Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 661 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 19 Geg 2017, 12:51 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
GYVASIS KOKTEILIS:

Jei dabar geriu koteilį, tai tik labai skanų :) O man dabar skanūs tik gaivūs ir išraiškingo skonio. Labai skanūs žalieji kokteiliai su ananasu ir laukinėm žolėm, špinatai, deja, nėra išraiškingo skonio ir man labiau primena runkelių lapus, kurie tikrai apetito nekelia :) Čia supjausčiau gabaliukais didelę riekę ananaso, peiliu susmulkinau saują laukinių žolių, sumaišiau viską su trupučiu gyvųjų bakterijų ir palikau pastovėti - ananasais prakvipo kokia 5km spinduliu :D Tokią jau savybę turi tos bakterijos :) Tuomet suplakiau blenderiu, atsisėdau veidu į rytus ir bežiūrėdama į pušis po truputėlį išgėriau. Buvo labai skanu :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 110.1 KiB | Peržiūrėta 1093 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Geg 2017, 12:53 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠARMINIS FERMENTAVIMO BŪDAS:

Visa išsami info apie tai nuorodoje. O jeigu trumpai, tai būtų apie tai, kaip termiškai apdorotą maistą (virtą, keptą) paversti gyvu maistu, tinkamu mūsų organizmui. Šias bakterijas galima dėti taip pat ir į gyvą maistą, kas mane, tiesą sakant, daug labiau sužavėjo :) Išbandžiau įvairiai - ir į koktelius, ir į salotas. Likau tikrai nustebinta - toks maistas tampa dar gyvesnis ir žymiai išraiškingesnio skonio bei kvapo. Jeigu įdedi į salotas, kuriuose yra tarkim agurkų, tai visa aplinkui taip pakvimpa agurkais... Įdėjus į parduotuvinį pomidorų padažą( ne raw), rezultate gaunam skonį ir kvapą lyg tai būtų šviežių pomidorų tyrė. Įdėjus į virtą košę, makaronus... ir jau bemaišant visas turinys padidėja ženkliai ir ima kalbėti :) Taip pat kalba ir žaliasis kokteilis :)

Šios bakterijos sintetina visas mums reikalingas medžiagas - fermentus, baltymus, riebalus, angliavandenius... Šios bakterijos mūsų organizme paverčiamos naujomis kamieninėmis ląstelėmis, todėl kūnas geba atsinaujinti, sustiprėja imuninetas, ko pasekoje tiesiog neįmanoma susirgti, kraujyje nebelieka pūlių, todėl žaizdos nesupūliuoja ir greitai gyja. Kaip ten bebūtų visi žinome, kaip svarbu turėti gerą mikrofauną. Šiuo būdu, naudodami šias bakterijas kasdieniniame maiste, mes įnešame ir įnešame šias gerąsias bakterijas į savo organizmą. Jeigu pažiūrėsite video, tai ten rekomenduojama įdėti ant šaukštelio galo šių bakterijų į bet kokį maistą ir palaukti 4val. Aš taip nedarau, šiek tiek palaukiu - 20min ar pusvalandį, procesai ten tikrai vyksta ir tai matosi :) Kadangi dabar maitinuosi ne visiškai žaliai, tai man šis metodas labai patrauklus, nes galiu savo košes paversti gyvomis :)

Kaip pasiruošti bakterijas:
Imame 400 ar 800g bet kokių kruopų (aš naudojau smulkintas miežinias), verdame kol visiškai suskystėja masė, atvėsiname iki kūno temperatūros ir įpilame vieną pakelį probiotikų iš vaistinės. Aš dar įmaišiau saują razinų, kas jau iš karto suteikė labai malonų kvapą. Ir svarbiausia dalis - įmaišome 2-4 valgomuosius šaukštus sodos (terpė turi būti šarminė). Puodą apvyniojame šiltai ir dedame į šiltą vietą kelioms dienoms. Kai masė jau bus tinkama naudoti, mes pamatysime, kaip puodas ima burbuliuoti ir garsiai šnekėti :) Tada susidedam į stiklainiukus ir į šaldytuvą.

Video su pirtininku Ramūnu Raškausku:
https://www.youtube.com/watch?v=7hKni6I7Mno

Visiems laimės ir sveikatos :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 90.76 KiB | Peržiūrėta 1093 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Geg 2017, 13:05 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Sigita M. rašė:
ŠARMINIS FERMENTAVIMO BŪDAS

Dabar bežiūrėdama į savo bakterijų kultūrą, pagalvojau, kad galima ir nevargti stengiantis kuo ilgiau virti, galima pasitelkti į pagalbą savo žaliavalgišką techniką ir sublenderiuoti savo košę, kad ji būtų vienalytė, nes taip geriau bakterijoms jose tarpti, beto, ir daug estetiškiau atrodo indelyje ir paskui patiekale nesimato kažkokių neaiškių gabaliukų :) Aš savo košės kaip matosi nesu labai gerai suvirusi. Viriau pusę maišelio kruopų ir gavau tikrai daug tų bakterijų, net kelis stiklainiukus. Atsižvelgiant, kad į patiekalą dedasi ant šaukštelio galo, užteks tikrai ilgam :)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Geg 2017, 14:05 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
GYVOSIOS MORKŲ SALOTOS:

