ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta!
http://zaliavalgyste.lt/

Kas šiandien pietums?
http://zaliavalgyste.lt/viewtopic.php?f=13&t=621
Puslapis 2426

Autorius:  Sigita M. [ 13 Gru 2016, 15:27 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

GREIPFRUTŲ IR MORKŲ SULTYS:

Prisimenu, kaip klausiausi Irenos Žentalytės video, ji paminėjo, kad greipfrutų, morkų ir česnakų sultys jai buvo pačios skaniausios jos 90 dienų sulčiavimo laikotarpyje. Tuo metu ji gėrė vien sultis po 4l per dieną ir išsivalė savo organizmą. Labai norėjau išbandyti šias sultis, tik česnako nedėjau. Kaip tik užsisakiau nepurkštų greipfrutų iš Ispanijos ir išbandžiau :) Buvo kartu, bet skanu :) Labai skanu :) Labai šventiškos sultys, nekasdieniškos :) Labai gražios ir labai kvepiančios - tiesiog žiemos pasaka :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 89.15 KiB | Peržiūrėta 1704 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 15 Gru 2016, 10:35 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

SPANGUOLIŲ SULTYS:

Kai geri šias sultis, atminty iškyla ošiančių meldų, krykščiančių gulbių, ežero kvapo atminimas ir tyla. Kai dievas kūrė pelkę, turbūt specialiai pabėrė ten spanguolių, kad žmogų atviliotų toj ramumoj pabūti :) Pelkės nuostabios, ten mažai kas atklysta :) O spanguolės ten auga didelės ir gražios tartum brangakmeniai, praskiri samanas, o ten visa karalystė :)
Taigi, spanguoles sumalam su vandeniu, galim pasaldinti medumi ir išspaudžiame su sūrmaišeliu. Labai skanios ir gaivios sultys :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 91.28 KiB | Peržiūrėta 1681 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 20 Gru 2016, 14:55 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŽALIAVALGIŠKA KŪČIA:

Skaičiau, kad mūsų proseneliai ruošė žaliavalgišką kūčią - kažką tokio panašaus :) O šis patiekalas labai gardus, bet dėl savo sotumo, galėtų drąsiai vienas sau būti ant viso stalo ir dvi dienas valgyti nebesinorės. Aš tokią kūčią pasigaminu vieną kartą metuose ir tikrai ne per Kūčias, jei norisi paragauti ir kitų valgių :) Taigi, čia reikės pasidaryti aguonų pieno. Aguonas pamirkome bent 12val, malame su blenderiu ir vandeniu, labai ilgai nemalu, bent truputį kad apsimaltų sėklytės, tada tiesiog nukošiu su sūrmaišeliu ir turiu labai skanų pieną. Į šį pieną dedame medaus ir daigintų kviečių, o toliau ko tik širdis geidžia - graikiškų ar lazdyno riešutų, razinų. Visko labai daug šitoj žaliavalgiškoj kūčioj, aš dažniausiai apsiriboju kviečiais ir razinomis. Tikrai labai gardu ir verta išbandyti :)!

Skanaus!

Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 114.99 KiB | Peržiūrėta 2731 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 20 Gru 2016, 15:24 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Negaliu nepasidžiaugti, kad turime forumo rėmėją, kuris labai pradžiugino savo noru paremti forumą :) Prašome susipažinti : http://www.zaliavalgis.lt/lt :)

Trumpai, bet labai įkvepiančiai apie Žaliavalgis.lt įkūrėją spaudoje:

