Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 195 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas
  Spausdinti

Re: Žaliavalgių technika
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 17 Gru 2010, 16:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
turiu malūnėlį, net geresnį. tikrai- tik grūdams. nuo kažkokių grūdų net užsikimšdavo, gal nuo rūgių..


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 18 Gru 2010, 11:42 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 10:28
Karma: + 1 -
Pranešimai:33
Miestas: Vilniaus raj.
Aš naudoju tarybinę kavamalę (elektrinę) - kol kas dirba, viską sumala ko reikia, tad skųstis negaliu ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 03 Sau 2011, 19:06 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Mano techniką papildė labai dažnai naudojamas įrankis. Kalėdoms gavau keramikinį peilį. :D Labai džiaugiuosi šia dovana, nes jau seniai galvojau kaip čia tą metalą pakeitus ir kuo mažiau skriausti maistines medžiagas. :)
Paveikslėlis
Jų trumpas aprašymas
Cituoti:
Keramikiniai peiliai skirti vaisių, daržovių ir bekaulės mėsos pjaustymui.

Šie peiliai pagaminti iš cirkonio oksido ir iterbio, ypatingai tvirto medžiagų derinio, kartais dar vadinamo keramikiniu plienu, veikiant dideliam slėgiui ir aukštai temperatūrai. Tokiu būdu gaunama ypatingai tvirta, kietumi prilygstanti deimantui, medžiaga.

Kuo ypatingi šie peiliai?

Pagaminti be nikelio, švino ir kitų sunkiųjų metalų, tad neiššaukia alerginių reakcijų.

Dėl gaminimo technologijos ypatumų, keramikinis ašmuo yra chemiškai stabilus, t. y. peilis nekoroduoja (nerūdija).

Kadangi keramika yra ypač chemiškai stabili, nevyksta reakcija su maistu. Nekinta produktų maistinės bei skoninės savybės. Ypač aktualu pjaustant daržoves ir vaisius, nes išlieka visi juose esantys vitaminai.

Lengviau išlieka aštrūs

Labai lengvai valomi

Sekantis dalykas kuriuo žadu papildyti savo žaliavalgystės techniką, tai pačio pasidarytas medinis šaukštas. Jau draugei padariau, liko tik sau. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 03 Sau 2011, 21:49 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Gru 2010, 17:00
Karma: + 4 -
Pranešimai:104
Šaunus daiktas. O jis galandamas namų sąlygomis?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 03 Sau 2011, 22:25 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Nežinau, dar nesidomėjau kol neatšipo. Rašo kad ilgai neatšimpa, be to būna galąstuvų jiems pirkti, tai galima ir namie galąsti.
Labai aštrus kiek pastebėjau, aštriausias peilis kokį esu turėjęs.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 06 Sau 2011, 07:13 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
Kestas rašė:
Nežinau, dar nesidomėjau kol neatšipo. Rašo kad ilgai neatšimpa, be to būna galąstuvų jiems pirkti, tai galima ir namie galąsti.
Labai aštrus kiek pastebėjau, aštriausias peilis kokį esu turėjęs.


Tikrai įdomu kaip bus su galandimu.. Anksčiau maniau, kad šie peiliai vienkartiniai :)

O "klasikiniu" peiliu galandimas yra tikras menas. Rezultatai žmogaus, kuris moka tai daryti:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 14 Sau 2011, 17:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Susikomplektavau pagaliau pagrindine.
Stolar sulciaspaude, džiovyklė Excalibul, smulkintuvas Vitamix.Dar atsarginis blenderis. Salotų pjaustyklė - mėsmalė elektrinė (pataupo rankas kiekiams ir kitą įrangą nes smulkina riešutus).
Pagalvojau snobiška kiek, bet esu labai patenkinta. Neisivaizduoju peilio ir plaktuko, nebent viena gyvenčiau, be mažų vaikų, arba - po kokių 5 žalio valgymo metų tapčiau mono (iš tiesų manau kad sėkmingai maitinantis žaliai norėsis kuo mažiau perdirbtų augalų) bei dantų negailėčiau :D . Realybė tokia, kad maistas yra svarbi socializacijos dalis. Ir šeimoje prie stalo stengiuosi suburti visus valgyt tą patį maistą: savo vyrą, savo 6, 4 ir 1 metų vaikus.
Kai užsuka seneliai ar draugai jie vaišinami irgi žaliai. Nors esu dar labai pradinukė, daug kas nustemba žalio maisto galimybėm.
Dar vienas pastebėjima ne į temą - kai įsigijau Vitamix, pradėjau net jaust "kaifą", energiją nuo gerai susmulkintų patiekalų.,

