Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 03 Gru 2010, 14:38 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Sorry, reiks vėliau išverst. Kitame forume buvo diskusija apie tai, kad žali vaisiai-daržovės ir dauguma kt. žalių produktų -šarminiai. Taigi tie, kas vartoja tik šarminius produktus rizikuoja savo organizme sukelti disbalansą.. Na, gal čia ne tokia ir svarbi tema, tačiau akiračiui praplėsti visai nieko :D


The body will maintain a proper pH balance at all times because it must do so for proper functioning. The organism is designed that way. In order to make the body's job easy—and so expend less energy and have more energy for other activities, the diet should consist of foods that have an appropriate acid-alkaline ratio, at least 80% alkali and not more than 20% acid.

This balance is maintained by the lungs, kidneys and buffer salts. However, to limit the wear and tear on the lungs and kidneys, and so as not to deplete the body's buffer salts, our diet should consist of foods that best match our organism's acid-alkaline ratio. A diet of fresh ripe fruits, along with raw vegetables and nuts and seeds, is optimum. The amount of nuts and seeds in the diet should, of course, be rather small relative to the less concentrated foods—fruits and vegetables. Also, the amount of vegetables should be smaller than the amount of fruits because fruits provide the calories we need, whereas vegetables do not.

Fruits should be eaten alone or with each other at a meal, and vegetables can be eaten at a meal with either nuts, seeds or avocados. An example of a menu that insures a good acid-alkaline balance is as follows:

Breakfast: Melon
Lunch: Grapes, bananas and dates
Dinner: Large vegetable salad of lettuce, tomatoes, avocados, broccoli and sprouts

The important point to keep in mind is that the alkaline-forming foods are the most natural and beneficial foods for humans. As a Hygienic practitioner, it is important to understand that even if some people will not completely adhere to a totally Hygienic regime, any improvement in the acid-alkaline ratio will be an improvement of their well-being.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Gru 2010, 07:54 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Aš Majos Gogulan knygoje "Ideali sveikata. Maistas, kuris gydo" teigia, kad žmogui reiktų palaikyti šarmingumą, blogiausiu atveju neutralią terpę.... :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Gru 2010, 09:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Aha, aš taip pat skaičiau jos knygą. Mano pateikti duomenys- iš Naujos Higienos knygos. Naujoji Higiena, tai JAV holistinės medicinos organizacija, Gerbertas Šeldonas yra gal mums žinomiausias šios mokyklos atstovas. Būtent N.Higienistų dėka žalių produktų racionas ir badavimas buvo plačiau išviešinti, nes būtent taip buvo gydomi jų pacientai- badas ir žali vaisiai-daržovės. Ši mokykla iki šiol turi l.daug pasekėju, krypčių, atsišakojimų, taipogi ilgalaikę patirtį žaliavalgystėje (nuo 20a pradžios), atlieka savo tyrimus.. taigi jais tikiu labiau, nei pavieniais autoriais. Nors, aišku, ir Gogulan indelio negaliu neigti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Gru 2010, 10:56 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Dar ne per seniausiai apie lakmuso popierėlius skaičiau, kad jie neparodo tikros situacijos. Siaulių PH priklauso nuo žmogaus, ką ir prieš kiek laiko jis valgė, skrandžio rūgštingumo, ir net tiesiog kinta dienos metu. Na, skaičiau, kad žmonės bando savo PH balansą lakmuso popieriukais nustatyt.. taigi tai padaryt neįmanoma..