"Idėja kurti verslą išsirutuliojo iš gyvenimo būdo. Jau ketverius metus esu žaliavalgis. Nevartoju jokio virto ir gyvulinio maisto. Trejus metus brandinau mintį apie verslą. Turbūt žmona Dovilė pastūmėjo, kad vertėtų pradėti kurti verslą, susijusį su žaliavalgyste“, – pasakoja p. Turčinavičius, UAB „Dovanų stotelė“, valdančios parduotuvę „Žaliavalgis.lt“, direktorius.Ponas Turčinavičius pasakoja, kad su žmona norėjo ne tik kurti verslą, bet ir dalytis idėjomis, kaip gyventi ir maitintis kitaip.„Racionaliai pergalvojau savo gyvenimą, nusprendžiau keisti mitybą. Juk iš esmės dabar dauguma žmonių tikrai nebadauja. Badaujame mes meile vienas kitam – čia yra didžiausias badas. Dėl meilės stokos ir valgome daug“, – savo mitybos filosofiją santūriai aiškina p. Turčinavičius.Pašnekovas neslepia, kad pradėjęs propaguoti žaliavalgystę ir sukūręs tokį verslą sulaukė kritikos iš aplinkinių, tačiau prisipažįsta, jog mityba – kiekvieno asmeninis reikalas.Pirmiausia p. Turčinavičiaus įmonė prekiavo specialiais žaliavalgiams skirtais buitiniais prietaisais internetinėje parduotuvėje. Vėliau ėmė plėsti asortimentą. Klientams buvo pasiūlyta sėklų, skirtų daiginimui.Dabar čia galima rasti ir specialių žaliojo maisto produktų: traškučių, šokoladinių batonėlių, šokolado, džiovintų pomidorų, datulių, riešutų.„Iš maisto produktų didžiausią paklausą turi traškučiai iš burokų. Jie turi tokį patį „poveikį“ kaip tradiciniai bulvių traškučiai – pradėjęs valgyti, negali sustoti“, – juokdamasis sako p. Turčinavičius."

Prikabinti failai:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg [ 538.99 KiB | Peržiūrėta 2729 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 09 Sau 2017, 18:04 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

JOGURTAS SU JUODAISIAIS SERBENTAIS:

Ar prisimenat pieniško jogurto skonį :)? Šis jogurtas būtent toks - pieniško skonio, švelnios aksominės tekstūros, gardaus kvapo ir dieviško skonio :) Atradau jį visai netikėtai, ketinau pasigaminti ledų, bet bananai ir serbentai atitirpo, tad įdėjau viską į šaldytuvą ir kitą rytą ėmiau ir sumaliau, įpyliau gerokai vandens, nes buvo labai saldu ir įbėriau apie šaukštą linų sėklų, viską dar kartą gerai sumaliau. O tada - netikėtas atradimas, tiesiog dieviškas pieniško skonio jogurtas :) Nė kiek neperdedu, dabar gaminuosi tokį jogurtą specialiai ir nešuosi į darbą. Labai skanus ir labai gardžiai kvepiantis jogurtas :) Šaldytų bananų pas mane jau daug prisikaupę, nes vis atlieka kai nusiperku daug pusvelčiui labai sunokusių. O jokių uogų šaldyti aš niekada nemėgau, bet dabar matau, kad juodųjų serbentų įsidėsiu žiemai, nes derinyje su bananais, tai kažkas pasakiškai gardaus :) Šis jogurtas labai sotus ir, beto, nėra šaltas, kas dabar labai aktualu. Tereikia prieš valgant išimti ir palaikyti kambario temperatūroje šiek tiek. Valgyti jį labai skanu su šaukšteliu, kaip ir tikrus jogurtus ;)

Taigi, šaldyti bananai, juodieji serbentai, linų sėklytės ir vanduo.

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 140.76 KiB | Peržiūrėta 2600 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 10 Sau 2017, 18:36 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Matematika paprasta 3x350ml ar 4x350ml ar 6x350ml, svarbu kad 350ml :) Man labai patinka sultis išpilstyti į šiuos 350ml stiklainiukus, labai smagu iš jų gerti, tai puikiai atitinka vienkartinę dozę - atsidarai, įsimeti šiaudelį ir geri, tai sudaro daugiau nei stiklinę, likusias dozes patogu laikyti šaldytuve. Sultys dabar yra mano silpnybė, beto, tai puikiai išsprendė balioninio pilvo problemą - suvartoji tikrai daug vaisių ir daržovių neapkraudamas virškinamojo trakto tona ląstelienos, todėl pilvukas būna plokščias ir matosi visokie ten six pack'ai daugmaž, taip dar gerai pajungus fantaziją, tai tikrai atrodo, kad kažkas ten matosi :D. Aš šių stiklainiukų prisirinkau nuo alyvuogių, specialiai pirkau alyvuoges, man labai patinka iš jų gerti sultis ir grožėtis jomis. Šiuo metu geriu tokias kombinacijas:

obuolys, morka, spanguolės
obuolys, morka, apelsinai
obuolys, morka, burokėlis, citrina, imbieras

Taip pat šiuo metu labai labai mėgstu rauginti ir gerti žemės riešutų kefyrą - irgi gėrimas be ląstelienos, kurio gardumas neturi žodžių :)

Tai tiek, skanaus :)!

Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 71.46 KiB | Peržiūrėta 2589 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 13 Vas 2017, 15:31 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ANANASŲ SULTYS:

Turbūt nėra skanesnių sulčių, nei ananasų :). Jos labai išraiškingo skonio ir neapsakomo kvapo. Darau grynas, su niekuo nemaišau, skiedžiu vandeniu, nes jos labai koncentruotos, labai saldžios ir net gerokai praskiestos vandeniu yra puikaus skonio ir kvapo ir spalvos, tokios praskiestos yra pasts skaniausias limonadas, koks tik gali būti :). Spaudžiamos labai putoja, manau, kad tai dėl ananasuose gausiai esančių fermentų. Dabar putų nebenugriebiu, jos pačios pranyksta po kurio laiko. Aš dabar turbūt visas sultis praskiedžiu vandeniu, nes man jos tapo pernelyg koncentruotos ir saldžios, beto, taip suvartoju daugiau skysčių. Pastebėjau ant savęs, kad vien iš sulčių, vaisių ir daržovių gaunamų skysčių nepakanka, visgi reikia gerti ir vandens. Pabaigai norėčiau pasakyti, kad iš vieno didelio ananaso, praskiedus vandeniu, galima pilnai pasigaminti sulčių dviems dienoms, bet man nei karto jų neliko antrai dienai, nes per daug skanu :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 65.19 KiB | Peržiūrėta 2460 kartus(ų) ]

Autorius:  Lotosas [ 16 Vas 2017, 12:14 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Aš kai spaudžiau ananasus, obuolius, tai labai daug viršuje putų susidarė ir šiek tiek rūgštoka buvo. Išsprendžiau šią problemą visai paprastai, supyliau sultis į blenderį, įdėjau bananą ir sumaišiau , tai labai skanu buvo. Galima būti išradingais . :)

Autorius:  Sigita M. [ 20 Vas 2017, 18:24 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŽELMENŲ SULTYS:

Užsiauginau vieną štai tokį stebuklingą padėklą, nuo kurio žalumos akių neina atplėšti :) Kvepia pavasariu, o gal greičiau vasara :) Aš labai mėgstu auginti saulėgrąžų daigus senuose kepimo padėkluose iš orkaičių. Todėl, kad jie geležiniai ir tvirti ir ta porcija pats tas savaitei. Na, o jeigu auginti želmenis sultims, tai reikėtų vieno tokio padėklo dienai ir reikėtų daug vietos. Kviečius iš pradžių sudaiginau, tuomet užpyliau žeme ir per kokią savaitę viskas sužaliavo :) Žodžiu, nesudėtinga. Želmenis nukirpau, sumaliau mėsmale, pačiam gale įmečiau vieną kivį ir išsunkiau viską sūrmaišeliu ir iškarto išgėriau. Labai skanu nebuvo, bet išgėriau su malonumu. Neįsivaizduoju, kas galėtų būti geriau už želmenų sultis, savijauta poto buvo tiesiog pasakiška :) Tiesiog būtų svajonė išgerti po stikliuką tokio gėrimo kasdien :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 81.64 KiB | Peržiūrėta 2426 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 21 Vas 2017, 17:12 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

CUKINIJŲ IR AVOKADŲ SALOTOS:

Šiuo metu naminės cukinijos skanios kaip niekada. Tad maitinuose beveik vien jomis. Šiuo metu jos labai sultingos, minkštos ir labai gero skonio. Labai mėgstu šią labai sočią mišrainę: sutarkuoju cukiniją burokine tarka, įspaudžiu citrinos sulčių ir gerai išmaišau, tuomet dedu avokadą, naminių džiovintų pomidorų, alyvuogių, saulėgrąžų ir moliūgo sėklyčių, paskaninu pipirais ir aštriąja paprika. Tokias sočias mišraines mėgstu ruošti puode. Ruošta puode kažkaip būna labai skanu :)

Kadangi cukinijos dabar tokios sultingos ir skanios ir jų yra dar labai daug, pagalvojau, gal išeitų skanios sultys iš jų. Jeigu dar įmesčiau pora pomidorų ir įspausčiau truputį citrinos sulčių, įsivaizduoju, kad būtų skanu :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 100.32 KiB | Peržiūrėta 2416 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 27 Vas 2017, 12:03 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

MORKOS, MANDARINAI, GREIPFRUTAI, KRIAUŠĖS:

Tiesiog karališkos sultys :) Čia panaudojau savas vėlyvas žiemines kriaušes, kurios dabar yra labai sultingos ir labai gražiai sunokę per žiemą. Taigi, sultims labai tinkamos :)

