Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 17 Spa 2014, 09:39 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Biški info.

Pas mus yra dviejų rūšių raumenys susipynę tarpusavyje. Vienų raumenų ląstelių benzas yra iš cukraus ir krakmolo, kitų - iš riebalų. Jei suvalgom cukraus, krakmolo ir nesuvalgom riebalų - dalis raumenų (tarkim pusė) gavo benzo ir dirba normaliai ir išskiria normaliai šilumos, o kita dalis negavo arba gavo minimaliai ir dirba minimaliai ir išskiria minimaliai šilumos. Tam, kad visi raumenys dirbtų normaliai ir išskirtų normaliai šilumos reikia jiems visiems duoti benzo. Taigi, ir cukraus, krakmolo ir riebalų maisto vieno valgymo metu.
Cituoti:
'Most of your muscles are made up of a mixture of both slow and fast twitch muscle fibres. But, your soleus muscle in your lower leg and muscles in your back involved in maintaining posture contain mainly slow twitch muscle fibres. And muscles that move your eyes are made up of fast twitch muscle fibres'.
http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/ ... leus.shtml
Cituoti:
'It's white because the fuel for these muscle fibers comes primarily from a carbohydrate called glycogen and doesn't require as much oxygen
from the blood. Glycogen is useful for short bursts of activity, like
the short distance a turkey flies when startled.
Dark meat is found in the wings, thighs, and drumsticks, and it's
actually a different kind of muscle than the white meat. These muscles
get their fuel primarily from fat, which provides a more sustainable
energy (for the prolonged activity of standing, walking, and running)
than the glycogen. Dark meat is made dark by two proteins involved in
the process of converting the fat into energy for the muscles'.
http://www.thekitchn.com/food-science-t ... e-be-69729

Ar jums, valgantiems augalinius riebalus, būna šilta?

Jei taip, kurių augalų riebalų pavalgius (po suvirškinimo) būna šilta ir kurių ne?


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 09:05 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Gal kas turite visą sąrašą šildančio žalio maisto ir galite čia įdėti?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 10:06 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
nesigilinant į teorijas MANE labiausiai šaldantis maistas yra
Nr.1. Vaisiai
Nr.2 Žalios daržovės
Nr.3 Visas nevirtas maistas

Labiausiai šildantis maistas yra
Nr.1 Karštos sriubos

Mano atveju riebalai čia nieko dėti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 10:40 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Sriubos su riebalais ar be?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 13:50 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Be. Aš jas verdu paprastai. Sudedu visokias daržoves ir įdedu druskos, kartais eco bulijono.
Mano vaikai jas vago su grietine, o aš ne. Bet mane šildo jos 100proc. Be jų nežinia, ar būčiau su savo šalčiu susigyvenus. Jis buvo nepakenčiamas visiškai. Ir jokios arbatos man negaliojo niekaip.

Šiaip tai nuo savo šaknų aš toli nepabėgau. Kurį laiką žaliavalgystė gerai, bet žiūriu kuo toliau, tuo labiau man reikia to, ką aš seniau valgiau. Na pieniškų tai nevalgau griežtai, bet visa kita... Iš tiesų kartais būna, kad kurį laiką žalias maistas sudaro ne itin didelę dalį, bet paskui organizmas pats jo pareikalauja. Tiesiog jaučiu, kad nieko nebesinori, o tik visokių salotų ir žalių kokteilių.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 14:09 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Reiks pabandyti suvalgyti vien sriubos ir pažiūrėti, kaip bus su šiluma.

Negi niekas neturit sąrašo šildančio žalio maisto? Netikiu.

Atėjo šaltasis metas, ir pats laikas tai prisiminti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2014, 20:38 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
pabandyk

raudonieji burokėliai, morkos, česnakas, šparaginės pupelės, svogūnai, saldžiosios bulvės, kaštonai, ridikėliai, burokai ir kitos šakninės daržovės


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 20 Spa 2014, 09:30 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Ok. O ką su kaštonais?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 20 Spa 2014, 11:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Valdas P. rašė:
Gal kas turite visą sąrašą šildančio žalio maisto ir galite čia įdėti?


Šildo kakava (pvz. aš valgau sumaišytą su bananais)

Dar labai šildo aštrioji paprika, dedu į salotas, sriubas(žalias), užtepėles, aš nemažai dedu ir pavalgius būna tikrai šilta :)

Taip pat labai šildo česnakas, pvz aš darau taip - imu šaukštą sulčių (morkų arba burolėlių) įdedu į jas trinto arba smulkiai supjaustyto česnako ir nuryju, nu ir taip skiltelę česnako su stikline arba puse stiklinės sulčių (čia tiek nedaug, nes išsispaudžiu rankom)). Na čia tokia buvo mano antikirmėlinė programa mėnesiui :mrgreen: , bet pastebėjau, kad užkaista kūnas ir būna šilta, beto nuryjant česnaką, jo nekramčius, nebūna nemalonaus kvapo.

Labai šilta būna ir nuo kopūstų rejuvelako, bet įtariu, kad jis gaunasi truputį su laipsniais :D

O šiaip pavalgius žalio maisto apsirengiu ką šiltesnio arba pajudu ir labai greitai tas šaltis praeina ;)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Valgau žaliai ir man šalta. Ką daryti?
StandartinėParašytas: 20 Spa 2014, 17:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Valdas P. rašė:
Biški info.

Pas mus yra dviejų rūšių raumenys susipynę tarpusavyje. Vienų raumenų ląstelių benzas yra iš cukraus ir krakmolo, kitų - iš riebalų.

Ląstelė "riebalų" nevalgo, valgo tik rieb.rugštis, kažkiek jų ir mūsų kūnas "pasigamina".

Aš tai be arbatų nesugebėdavau išbūti 100proc žalia. Plius - aštrūs prieskoniai, ką mūsų Sigutė išvardino- česnakai, svogūnai, aitrieji pipirai. Šildė mane ir "riebalai", net ir augaliniai.
Ir, aišku, judėjimas. Čia tai universalus būdas praktiškai bet kokiai [roblemai spręsti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 10 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007