Morkų salotos dar niekad nebuvo tokios skanios, na bent jau senų :) Šios salotos su šviežiais agurkais, džiovintais pomidorais, saulėgrąžomis ir trupučiu laukinio česnako laiškų. Įmaišius gyvųjų bakterijų agurkai, pomidorai ir žalumynai ėmė skleisti labai ryškų kvapą, skonis taip pat neatsiliko. Jeigu taip gerai pagalvojus, tai šios bakterijos galėtų būti puikus natrio glutamato E621 analogas - skonio ir aromato stipriklis :) !

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 114.92 KiB | Peržiūrėta 1091 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Geg 2017, 14:51 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SKANUSIS 'SNIKERIS':

Šie šokoladukai labai skanūs, todėl ir daviau jiems tokį gerai žinomą pavadinimą :) Vis norėjau sugalvoti tikrai kažką skanaus, tai šis tikrai labai skanus :). Reikės paprastų nebrangių datulių iš eilinės parduotuvės. Jas naudosime neplautas, nemirkytas, tiesiog sausas. Jeigu datulės labai kietos, galima sudėti jas į popierinį maišelį ir palaikyti kelias dienas šaldytuve, jos suminkštėja. Datules apžiūrime, kad nebūtų užsilikusio kauliuko ir sumalame mėsmale, į gautą masę įpilame šiek tiek atitirpinto rudo kakavos sviesto(likvoro), kuo daugiau tuo skaniau, tada dar įberiame sausų kakavos miltelių ir į dvi dalis susmulkintų migdolų. Migdolus aš truputį pakepinu, kad būtų skaniau, galima daryti ir grynai raw :) Viską išminkau, paskleidžiu į formą ir dedu šaldytuvą, kad sustingtų. Tada supjaustau. Šiaip jau geriau daug neprisidaryti, nes jie tokie skanūs, kad iškart visus ir suvalgai :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 120.78 KiB | Peržiūrėta 1090 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Geg 2017, 14:24 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:325
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Turbūt įsimylėjus, nes tą patį komentarą du kartus pakartojus. :) Laukinės žolės? Mano kokteilį iš žolių įeina tik kiaulpienės, nes dilgėlės tirština kraują , tai per daug nerizikuoju. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 06 Bir 2017, 14:22 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ČIOBRELIS:

Pagaliau atradau stebuklingą vaistažolę... prieš kokia pora, trejeta metų draugė (tradicinės kinų medicinos žinovė) buvo sumaišiusi man vaistažolių mišinį iš septynių žolių, kuri nuėmė visus negalavimus ir atnešė didžiulį palengvėjimą, bet kokia būtent stebuklinga žolelė ten buvo įdėta taip vėliau ir neišsiaiškinom. Visą tą laiką ieškojau tos žolėlės, kol vieną dieną visai nesitikint - bumt į galvą nušvitimas - tai čiobrelis :D ! Tikrai nesitikėjau, kad tai čiobrelis, bet taip - tai čiobrelis. Iki naujo rinkimo dar turiu pakankamai, o tada prisirinksiu atsakingai visiems metams, kad užtektų. Čiobreliai žydi per Mindaugo karūnavimo dieną (apie liepos 6d.), tad visada nesunku prisiminti, kada jau atėjo metas rinkti.

Kaip vėliau pasidomėjau, ypač užsienio portaluose, čiobrelis laikomas išties vaistu nuo daugybės nelengvų ligų - reumatoidinio artrito, išsėtinės sklerozės, vilkligės, fibromalgijos, skydliaukės sutrikimų..... Jis labai vertinamas ir rekomenduojamas ajurvedos , nes sutvarko virškinimą. Jeigu virškinimas geras, tada ir sveikata gera. Gerti šią arbatą reikėtų 3 kartus dienoj prieš valgį apie mėnesį, tuomet daryti pertrauką ir vėl vartoti, jeigu negalavimai atsinaujina.

Man ši žolelė nuima visus neaiškios kilmės skausmus ir galiu praktiškai valgyti bet kokį maistą. Čiobrelis yra būtent ta vaistažolė, kurios dėka pilvas prilimpa prie grobų. Tai tikras išsigelbėjimas tiems žaliavalgiams, kuriems nuo žalio maisto pilvas išsipučia kaip balionas :D Labai ilgai ieškojau šios stebuklingos grobus sutraukiančios ir skausmus nuimančios žolelės, beto, kur dar laisvė valgyti kokį tik nori maistą :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 236.49 KiB | Peržiūrėta 974 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 05 Lie 2017, 14:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
LAIMINGA PABAIGA:

Radau vaistą, gydantį mano negalavimus. Ir dar labai džiugu, kad tas vaistas natūralus, tai - čiobrelis. Dabar, kai geriu čiobrelių arbatą, manęs nebekamuoja jokie skausmai, galiu laisvai vaikščioti, sportuoti, miegoti, valgyti ir džiaugtis gyvenimu. Viliuosi išgyti negrįžtamai, tai būtų stebuklas :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 80.64 KiB | Peržiūrėta 859 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 05 Lie 2017, 15:01 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
BRAŠKINIS LIMONADAS:

Sulčių iš ko spausti kol kas nėra, bet jau galima pasigaminti nuostabaus limonado. Reikia citrinos, kelių braškių ir vandens. Citriną išspaudžiame, įmetame kelias ranka sutraiškytas braškes, užpilame vandeniu ir mėgaujamės kvapniu ryškiaspalviu gėrimu :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 77.01 KiB | Peržiūrėta 858 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Spa 2017, 13:51 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Viešėdama Vilniuje aplankiau savo mylimą, vienmetį pusbrolį jo jaukioje siuvenyrų parduotuvėlėje "Baltic shamans" Užupyje. Pusbrolis pavaišino mus kombuča gėrimu, kuris labai nustebino, sužavėjo ir kartu su kolega likom įsimylėję šį nuostabų gėrimą turbūt jau iki gyvenimo galo, nežinau... :) Jo išvaizda, skonis ir visa kita primena limonadą, šampaną ar kažką panašaus. Jis suteikia džiaugsmo, optimizmo, jėgų, praskaidrina protą, tuo pačiu ir sielą :) Išgėrę vieną butelį kombučos Kanapėlė, su savimi pasiėmėm po Mėlynių ir Kriaušių buteliuką. Negana to pusrobis įdavė arbatos grybą, kuris ir "pagamina" šį sveikatos gėrimą ir viską daugmaž nupasakojo kas ir kaip. Tai žodžiu džiaugsmui nebuvo ribų :) Galiu pasakyti tik tiek, kad procesą jau išbandžiau, gavosi ir man ne ką prastesnis laimės ir džiaugsmo šampanas. Dabar telaukiu, kada mano grybukas paaugs ir aš galėsiu pati kam nors jį padovanoti. Tiesa, laukiančių jau yra :) Na, o kol mano grybukas mažas, tegaliu pati gaminti šį gėrimą ir visus vaišinti :) Įdomu tai, jog galima eksperimentuoti su skoniais (įvairių vaisių ir uogų sultimis) ir įvairiomis arbatomis.

Įdedu truputį informacijos apie šio gėrimo naudą. Informacijos daug ir labai gražios. Aš tikiu šiuo grybu ir jis man labai patinka, elgiuosi su juo kaip su mažu vaikeliu, nors jis gal ir nėra labai gražus ir malonus, reikia jį ir maudyti ir išimti, ir įdėti, viską darau su meile, man jis visai nebritkus, myliu jį :)

"Kadangi tai fermentuotas maistas, turintis daug probiotikų (gerųjų bakterijų) ir enzimų, padedančių medžiagų įsisavinimui - kombučia gerina virškinimą; Probiotikai taip pat gali prisidėti kovojant su kandida, depresija ir nuotaikų svyravimais;
Kombučia gali būti geriama norint numesti svorio, vėlgi dėl tų visų virškinimą skatinančių dalykų;
Ji turtinga gliukoze ir haliurono rūgštimi, todėl labai tinka žmonėms turintiems problemų su sąnariais ir sportininkams (gliukozė – suteikia energijos);
Turi detoksikuojančių, valančių savybių – valo kepenis; Turi daug gliukaro rūgšties, o tai, kartu su detoksikacija ir dietos pakeitimu į žalią, gyvą mitybą, gali padėti esant vėžiniems susirgimams;
Kombučioje gausu antioksidantų, o tai labai stiprina mūsų imunitetą ir duoda mums energijos;
Gali suteikti geresnį, ramesnį, gilesnį miegą;
Turi daug vitaminų B ir C"

Radau informacijos, kad turi ir B12 vitamino.

Nu va ir nuotrauka labai graži į temą, radau internete :)


Prikabinti failai:
21105683_2040553406231073_2771069169598309642_n.jpg
21105683_2040553406231073_2771069169598309642_n.jpg [ 65.2 KiB | Peržiūrėta 533 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Spa 2017, 14:02 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Na, o kitoj lapelio pusėj, tokia štai info. Būtinai užsukit į facebook paskyrą šio būtent žmogaus, kuris gamina šias kombučas pardavimui. Ten tikras įkvėpimas :) !!! Beje, jei kur užmatysit, būtinai nusipirkit paragauti, garantuoju, kad nepaliks jūsų abejingais :) Tai gėrimas ir sveikatinimuisi, ir šventinėm progom puikiausia alternatyva vietoj alkoholio - ar gimtadieniui, ar vestuvėms, ar svečiams nustebinti ir pamaloninti :)


Prikabinti failai:
IMGP4150n.jpg
IMGP4150n.jpg [ 175.33 KiB | Peržiūrėta 533 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2017, 17:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
TURBO MAISTAS:

Grįžtu prie pirtininko Ramūno Račkausko interviu, kur jis dalinasi savo patirtimi apie šarminį fermentavimo būdą, pasakoja savo istoriją ir visas įdomybes apie bakterijas ir jų naudą sveikatinantis.

