žali", jie yra kaitinami, kad lengviau pašalinti kiautą :(


Parduotuvėje http://www.zaliavalgis.lt/ anakardžiai tikrai žali - lukštenti rankiniu būdu, jų ir spalva baltesnė ir konsistencija kitokia, jie daug traškesni ir kietesni, nei įsigyti net ir ekologiškų prekių parduotuvėse: http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologiskos-maisto-prekes/ekologiski-riesutai/anakardziu-riesutai-2.html.
Be to, turime ir anakardžių su luobele: http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologiskos-maisto-prekes/ekologiski-riesutai/anakardziu-riesutai-su-luobele-2.html

Rekomenduojame paskanauti :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 14 Bir 2012, 10:26 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Aha, spalva baltesnė, pastebėjau . Tačiau traškumas ir kietumas priklauso kiek suprantu nuo laikymo sąlygų. Šiek tiek pastovėjo jie atsidarytame maišelyje ir traškumas bei kietumas dingo. ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 14 Bir 2012, 11:27 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:19 Rgs 2011, 13:01
Karma: + 0 -
Pranešimai:37
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Žalias kurmis rašė:
Aha, spalva baltesnė, pastebėjau . Tačiau traškumas ir kietumas priklauso kiek suprantu nuo laikymo sąlygų. Šiek tiek pastovėjo jie atsidarytame maišelyje ir traškumas bei kietumas dingo. ;)


Tai jau taip, oro drėgnumas daro įtaką džiovinto maisto ar riešutų traškumui.

_________________
www.žaliavalgis.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 15 Bir 2012, 13:04 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Bir 2012, 15:45
Karma: + 0 -
Pranešimai:9
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilniaus raj.
Žaliavalgis.lt rašė:
Jelena rašė:
tik maža pastaba - anakardžiai nėra "žali", jie yra kaitinami, kad lengviau pašalinti kiautą :(


Parduotuvėje http://www.zaliavalgis.lt/ anakardžiai tikrai žali - lukštenti rankiniu būdu, jų ir spalva baltesnė ir konsistencija kitokia, jie daug traškesni ir kietesni, nei įsigyti net ir ekologiškų prekių parduotuvėse: http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologiskos-maisto-prekes/ekologiski-riesutai/anakardziu-riesutai-2.html.
Be to, turime ir anakardžių su luobele: http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologiskos-maisto-prekes/ekologiski-riesutai/anakardziu-riesutai-su-luobele-2.html

Rekomenduojame paskanauti :D


taip, tikrai puikus anakardziai pas Jus:)
Isigijau kilograma ir...labai nustebau siandien per paieska radusi netycia kitus "irgi labai raw" (sioje temoje jau minetus) anakardzius po 62 lt/kg.
Likau nesupratusi, jei ir tie, ir tie - vienodai "raw", kodel toks milziniskas kainu skirtumas:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 15 Bir 2012, 15:25 
Forumo Rėmėjas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:19 Rgs 2011, 13:01
Karma: + 0 -
Pranešimai:37
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
as_ta rašė:
taip, tikrai puikus anakardziai pas Jus:)
Isigijau kilograma ir...labai nustebau siandien per paieska radusi netycia kitus "irgi labai raw" (sioje temoje jau minetus) anakardzius po 62 lt/kg.
Likau nesupratusi, jei ir tie, ir tie - vienodai "raw", kodel toks milziniskas kainu skirtumas:)


Apie ne savo prekes kalbėti niekaip negalime. Belieka jums pačiai palyginti ;)

_________________
www.žaliavalgis.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Anakardžių pyragas su avietėmis
StandartinėParašytas: 24 Gru 2012, 22:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ačiū už receptą, labai skanus tortas. Dariau su braškėm, nes man jos skaniau, o į pagrindą dėjau nemirkytus kavamale maltus migdolus.
Neturėjau kantrybės laukti kol sustings pilnai :)

Beje, tas sluoksnis, kur su braškėm, pats skaniausias. Galima tik jo pasigaminti ir mėgautis, jis primena 1 prie 1 šviežių braškių ir baltos zelatinos tortą :)


Prikabinti failai:
4.JPG
4.JPG [ 933.49 KiB | Peržiūrėta 684 kartus(ų) ]
3.JPG
3.JPG [ 925.63 KiB | Peržiūrėta 684 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007