ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta!
http://zaliavalgyste.lt/

Žarnyno valymas ir mikrofloros atstatymas žarnyne:)
http://zaliavalgyste.lt/viewtopic.php?f=2&t=1072
Puslapis 11

Autorius:  Justinas [ 11 Geg 2018, 10:23 ]
Pranešimo tema:  Žarnyno valymas ir mikrofloros atstatymas žarnyne:)

Sveiki, tikriausiai valgant vien žalią maistą žarnynas išsivalo, tačiau man klausimas valgant ir virtą ir žalią maistą kuo valyti žarnyną? Vieną dieną salotoms skirti? Ką jūs naudojat, valgot, kad valyti žarnyną? Mane domina paprasti, efektyvūs būdai, nereikalaujantys per didelių finansinių išlaidų:)
O kaip mokroflorą atstatot? Redžiuvelaką gaminau, tik ten reik daugiau praktikos, kad kokybišką pasigaminti:) reik rasti grūdų tikrai puikios kokybės:) man atrodo paprasčiau iš kopūstų ar burokėlių daryti:)

Autorius:  Sigita M. [ 17 Geg 2018, 13:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Žarnyno valymas ir mikrofloros atstatymas žarnyne:)

Asmeniškai švarai organizme palaikyti stengiuosi maitintis kuo žaliau, kokia pora kartų į metus užeina noras valytis storąjį žarnyną (rudenį ir pavasarį), tada mėnesį jį plaunu klizmomis - tas nieko nekainuoja :) Dar valausi organizmą ekadašio dienomis - nieko nevalgau, kartais pratęsiu iki kelių dienų ir organizmas tikrai labai pailsi ir apsivalo. Nesu išbandžiusi tik Šank Prakšalanos - skrandžio ir žarnyno plovimo.
O kas dėl mikrofloros, mėgstu tuos variantus, kuriuos naudojant nepučia pilvo ir nesusidaro dujų, tai iš karto atpuola Redžiuvelakas, rauginti kopūstai...Man priimtiniausia šiuo metu Kombučia. Labai daug domėjausiu pastaruoju, sako, kad šis gėrimas stipriai detoksikuoja, valo ir gerina mikroflorą. Naudoju jau kuris laikas ir imu tikėt, kad tai gali būti tiesa :)
Na ir dar, kad liečia žarnyno švarą valgant ir virtą maistą, tai tikrai verta išimti iš raciono miltus ir bulves. Visa kita taip žiauriai neteršia žarnų :)

Autorius:  Ramunas [ 21 Spa 2018, 09:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Žarnyno valymas ir mikrofloros atstatymas žarnyne:)

dabar mikroorganizmai žarnyne vadinami "mikrobiomu" taip pabrėžiant mikroorganizmų, o ne pelėsių ir mielių dominavimą (mikroflora - tai mikroaugalai - mielės ir pelėsis)

o šiaip- tai kuo daugiau gerųjų bakterijų pateks su maistu - tuo geriau - o ar tai bus raugintų kopūstų pagrindu prisidauginusios bakterijos, ar dar kitaip - tai čia tik bakterijų kiekio klausimas.
pvz - aš naudoju turboraugą - ten bakterijų yra tūkstančius kartų daugiau nei raugintuose kopūstuose ir šimtus kartų daugiau nei redžiuvelake ar kombučioje. todėl ir augalinės organikos perdirbimas žarnyne daug efektyvesnis - t y maistas tokiu atveju pasidaro daug sotesnis

Puslapis 11 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
http://www.phpbb.com/