Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Maistinė leukocitozė- Digestive leukocitosis
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 11:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Turbūt teko girdėt tokį argumentą už žalią maistą, kad termiškai apdoroti produktai sukelia mūsų organizme tokią pat reakciją, kokia būna tuomet, kai organizmą puola virusai ar patenka toksinai ir t.t. - padidėja leukocitų kiekis kraujuje. Ilgą laiką maniau, kad tai tebėra tik viena iš žaliavalgių bendruomenės "baikų". Ogi ne.. dr.Kuochakoff dar 1930 metais atlikti eksperimentai parodė, kad taip yra iš tikrųjų- suvalgius aukštoje temperatūroje apdoroto maisto, mūsų kraujas elgiasi lyg gautų kokį virusinį užkratą.
Internete yra visokios informacijos už ir prieš šią teoriją. Na, bet visisško paneigimo jai aš neradau.
Šiaip, mane tai nudžiugino, nes rodo, kad teisingu keliu einame.. kuo paprastesnis ir natūralesnis mūsų maistas, tuo jis bus sveikesnis

tyrimo tekstukas
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... tXqg&pli=1


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Maistinė leukocitozė- Digestive leukocitosis
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 11:11 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Bal 2012, 22:53
Karma: + 7 -
Pranešimai:103
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Aš irgi apie tai skaičiau. Bet išties nereikia jokių mokslininkų, jie tokie patys žmonės kaip ir visi kiti. Dauguma turi savų įpročių ir išvadas daro atitinkančias. Užtenka pažiūrėti į gamtą. Kuo arčiau gamtos tuo sveikesnis žmogus. Ar gamtoje dar kas nors maistą termiškai apdirba? Taip kaip ir ne sūdo raugina ir panašiai. Gamta viena, o nuomonių visada atsiras skirtingų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Maistinė leukocitozė- Digestive leukocitosis
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 11:20 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Mane tai stebina, kad šie faktai na visai niekur nefigūruoja, jokio pripažinimo neįgavo. Aišku, dėl to, kad niekas į juos neįsiklausytų, nes žmonėms reikia tokių tiesų, kurios yra jiems patogios, kaip senos šlepetės.
Tik va pastaba mano buvo tokia, kad "pavojingu" maistas tampa tuomet, kai jis yra kaitinamas virš 80C (kiekvienas turi savo temperatūrą), o ne tuomet, jei apdorotas temperatūra virš 40C, kuomet žūsta enzymai ir išardomi baltymai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Maistinė leukocitozė- Digestive leukocitosis
StandartinėParašytas: 13 Rgp 2012, 11:43 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Bal 2012, 22:53
Karma: + 7 -
Pranešimai:103
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Tai žinoma kad daug kam labai nenaudinga tai viešinti. Tik dabar tai labai sunku nuslėpti. Sunku net suvokti kiek sričių tai liečia. O dar kiek pripratusių zombių, kurie tiki reklama. Laikraštukais visokiais, farmaciniais bukletais. :-) Ir gerai kad žmonės pamažu prie to jau eina, nes žmonės suplėšytų vieni kitus dėl tų pinigų.
Dėl temperatūros tai irgi skirtingų nuomonių yra. Vieni rašo kad 70 laipsnių, o kiti kad 50 laipsnių jau riba. Aš manau kad riba natūrali saulės kaitra.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 4 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007