Čia pirmoji dalis, kur Ramūnas pasakoja apie save ir bakterijas, ir kaip jas pasigaminti:
https://www.youtube.com/watch?v=7hKni6I7Mno

Antrojoje dalyje vyksta ragavimas ir pasakojama kokį maistą galime paversti turbo maistu. Šių bakterijų pagalba mes galime ne tik virtą, negyvą maistą paversti gyvu ir šviežiu, bet bakterijas galime dėti ir į savo šviežiai spaustas sultis, salotas, žalias sriubas, kokteilius:
https://www.youtube.com/watch?v=vY4b1qQC0Sk

Vaistinėje nusipirkau pakuotę Daily Pharma BACTO9 bakterijų, reikia tik vienos kapsulės. Šios bakterijos tiko, jos suraugino virtą košę. Iš pradžių bandžiau su žaliomis grikių kruopomis, jas išviriau ir sublenderiavau, gauta masė vis nerūgo, teko išmesti, kažkodėl nepavyko, gal dėl to, kad sublenderiavau į vientisą masę. Antras bandymas jau mano išbandytas - su kvietinėmis smulkintomis kruopomis. Išviriau 200g kruopų, supyliau 1 kapsulę bakterijų, įmaišiau 2 šaukštus sodos, surūgo per maždaug 4 dienas, masė ėmė burbuliuoti, "virti" pati iš savęs ir, kaip matote nuotraukoje ir video su Ramūnu, ši košė atrodo lyg būtų užbalinta pienu. Dabar gautą masę laikau šaldytuve ir dedu į visus patiekalus - sultis, salotas, kokteilius, košes. Labai įdomus efektas gaunasi su košėmis, pvz. sorų koše. Ji man iš visų pati neskaniausia ir sunkiausiai virškinama, dadėjus bakterijų ir palaikius 4val., košė visiškai persikeičia, įgauna švelniai rūgštų skonį ir valgant sunku suprasti kas tai, bet skonio receptoriai siunčia signalus į smegenis, sakydami - čia gyvas maistas! Išbandžiau ir ubaginę su bemiele rugine duona, vos nesuvalgiau su visu bliūdeliu ir šaukšto vos neprarijau - norėjosi ryte viską suryti :) ! Jau pirmu bandymu išbandžiau ir su pomidorų padažu, pomidorų padažas tikrai atgijo ir skonis buvo tartum šviežių nepasterizuotų pomidorų. Taip kad viskas taip ir yra kaip pasakoja Ramūnas interviu. Belieka dabar tik naudoti šį būdą ilgesnį laiką ir žiūrėti kokie bus iš viso to rezultatai.

Būkime sveiki ir laimingi!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 77.32 KiB | Peržiūrėta 469 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 08 Lap 2017, 12:09 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:325
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Sigita M. rašė:
TURBO MAISTAS:

Vaistinėje nusipirkau pakuotę Daily Pharma BACTO9 bakterijų,

Būkime sveiki ir laimingi!


Aš ilgai svarsčiau kodėl žmonės linkę skriausti kitas gyvas būtybes, tai priėjau išvados, kad jie elgiasi taip tik todėl , kad jiems tai duoda energijos. Gerai energingai besijaučiantis žmogus niekada nenorės kažką iš kito atimti ar pasisavinti, nenorės kito išnaudoti , nenorės blogai galvoti ar pavydėti. Dvasiškai moraliu ir stipriu žmogumi gali būti tik energetiškai stiprus žmogus, kuris tikrai nepirks produkto su želatina... Toliau nesigilinau kokios jis kilmės.... Kaip tokiems žmonėms padėti? Net nežinau, jei žmogus nenori dvasiškai augti ir tobulėti, tai niekas tokiam žmogui jo degradacijoje nepadės, gal tik tame jis sau padeda , kad jo blogis kitus priverčia augti ir jis gaunamos iš to energijos dėka gali pildyti savo primityvius troškimus.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 10 Lap 2017, 15:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
NAUJOJI MANO MEILĖ - KOMBUČIA:

Nuostabus gėrimas - skanus ir sveikas, gaivinantis, pakeliantis nuotaiką ir suteikiantis energijos! Norint pasigaminti šio gėrimo, reikia įsigyti arbatos grybą, turėti 2 didesnius indus (aš pati naudoju plasmasinius turbūt kokios 10l sąlyčiui su maistu tinkančius kibirus) - viename kibire apie 5 dienas pasaldintoje arbatoje gyvena grybukas, kitame apie 3 dienas fermentuojame ankstesnį skystį, pridėję į jį pasirinktų vaisių sulčių. Na ir dar reikia turėti štai tokių butelių su keramikiniu kamšteliu. Pirkau štai čia už neblogą kainą:

http://www.aluteksas.lt/katalogas-1/ira ... ciu-detail

Išpilsčius gėrimą į butelius, palaikome dar bent keletą dienų - tuomet atsiskleidžia skonis visame gražume. Išmėginau šiuos derinius:

aviečių ir mandarinų (puerh arbata)
braškių (puerh arbata)
mandarinų, spanguolių, razinų (mate arbata)

