Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
  Spausdinti

Riešutai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Bir 2011, 08:55 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:24 Geg 2011, 11:43
Karma: + 3 -
Pranešimai:78
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Gal kas gali pasidalinti žiniomis, kur gauti gerų riešutų. Pvz., pistacijos, žiūriu, tik kepintos, žemės riešutai net kevaluose - kepinti. O kaip apdoroti anakardžiai? Irgi aukštoje temperatūroje? Jie yra daugelio desertų pagrindas. O migdolai? Gal jie žali? Tik labai jau apgraužti.
Gal turguje parduodami riešutai geresnio stovio? O gal kas siunčiasi internetu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 01 Bir 2011, 12:45 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Geg 2011, 21:10
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Deja, nieko negaliu patart, nes ir pati labai noreciau suzinot kur gaut raw riesutu? Prisideciau prie siuntimo ar uzsakymo...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 01 Bir 2011, 14:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032

Šis žmogus prekiauja eko produktais, taip pat importuotais dž.vaisiais ir riešutais. bet nors jie ir eko, tai nereiškia, kad jie bus būtinai žali. dž.vaisiai įprastai džiovinami aukštoje temperatūroje, tokia technologija.

Daugelis riešutų yra apdorojami garais arba stipriais chemikalais tam, kad pašalinti kevalą ir kad nepelytų, taigi sėklos- visada geresnis pasirinkimas už riešutus, niekad nežinai, ar jie žali ar ne, o sėklas bent patikrinti galima. Migdolai turėtų būti žali, bet, tarkim, JAV migdolai parduodami tik termiškai apdoroti, dėl kelių kažkokios tai bacilos atveju, o ką importuoja pas mus- neaišku.

va čia yra šiek tiek naudingos info
viewtopic.php?f=6&t=16


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 01 Bir 2011, 20:39 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Iki pardavinėjami fasuoti žemės riešutai Alvo yra termiškai neapdoroti. Bandžiau kažkada daiginti, sudygo. Mačiau daržovių kioskeliose Vilniuje ir Kalvarijų turguje prekiauja negliaudytais migdolų riešutais, tai jie greičiausiai nekepinti.:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 02 Bir 2011, 06:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Kažkaip nemanau, kad paprasti migdolai yra kaitinti. Prakaitintų jų skonis visiškai kitas. Kaip, beje ir žemės riešutų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 02 Bir 2011, 12:15 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:24 Geg 2011, 11:43
Karma: + 3 -
Pranešimai:78
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Ačiū Jelenai už informaciją. Tai kur gi gaut pigiau ir žalių? :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 02 Bir 2011, 22:04 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:11 Gru 2010, 19:38
Karma: + 3 -
Pranešimai:53
Del negliaudytu migdolu riesutu. Kazkada buvau nusipirkes, kaip tik Klavariju turgelyje, butent del naturalumo. Skonis panasus kaip ir tu, kuriuos galima rast parduotuvese, gal tik kiek sviezesni buvo, o stai bendrai paemus nepatiko. Nes is kilogramo beveik puse, o gal ir kiek daugiau teko ismest, nes buvo kartus. Daugiau ir nepirkau. Gal cia tik man taip pasiseke :-)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 03 Bir 2011, 07:26 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Rie6utai ir sėklos turi būti laikomi hermetiškai, kad oras nepatektų, nes riebalai oksiduojasi. Aš stengiuosi pirkti saulėgrąžas, linus ir aguonas Kauno bazėje, sufasuota po 5kg. Kai perkam sveriamus, tai žinom, kad oksidacijos procesas jau prasidėjo, ir sėkla jau gali būti karti arba labai greitai po pirkimo apkarsti. man mergina rašė, kad daigino migdolus, aišku, jų valgyt jau negalima po tokio ilgo "mirkymo", o ir sudygsta 50/50. žemės riešutai (kurie net iš vis ne riešutai, o pupos) man dygdavo panašiai, gal net gerokai praščiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 03 Bir 2011, 10:59 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:24 Geg 2011, 11:43
Karma: + 3 -
Pranešimai:78
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Kad migdolai žali, tai tiksliai. Pati radau viduje žalią daigelį :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 03 Bir 2011, 23:27 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2011, 12:11
Karma: + 1 -
Pranešimai:7
Miestas: Klaipeda
Lytis: Vyriška
Vietovė: Klaipėda
Tai migdolai irgi ne riesutai - jie skaitosi kauliukai :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 06 Rgs 2011, 15:38 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Bir 2011, 15:07
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Noriu pasidalinti tokia informacija, kurią perskaičiau iš V. Boutenko interviu:
"Žmonės, kurie yra šimtaprocentiniai žaliavalgiai, turi valgyti daug riešutų. O riešutai žmonėms – blogas valgis. Ilgai galvojau, kad tai geras, idealus maistas, bet, kaip rodo švedų mokslininkų tyrinėjimai, riešutuose labai daug Omega-6 rūgščių. Šios medžiagos sukelia uždegiminius procesus, nutukimą, diabetą ir vėžį. Migdolų riešutai turi 2 tūkst. kartų daugiau Omega-6, nei Omega-3 rūgščių. Tai vieni kenksmingiausių riešutų, o aš juos labai mėgau ir daug jų suvalgydavau. Mes visi esame pirmeiviai ir darome klaidas".

