ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta!
http://zaliavalgyste.lt/

Kas šiandien pietums?
http://zaliavalgyste.lt/viewtopic.php?f=13&t=621
Puslapis 2626

Autorius:  Sigita M. [ 27 Kov 2018, 16:06 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

BATONĖLIAI ‘TWIX‘:

Labai svajoju išbandyti šį receptą, kai tik turėsiu savo svajonių Vitamix’ą, būtinai išbandysiu :) :
https://www.zaliavalgis.lt/lt/receptai/ ... fudge.html
Vienalytė kreminė kokoso drožlių masė turėtų būti labai skani ir iš jos būtų galima sugalvoti begalę kitų saldumynų. Kol dar neturiu savo Vitamix‘o, pabandžiau kokoso drožles ilgai malti su savo Zylės maisto smulkintuvu 350w, nes su juo, visgi, man gaunasi pasigaminti riešutų sviestą. Kreminė masė lyg ir nesigavo, bet lipnūs trupiniai – tikrai taip! Šiuos trupinius pasaldinau agavų syrupu. Dar ant viršaus užtepiau blenderiu sumaltų datulių pastą ir įkišau į šaldytuvą. Datulių pasta labai skaniai gaunasi iš paprastų parduotuvinių datulių – sausas datules be vandens sumalame blenderiu. Na, o skonis šio saldumyno labai priminė Twix batonėlius. Kokoso drožlės, kai sustingo, tapo labai kietos ir priminė sausainį iš kviečių, va taip ir gavosi trupantis nepaprasto skonio Twix batonėlis :) .

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 87.48 KiB | Peržiūrėta 902 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 10 Bal 2018, 17:49 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Ne – tunas:

Šį „tuno“ receptą aptikau asmeniniame Rich Roll puslapyje. Šio žmogaus kitaip ir nepavadinsi kaip tik super herojumi. Jo gyvenimas ir asmeniniai pasiekimai be galo įkvepiantys. Šis augalais mintantis ultra atletas tikrai kad yra užkariavęs visų širdis :) Richis augalinę mitybą atrado perkopęs savo keturiasdešimtmetį, tuomet ir pradėjo intensyviai treniruotis ir dalyvauti nežmoniškų jėgų reikalaujančiuose maratonuose, o dar gerokai prieš visa tai didžiąją savo gyvenimo dalį jis buvo nepataisomas alkoholikas. Šio žmogaus gyvenimas tiesiog vertas kino juostos! Apie visa tai galima paskaityti nuostabioje knygoje, Amerikoje jau tapusioje bestseleriu – Rich Roll ‘Finding Ultra’, išverstoje ir į lietuvių kalbą ‘Ultra žmogus’.

190g stiklainiukui „tuno“ pasigaminti reikės:
75g graikinių riešutų (geriausia sausų, nemirkintų)
12vnt žalių alyvuogių be kauliukų
1 nori lapo arba jūržolių
2 a.š. saldžiosios paprikos miltelių (autentiškam recepte jų nėra, čia mano patobulinimas)
1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo
Smulkiai supjaustytų salotų (sezono metu)
Žiupsnelio druskos

Pirmiausia sumalame blenderiu sausus riešutus, tada sudedame alyvuoges ir suplėšytą nori lapą arba jūržoles ir dar kartą viską gerai sumalame, įmaišome smulkintą salierą ir prieskonius. Valgome kaip užtepėlę ant daržovių arba dedame gabaliukais į paruoštas salotas. Skonis šios užtepėles labai primena tikrą tuną. Nieko skaniau nesu valgius :). Beje, išbandžiau ir su mirkintais graikiškais riešutais bei išbrinkintu nori lapu, su sausais produktais gaunasi įtikinamesnis skonis. Tokią užtepėlę pravartu palaikyti per naktį šaldytuve, tuomet geriau atsiskleidžia visi skoniai.

Skanaus!

Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 122.29 KiB | Peržiūrėta 780 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 16 Bal 2018, 17:49 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Dar kartą NE - TUNAS:

Ši, mano virtualaus herojaus Ričio, užtepėlė be galo gardi, todėl gaminu ją dabar dažnai :). Atradau, kad pamirkius graikinius riešutus 10min, gaunasi skaniausias variantas. Taip pat galima visai nedėti jūržolių, nes visvien labai skanu. Ir, pasirodo, pas mus taip pat yra pirkti Kalamata alyvuogių, kurias ir geriausia naudoti šiame recepte, bet puikiai tinka ir žalios. Kalamata alyvuogės yra labai didelės ir tokios raudonai violetinės spalvos.