Tap pat nupjoviau želmenų atolą ir išsispaudžiau žalių žalių sulčių stikliuką. Skonis jų labai geras, tik kvapas žiaurus. Gėriau užspaudus nosį , nepaisant to kvapo, savijauta po želmenų sulčių būna nereali :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 123.9 KiB | Peržiūrėta 2374 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 27 Vas 2017, 15:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Mano mėgstamiausiu kremu veidui tapo kakavos sviestas. Dar naudoju kokosų ir sviestmedžio sviestą, bet pastarasis neprilygsta nei vienam. Mažą gabaliuką reikia išsitirpinti karšto vandens vonelėje, tai tik toks nepatogumas. Kakavos sviestas labai tinka brandesnei odai, nes ją labai gerai patonizuoja ir tai labai jaučiasi. Beto, dar tas šokolado kvapas visada labai pakelia nuotaiką ir net nereikia jo valgyti :)

O antra mano mėgiamiausia priemonė veidui, visai neseniai atrasta - tai obuolių actas. Mano naminis dar nesurūgo, tad naudoju paprastą obuolių actą iš parduotuvės. Jį praskiedžiu vandeniu ir ištepu švarią ir nusausintą veido odą, truputį palaikau ir gerai nuplaunu vandeniu. Ši priemonė viena iš geriausių, ką esu atradusi. Ji išlygina veido odą, skaistina ją, suminkština, panaikina alerginius ir nealerginius bėrimus, veido išsausėjimus. Naudoju kasdien, labai padeda ir labai patinka. Vis galvojau, kas galėtų padėti išbalintinti veido odą, kad nebūtų tokia geltona nuo morkų, moliūgų ir kitų dažančių daržovių ir vaisių. Tai obuolių actas tikrai pagelbėja. O pati geriausia priemonė veido odai išbalinti ir išskaistinti yra braškių kaukės. Tiesiog ištrini veidą braške ir po kurio laiko nuplauni. Pati geriausia priemonė, kokią tik esu išbandžius :)!

Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 136.98 KiB | Peržiūrėta 2370 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 15 Kov 2017, 18:31 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŽELMENŲ SULTYS:

Vieną kartą savaitėje būtinai išgeriu stikliuką šio žalio gyvybės gėrimo :). Labai mėgstu šias sultis spausti kartu su kiviu. Savo želmenų pievelę pjaunu tris kartus, poto užsodinu naują laukelį. Po keletos savaičių apsipratau ir su kvapu ir geriant nesupykina nei trupučio :). Manau, ne veltui patariama šias sultis gerti nuo 10ml, toliau dozę vis didinant.

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 111.24 KiB | Peržiūrėta 2271 kartus(ų) ]

Autorius:  Lotosas [ 11 Geg 2017, 06:28 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

SU GIMTADIENIU! :) Senstam? Bet nieko šiame pasaulyje nėra pastovaus , viskas keičiasi, ir kaip mums bebūtų skaudu, visa tai tik į gerą. Linkiu už viso to nepaliaujamo kitimo rasti tai kas nekinta, kas yra visko širdis, nes tai vienintelis vaistas , gelbstintis nuo visų prisirišimų, baimių ir duodantis tarnavimo visko kam gyvą jausmą , duodantis amžinybės pojūtį, kad esi visada su Dievu. :)

Autorius:  Sigita M. [ 19 Geg 2017, 11:31 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ŠARMINIS FERMENTAVIMO BŪDAS:

Visa išsami info apie tai nuorodoje. O jeigu trumpai, tai būtų apie tai, kaip termiškai apdorotą maistą (virtą, keptą) paversti gyvu maistu, tinkamu mūsų organizmui. Šias bakterijas galima dėti taip pat ir į gyvą maistą, kas mane, tiesą sakant, daug labiau sužavėjo :) Išbandžiau įvairiai - ir į koktelius, ir į salotas. Likau tikrai nustebinta - toks maistas tampa dar gyvesnis ir žymiai išraiškingesnio skonio bei kvapo. Jeigu įdedi į salotas, kuriuose yra tarkim agurkų, tai visa aplinkui taip pakvimpa agurkais... Įdėjus į parduotuvinį pomidorų padažą( ne raw), rezultate gaunam skonį ir kvapą lyg tai būtų šviežių pomidorų tyrė. Įdėjus į virtą košę, makaronus... ir jau bemaišant visas turinys padidėja ženkliai ir ima kalbėti :) Taip pat kalba ir žaliasis kokteilis :)