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Gru 2010, 19:20 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Del sarmingumo, tai labai gerai aprasyta sitoje temoje: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/orag ... ra-18.html
Pasiskaitykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 15 Gru 2010, 15:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
neblogas straipsnis su produktu indeksais cia:

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... usiausvyra


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 15 Gru 2010, 20:53 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Na taip, teisingai visi vaisiai ir darzoves daugiau maziau sarmina. O stai mesos, daugiausia triusiena ir gyvuliu kepenys rugstina. bet visokie rafinuoti produktai cukrus, baltu miltu gaminiai


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 14:16 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... tis_dietos

Cituoti:
tam,kad organizme sėkmingai vyktų teisingos reakcijos, organizme būtini ne tik šarmai (reduktoriai), bet ir rūgštys (oksidatoriai). Būtent dėl to, net ir tris kart žaliavalgis, veganas ar vegetaras, nevalgo produktų tik iš vieno sąrašo. Žaliavalgis gali valgyti kiek širdis geidžia šieno ir žolės, bet jeigu jis tuo pačiu nevartos pakankamai riešutų arba pieno produktų (tai ir matoma praktikoje), jo sveikata bus blogesnė už blogą. Tie žmonės, kurie nevartoja produktų iš abiejų sąrašų – tai žmonės ligoniai. Ir nesvarbu jie vegetarai, veganai ar mėsėdžiai. Niekada sveiki nebus tie, kurie prisiklauso ar prisiskaito pasakėlių apie užrūgštėjusius organizmus ir visais įmanomais būdais ima šarmintis iki begalybės.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 17:24 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Spa 2011, 11:50
Karma: + 1 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Nusišperinau iš merginų žurnalo Visa tiesa apie organizmo pH