KLAUSIMAS:
kas turi spiralizer - makaronais pjaustantį įrenginį ? Gal matėte LT?
Yra įsigyti amazon, kiek skaičiau geras World Cuisine Triblade PlasticSpiral Vegetable Slicer.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 18 Sau 2011, 16:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
dar pagalvojau, kad čia galima sudėti patarimus kaip techniką tausoti, kad ji mums ilgiau tarnautų.

Pradėsiu aš:
Blenderio tausojimas:
riešutus (mirkintus) sumalu visų pirma elektrine mėsmale, o tada - į blenderį.
jei blenderis ne greitaeigis, tarkim tik 600w ,sezamo sėklas sumalu kavamale, nors jos aliejingos ir kišasi, tad ir čia reikia atsargiai.;
būtinai malant pamaišau mentele, kai to nedarydavau, blenderis greičiau užkaisdavo;

Nekantrioji, tu turi patirties, gal pasidalintum TIPS'ais, kaip efektyviai naudot sulčiaspaudę?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 15:21 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Įsigijau Vitamix blenderį, bet po to, kai pabandžiau sumalti truputį mirkytus džiovintus vaisius (mišinį) su nedaug vandens, bijau ką nors kietesnio ir tirštesnio daryti. Blenderis vos pavežė, kvapas ne koks iš variklio pasijuto. Nesudeginau, bet bijau labai dabar:) Bijau malti sausus grūdus, riešutus, dž. vaisius. Ar jūs malate?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 15:44 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Mano mėsmalės nuotrauka. Naudoju tam, kad sumalti grūdus, saulėgrąžas, daržoves duoniukams. mala labai smulkiai. Paprasta nebrangi (šiek tiek virš 100 lt) mėsmalė, bet gera tuo, kad turi tinklelį su labai mažom skylutėm. Uždėjau degtukų dėžutę tam, kad dydis būtų "suprantamesnis". Su šia mano gaunas išmalti kvietukus ir daržoves iki vientisos masės. Rekomenduoju.


Prikabinti failai:
DSC_5409.jpg
DSC_5409.jpg [ 23.32 KiB | Peržiūrėta 1365 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 16:39 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Gru 2010, 14:52
Karma: + 1 -
Pranešimai:19
Kai ryžausi pirkti Vitamixą, įsivaizdavau, kad su juo pasigaminsiu beveik viską. Ar aš klystu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 21:51 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Na aš taip pat dabar pradėjau galvoti apie kokį rimtesnį smulkintuvą (blenderį). Tik tiek kad lb jau ribotas biudžetas tam skirtas (iki 800 Lt). Tai dabar svarstau, ar ieškoti tarkim kur nors Amerikoje naujo ar padėvėto(nes ten pigiau) ir siųstis į Lietuvą (tik nežinau kokios siuntimo išlaidos gautus), ar ieškoti alternatyvų silpnesnių Lietuvoje. Gal kas jau turite tame patirties? Ar pirkti Lietuvoje, ar siųstis iš užsienio ar dar kokie variantai?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 21 Sau 2011, 22:17 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
kestai, mano tevai nusipirko Stollar uz 430 lt , atrodo. galingumas 1000 wt, garantija 3 metai. plius primokejo 49 litus ir gavo garantija dar dviem metam..pirko TopoCentre per kaledine akcija siemet. 5 metu garantija labai geram blenderiui uz labai adekvacia kaina. as, aisku, nezinau, ko tu tikiesi is blenderio, bet as Stollar'u patenkinta absoliuciai. aisku, darzoviu, grudu, net kietu obuoliu be vandens nesumalsi, kazkiek vandens tenka pilt, bet man, tarkim, pilnai uztenka. puikiai isgyvenciau vient su Stollar blenderiu ir mesmale. as , tarkim, daznai tingiu sultis psausti, tai sumalu kelis burokus ir kokius morku, griezciu blenderyje ir nukosiu, ir bunu labai laiminga ir patenkinta.. as naudoju savo blenderi pusmeti, gal ilgiau, kazko rimtesnio nepasigedau. su vitamix, kaip suprantu, galima daug ka sumalti aplamai be H2O, arba naudojant jo gerokai maziau.. na, bet as nesu gurmanas, as esu tik sveikuolis, kuris tikisi paprasto, skanaus ir sveiko maisto