Paskutinysis turbūt buvo labiausiai užburiantis, ypač ilgiau pastovėjus buteliuose, kai atsiskleidė subtilus razinų prieskonis.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 125.77 KiB | Peržiūrėta 423 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 11 Lap 2017, 18:00 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:173
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sigita, labai tau didelis AČIŪ už dalijimąsi savo patirtim ir įžvalgom. Labai išsistudijavau tavo žinią apie turbo maistą. Šiandien jau nusipirkau tavo paminėtų bakterijų ir avižinių kruopų. Labai noriu pasigaminti to raugo. Ačiū, kad aiškiai parašei, kaip jo pasigaminti, bet man iškilo dar krūva šalutinių klausimų. Pagrindinis tai ar tą raugą įsidėjus į sriubą, dar reikia 4 valandas laikyti, kad sriuba "prisirptų"? :) Žiauru, jei taip reikia daryti, nes labai nepatogu, o dažnai ir neįmanoma.
Paskiau dar domina, kai laikai tas kruopas užraugtas 4 dienas, tai ar reikia laikyti uždengus, ar ne? Jei uždengus, tai ar sandariai?
Tada, ar kai tas raugas pasibaigia, tai vėl reikia lygiai tokiu pačiu keliu jį gamintis, ar galima pasilikti kažkiek seno raugo ir su juo rauginti?
Dar įdomu, ar to raugo dėtis tik į tą kiekį, kurį dabar suvalgysi, ar galima įdėti ir pasilikti, pvz, rytdienai, ar dar toliau. Pvz, įdėjus į pomidorų padažo indelį, kaip ten bus po savaitės su tuo padažu? Gal per didelį festivalį tos bakterijos sukels, paliktos ilgesniam laikui? :D :)
Sigita, parašyk, ar jauti kokius savijautos pasikeitimus, vartodama tą raugą?
Aš tai čia beveik kas dien nosį įkišu pažiūrėti, kas čia gyvena :) Ačiū tiems, kas rašo. Gaila, kad taip mažai :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 11 Lap 2017, 22:21 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:325
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Arfa , o ką norite pagerinti savo savijautoje, nes raugintas maistas nėra jau toks sveikas kaip kažkas nori parodyti. Bakterijos išskiria toksinus, kurie yra nuodas mūsų organizmui. Lengvesnis virškinimas, geresnė savijauta, nes tikrai alkoholis duoda per smegenis, neturėtų būti rodiklis . Mes su raugintais produktais, kaip ir su gyvuliniais taip pat, savo organizmo ląsteles panardinam į netinkamą joms rūgštinę terpę ....

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Lap 2017, 16:06 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:173
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Lotosas rašė:
Arfa , o ką norite pagerinti savo savijautoje, nes raugintas maistas nėra jau toks sveikas kaip kažkas nori parodyti. Bakterijos išskiria toksinus, kurie yra nuodas mūsų organizmui. Lengvesnis virškinimas, geresnė savijauta, nes tikrai alkoholis duoda per smegenis, neturėtų būti rodiklis . Mes su raugintais produktais, kaip ir su gyvuliniais taip pat, savo organizmo ląsteles panardinam į netinkamą joms rūgštinę terpę ....