Ar žinote,kad...
Organizmas pats geba palaikyti normalią rūgščių ir šarmų pusiausvyrą per prakaito liaukas(padidėja prakaitavimas). Tačiau jei organizmo terpė pernelyg surūgštėja pradeda trtikti tam tikros organizmo funkcijos,organų veikla.Anot specialistų pirmieji simptomai-nuolatinis nuovargis,augantis svoris,didėjantis cholesterolio kiekis kraujyje.Taigi sutrikusi rūgščių ir šarmų pusiausvyra gali būti viena iš antsvorio,ir kraujagyslių ligų priežasčių.
Rūgščioje organizmo terpėje ląstelės negauna pakankamai deguonies,neįstengia atsinaujinti,todėl didėja onkologinių ligų rizika.Užsienio mokslininkų ištirta kad vėžiu sergančių žmonių pH labai mažas,t.y. vyrauja rūgštinė terpė,o turėtų būti šarminė.
Rūgščių perteklius gali būti artrito,podagros,sąnarių ligų priežastis.
Odos pH-4,7 oda yra šiek tiek rūgštinė todėl kad apsaugotų organizmą nuo mikrobų,bakterijų ir pan.Naudodami kosmetikos priemones prausiklius kurių pH neatitinka odos pH galime sutrikdyti jo pusiausvyrą ir sukelti odos problemų.
Makšties pH-4-4,5 . Makšties pH yra rūgštinė todėl kad sunaikintų grybelius ir kitus infekcijos sukėlėjus.
Gilusis kvėpavimas,įvairios kvėpavimo praktikos,augalinės kilmės maistas (vaisiai ,daržovės,grūdai)padeda normalizuoti organizmo pH.
Retas kuris susimastome,kad norint būti sveikesniems visų svarbiausia-išsaugoti tinkamą organizmo pH t.y. rūgštinę ir šarminė terpę. Specialistų teigimu skirtinguose organuose,ir audiniuose pH būna nevienodas.Jo skalė svyruoja nuo 1 iki 14 : 1-3 labai rūgštus,4-6 rūgštus,7- neutralus ,8-11 silpnai šarminis,12-14 ypač šarminis. Organizmo ląstelėse ir seilėse,kuriomis suvilgome valgomą maistą turi vyrauti silpnai šarminė terpė.Seilių kitaip vadinamo struktūrinio vandens pH yra 7 . Kai pH atitinka normą ir maistą ilgai kramtome,jis yra apdorojamas ir paruošiamas virškinti,tada keliauja į skrandį.
--- Kas vyksata skrandyje . Anot L. Šalčiaus ,skrandyje turi būti stipriai rūgštinė terpė( pH 1) . Tada jame sunaikinami grybeliai,bakterijos,įvairūs kenksmingi mikroorganizmai,ir suskaidomi baltymai.Priešingu atveju gerai nesuvirškintas maistas patenka į žarnyną,kuriame prasideda rūgimo ir puvimo procesai,ima kauptis dujos,trinka tuštinimasis.Skrandžio rūgštis sudaro trys komponentai: druskos,,azoto ir sieros rūgštys,bei pepsinai. Taigi turime unikalų skystį,kuriame ištirpsta net patvariausiu pasaulyje vadinamas brangusis metalas auksas.Naturopato Liudviko Šalčiaus teigimu,kad skrandžio terpė išliktų rūgštine,daug lemia mityba.Rūgščių pusiausvyrą ypač išderina angliarūgštės prisotinti vaisvandeniai,ir mineralinis vanduo, marinuoti bei aukščiausios rūšies miltų produktai,per mažas ląstelienos kiekis,ir kt. Vyresniems nei trisdešimties metų žmonėms nėra reikalo kasdien gurkšnoti gazuotą mineralinį tikintis kad jis papildys mineralų atsargas.Tokio amžiaus organizme jų būna sukaupta pakankamai.Skrandžio sulčių rūgštis ir žarnyno gerąsias bakterijas naikina ir dantų pasta,tiksliau joje esanti kancerogeninė medžiaga titano dioksidas.Senoliai nenaudojo jokios pastos ,dantis valė siūlu ir druska,ir jie buvo sveiki- sako L. Šalčius. Taigi kad skrandyje nestigtų reikalingų rūgščių,patartina kuo daugiau vartoti raugintų produktų,kefyro,pasukų,rūgpienio,raugintų agurkų ,kopūstų.Tinka ir natūralus obuolių actas.Beje ,jei graužia rėmuo, vadinasi vožtuvas praviras ir iš skrandžio,į stemplę papuola rūgščių.Tokiu atveju rūgštis geriausiai nuslopinti kitomis rūgštimis. Graužiant rėmeniui, L Šalčius pataria išgerti stiklinę vandens su šaukšteliu natūralaus obuolių acto arba suvalgyti raugintą agurką (jokiu būdu ne marinuotą). Specialisto teigimu,jei yra gera skrandžio sulčių koncentracija,virškinimui panaudojama vos 2 proc. Skrandžio sulčių.Likusieji 98 proc. Rūgščių keliauja į kraują. Japonai retai serga širdies iš kraujagyslių ligomis,nes kasdien išgeria po valgomąjį šaukštą natūralaus ryžių acto.