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 22 Sau 2011, 18:00 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 19:20
Karma: + 7 -
Pranešimai:102
Miestas: Vilnius
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Na aš pagrinde noriu iš mikserio kad jis man žoles iki vientisos masės sumaltu, kad ir su vandeniu. O stollar su vandeniu pakankamai smulkiai sumala? Tyrelė pasidaro?:) Keik žiūrėjau tai kaip ir vienintelis variantas LT pagal kainos ir galingumo santyki tai stollar-bbl-550.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 22 Sau 2011, 18:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
taip, tyrė pasidaro. aš dažnai net sau taip sultis darausi- sumalu daržoves su h2o ir nukošiu gerai. gaunas gerokai greičiau ir mažiau plovimo nei su sulčiaspaude. na, aišku, čia kai nedidelis kiekis, keli burokai ir morkos, ar keli mandarinai su obuoliais.
būtent šis blenderis, kur parašei. atrodo, tik vienas modelis yra


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 24 Sau 2011, 16:06 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
liepa rašė:
Kai ryžausi pirkti Vitamixą, įsivaizdavau, kad su juo pasigaminsiu beveik viską. Ar aš klystu?

Mano patirčiai su Vitamix šiam momentui nėra pilno mėnesio, kasdien po kokia 3 patiekalus gaminu. Aš juo patenkinta. tiesa, kartą automatiškai išsijungė kai nepamaišiau maldama ir buvau apie pusę ąsočio prikrovus brinkintų linų sėmenų - jie labai tąsūs.
Kitus sunkesnius produktus, tarkim mirkintas saulėgrąžas be vandens malė sunkiai, kišosi, bet ir parašyta kad turi apsemt ašmenis ir reikia maišyti.
Aš jį tausoju, instrukcijoje parašyta, kad sausiems produktams, konkrečiai grūdams, malti yra kitas , dry, konteineris. Be to patariama nevaryti ilgiau nei nurodyta receptuose, o ten max 2 minutės.
kvapas kartais būna ir pas mane, bet tokiam galingam prietaisui manau normalu. Dar atkreipk dėmesį, kad kol įsimala, reikia laikyti ranka.
Pridėtame CD demonstravo, kaip malė sausus riešutus, bet nesu bandžius ir tikrai nedažnai tą darysiu, aš juos malsiu kavos mašinėle arba - pamirkintus.
Dž. obuolių t.p. nebandžiau malt, įtariu bus kaip su linais, nes jie tamprūs jei nemirkinti.
Gal nedaug ką patariau, manau technika lieka technika, akmenų nepaskaldysi.

papildysiu nauja patirtim - sausus graikiškus riešutus man sumalė kartu su lietuviškom džiovintom vynuogėm.