Suprantu, kad viskam reikalingas saikas, bet kažkaip pradėjau nerimauti dėl tų riešutų valgymo.
Ir dar, tradiciniai gydytojai draudžia arba rekomenduoja riboti riešutus žmonėms, ypač vaikams, kurie yra alergiški, kadangi riešutas, neva, vienas alergenų. Aš į savo plakamus kokteilius pastoviai įmetu valgomą šaukštą kokios nors riešutų pastos. Įdomu ką rodytų kraujo tyrimai? Gal esu jau labai sudirginus kokius nors organus?

Gal kas gali pasidalinti plačiau apie riešutų poveikį.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 06 Rgs 2011, 15:47 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Bir 2011, 15:07
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Jelena rašė:
Rie6utai ir sėklos turi būti laikomi hermetiškai, kad oras nepatektų, nes riebalai oksiduojasi. Aš stengiuosi pirkti saulėgrąžas, linus ir aguonas Kauno bazėje, sufasuota po 5kg. Kai perkam sveriamus, tai žinom, kad oksidacijos procesas jau prasidėjo, ir sėkla jau gali būti karti arba labai greitai po pirkimo apkarsti. man mergina rašė, kad daigino migdolus, aišku, jų valgyt jau negalima po tokio ilgo "mirkymo", o ir sudygsta 50/50. žemės riešutai (kurie net iš vis ne riešutai, o pupos) man dygdavo panašiai, gal net gerokai praščiau.