-- Svarbu gera kraujo kokybė Kaip teigia L. Šalčius kraujyje turi vyrauti rūgštinė terpė Rūgštys kraujyje sunaikina visus nešvarumus,toksinus,bakterijas ir kt.Tada švarus geros kokybės kraujas keliauja po visus kitus organus ,ląsteles ir perduoda reikalingas maisto medžiagas, Tačiau šeis laikais retas žmogus turi švarų kraują. ,, Jei kraujyje yra pakankamai rūgščių nekimba jokie kraujasiurbiai,erkės ar uodai.Gamta motulė taip sutvarkė kad organizmas pats apsisaugotų ne tik nuo mikrobų,bakterijų,įvairių ligų sukėlėjų bet ir nuo vabzdžių įgėlimų.Daugelis žmonių negali pasigirti geros kokybės krauju,tad paplito įvairios ligos,kurias nešioja uodai ir erkės. Kad organizme gamintųsi rūgštys,būtina gauti pakankamai valgomosios druskos(dienos norma 5-6 g)Be reikalo bijome druskos,visai neprotinga laikytis bedruskės dietos.Jeigu per parą išgersime pakankamai vandens (3 proc nuo žmogaus svorio) ,suvartosime iki 20 proc. Baltyminio ir apie 80 proc. Augalinio maisto,druska druska nepadarys jokios žalos,priešingai padės palaikyti šarmų ir rūgščių pusiausvyrą organizme.Vyresnio amžiaus žmonėms reikėtų mažiau vartoti mėsos.Nuo penkiasdešimties metų per savaitę užtenka suvalgyti 150g. Nes mėsa rūgština bendrą organizmo terpę, kuri turi būti šarminė( rūgštinė turi vyrauti kraujyje ir skrandyje). Taip pat būtina gauti daugiau ląstelienos ,kuri valo kraujagysles,neleidžia joms kalkėti.Visos ligos prasideda užsiteršus organizmui,t.y. sutrikus rūgščių ir šarmų pusiausvyrai-sako L Šalčius.
---- Dvylikapirštėje žarnoje vyrauja šarminė terpė. Dvylikapirštėje žarnoje vyrauja silpnai šarminė terpė(pH apie 8 ) Jei skaidomi riebalai ir ląsteliena,į ją patenka ir fermentų iš tulžies ir kasos (pastarosios pH 8,8 ) . Iš dvylikapirštės žarnos toliau maistas keliauja pro apendiksą. Jame esantis stiprios koncentracijos rūgščių ir šarmų mišinys vandenilio peroksidas baigia suskaidyti tai ,ko nepajėgė skrandis ir dvylikapirštė žarna. Apendiksas yra tarsi sifonas kuriame nusėda visos nesuvirškintos medžiagos. Jei apendiksas užsiteršia ,puvimo bakterijos ima graužti ir netgi gali prakiurdyti apendikso sieneles.Tada susergama apendicitu.Jeigu apendikso nėra arba jis dėl pablogėjusios funkcijos neatlieka savo darbo žarnyne prasideda puvimo procesai –kaupiasi nuodingos medžiagos ,naikinančios gerąsias žarnyno bakterijas ir kt.
---Storajame žarnyne – silpnai rūgštinė terpė Apsukęs ratą per storojo žarnyno sieneles ,kraujas po organizmą išnešioja biologiškai aktyvias ir reikalingas maisto medžiagas.Jeigu jis pasiekia žarnyną neišvalytas su susikaupusiomis kenksmingomis medžiagomis ,visi tie nešvarumai vėl patenka į organizmą ir jį pamažu nuodija.
Dabar daugeliui žmonių diagnozuojama disbakteriozė,t.y. gerų bakterijų stygius,todėl žarnyne susidaro palankios sąlygos puvimui.Susikaupusios kenksmingos medžiagos aplipdo storojo žarnyno sieneles,dėl to užkietėja viduriai,krinta temperatūra(mažiau nei 36 laipsniai), šąla galūnės ,trinka kraujotaka,nes ima kalkėti kraujagyslės (nešvarus kraujas ima kimšti). Tai-pirmieji požymiai , išduodantys ,kad yra užsiteršęs storasis žarnynas.Vėliau ima silpti imuninė sistema,prasideda įvairios kvėpavimo takų ir odos ligos ( bronchitai,astma,alergijos,dermatitai),depresija ir kt. Taigi labai svarbu palaikyti organizmo šarmų iš rūgščių pusiausvyrą. Kad žarnyne netruktų naudingųjų laktobakterijų,būtina kuo daugiau vartoti raugintų produktų arba papildomai gerti maisto papildų su laktobakterijomis,- pataria natūropatas L. Šalčius.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 17:29 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Spa 2011, 11:50
Karma: + 1 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Organizmą šarminantys produktai
pH 10,0 Jonizuotas vanduo,švieži špinatai,brokoliai,artišokai,kopūstai, raud. kopūstai,salierai,žiediniai kopūstai,morkos,agurkai,jūriniai dumbliai,svogūnai,šparagai citrinos.
pH 9,0 Alyvuogių aliejus žolelių ir žalioji arbata ,salotos ,šviežios cukinijos,žalieji žirneliai, daiginti grūdai,,baklažanai,šparaginės pupelės,burokėliai , kriaušės,melionai,kiviai, vynuogės, mangai,figos,datulės.
pH 8,0 obuoliai ,avokadai,pomidorai,ropės,migdolai,grybai,laukiniai nevalyti ryžiai, alyvuogės, paprikos,ridikai, rabarbarai,ananasai,,vyšnios,braškės,abrikosai,persikai,apelsinai, greipfrutai,bananai.
Neutralūs produktai
pH 7,0 Vandentiekio vanduo, natūralus sviestas, šviežia grietinėlė, šviežias karvės pienas,aliejus (išskyrus alyvuogių)
Organizmą rūgštinantys produktai
pH 6,0 Raugintas ožkų pienas, jogurtas,kokosų riešutai,kiaušiniai,žuvys, pupos, slyvos,duona,baltieji ryžiai, miežiai, kakava,ryžių ir migdolų pienas, daigintų kviečių duona,gira.
pH 5,0 Margarinas,tepieji mišiniai,alus,cukrus,majonezas, medus, minkštieji sūriai,mėsa.