Šios bakterijos sintetina visas mums reikalingas medžiagas - fermentus, baltymus, riebalus, angliavandenius... Šios bakterijos mūsų organizme paverčiamos naujomis kamieninėmis ląstelėmis, todėl kūnas geba atsinaujinti, sustiprėja imuninetas, ko pasekoje tiesiog neįmanoma susirgti, kraujyje nebelieka pūlių, todėl žaizdos nesupūliuoja ir greitai gyja. Kaip ten bebūtų visi žinome, kaip svarbu turėti gerą mikrofauną. Šiuo būdu, naudodami šias bakterijas kasdieniniame maiste, mes įnešame ir įnešame šias gerąsias bakterijas į savo organizmą. Jeigu pažiūrėsite video, tai ten rekomenduojama įdėti ant šaukštelio galo šių bakterijų į bet kokį maistą ir palaukti 4val. Aš taip nedarau, šiek tiek palaukiu - 20min ar pusvalandį, procesai ten tikrai vyksta ir tai matosi :) Kadangi dabar maitinuosi ne visiškai žaliai, tai man šis metodas labai patrauklus, nes galiu savo košes paversti gyvomis :)

Kaip pasiruošti bakterijas:
Imame 400 ar 800g bet kokių kruopų (aš naudojau smulkintas miežinias), verdame kol visiškai suskystėja masė, atvėsiname iki kūno temperatūros ir įpilame vieną pakelį probiotikų iš vaistinės. Aš dar įmaišiau saują razinų, kas jau iš karto suteikė labai malonų kvapą. Ir svarbiausia dalis - įmaišome 2-4 valgomuosius šaukštus sodos (terpė turi būti šarminė). Puodą apvyniojame šiltai ir dedame į šiltą vietą kelioms dienoms. Kai masė jau bus tinkama naudoti, mes pamatysime, kaip puodas ima burbuliuoti ir garsiai šnekėti :) Tada susidedam į stiklainiukus ir į šaldytuvą.

Video su pirtininku Ramūnu Raškausku:
https://www.youtube.com/watch?v=7hKni6I7Mno

Visiems laimės ir sveikatos :)

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 90.76 KiB | Peržiūrėta 1810 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 19 Geg 2017, 12:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

GYVASIS KOKTEILIS:

Jei dabar geriu koteilį, tai tik labai skanų :) O man dabar skanūs tik gaivūs ir išraiškingo skonio. Labai skanūs žalieji kokteiliai su ananasu ir laukinėm žolėm, špinatai, deja, nėra išraiškingo skonio ir man labiau primena runkelių lapus, kurie tikrai apetito nekelia :) Čia supjausčiau gabaliukais didelę riekę ananaso, peiliu susmulkinau saują laukinių žolių, sumaišiau viską su trupučiu gyvųjų bakterijų ir palikau pastovėti - ananasais prakvipo kokia 5km spinduliu :D Tokią jau savybę turi tos bakterijos :) Tuomet suplakiau blenderiu, atsisėdau veidu į rytus ir bežiūrėdama į pušis po truputėlį išgėriau. Buvo labai skanu :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 110.1 KiB | Peržiūrėta 2203 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 19 Geg 2017, 13:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Sigita M. rašė:
ŠARMINIS FERMENTAVIMO BŪDAS

Dabar bežiūrėdama į savo bakterijų kultūrą, pagalvojau, kad galima ir nevargti stengiantis kuo ilgiau virti, galima pasitelkti į pagalbą savo žaliavalgišką techniką ir sublenderiuoti savo košę, kad ji būtų vienalytė, nes taip geriau bakterijoms jose tarpti, beto, ir daug estetiškiau atrodo indelyje ir paskui patiekale nesimato kažkokių neaiškių gabaliukų :) Aš savo košės kaip matosi nesu labai gerai suvirusi. Viriau pusę maišelio kruopų ir gavau tikrai daug tų bakterijų, net kelis stiklainiukus. Atsižvelgiant, kad į patiekalą dedasi ant šaukštelio galo, užteks tikrai ilgam :)

Autorius:  Sigita M. [ 19 Geg 2017, 14:05 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

GYVOSIOS MORKŲ SALOTOS:

Morkų salotos dar niekad nebuvo tokios skanios, na bent jau senų :) Šios salotos su šviežiais agurkais, džiovintais pomidorais, saulėgrąžomis ir trupučiu laukinio česnako laiškų. Įmaišius gyvųjų bakterijų agurkai, pomidorai ir žalumynai ėmė skleisti labai ryškų kvapą, skonis taip pat neatsiliko. Jeigu taip gerai pagalvojus, tai šios bakterijos galėtų būti puikus natrio glutamato E621 analogas - skonio ir aromato stipriklis :) !