Jelena, dėl riešutų norėjau pasiteirauti. Su smulkintuvu pasidarau riešutų pastos ir laikau ją (atsargoms), kad ir atvirame puodelyje, kambario temperatūroje, nieko blogo apie oksidaciją net neįtardama. Net po savaitės skonis nebūna pasikeitęs (išskyrus graikinių. Šie jau nupirkti būna nepadoriai kartūs ir susitraukę, o suplakus tik dar labaiu išryškina kartumą).
Ar jau ta riešutų pasta kaip ir bevertė? Kas nutinka tokio tam riešutėliui, kai įvyksta oksidacija su juo?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 07 Rgs 2011, 08:07 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Na yra oksidantai ir antioksidantai. Paprastai sakant, oksidantai-nuodai. Oksiduojasi seklu, riesutu aliejai, jie pasidaro nebe naudingi, o zalingi. Kiek zinau, bene greiciausiai oksiduojasi linu semenu seklos. Bet oksiduojasi kai yra susmulkinamos, sumalamos. O kai siaip stovi, tai ta oksidacija labai leta, o gal net praktiskai ir nelabai vyksta, nes yra plevele, lukstas, saugantis sekla. Tarkim, maltus semenis reiktu suvartoti ta pacia diena, kita diena jie jau bus daugiau, maziau oksidavesi ir nepades joks sandarus laikymas ir pan. O nemaltus tikrai ilgai galima laikyti, net ne savaitem, o menesiais. Zinoma laikymo salygos irgi turi itakos. Svarbu, kad nebutu dregmes. Del riesutu tiksliai negaliu pasakyti. As ir gaminuosi ivairias uztepeles, padazus ir tikrai ne vienam pavalgymui, o bent keliom dienom. Manau laikant saldytuve oksidacija kazkiek tikrai suleteja. Dazniausiai skonis parodo, kad produktas jau oksidavesis. Aliejai apkarsta. Anksciau pirkdavau is parduotuves zalia, susmulkintu laukiniu riesutu uztepele. Jos tikrai nebudavo vakar pagamintos, o menesiais stovedavo lentynose, bet skonis geras. O stai kai nusipirkdavau kanapiu-linu semenu uztepeles, jos karcios budavo, nes oksiduodavosi. Tai manau seklos oksiduojasi zymiai greiciau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 27 Rgs 2011, 10:26 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:13 Rgs 2011, 12:45
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Vyriška
Vietovė: ---
Idomu. Bet ar tikrai kartumas reiškia, kad produktas oksidavęs? Kaip suprantu linų sėmenų aliejus taip pat jau butų oksidavesis ir nelabai sveikas produktas?...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 27 Rgs 2011, 12:04 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Kartumas nebutinai reiskia, kad produktas oksidavesis. Cia priklauso grynai apie kuri produkta kalbame. Tarkim, jeigu karsteli linu semenu aliejus, tai jau tikrai daugiau ar maziau oksidavesis. Jeigu kalbame apie alyvuogiu alieju, tai siek tiek kitaip. Yra alyvuogiu rusiu, kuriu turi siek tiek kartumo. Bet jei oksidavesis sis aliejus, tai tas kartumas toks nemalonus. Na cia labai sunku zodziais issireiksti, tiesiog reikia ragauti, bet net ir ragaujant neprityrusiam galima apsirikti:) Bet bendrai kalbant apie aliejus, tai tikrai kartumas pirmas pozymis, kad kazkas su tuo produktu jau negerai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 11 Geg 2013, 14:56 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Ar kas nors daiginate riesutus? Man idomu, kad vyksta su riesutais ju dygimo metu? A ten nesikeicia visos omegos? Gal jie daiginti maziau zalingi tampa? Daiginant kruopas ar ankstinius ivyksta nemazai pokyciu, ju sudetis tampa panasi i vaisiu. O kas vyksta su riesutais?
Nesu riesutu megeja, paskutini pusmeti valgau, tik koki karta i savaite, po saujele. Zemes riesutu buvau kelis metus nevalgius. Manydavau, kad jie is visu riesutu prasciausi, ten tikrai omega 6 didelis kiekis, palyginus su kitais. Neseniai juos atmirkiau ir sudaiginau, buvau nustebus, koks ju malonus skonis. Jie tapo lyg ir lengvesni, netokie riebus, lyg saldieji zirneliai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 11 Geg 2013, 17:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Laura, cia zvilgtelk
http://www.acta.sapientia.ro/acta-alim/C3/alim3-3.pdf