Tai įdomu
Moksliškai ištirta kad angliarūgštės prisotinti,vaisvandeniai ,energetiniai gėrimai,kava,nikotinas,ir alkoholis taip pat rūgština organizmo terpę. Jeigu jais piktnaudžiausite sutriks rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Organizmas,norėdamas sureguliuoti pH ims naudoti kalcį,magnį,ir kitas reikalingas medžiagas iš kaulų ( kenčia sąnariai ir pan )
Specialistų teigimu pernelyg intensyvus ir dažnas sportavimas rūgština organizmą ,dėl to vyresniame amžiuje , maždaug po 30 metų ,padaugėja laisvųjų radikalų ,greičiau vystosi įvairios ligos , augliai ir pan.
Stresas ne tik naikina vitaminą C (per dvidešimt minučių netenkama net iki 300 mg) gerąsias žarnyno bakterijas,bet ir rūgština bendrą organizmo terpę.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 08 Kov 2012, 19:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
zoot rašė:
Nusišperinau iš merginų žurnalo Visa tiesa apie organizmo pH


Ar žinote,kad...
Organizmas pats geba palaikyti normalią rūgščių ir šarmų pusiausvyrą per prakaito liaukas(padidėja prakaitavimas). Tačiau jei organizmo terpė pernelyg surūgštėja pradeda trtikti tam tikros organizmo funkcijos,organų veikla

du vienas kitam prieštaraujantys sakiniai ;)


.
Cituoti:
Anot specialistų pirmieji simptomai-nuolatinis nuovargis,augantis svoris,didėjantis cholesterolio kiekis kraujyje.Taigi sutrikusi rūgščių ir šarmų pusiausvyra gali būti viena iš antsvorio,ir kraujagyslių ligų priežasčių.
Rūgščioje organizmo terpėje ląstelės negauna pakankamai deguonies,neįstengia atsinaujinti,todėl didėja onkologinių ligų rizika.Užsienio mokslininkų ištirta kad vėžiu sergančių žmonių pH labai mažas,t.y. vyrauja rūgštinė terpė,o turėtų būti šarminė.


vėžiukas puikiausiai jaučiasi ir šarminėj aplinkoje
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... isbalansas
Anabolizmas pasireiškia viršsvoriu, nutukimu, organizmo šarmėjimu, vidutinis šlapimo ph>6,2

Katabolizmas pasireiškia svorio trūkumu, išsekimu, organizmo rūgštėjimu, vidutinis šlapimo ph<6,2.



Cituoti:
Gilusis kvėpavimas,įvairios kvėpavimo praktikos,augalinės kilmės maistas (vaisiai ,daržovės,grūdai)padeda normalizuoti organizmo pH.


net kai per daug nusišarmini? :roll:

Cituoti:
--- Kas vyksata skrandyje . Anot L. Šalčiaus ,skrandyje turi būti stipriai rūgštinė terpė( pH 1) .


O pagal HS http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... _skrandyje


Cituoti:
Šalčius.Skrandžio rūgštis sudaro trys komponentai: druskos,,azoto ir sieros rūgštys,bei pepsinai.