Lotosai, net ir pačią geriausią savijautą, greičiausiai, yra kur dar pagerinti. Juk net visokie senovės medicinos korifėjai teigė, kad žmogaus (ir ne tik) sveikata priklauso nuo to, kokios ir kiek bakterijų jame gyvena. Tai va ir pagalvojau, kad gal bus gerai tas raugalas su tais gyvūnėliais. Bet dabar jau vėl pradėjau abejoti, nes vakar pasiklausiau Giedriaus Litevkos paskaitos, kur jis šią turbo mitybą sukritikavo.
Pats didžiausias mano troškimas yra numesti 10 kg svorio. Bet tai, pasirodo, misija neįmanoma. Taip pat misija neįmanoma yra atsisakyti vakarinių poros saujų saldainių.
Praktiškai ir visi mano troškimai. Teisingai liaudies išmintis byloja, kad "tiek nedaug žmogui reikia" :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Lap 2017, 17:39 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:325
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Taip, svarbu kokios bakterijos žmoguje gyvena, bet tam visų pirma išvalome žarnyną, ir maitinamės žaliu maistu, ir bakterijos pačios užsiveisia kokios mums reikia. Praėjusią žiemą pasimaitinau ,nes labai daug turėjau, beveik kasdien rauginti kopūstai, rauginti agurkai, rauginta duona ir dar plius saldumynai , tai toks maitinimas davė man žinoti. :) Su noru vartoti saldumynus kovoju labai papratai, tiesiog namuose esu prisipirkęs didelius kiekius vaisių , jiems pinigų negaliu, ir kai noriu kažko saldaus, suvalgau kokį saldų vaisių, tikrai padeda. O ką Giedrius Litevka pakomentavo ? Man juoką sukėlė, kai jis praeitą kartą rodė obuolius ir sakė , kad čia jie suplyšo nuo lėktuvų išmetamų cheminių junginių ir dar apie morkas , burokėlius , salierus ir kt. lyg tipo genetiškai išvedė viduramžiais Olandijoje, tai tikrai nerimta pasirodė.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 13 Lap 2017, 11:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
arfa rašė:
Sigita, labai tau didelis AČIŪ už dalijimąsi savo patirtim ir įžvalgom. Labai išsistudijavau tavo žinią apie turbo maistą. Šiandien jau nusipirkau tavo paminėtų bakterijų ir avižinių kruopų. Labai noriu pasigaminti to raugo. Ačiū, kad aiškiai parašei, kaip jo pasigaminti, bet man iškilo dar krūva šalutinių klausimų. Pagrindinis tai ar tą raugą įsidėjus į sriubą, dar reikia 4 valandas laikyti, kad sriuba "prisirptų"? :) Žiauru, jei taip reikia daryti, nes labai nepatogu, o dažnai ir neįmanoma.
Paskiau dar domina, kai laikai tas kruopas užraugtas 4 dienas, tai ar reikia laikyti uždengus, ar ne? Jei uždengus, tai ar sandariai?
Tada, ar kai tas raugas pasibaigia, tai vėl reikia lygiai tokiu pačiu keliu jį gamintis, ar galima pasilikti kažkiek seno raugo ir su juo rauginti?
Dar įdomu, ar to raugo dėtis tik į tą kiekį, kurį dabar suvalgysi, ar galima įdėti ir pasilikti, pvz, rytdienai, ar dar toliau. Pvz, įdėjus į pomidorų padažo indelį, kaip ten bus po savaitės su tuo padažu? Gal per didelį festivalį tos bakterijos sukels, paliktos ilgesniam laikui? :D :)
Sigita, parašyk, ar jauti kokius savijautos pasikeitimus, vartodama tą raugą?
Aš tai čia beveik kas dien nosį įkišu pažiūrėti, kas čia gyvena :) Ačiū tiems, kas rašo. Gaila, kad taip mažai :(

Arfa, reikia kalbinti Ramūną Račkauską facebook'e dėl šitų bakterijų. Ketinu pakalbinti. Aš , kai rauginu, tai pridengiu puodą lėkšte taip, kad liktų orui tarpelis. Įdėjus į košę, reikia palaukti bent 4val, taigi, ryte išsiverdam košę, įdedam bakterijų ir per pietus valgom. Aš esu palikus ir kitai dienai puodą su koše, tai viskas ten kaip ir normaliai, neperrūgo patiekalas. Dėl pomidorų padažo, jeigu įmaištyti baterijų ir palikti mėnesiui - tikrai nežinau kaip ten būtų. Šiaip įdomiai gaunasi, pvz. išsiviriau basmati ryžius ryte, sumaniau, kad tai bus pietums desertas - saldūs ryžiai, tad įdėjau daug rudo cukraus ir dar kokį gerą šaukštą kondensuoto pieno ir bakterijų, gerai išmaišiau viską. Per pietus valgau, o gi visas cukrus suvalgytas jau - košė švelniai rūgštaus skonio, jokio saldumo, o skonis varškės (čia taip transformavosi kondensuotas pienas, kaip suprantu). Jeigu įdedi į salotas iš vakaro ar ryte ir valgai per pietus, tai jos būna labai suminkšėję ir daug vandens atsiradę, tokios kaip ir apvirškintos jau atrodo. Ramūnas interviu mini, kad mes kaip ir valgom jau tai, kas būtų antram karvės skrandyje. Reikia tą Ramūną pakalbinti, nes čia daug neaiškumų. Pvz., aš nežinau kiek tokias bakterijas laiko galima naudoti , kiek jos būna tinkamos. Ramūnas mini, kad paskui jau nebereikia pirkti probiotikų, o imi šaukštą suraugintos masės ir įmaišai į naują košę.
Dabar kita reikalo pusė, pastebėjau, kad tarkim visą dieną maitinausi žaliai, ir vakar žaliai, ir gal net užvakar, o ryte atsikėlus jaučiuosi taip kaip būčiau valgius ir bulvių, ir miltų, ir dar nežinia ko, ir primaišius - žodžiu, užtinus, akys raudonos, pilnos visokių išskyrų, ir gerklėj ir nosy vienos gleivės. Taigi, bandau suprasti kame reikalas, aš tų bakterijų įmaišau visur - ir į sultis, ir į salotas, ir į mirkintus nevirtus grikius. Bandysiu atrinkti, kas tai įtakoja, o tai gali būti šios bakterijos arba kombučia, gal česnako skiltelė ar ciberžolė su pipirais, kuriuos naudoju kaip vaistą šiuo metu, bet tai mažai tikėtina. Vakar visą dieną gėriau kombučia, o bakterijų, česnako ir ciberžolės nevartojau. Šiandien ryte savijauta tikrai buvo žymiai geresnė, tik akys labai jautrios. Vėliau bandysiu nevartoti kombučios ir tada žiūrėsiu kaip bus savijauta. Dabar su eksperimentais lėtai einasi, nes daug pasninkų pastaruoju metu.
Gal, Arfa, irgi vėliau pasidalins patirtimi. Nedrąsu su tom bakterijom, teorija tikrai graži, užtad ir sakau, kad reikia pakalbinti tą Ramūną.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 13 Lap 2017, 12:59 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽALUMYNŲ SULTYS:

Žaliavalgiavimo be žalumynų tiesiog neįsivaizduoju - žalumynai labai sustiprina. Truputį gaila, kad vasara praėjo, o aš tik dabar atsibudau. Na ką, geriau vėliau nei niekada - dar spėjau prisirinkti ir pasidžiovinti dilgėlių viršūnėlių. Ir dabar dar galima! aišku maistine verte neprilygs pavasarį rinktoms, bet tikrai geriau nei nieko. Darže dar radau ir visą laukelį petražolių, tad kiekvieną dieną dabar spaudžiu sultis. Žalumynų sulčių su kitom sultim nemaišau, geriu grynas, nes jos, panašiai kaip ir želmenų, nėra labai malonaus skonio. Išsispaudžiau ir dilgėlių sulčių - nustebino, nes buvo gan gardžios. Na ką, labai lauksiu naujo žalumynų sezono ir tuomet kasdien išsispausiu kaskart vis kitokių žalių sulčių - ir iš laukinių, ir iš naminių augalų. Po stiklinę skiestų su vandeniu, manau yra būtina dienos norma. Įmantrios sulčiaspaudės neturiu, tai dedu žalumynų kuokštą, įpilu truputį vandens, sublenderiuoju ir išspaudžiu su sūrmaišeliu - gaunu gyvybės eliksyrą! Žiemą vartosiu dilgėlių miltelius ir auginsiu saulėgrąžų daigus ant palangės.Labai juos mėgstu valgyti su obuoliais, tik jokiu būdu ne maltus - prisipjaustau obuolių, šalia nusiplaunu daigų ir taip valgau. Skaniau nieko neįsivaizduoju! Ir valgau tiktai taip, nes vieni šie daigai turi tokį labai ryškų sutraukiantį skonį, o su obuoliais idealu. Labai jaučiu ant savęs, kaip žalumynai suteikia jėgų. Saulėgrąžų daiginimui jau pasiruošiau - prisikasiau gamtoj žemės, susipyliau į dėžes garaže ir kai viskas užšals, galėsiu auginti :)


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 104.96 KiB | Peržiūrėta 359 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 16:25 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
APELSININĖ KOMBUČIA:

Auksinė apelsininė...tokia skani, kad kartais galvoju - ar tikrai ją gali būti sveika gerti? Sako, kad tas grybas nuo visų ligų ir, kad žmonės juo gydosi, sako, kad labai gerai sąnariams ir medžiagų apykaitai, dar sako, kad šiame gėrime labai gausu probiotikų, enzimų ir visokiausių vitaminų. Jo skonis - dieviškas :) Primena skaniausią limonadą. Su apelsinais gavosi labai skaniai ir gaiviai, prieš tai gaminau gal su truputį saldesniais priedais, tai jautėsi saldumas, su apelsinais idealiai. Naudojau Matė arbatą, tad spalva gavosi labai skaidri.
Kol kas kažkokių neigiamų dalykų pasakyti tikrai negaliu, tai čia skeptikams, kurie viską ir visur kritikuoja ir negali nurimti niekaip :) Galiu pasakyti labai neskaniai dabar, bet pastebėjau, kad mano laisvus vidurius šis gėrimas kietina, o va pvz., mamos kietus vidurius - laisvina. Mama negali atsidžiaugti, linksmai sako - sėdžiu ir sėdžiu tolete, kai eidavo tenais tikrai ne kiekvieną dieną :) Jis patinka visai mūsų šeimai, netgi mažajai mano dukterėčiai, kuriai dar nėra keturių. Aišku, vaikams visada reikia truputį atsargumo.

Būkime sveiki ir laimingi!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 81.74 KiB | Peržiūrėta 311 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 16:35 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
FALAFELIAI:

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai tiesiog riešutų kamuoliukai, bet skanus pavadinimas visada nuteikia atitinkamai :) Siūlau sočius pietus. Reikės bet kokių salotų, pusės avokado ir poros falafelių, papuošimui reikės įvairių sėklų mišinio (pvz., sezamų, moliūgų, saulėgrąžų) ir trupučio balto padažo (aš naudoju fermentuotą žemės riešutų su raug. kopūstais rūgščią grietinėlę). Na ir pasiruošus tokį patiekalą, tikrai liksime sotūs ir laimingi. Mano salotos buvo iš raugintų kopūstų su šviežiais agurkais, o falafelius gaminau iš:

mirkintų saulėgrąžų ir kelių šaukštų sausai maltų linų, mirkintų dž. pomidorų, alyvuogių, trupučio poro, citrinos sulčių ir mėgstamų prieskonių.