Skanaus!

Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 114.92 KiB | Peržiūrėta 2196 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 19 Geg 2017, 14:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

SKANUSIS 'SNIKERIS':

Šie šokoladukai labai skanūs, todėl ir daviau jiems tokį gerai žinomą pavadinimą :) Vis norėjau sugalvoti tikrai kažką skanaus, tai šis tikrai labai skanus :). Reikės paprastų nebrangių datulių iš eilinės parduotuvės. Jas naudosime neplautas, nemirkytas, tiesiog sausas. Jeigu datulės labai kietos, galima sudėti jas į popierinį maišelį ir palaikyti kelias dienas šaldytuve, jos suminkštėja. Datules apžiūrime, kad nebūtų užsilikusio kauliuko ir sumalame mėsmale, į gautą masę įpilame šiek tiek atitirpinto rudo kakavos sviesto(likvoro), kuo daugiau tuo skaniau, tada dar įberiame sausų kakavos miltelių ir į dvi dalis susmulkintų migdolų. Migdolus aš truputį pakepinu, kad būtų skaniau, galima daryti ir grynai raw :) Viską išminkau, paskleidžiu į formą ir dedu šaldytuvą, kad sustingtų. Tada supjaustau. Šiaip jau geriau daug neprisidaryti, nes jie tokie skanūs, kad iškart visus ir suvalgai :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 120.78 KiB | Peržiūrėta 2193 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 06 Bir 2017, 14:22 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

ČIOBRELIS:

Pagaliau atradau stebuklingą vaistažolę... prieš kokia pora, trejeta metų draugė (tradicinės kinų medicinos žinovė) buvo sumaišiusi man vaistažolių mišinį iš septynių žolių, kuri nuėmė visus negalavimus ir atnešė didžiulį palengvėjimą, bet kokia būtent stebuklinga žolelė ten buvo įdėta taip vėliau ir neišsiaiškinom. Visą tą laiką ieškojau tos žolėlės, kol vieną dieną visai nesitikint - bumt į galvą nušvitimas - tai čiobrelis :D ! Tikrai nesitikėjau, kad tai čiobrelis, bet taip - tai čiobrelis. Iki naujo rinkimo dar turiu pakankamai, o tada prisirinksiu atsakingai visiems metams, kad užtektų. Čiobreliai žydi per Mindaugo karūnavimo dieną (apie liepos 6d.), tad visada nesunku prisiminti, kada jau atėjo metas rinkti.

Kaip vėliau pasidomėjau, ypač užsienio portaluose, čiobrelis laikomas išties vaistu nuo daugybės nelengvų ligų - reumatoidinio artrito, išsėtinės sklerozės, vilkligės, fibromalgijos, skydliaukės sutrikimų..... Jis labai vertinamas ir rekomenduojamas ajurvedos , nes sutvarko virškinimą. Jeigu virškinimas geras, tada ir sveikata gera. Gerti šią arbatą reikėtų 3 kartus dienoj prieš valgį apie mėnesį, tuomet daryti pertrauką ir vėl vartoti, jeigu negalavimai atsinaujina.

Man ši žolelė nuima visus neaiškios kilmės skausmus ir galiu praktiškai valgyti bet kokį maistą. Čiobrelis yra būtent ta vaistažolė, kurios dėka pilvas prilimpa prie grobų. Tai tikras išsigelbėjimas tiems žaliavalgiams, kuriems nuo žalio maisto pilvas išsipučia kaip balionas :D Labai ilgai ieškojau šios stebuklingos grobus sutraukiančios ir skausmus nuimančios žolelės, beto, kur dar laisvė valgyti kokį tik nori maistą :)

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 236.49 KiB | Peržiūrėta 2075 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 05 Lie 2017, 15:01 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

BRAŠKINIS LIMONADAS:

Sulčių iš ko spausti kol kas nėra, bet jau galima pasigaminti nuostabaus limonado. Reikia citrinos, kelių braškių ir vandens. Citriną išspaudžiame, įmetame kelias ranka sutraiškytas braškes, užpilame vandeniu ir mėgaujamės kvapniu ryškiaspalviu gėrimu :)