HS- Skrandžio sultis sudaro neorganinės medžiagos – vanduo, chloridai, sulfatai, hidrokarbonatai, natris, kalis, kalcis, magnis, amoniakas, ir organinės – šlapalas, šlapimo ir pieno rūgštys, polipeptidai. Skrandžio sulčių pH= 1-2


Cituoti:
.Naturopato Liudviko Šalčiaus teigimu,kad skrandžio terpė išliktų rūgštine,daug lemia mityba.Rūgščių pusiausvyrą ypač išderina angliarūgštės prisotinti vaisvandeniai,ir mineralinis vanduo, marinuoti bei aukščiausios rūšies miltų produktai,per mažas ląstelienos kiekis,ir kt.

pagal HS Kuriuos procesus skrandyje valdo simpatinė VNS? Visus, kurie skatina virškinimą. O parasimpatinė? Visus, kurie skatina skrandžio apsaugą nuo virškinimo proceso.



Cituoti:
Senoliai nenaudojo jokios pastos ,dantis valė siūlu ir druska,ir jie buvo sveiki- sako L. Šalčius.

tik pamiršta pasakyti kad senoliai nesnaudė ant fotelio prieš TV ar monitorių, bet dirbo-daugiausiai FIZIŠKAI.

Cituoti:
Taigi kad skrandyje nestigtų reikalingų rūgščių,patartina kuo daugiau vartoti raugintų produktų,kefyro,pasukų,rūgpienio,raugintų agurkų ,kopūstų.

o gal teisingiau rūpintis, kad normaliai veiktų simpatinė- parasimpatinė VNS ?



Cituoti:
Svarbu gera kraujo kokybė Kaip teigia L. Šalčius kraujyje turi vyrauti rūgštinė terpė Rūgštys kraujyje sunaikina visus nešvarumus,toksinus,bakterijas ir kt.


savo kraujo pH indeksą galit pasiskaičiuoti patys. Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja.
Skaičiavimui reikia reikia negiliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau . Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas:5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60/5) = 16-12 = 4 (kraujo pH indeksas.)
Ketogeninkai dažnai turės indeksą žemesnį už nulį .
dar -Rūgščių pusiausvyros sutrikimai
Rūgščių pusiausvyros sutrikimai dažniausiai yra aukščiau minėtų sutrikimų pasekmė. Rūgščių pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 19 ar daugiau. Viena išimtis yra kvėpavimo rūgštingumas su aukštu kraujo spaudimu, kur kvėpavimo dažnumas gali sulėtėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 40 sek. ar mažiau. Kai kvėpavimo sulaikymas dalijamas iš 5 ir rezultatas atimamas iš kvėpavimo dažnumo ( pH indeksas), rezultatas paprastai būna 10 ar didesnis.

Šarmų pusiausvyros sutrikimai
Šarmų pusiausvyros sutrikimai dažniausiai yra aukščiau minėtų sutrikimų pasekmė. Šarminei pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 13 ar mažiau. Viena išimtis yra kvėpavimo šarmingumas, kur kvėpavimo dažnumas gali padidėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 65 sek. ar daugiau. pH indeksas paprastai būna 5 ar mažesnis.
TAIGI-skaičiuot mokat? :?
tai iš čia http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... tabolizmas

Cituoti:
Apendiksas yra tarsi sifonas kuriame nusėda visos nesuvirškintos medžiagos. Jei apendiksas užsiteršia ,puvimo bakterijos ima graužti ir netgi gali prakiurdyti apendikso sieneles.Tada susergama apendicitu.Jeigu apendikso nėra arba jis dėl pablogėjusios funkcijos neatlieka savo darbo žarnyne prasideda puvimo procesai –kaupiasi nuodingos medžiagos ,naikinančios gerąsias žarnyno bakterijas ir kt.


versija pagal HS http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... s_funkcija
zoot, tebeturi apendiksą? nes būtent akloji žarna iš naujo virškinimo sistemoje „pasėja“ gerąsias bakterijas. Joje, kaip saugioje slėptuvėje, net ir ligų metų išgyvena naudingosios bakterijos, kurios vėliau iš naujo paplinta po žarnyną.
ir dar vienas straipsnis virškinimo tema
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... is_traktas


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 09 Kov 2012, 08:13 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Spa 2011, 11:50
Karma: + 1 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Tai kuri firiologijos versija teisingiausia. Kad apendikse gyvena motininė bakterinė kultūra man žinoma, aš turiu gyd Šišovos paskaitų video ten sako kas kraujo pH 7,4 ir pasakoja apie kraują http://www.youtube.com/watch?v=DbgGaAhbDvI