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 11 Geg 2013, 21:40 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Jelena, negaliu pasiziureti, man raso, kad tai slaptas tekstas:isjungta.
Butu idomu suzinoti, ka ten raso:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 12 Geg 2013, 07:25 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
raso, kad riebiuju rugsciu sudetis dideliu pokyciu daiginimo metu nepatiria. rem. atliktais tyrimais.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 12 Geg 2013, 17:02 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:175
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki. Žaliavalgiauju jau 12 dienų ir labai sąžiningai, žaliavalgyste esu sužavėta, bet šiandien vienoj vietoj paskaičiau, kad džiovinti vaisiai žaliavalgiams yra nesveikas maistas, riešutai - ypač migdolai - nuodingi, aliejus, kurį naudoju linų sėmenų (etiketėje rašoma, kad nerafinuotas ir šalto spaudimo) šiek tiek su kartumu, reiškia - irgi nuodingas. Žodžiu, labai liūdnai visa tai nuteikia, nes neįmanoma valgyt vien vaisius ir daržoves, kurių asortimentą pas mus ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuot, ir kurie taip pat neabejotinai daugiau ar mažiau prifarširuotį chemijos. Žodžiu, rankos svyra...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 12 Geg 2013, 19:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
arfa, o tu ziurek i visas teorijas tiesiog kaip i teorijas :D ir bandyk tai, kas tau atrodo teisinga patikrinti savo praktika.
problema su riesutais yra ta, kad jie turi l.daug omega6 ir mazai omega3 riebiuju rugsciu. yra nuomone, kad siu omegu santykis t .buti 1:1. linu semenyse (puikus vietinis produktas) yra daug omega3. jei, sakykime, sunaudoji linu sem: riesutai 50:50 santykiu, tai ir turesi normalu balansa tarp omegu.
alternatyvus "riebalai", ne polinesotieji, taigi nereikia galvoti apie "omegas" - alyvuogiu aliejus (mononesotieji), kokosas ir kokoso aliejus (sotieji)
aisku, griestu zaliavalgisku schemu salininkai nepritaria nei alieju, nei kokoso sviesto naudojimui, kai kas demonizuoja aplamai visus produktus, kuriuose yra daugiau riebalu. bet mes juk turime savo prota, ane? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 12 Geg 2013, 19:35 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Nera, zalio maisto, nesveiko. Viskas, kas auga gamtoje, auga kazkam, ne veltui ir gali buti naudinga. Ta pati pasakyciau ir su gyvuliniu ar gyvulines kilmes maistu. Zmones, net tos pacios klimato juostos, yra be galo skirtingu organizmu. Reikia rinktis pagal save. Isiklausyti organizmo. Eksperimentuoti.
Net, kalbant apie tuos pacius riesutus, vieniem zmonem ju isvis nereikia, kitiem reikia mazu kiekiu, o kitiem ju reikia kiekviena diena. Vieni valgo vien vaisius ir jiem viskas ok. Kiti valgo kasdien mesa, jiem irgi viskas ok. Tretiem dar kitaip. Sitam forume, kaip ir kituose informacijos saltiniuose, pateikima daug teoriniu ziniu ir skirtingu zmoniu patyrimu. As cia randu nemazai informacijos, kuria labai gerai atsirenku ir pritaikau sau, nevisada tinkamai, bet tesiu sia pamoka toliau:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 12 Geg 2013, 20:35 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Sau 2013, 20:49
Karma: + 3 -
Pranešimai:145
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
arfa rašė:
Sveiki. Žaliavalgiauju jau 12 dienų ir labai sąžiningai, žaliavalgyste esu sužavėta, bet šiandien vienoj vietoj paskaičiau, kad džiovinti vaisiai žaliavalgiams yra nesveikas maistas, riešutai - ypač migdolai - nuodingi, aliejus, kurį naudoju linų sėmenų (etiketėje rašoma, kad nerafinuotas ir šalto spaudimo) šiek tiek su kartumu, reiškia - irgi nuodingas. Žodžiu, labai liūdnai visa tai nuteikia, nes neįmanoma valgyt vien vaisius ir daržoves, kurių asortimentą pas mus ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuot, ir kurie taip pat neabejotinai daugiau ar mažiau prifarširuotį chemijos. Žodžiu, rankos svyra...

Nereikėjo taip iškart sažiningai pradėt, geriau daugiau foruma paskaityk. Nesinori pranašauti , bet staigus pasikeitimas dažniausiai neigera baiges.
O Laurai, tai neviskas kas auga gamtoja sveika, o kas auga maximoj tai viskas valgoma, bet ar sveika ?
Betkoks gyvenimo būdas kurį galima būtų laikyti sveiku , pasimato tik praėjus nevienai kartai .
Dar galima būtų žiūrėt į savo klimato juosta sudarant tikrai sveika valgiaraštį, juk neauga pasmus salotos kiaurus metus, tad klausimas ar jas sveika kiaurus metus valgyt ir pan.
Taip kad arfa nepulk į kraštutinumus viska visada gerai apgalvok ir linkiu sėkmės žaliavalgiaujant.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/index.php?