Paskutinį kartą redagavo Serbentine 27 Sau 2011, 15:35. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 24 Sau 2011, 20:21 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Ilgai svarsčiusi ir ieškojusi naudingos informacijos pagaliau įsigijau bosch strypinį mikserį su priedais.......bet neteko pasidžiaugti,nes jau pirma dieną pabandžiau malti petražoles ir radau brokuotą detalę, nunešiau į to centro garantinį skyrių, mano dideliam nusivylimui, dabar teks palaukti atsakymo kurį laiką...tad patarimas pirkdami tokį daiktą - neškitės maisto produktus, kad akyse jums aparatas veiktų, nes parėjus namo-------aparato efektyvumas jau jūsų reikalas :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 31 Sau 2011, 09:49 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
kas link Vitamix naudojimo. jei norite malti tirštas mases geriau nedeti daugiau nei č puodeliai. nors jis ir galingas tačiau turi savo ribas taippat. dar vienas svarbus momentas yra tas,kad reikia perjungti i greičiausia greitį, kuo greičiau (bet palaipsniui), tokiu budu motoras mažiau apsikrauna ir taip nekaista.
kas link "sausu" peiliuku naudojimo ir pirkimo malti grūdams ir pan, tai didelio skirtumo nepastebėjau. tikrai neverta "išmesti" papildomų pinigų jiems. patartina ibarti grudu apie koki puodeli ar pn ir su mentele padeti tiems grudams "suktis" blenderyje juos nustumiant nuo sieneles link centro. tačiau reikia buti atsargiam, kad per giliai neikišti mentelės į peiliukus, nes veliau teks keisti ir mentele ir malama mase sijoti ar išmesti....

jei turite kokių klausimų apie Vitamix, Excalibur ar kt. "padargus" klauskite - pabandysiu atsakyti. kiekvieną dieną juos darbe naudoju.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 31 Sau 2011, 10:21 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:07 Gru 2010, 13:56
Karma: + 1 -
Pranešimai:147
Įdomu pasidarė, papasakokite kam naudojate maisto džiovintuvą, ar tik duonelėms džiovinti??? Aš turiu pasidariusi mėgėjišką tokį iš geragyventi.lt puslapio, tai kol kas tik visokias duoneles, sausainukus ten dziovinu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 31 Sau 2011, 16:09 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Pagal griežtą žaliavalgystės koncepciją dehidruotas maistas - nėra irgi gerai...

Džiovinau "kitokias" duoneles radau receptų falafelio (avinžirniai) ir lęšių paplotėlių. Yra sausainių receptų. dabar, kai matau kad nebeilgai išsilaikys cukinijos, jas pamarinavau ir 2 sukišau į džiovintuvą. Visai skanu pagraužt.
O vasarą pas mane jis beveik nenutildavo nes ruošiau atsargas žiemai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 01 Vas 2011, 12:45 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
CinCas rašė:
jei turite kokių klausimų apie Vitamix, Excalibur ar kt. "padargus" klauskite - pabandysiu atsakyti. kiekvieną dieną juos darbe naudoju.


gal teko susidurti su Blendtec?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 01 Vas 2011, 12:53 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:03 Gru 2010, 09:33
Karma: + 4 -
Pranešimai:63
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaimas
Teko ir tenka, labai patinka :} Visiškas žvėris

_________________
Vaikų svajonės - išsirink ir įgyvendink asmeniškai


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 04 Vas 2011, 09:35 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
blendtec'a tenka naudoti gan dažnai. daugiausia naudoju linų sėkloms, džiovintiems pomidorams sumalti. Ar šiaip jei koki diesnį kiekį kokios piure reikia pagaminti. dėl kiek kitokios indo ir peiliuko formos daug greičiau ir paprasčiau susimala didesni kiekiai produktų. yra jų įvairių galingumų. galima įsigyti ir tokio pačio galingumo kaip vitamix, taip pat ir galingesnį. migtukai programuojami. laisvai galima susiprogramuoti visokiu įdomiu kombinacijų.
asmeniškai man minusas tas, kad neturi greičio reguliavimo kaip vitamix. taip pat knopkės, elektronika. tas pats kaip automatinė greičių dėžė, gerai kai viskas veikia :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 07 Vas 2011, 17:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Esu mačiusi vieną modelį, prie jo nebuvo mentelės pamaišymui, kas yra Vitamix'e. Ar jos netrūksta, jei malama stambesni/ sausesni produktai?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žaliavalgių technika
StandartinėParašytas: 09 Vas 2011, 03:26 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:31 Sau 2011, 05:41
Karma: + 5 -
Pranešimai:71
mentelę glaima atskirai nusipirkti. asmeniškai dažnai ja naudoju, daug dažniau, nei plastmasini grustuvą, kuris yra Vitamix'o komplekte. Tačiau tas grūstuvas pravartus tam tikrais atvejais (malant vaisius, ypač šaldytus, jei nenorima pridėti skysčio).


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 195 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007