Vienai porcijai (maždaug 190g) reikės:
75g graikinių riešutų (geriausia apie 10min pamirkintų)
12vnt žalių alyvuogių be kauliukų arba dar geriau kiek mažiau KALAMATA alyvuogių (galima rasti maximoj, rimi)
Žiupsnelio rūkytos paprikos (nebūtinai, jeigu neturite)
1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo
Žiupsnelio druskos

Labai skaniai gavosi sumalus blenderiu su S formos peiliuku, tik prireikė įpilti šiek tiek vandens. Kadangi mano rankinis blenderis sulūžo bemalant kietas datules, teko išsitraukti Zylės maisto smulkintuvą S formos peiliuku, su Vitamixu nesiryžau malti tokio mažo kiekio. Nepaisant visko gavosi dar skaniau ir kuo toliau tuo skaniau. Ši užtepėlė begalo gardi :)

Skanaus!

Autorius:  Sigita M. [ 17 Bal 2018, 15:08 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

MIGDOLŲ GRIETINĖ:

3 saujas migdolų mirkiau ne trumpiau 24val. Nuluptus migdolus sudėjau į savo Vitamixą, maždaug dar tiek pat dėjau raugintų kopūstų ir tiek pat vandens. Maliau apie minutę prie didžiausių apsukų. Gautą grietinę supyliau į stiklainį ir dar parauginau apie 6val šiltai. Kuo toliau tuo labiau Vitamix mane džiugina – ko tik užsimanai, tą jis ir išpildo :) . Migdolų grietinė gavosi nereali, skonis kažkas nepaprasto – galima valgyti vieną, dėti į salotas arba praskiesti vandeniu ir gaminti šaltibarščius. Nuo tada, kai įsigijau Vitamixą – šaltibarščiai kone kiekvieną dieną! Tas tobulas baltas glotnumas kaip tikro pieno ir nieko košti nereikia. Tokie augaliniai šaltibarščiai daug gardesni ir sotesni už įprastus su tikru pienu.

Skanaus!

Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 83.67 KiB | Peržiūrėta 712 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 17 Bal 2018, 15:46 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

SVOGŪNŲ DUONELĖS:

Pirmą kartą gaminau duoneles Vitamixo pagalba. Pirmiausia su Vitamixu sumaliau kelis šaukštus linų sėklų ir ten pat įpyliau šiek tiek vandens, kad linai pabrinktų kol pasiruošiu kitus komponentus. Šių duonelių pagrindas saulėgrąžos, tad jų naudojau daug, prieš tai šiek tiek pamirkiau. Taip pat reikia daug svogūno – vienam padėklui sunaudojau vieną didelę galvutę. Šiame recepte taip pat panaudojau gabalą dar užsilikusios žieminės cukinijos. Paskaninimui reikės citrinos sulčių, druskos, kalendros bei trupučio alyvuogių aliejaus. Visus šiuos komponentus sudėjau į Vitamixą ir gerai sumaliau. Į gautą masę įmaišiau kmynų ir sezamų. Skanesnių duonelių dar nesu valgiusi ir tai, manau, didžia dalimi Vitamixo nuopelnas, skonis buvo neišpasakytas :)! Beje, tešla gavosi labai gardi - galėtų būti puikus užtepas prie daržovių.

Skanaus!

Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 93.23 KiB | Peržiūrėta 710 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 27 Bal 2018, 13:38 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŽALIASIS PIEVŲ GLOTNUTIS:

Garšvos, dilgėlės, pienės, raktelių lapai, gysločiai, liepų, klevų, juodųjų serbentų lapeliai. Daugiau nieko skanaus kaip ir nerandu. Labiausiai mėgstu malti su gaiviais vaisiais – apelsinais, obuoliais, ypatingai tinka ananasas. Su bananu dažniausiai nieko nemalu, išimtis špinatai. Labai skanus gaunasi špinatų, bananų ir obuolių kokteilis. Ypatingai patinka vaikams – saldus ir švelnus. Mėgstamiausi mano žalumynai – salierai ir petražolės, bet šių dar teks palaukti. O labiausiai mėgstu valgyti nemaltus žalumynus, tiesiog užsikandant juos obuoliu.

Skanių kokteilių ir gražaus visiems pavasario :)!

Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 82.32 KiB | Peržiūrėta 630 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 27 Bal 2018, 14:03 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

BALTŲJŲ RIDIKĖLIŲ LAPŲ SALOTOS SU SĖKLŲ PAŠTETU:

Baltųjų ridikėlių lapai daug švelnesi už raudonų, beveik visai švelnučiai, o salotos su jais nepaprastai skanios. Ėmiau keletą ridikėlių su visais lapais, saują kitą špinatų, truputį svogūnų laiškų, truputį laukinio laiškinio česnako stiebelių, saliero kotelį, gabaliuką šviežio agurko. Apšlakščiau citrinos sultimis, trupučiu alyvų aliejaus, šaukštu kitu maistinių mielių (čia jos labai tiko) ir dėjau truputį druskos. Skonis neišpasakytas, o žaluma tikra atgaiva akiai.
O labai skanus sėklų paštetas, tai ne kas kita kaip svogūnų duonelių tešla. Sukūriau netgi proporcijas šiam receptui. Taigi, vienam padėklui svogūnų duonelių reikia:

200g sausų saulėgrąžų (jas naudojame bent pusvalandį pamirkintas)
4 v.š. linų (sumalame ir užpilame trupučiu vandens, kad pabrinktų)
150g svogūno
300g cukinijos
2 v.š. maltų kalendros sėklų
2 v.š. alyvų aliejaus
Druskos pagal skonį
1 v.š. kmynų (juos įmašome į sumaltą masę)

Viską, išskyrus kmynų sėklas, sumalame. Gautą masę galime užtepti ant daugkartinio naudojimo padėkliuko ir džiovinti arba supilstyti į dubenėlius ir turėsime labai gardų sėklų paštetą, kuris puikiai tiks prie salotų.

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 107.44 KiB | Peržiūrėta 630 kartus(ų) ]

Autorius:  arfa [ 28 Bal 2018, 20:18 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Sigita, gal galėtum pasidalinti, kokį Vitamix nusipirkai? Gal nuorodą? Žylu beieškodama ir nežinau, kokį rinktis. Ačiū :)

Autorius:  arfa [ 28 Bal 2018, 22:13 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Radau apie Vitamix'ą kitame skyrelyje. Kaip sako, paskubėsi - žmones prajuokinsi :D
Ačiū už info, Sigita. Labai intensyviai mastau pirmą kartą gyvenime įsigyti tokį "arklį" :D Turiu penkis paprastus trintuvus, nežinau, kur juos dėti. Vienas net nenaudotas dar :D Kažkokia priklausomybė nuo trintuvų pas mane :D

Autorius:  Sigita M. [ 29 Bal 2018, 19:08 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Patinka man maniškis modelis, ypač tas pažemintas indas. Labai skanūs žolių kokteiliai gaunasi, tokie glotnūs ir greitai išsigeriantys :) Super pienas šaltibarščiams gaunasi ir palauksiu daržovių sezono, gaminsiuosi šiltas sriubas. Dabar dar ir migdolų sviestą darausi. Su Vitamixu viskas skaniai gaunasi ir greitai :) Nesigailiu, kad įsigijau :)

Autorius:  Sigita M. [ 02 Geg 2018, 17:28 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŽALIOJI PAVASARIO PASAKA:

Reikės apelsino, didelės riekės ananaso, trupučio vandens ir kelių gerų saujų garšvų, dilgėlių ir pavasarinės raktažolės lapelių, jeigu tik tokių pavyks rasti. Žalieji glotnučiau, suplakti su Vitamixu, geriasi nelyginant mamos pienas :D Geresnio apibūdinimo negalėčiau sugalvoti :D Išgėrus vienu prisėdimu net litrą, nesijaučia jokio apsunkimo, ko nepasakyčiau apie lig tol mano plaktus žaliuosius kokteilius paprastu blenderiu. Kitas mano labai mėgstamas žalumynų vartojimo būnas, tai - pasiimti vieną kitą obuolį ir patraukti į kokią nors nuostabią atokesnę pievą, ten atsisėsti ir, besigrožint kerinčiais pavasariniais vaizdais, valgyti žalumynus užsikandant obuoliu. Ypač taip skanu valgyti kiaulpienes. Taip lengvai užkandus, galima prisirinkti kitų žalumynų glotnučiui ir grįžus pasidaryti labai skanaus žaliojo gėrimo :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 104.47 KiB | Peržiūrėta 579 kartus(ų) ]

Puslapis 2626 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
http://www.phpbb.com/