http://www.siaurespaukstis.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 13 Geg 2013, 13:47 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Na as suabsoliutinau viska. Viskas, kas auga gali buti naudinga. Net ir tie augalai, kurie yra nuodingi, kartais net ir jie gali buti naudingi (kaip vaistai). Viskas gamtoje gali buti naudinga, valgant su saiku, su protu, gerai atsirenkant ir pritaikant sau. Vienos bendros taisykles nera. Atsizvelgti i klimato juosta yra labai svarbu. Ar rinktis vegetarizma ar veganizma, taip pat svarbu. Atsizvelgti i visas mokslininku teorijas, ivairias daug pasiekusiu zmoniu patirtis irgi yra reikalinga.
O gamtoje cheminiu pesticidu nera, tai maximos temos net nelieciu:)
Del puolimo stacia galva i zaliavalgyste, tai velgi, kiek zmoniu, tiek skirtumu. Pazystu ne viena, kuriam tai buvo i nauda. Gal zmogus ir sugris kazkiek prie termiskai apdoroto maisto, bet ir tai nera minusas, 100%tinei zaliavalgystei ne visi organizmai prisitaike.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Riešutai
StandartinėParašytas: 13 Geg 2013, 13:59 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:175
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Na, satin, į kraštutinumus nepuoliau ir viską tikrai gerai apgalvojau: prieš kokius metus nutariau, kad kažkada bandysiu žaliavalgiaut, prieš 2-3 mėnesius pagal Mėnulio kalendorių išsirinkau optimliausią dieną, kada pradėsiu konkrečiai. Iki tol rinkausi daug daug informacijos internete, pirkausi knygą (vieną :D ) Ir tuos 2-3 mėnesius žilau, kad visa tai yra nepakeliamai sudėtinga ir aš nesugebėsiu. Bet sunkios buvo tik dvi pirmos dienos - tikrai, vos nenumiriau, kraujospūdis 200, pykinimas, vėmimas, galvos skausmas - nepakeliamas. Bet nuo trečios dienos nušvito saulutė. Dabar kraujospūdis nesiekia 120, nors tokio net jaunystėje neatsimenu, nukrito 4,5 kg (bet neramina, kad kažko kritimas beveik sustojo), o savijauta... Kaip galima jaustis, kai pusryčiams - didžiulis, sultingas obuolys, pietums pusė saldaus meliono, pavakariais - nuostabiausios daržovės (kol kas nuostabiausios, nes nežinau, ar jos nenusibos, vis tos pačios, dėl pasirinkimo stokos). Taip pat atsiradus alkio langams - bananas sutrintas su aguonom, pora smulkiai tarkuotų morkų su įpjaustytu apelsinu ir šlakeliu linų sėmenų aliejaus, kriaušės, daiginti avinžirniai. Nuo tokio nuostabaus maisto jaučiuosi karaliene. O vakare prie TV man taip skanu sauja riešutų ir sauja džiovintų vaisių, bet paskaičiusi išsigandau, kad tai netinkamas maistas.
O šiaip mano nelaimė yra ta, kad gyvenu vidury miesto ir visas mano maistas yra būtent, iš Maximos arba daržovių kioskelių su iš Lenkijos atgabentomis daržovėmis. Tai vat tas neduoda ramybės, nes neturiu galimybės iš kažkur kitur kažko parsigabent. Girdėjau, kad gegužės 18 d. Vilniuje bus Žaliavalgių festivalis, tai reiks būtinai tenai nueit, gal paprotins mane ten kas nors :D
Sėkmės visiems žaliavalgiaujant :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Skalbiamieji riešutai

forume Pokalbiai įvairiomis temomis

Rixs

0

712

11 Spa 2017, 13:48

RIEŠUTAI PIGIAU (didmenine kaina)

forume Turgelis

Aivaras V

0

1027

10 Sau 2017, 17:28


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007