Skanaus!
beje, darže radau pridygusių žirnių - skanūs neišpasakytai :) ! O rudenio grožis tiesiog pasakiškas, ypač kai pašviečia saulutė :)


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 115.05 KiB | Peržiūrėta 311 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 17:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RUDENINĖS SALOTOS:

Kaip tik ruduo, taip ir šios salotos - tai tiesiog klasikinės rudeninės salotos iš avokado ir raugintų kopūstų. Labai skanios! Taigi, reikia turėti bent pusę avokado ir dubenėlį raugintų kopūstų. Priedai gali būti įvairūs - sėklos, paprika, šviežias agurkas. Aš dar paskaninu mielių dribsniais. Jei tokias salotas gražiai pateiksime kartu su pvz., džiovintomis duonelėmis ir valgysime neskubėdami ir gerai sukramtydami kiekvieną kąsnį - tikrai liksime sotūs :) O kai sotūs, tai ir laimingi :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 106.87 KiB | Peržiūrėta 308 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Lap 2017, 15:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽALIAVALGIŠKI BALANDĖLIAI:

Labai skanūs ir taip greitai pagaminami! Skanesnių balandėlių dar nesu pasigaminusi. O jiems pasiruošti reikės susimaišyti salotų dubenį ir turėti ryžių lapų. Dar labai pravartu iš anksto turėti susiraugintos riešutų grietinėlės. Mano mėgstamiausia ir skaniausia iš visų - fermentuota žemės riešutų ir raugintų kopūstų grietinė. Ir nors žemės riešutai nėra priskiriami labai vertingiems riešutams, bet fermentuojant iš jų galime gauti tikrai gan vertingą produktą - skaniausią kefyrą/grietinėlę.

Kaip įdarą gaminau tokias salotas, kurios, beje, gavosi tokios skanios, kad dažniausiai dabar nebereikia nei tų ryžių lapų :) Taigi, sutarkuojame su burokine tarka šviežią kopūstą, truputį morkos su dar smulkesne tarka, dadedame raugintų kopūstų, avokadą ir truputį juodosios himalajų druskos (grynai dėl kvapo, ši druska turi kiaušinių kvapą). Viską gerai išmaišome ir suvyniojame į mirkintus ryžių lapus. Sudedame į dubenėlį, apiberiame smulkiai pjaustytais pomidorais ir užpilame riešutų grietinėle. Taip skanu, kad sunku net apsakyti! Ir dar viena pastaba su tais ryžių lapais - mano balandėliai gan ilgai stovėjo padaže, bet ryžių lapai nesuminkštėjo, o anaiptol pasidarė tvirtesni netgi. Vienu žodžiu, buvo labai skanu, toks daržovių įdaras, kur pamaišyti švieži kopūstai su raugintais - yra labai skanus. Dabar gaminuosi tokias salotas gan dažnai, ypač gardu, kai turime po ranka ir įmaišome avokadą ir truputį juodosios druskos ir dar įvairių sėklų.

Skanaus!


Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 93.88 KiB | Peržiūrėta 237 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Lap 2017, 18:11 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:963
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
CUKINIJŲ MAKARONAI:

Cukinijos yra puiki nešaknavaisinė daržovė iš kurios mes galime pasigaminti įvairių, lengvų ir skanių salotų. Skaniausios, žinoma, jaunos cukinijos, bet šaltuoju metu gerai ir žieminės, ypač jeigu patys užsiauginame. Dabar gaminu arba su savo pomidorais, kurių dabar apstu - jau sunoko susukti į popierėlius ir laikomi sausai ir tamsiai dėžutėse ir yra begalo skanūs, arba su raugintais agurkais, o dar dadėjus šaldytų žirnelių, morkų ir avokado su juodąja "kiaušinių" druska, gauname baltąją mišrainę, kuri ir labai soti, ir labai skani :)

Šįkart mano salotos su pomidorais ir fermentuota žemės riešutų grietinėle, bei sezamo sėklomis, kurias aš kartais pakepinu kaip ir saulėgrąžas. Nežinau, bet pakepintos sėklos, man bent jau, pasiteisina - tinka ir patinka. Pakepinus jos geriau išskiria savo aliejų ir, grynai pagal mane, yra lengviau ir virškinamos.

Vis galvoju, kad reikėtų įsigyti mandresnę tarką, kad tos salotos gautųsi vienakart vienokios, kitąkart kitokios, ir skoniai skirtingai supjausčius ar sutarkavus skiriasi ir įvairovė iškart gaunasi. Man visai patiktų tokia tarka, kaip turi Irena Žentalytė, šiame video ji demonstruoja savo tarkos visas galimybes :):

https://www.youtube.com/watch?v=GbzQw5VQBho

Skanaus!


Prikabinti failai:
06.jpg
06.jpg [ 113.36 KiB | Peržiūrėta 231 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 661 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007