Skanaus!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 77.01 KiB | Peržiūrėta 1957 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 23 Spa 2017, 13:51 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Viešėdama Vilniuje aplankiau savo mylimą, vienmetį pusbrolį jo jaukioje siuvenyrų parduotuvėlėje "Baltic shamans" Užupyje. Pusbrolis pavaišino mus kombuča gėrimu, kuris labai nustebino, sužavėjo ir kartu su kolega likom įsimylėję šį nuostabų gėrimą turbūt jau iki gyvenimo galo, nežinau... :) Jo išvaizda, skonis ir visa kita primena limonadą, šampaną ar kažką panašaus. Jis suteikia džiaugsmo, optimizmo, jėgų, praskaidrina protą, tuo pačiu ir sielą :) Išgėrę vieną butelį kombučos Kanapėlė, su savimi pasiėmėm po Mėlynių ir Kriaušių buteliuką. Negana to pusrobis įdavė arbatos grybą, kuris ir "pagamina" šį sveikatos gėrimą ir viską daugmaž nupasakojo kas ir kaip. Tai žodžiu džiaugsmui nebuvo ribų :) Galiu pasakyti tik tiek, kad procesą jau išbandžiau, gavosi ir man ne ką prastesnis laimės ir džiaugsmo šampanas. Dabar telaukiu, kada mano grybukas paaugs ir aš galėsiu pati kam nors jį padovanoti. Tiesa, laukiančių jau yra :) Na, o kol mano grybukas mažas, tegaliu pati gaminti šį gėrimą ir visus vaišinti :) Įdomu tai, jog galima eksperimentuoti su skoniais (įvairių vaisių ir uogų sultimis) ir įvairiomis arbatomis.

Įdedu truputį informacijos apie šio gėrimo naudą. Informacijos daug ir labai gražios. Aš tikiu šiuo grybu ir jis man labai patinka, elgiuosi su juo kaip su mažu vaikeliu, nors jis gal ir nėra labai gražus ir malonus, reikia jį ir maudyti ir išimti, ir įdėti, viską darau su meile, man jis visai nebritkus, myliu jį :)

"Kadangi tai fermentuotas maistas, turintis daug probiotikų (gerųjų bakterijų) ir enzimų, padedančių medžiagų įsisavinimui - kombučia gerina virškinimą; Probiotikai taip pat gali prisidėti kovojant su kandida, depresija ir nuotaikų svyravimais;
Kombučia gali būti geriama norint numesti svorio, vėlgi dėl tų visų virškinimą skatinančių dalykų;
Ji turtinga gliukoze ir haliurono rūgštimi, todėl labai tinka žmonėms turintiems problemų su sąnariais ir sportininkams (gliukozė – suteikia energijos);
Turi detoksikuojančių, valančių savybių – valo kepenis; Turi daug gliukaro rūgšties, o tai, kartu su detoksikacija ir dietos pakeitimu į žalią, gyvą mitybą, gali padėti esant vėžiniems susirgimams;
Kombučioje gausu antioksidantų, o tai labai stiprina mūsų imunitetą ir duoda mums energijos;
Gali suteikti geresnį, ramesnį, gilesnį miegą;
Turi daug vitaminų B ir C"

Radau informacijos, kad turi ir B12 vitamino.

Nu va ir nuotrauka labai graži į temą, radau internete :)

Prikabinti failai:
21105683_2040553406231073_2771069169598309642_n.jpg
21105683_2040553406231073_2771069169598309642_n.jpg [ 65.2 KiB | Peržiūrėta 1631 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 23 Spa 2017, 14:02 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

Na, o kitoj lapelio pusėj, tokia štai info. Būtinai užsukit į facebook paskyrą šio būtent žmogaus, kuris gamina šias kombučas pardavimui. Ten tikras įkvėpimas :) !!! Beje, jei kur užmatysit, būtinai nusipirkit paragauti, garantuoju, kad nepaliks jūsų abejingais :) Tai gėrimas ir sveikatinimuisi, ir šventinėm progom puikiausia alternatyva vietoj alkoholio - ar gimtadieniui, ar vestuvėms, ar svečiams nustebinti ir pamaloninti :)

Prikabinti failai:
IMGP4150n.jpg
IMGP4150n.jpg [ 175.33 KiB | Peržiūrėta 1630 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 07 Lap 2017, 17:29 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

TURBO MAISTAS:

Grįžtu prie pirtininko Ramūno Račkausko interviu, kur jis dalinasi savo patirtimi apie šarminį fermentavimo būdą, pasakoja savo istoriją ir visas įdomybes apie bakterijas ir jų naudą sveikatinantis.

