Vitamino C kiekis (procentais paros normos) vaisiuose, uogose ir daržovėse 100 g:
Paprikos, geltonos - 306 Juodieji serbentai - 302 Paprikos, raudonos - 213 Kiviai - 155 Brokoliai - 149 Briuselio kopūstai - 142 Longanai - 140 Paprikos, žalios - 134 Ličiai - 119 Papajos - 103 Kaliaropės - 103 Pamelai - 102 Apelsinai - 99 Braškės - 98 Kalafijorai - 77 Kinkanai - 73 Citrinos - 88 Serbentai, geltoni, raudoni - 68 Žirneliai, žali - 67 Šilkmedžio uogos - 61 Melionai (Cantaloupe/oranžinis) - 61 Kopūstai - 61 Šeivamedžio uogos - 60 Karambolos - 57 Greipfrutai - 52 Laimai - 48 Špinatai - 47 Mangai - 46 Agrastai - 46 Mandarinai - 44 Avietės - 44 Pomidorai, žali - 39 Gervuogės - 35 Melionai (Honeydew) - 30 Ananasai - 28 Pomidorai, oranžiniai - 27 Ridikėliai - 25 Spanguolės - 22 Bulvės, keptos - 22 Pomidorai, raudoni - 21 Vynuogės - 18 Abrikosai - 17 Granatai - 17 Avokadai - 17 Slyvos - 16 Mėlynės - 16 Bananai - 15 Arbūzas - 13 Persimonai - 13 Rabarbarai - 13 Vyšnios, saldžios - 12 Kukurūzai, geltoni - 11 Persikai - 11 Morkos - 10 Nektarinai - 9 Burokai - 8 Obuoliai, su oda - 8 Kriaušės - 7 Tamarindai - 6 Agurkai, su oda - 5
Kalio kiekis (procentais paros normos) vaisiuose, uogose, daržovėse 1 kg:
Tamarindai - 180 Špinatai - 160 Avokadai - 140 Bulvės - 120 Briuselio kopūstai - 110 Bananai - 100 Kiviai - 90 Kalafijorai - 90 Morkos - 90 Burokėliai - 90 Brokoliai - 90 Serbentai, juodi - 90 Serbentai geltoni, raudoni - 80 Rabarbarai - 80 Kukurūzai, geltoni - 80 Šeivamedžio uogos - 80 Melionai (Cantaloupe, oranžiniai) - 80 Longanai - 80 Žirneliai, žali - 70 Pomidorai, raudoni - 70 Ridikėliai - 70 Granatai - 70 Abrikosai - 70 Melionai (Honeydew) - 70 Papajos - 70 Figos - 70 Pomidorai, žali - 60 Paprikos, raudonos, žalios - 60 Pamelai - 60 Nektarinai - 60 Vyšnios, saldžios - 60 Šilkmedžio uogos - 60 Mandarinai - 50 Apelsinai - 50 Gervuogės - 50 Kopūstai - 50 Vynuogės - 50 Persimonai - 50 Persikai - 50 Paprikos, žalios - 50 Ličiai - 50 Avietės - 40 Ananasai - 40 Slyvos - 40 Mangai - 40 Braškės - 40 Greipfrutai - 40 Citrinos - 40 Karambolos - 40 Agurkai, su oda - 40 Arbūzai - 30 Kriaušės - 30 Laimai - 30 Obuoliai, su oda - 30 Mėlynės - 20 Spanguolės - 20
Geležies kiekis (procentais paros normos) vaisiuose, uogose, daržovėse 1 kg:
Tamarindai - 160 Špinatai - 150 Šilkmedžio uogos - 100 Šeivamedžio uogos - 90 Serbentai, juodi - 90 Žirneliai, žali - 80 Serbentai geltoni, raudoni - 60 Avietės - 40 Bulvės - 40 Brokoliai - 40 Burokėliai - 40 Pomidorai, žali - 30 Laimai - 30 Citrinos - 30 Kukurūzai, geltoni - 30 Kopūstai - 30 Gervuogės - 30 Avokadai - 30 Paprikos - 30-20 Braškės - 20 Ridikėliai - 20 Granatai - 20 Nektarinai - 20 Ličiai - 20 Kiviai - 20 Vynuogės - 20 Agrastai - 20 Figos - 20 Agurkai, su oda - 20 Vyšnios, saldžios - 20 Kalafijorai - 20 Morkos - 20 Mėlynės - 20 Abrikosai - 20 Arbūzai - 10 Pomidorai, raudoni - 10 Mandarinai - 10 Rabarbarai - 10 Pamelai - 10 Slyvos - 10 Ananasai - 10 Persimonai - 10 Kriaušės - 10 Persikai - 10 Papajos - 10 Apelsinai - 10 Melionai - 10 Mangai - 10 Longanai - 10 Spanguolės - 10 Obuoliai - 10 Bananai - 10 Greipfrutai - <10 Karambolos - <10
|