Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Minimali sėklų būtinybė
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 25 Geg 2013, 19:23 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:28 Bal 2013, 13:29
Karma: + 0 -
Pranešimai:20
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Valgiau valgiau raugintas daržoves su žalumynais, vaisius valgiau džiovintus, žalius ir vis kažko trūksta, jau net pykina, jau net neskanu tie visi produktai, bet vis kažko trūksta... Džingt - saulėgrąžos spintelėj guli, pora šaukštelių ir vsio - ramybė, keistasis alkis dingo. Tai vat supratau, jog būtinai reikia turėti sėklų, grūdų daigintų ar džiovintų vis po truputį retkarčiais ir niekas jų nepakeis jokie šakar makar patiekalai... :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 25 Geg 2013, 19:32 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:28 Bal 2013, 13:29
Karma: + 0 -
Pranešimai:20
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
gal kas žinote kaip galima maistu paversti miežių sėklas su lukštais? bandžiau želmenų sultis gerti - tai kartokos, greit nusibodo... norėčiau sudaiginti pamėginti bet tai nejau su tais lukštais ir valgyti... Kas kas gal esate mėginę taip daryti?

...Virš mano kambario jų visas kalnas stūgso, kai pagalvoji žmogui tiek nedaug tereikia, kad pavalgytų, o aš tokį kalną turiu ir perku visokias lukštentas siemkes...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 25 Geg 2013, 20:55 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:04 Geg 2013, 11:09
Karma: + 5 -
Pranešimai:33
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Nesu bandęs, bet gal padaiginus juos įmest į blenderi ir tada kokias duoneles padaryt ar šiaip kažką sugalvot, nes lukštai nesusikramto iki tiek, kad skrandis galėtu suvirškinti. Pats galvoju grikius su lukštais padaigint ir sublendint ir žiūrėt kas gausis, nes žiauriai daigintus grikius mėgstu.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=nV04zyfLyN4


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 26 Geg 2013, 08:25 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
daiginau mieziai+ kvieciai, mesmalej maliau ir dziovinau duoniukus. mesmalej pirkau specialu prieda su l.smulkiom skylutem, tuomet sumala tiesiog i tesla. ir vistiek gabaliukai lukstu nuo mieziu pasitaikydavo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 26 Geg 2013, 20:10 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:28 Bal 2013, 13:29
Karma: + 0 -
Pranešimai:20
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Ačiū už patarimą, kaip tik reiks pamėginti duoniukų pasigaminti!


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 27 Geg 2013, 08:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
galima dar bandyt surauginti tesla. Serbentine gamina duoniukus raugintos teslos linu sem+ rugiai. tikslaus recepto nepamenu, bet buvo l.skanu. Man skanesni duoniukai buvo, kai jie ne iki galo sudziovinti, bet tuomet jie patys surugdavo per diena-dvi, nebent laikai saldytuve. man rauginti -skanesni.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 27 Geg 2013, 18:30 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:28 Bal 2013, 13:29
Karma: + 0 -
Pranešimai:20
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Jelena rašė:
galima dar bandyt surauginti tesla. Serbentine gamina duoniukus raugintos teslos linu sem+ rugiai. tikslaus recepto nepamenu, bet buvo l.skanu. Man skanesni duoniukai buvo, kai jie ne iki galo sudziovinti, bet tuomet jie patys surugdavo per diena-dvi, nebent laikai saldytuve. man rauginti -skanesni.


Aš sulaužiau vieną savo blenderį bebandydama susmulkinti mirkytus linų sėmenis, kurių turiu visą 40 kg maišą ir nieko nedarau... Dalis smulkinamų pavirsta į tasią košę, o kiti kad ir kiek vandens pilu pasilieka sėklos pavidalu... O jei naudočiau duoniukams sėmenų išspaudas? Kaip žinot ar spaudžiant aliejų su rankine piteba spaudykle sėmenų išspaudos su jose likusiu aliejumi nesioksiduoja? Teoriškai tai atrodo, jog oksiduojasi, bet paragavus jos nėra karčios kaip kad būna oksidavusis aliejui...

ar sėmenų išspaudos tinkamos mitybai?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 27 Geg 2013, 18:40 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Bal 2013, 20:16
Karma: + 0 -
Pranešimai:61
Lytis: Vyriška
Vietovė: Tarp To ir Ano
Žinoma tinkamos:) Pačios tinkamiausios būtų sėmkų išspaudos nes jos pačios maistingiausios:)

Jeigu skonis geras tai nėra ir ką galvoti:)

Galima pirma sumalti linų sėklas su kavamale ir tada užpilti vandeniu. Kad nieko daugiau nesulaužyti:)

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=74WHGKwvww0


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 27 Geg 2013, 19:28 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Sau 2013, 20:49
Karma: + 3 -
Pranešimai:145
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Julija rašė:
Jelena rašė:
galima dar bandyt surauginti tesla. Serbentine gamina duoniukus raugintos teslos linu sem+ rugiai. tikslaus recepto nepamenu, bet buvo l.skanu. Man skanesni duoniukai buvo, kai jie ne iki galo sudziovinti, bet tuomet jie patys surugdavo per diena-dvi, nebent laikai saldytuve. man rauginti -skanesni.


Aš sulaužiau vieną savo blenderį bebandydama susmulkinti mirkytus linų sėmenis, kurių turiu visą 40 kg maišą ir nieko nedarau... Dalis smulkinamų pavirsta į tasią košę, o kiti kad ir kiek vandens pilu pasilieka sėklos pavidalu... O jei naudočiau duoniukams sėmenų išspaudas? Kaip žinot ar spaudžiant aliejų su rankine piteba spaudykle sėmenų išspaudos su jose likusiu aliejumi nesioksiduoja? Teoriškai tai atrodo, jog oksiduojasi, bet paragavus jos nėra karčios kaip kad būna oksidavusis aliejui...

ar sėmenų išspaudos tinkamos mitybai?

Pati pagalvok, o kodėl oksiduojasi ? Ir daugiau panašių klausimų nekils.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/index.php?

http://www.siaurespaukstis.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 28 Geg 2013, 06:03 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Julija, as linu sem. mirkiau keliom valandom, tokias suminkstejusias seklas mano blenderis sudorodavo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Minimali sėklų būtinybė
StandartinėParašytas: 29 Geg 2013, 09:35 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Savo sėmenų duoniukams sėmenis raugiu maltus kavamale, be grūdų, Jelena suklaidinai netyčia:).
Aš naudoju savo augintus sėmenis, tad maksimaliai saugau, kad nesioksiduotų, jokių maltų nerekomenduoju pirkti.
Raugui skystį paruošiu iš svogūno galvos, salierų kotų, prieskoniai: druska, maltos kalendros, truputis vandens. Tinka dž. pomidorai. RAUGINU PARĄ.
Galima padaryti atitinkamą konsistenciją ir ant paraflekso užlieti kulinariniu švirkštu, tada išdžiūvus bus pagaliukai.

Skonis panašus į duonos, na o mums geriausiai valgėsi, užtepus tikru kaimišku sviestu ir su morkom.
Patiekalas high fat gerbėjams.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007