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 15 Bir 2012, 07:24 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:15 Bir 2012, 06:59
Karma: + 0 -
Pranešimai:3
Miestas: Klaipėda
Lytis: Vyriška
Vietovė: Klaipėda
Daug informacijos pateikta, bendrai žmonės turėtų siekt šarminės terpės, paprastai blogi maisto produktai jau minėti kitų dalyvių jį rūgština. O rūgštinė organizmo terpė - sudaro geras salygas visokiems uždegimams vykti, todėl kad ir kuom sergant rūgštinė organizmo terpė neigiamai veikia.

Tai viena iš rekomendacijų, jau sergant kad ir tiem "nelabai sveikai valgantiems" patarti nevartoti saldžių gėrimų, atsisakyti cukraus sirgimo metu, ir kitų vardintų organizmą rūgštinančių elementų (jau vardintų šioje temoje).

_________________
Dieviško atsivėrimo patirtis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 18 Bir 2012, 17:15 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:17 Lie 2011, 18:49
Karma: + 5 -
Pranešimai:79
Lytis: Moteriška
Vietovė: Žeimelis
Moškė rašė:
http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/metabolizmas/Ar_galima_isgyti_laikantis_dietos

Cituoti:
Žaliavalgis gali valgyti kiek širdis geidžia šieno ir žolės, bet jeigu jis tuo pačiu nevartos pakankamai riešutų arba pieno produktų (tai ir matoma praktikoje), jo sveikata bus blogesnė už blogą.

Kai kas nors rašo, apie šieną žmogui, tai akivaizdžiai jau šaiposi. O riešutai tai taip, puiki "žalia rūgštis" :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kūno šarmingumo - rūgštingumo balansas
StandartinėParašytas: 22 Spa 2012, 14:53 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Apie rūgštingumą ir šarmingumą skaičiau nemažai, bet aiškiausiai dabar man atrodo išdėstyta Moškės nuorodoje apie kvėpavimą ir nuorodoje žemiau.

Ir paaiškinta priežastis, taip pat ir keli parametrai bei šioks toks būdas apytiksliai nusistatyti jį (beje jei tiriatės šlapimą poliklinikoje, ph jau bus tikslesnis)

Esminės citatos:

Many individuals use pH test strips to check the pH of the body, but it must be clearly understood that when you test urine or saliva pH, it is not telling you what the pH of the body is. What it is telling you is the overall burden that the body is imposing on non-critical fluids for buffers to keep blood at a pH of 7.4

By using pH test strips, you can determine your pH factor quickly and easily in the privacy of your own home. If your urinary pH fluctuates between 6.0 to 6.5 in the morning and between 6.5 and 7.0 in the evening, your body is functioning within a healthy range. Acids leave the body through the urine, so it should be slightly acidic. If your saliva stays between 6.5 and 7.5 all day, your body is functioning within a healthy range. The best time to test your pH is about one hour before a meal and two hours after a meal. Test your pH two days a week.

So if you are craving carbohydrates, and you are getting muscle aches, muscle cramps, twitches, low back pains, headaches, neurological problems and your digestion is down, you know that you are acidic. Yeast problems, worms and parasites are all low level symptoms of issues of acidosis.

ttp://www.thewolfeclinic.com/index.php/ ... are-you-on

http://www.thewolfeclinic.com/index.php ... ant-health

Nors šiose nuorodose rašoma, kad dėl šiuolaikinės aplinkos nusišarmint neįmanoma(užterštumas, nualinti dirvožemiai), manau sąžiningi Lietuvos žaliavalgiai popieriuką žalią turės tikrai.
Pamenate, kaip Butenko savo knygoje apie žalėsius džiaugėsi kad jos popieriukas buvo žalias, t.y. per daug šarminis? Matyt buvo klaidingai supratusi ir išvedusi savo knygos naudai. Dabar kiek girdėjau ji įtraukė šiek tiek virto, t.y. rūgštaus maisto.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 15 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007