Čia pirmoji dalis, kur Ramūnas pasakoja apie save ir bakterijas, ir kaip jas pasigaminti:
https://www.youtube.com/watch?v=7hKni6I7Mno

Antrojoje dalyje vyksta ragavimas ir pasakojama kokį maistą galime paversti turbo maistu. Šių bakterijų pagalba mes galime ne tik virtą, negyvą maistą paversti gyvu ir šviežiu, bet bakterijas galime dėti ir į savo šviežiai spaustas sultis, salotas, žalias sriubas, kokteilius:
https://www.youtube.com/watch?v=vY4b1qQC0Sk

Vaistinėje nusipirkau pakuotę Daily Pharma BACTO9 bakterijų, reikia tik vienos kapsulės. Šios bakterijos tiko, jos suraugino virtą košę. Iš pradžių bandžiau su žaliomis grikių kruopomis, jas išviriau ir sublenderiavau, gauta masė vis nerūgo, teko išmesti, kažkodėl nepavyko, gal dėl to, kad sublenderiavau į vientisą masę. Antras bandymas jau mano išbandytas - su kvietinėmis smulkintomis kruopomis. Išviriau 200g kruopų, supyliau 1 kapsulę bakterijų, įmaišiau 2 šaukštus sodos, surūgo per maždaug 4 dienas, masė ėmė burbuliuoti, "virti" pati iš savęs ir, kaip matote nuotraukoje ir video su Ramūnu, ši košė atrodo lyg būtų užbalinta pienu. Dabar gautą masę laikau šaldytuve ir dedu į visus patiekalus - sultis, salotas, kokteilius, košes. Labai įdomus efektas gaunasi su košėmis, pvz. sorų koše. Ji man iš visų pati neskaniausia ir sunkiausiai virškinama, dadėjus bakterijų ir palaikius 4val., košė visiškai persikeičia, įgauna švelniai rūgštų skonį ir valgant sunku suprasti kas tai, bet skonio receptoriai siunčia signalus į smegenis, sakydami - čia gyvas maistas! Išbandžiau ir ubaginę su bemiele rugine duona, vos nesuvalgiau su visu bliūdeliu ir šaukšto vos neprarijau - norėjosi ryte viską suryti :) ! Jau pirmu bandymu išbandžiau ir su pomidorų padažu, pomidorų padažas tikrai atgijo ir skonis buvo tartum šviežių nepasterizuotų pomidorų. Taip kad viskas taip ir yra kaip pasakoja Ramūnas interviu. Belieka dabar tik naudoti šį būdą ilgesnį laiką ir žiūrėti kokie bus iš viso to rezultatai.

Būkime sveiki ir laimingi!

Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 77.32 KiB | Peržiūrėta 1565 kartus(ų) ]

Autorius:  Sigita M. [ 10 Lap 2017, 15:28 ]
Pranešimo tema:  Re: Kas šiandien pietums?

NAUJOJI MEILĖ - KOMBUČIA:

Nuostabus gėrimas - skanus ir sveikas, gaivinantis, pakeliantis nuotaiką ir suteikiantis energijos! Norint pasigaminti šio gėrimo, reikia įsigyti arbatos grybą, turėti 2 didesnius indus (aš pati naudoju plasmasinius turbūt kokios 10l sąlyčiui su maistu tinkančius kibirus) - viename kibire apie 5 dienas pasaldintoje arbatoje gyvena grybukas, kitame apie 3 dienas fermentuojame ankstesnį skystį, pridėję į jį pasirinktų vaisių sulčių. Na ir dar reikia turėti štai tokių butelių su keramikiniu kamšteliu. Pirkau štai čia už neblogą kainą:

http://www.aluteksas.lt/katalogas-1/ira ... ciu-detail

Išpilsčius gėrimą į butelius, palaikome dar bent keletą dienų - tuomet atsiskleidžia skonis visame gražume. Išmėginau šiuos derinius:

aviečių ir mandarinų (puerh arbata)
braškių (puerh arbata)
mandarinų, spanguolių, razinų (mate arbata)

Paskutinysis turbūt buvo labiausiai užburiantis, ypač ilgiau pastovėjus buteliuose, kai atsiskleidė subtilus razinų prieskonis.

Skanaus!

Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 125.77 KiB | Peržiūrėta 1603 kartus(ų) ]

Puslapis 2426 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
http://www.phpbb.com/