Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 626 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 19 Spa 2016, 17:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
DARŽOVIŲ SUKTINUKAI:

Tik pažiūrėkit kaip gražiai Zylutė sukapojo daržoves (turiu galvoje maisto smulkintuvą Zyle) :) Šitie suktinukai vienas iš gardžiausių valgių tai tikrai :) Visas šias daržoves susuku į ryžių lapus ir gaunasi fantastinis patiekalas :) O čia yra salotų lapai, pomidorai, morkos, agurkai (švieži ir rauginti), avokadas, daiginti lęšiai ir saulėgrąžos, krapai, truputis alyv. aliejaus, citrinos sulčių ir pipirų. Mmmm...labai skanu :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 95.79 KiB | Peržiūrėta 1199 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Spa 2016, 10:38 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KALE:

Reikėtų dainą sukurti šiems kopūstams, jie yra tiesiog daržo karalius, ypač rudeninio daržo. Būtent šiuo metu jie yra patys skaniausi, nes gavę truputį šalčio jie suminkštėja ir juos galima pjaustyti į visas salotas, darytis žaliuosiu kokteilius. O kokteilis iš šio karaliaus tiesiog karališkas, labai labai skanus ir kažkodėl šiuo metu turi braškių skonį. Niekaip nesuprantu kodėl, gal dėlto kad prie braškių pasodinti :) Kale aš sodinuosi būtent rudeniui ir žiemos pradžiai, kai jau visi žalumynai sunyksta, šis gražuolis puikiai laikosi ir po sniego patalais. O kokteilį gaminuosi iš rūgštesnio obuolio ir nepilnai vieno banano, kaip minėjau gaunasi braškių skonis :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 146.9 KiB | Peržiūrėta 1164 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Spa 2016, 16:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SALDI GRIETINĖLĖ:

Kažkaip ėmė ir išsigrynino 2 balti padažiukai - saldi grietinėlė ir rūgšti grietinė. Skaniausia gaminti turbūt iš anakardžių ir spalva labai įtikinama :) .

Saldi grietinėlė pasigamina labai greitai, imame bent 15min pamirkytus anakardžius, vandens, citrinos sulčių, šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos, pipirų, aštrios paprikos, galima truputį česnako ir būtinai garstyčių grūdelių. Šie grūdeliai, man regis, sutirština grietinėlę, tad aš jų visada dedu. Viską sumalame, kadangi mano blenderiukas paprastas 800w, tai savo grietinėlę aš visada perkošiu per sūrmaišelį. Tai tiesiog privaloma, nes padažiukas gaunasi idealus. Visada lieka kažkiek išspaudų, iš kurių padarau mažą sūrelį. Papildomai pridedu kmynų ir kitų įvairių prieskonių, išbandžiau ir su rūkyta paprika, labai patiko.

Rūgščią grietinėlę reikia susirauginti. Mirkytus riešutus (skaniausia man gaunasi su žemės riešutais) sumalu su raugintais kopūstais, pridengiu lėkštele, įsuku į rankšluostį ir pastatau prie pečiaus parai laiko. Tuomet išspaudžiu su sūrmaišeliu ir gaunu RŪGŠČIĄ tiesiog nepakartojamą gaivią ir gan riebią grietinę. Labai mėgstu iš jos pasigaminti veganiškų šaltibarščių.

Tai tiek apie augalines grietines :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 224.73 KiB | Peržiūrėta 1156 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Spa 2016, 17:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
CUKINIJŲ BLYNAI SALDŽIOS GRIETINĖLĖS PADAŽE:

Nuostabus ruduo ir norisi, žinoma, šilto ir sotaus maisto :) . Įkėliau šių nuostabių blynų receptėlį neperseniausiai, bet pasikartosiu dar kartelį, nes šie blynai to tikrai verti :) Pasilepinu jais kiekvieną savaitgalį, nes jie tokie gardūs.....Taigi, ryte atsikėlus užsimerkiu linų sėklų, sutarkuoju cukiniją (čia labai tinka sunaudoti kietas žiemines cukinijas) ir morką, sumaišau viską ir dažniausiai dar įdedu maltų linų sėklų, nes šie blynai sunkiai sulimpa, reikia turėti šalia dubenėlį vandens ir vis pasimirkyti rankas. Formuoju blynelius ir dedu į džiovintuvą, nesibaiminkit, kiek padžiūvę jie visai neblogai vartosi ir išlaiko savo formą, nors iš pradžių gali atrodyti, kad blynų čia nebus :) Na ir kokią 2 ar 3 valandą per pietus, jau galima išimti blynus ir sėsti valgyti. Į šiuos blynus, aš nededu jokių jokių prieskonių, ir ne todėl kad jie tokie būtų skanūs, ne jie visai neskanūs, bet taip turi būti. Visi nuostabūs skoniai atsiskleidžia užpylus juos saldžia gretinėlė ir patiekiant su raugintais agurkais. Negaliu apsakyt, kaip tai gardu. Aš užpilu daug grietinėlės ir leidžiu blynams truputį pabrinkti, man šis patiekalas labai primena tokias bulvines bandeles grietinėlės padaže, kokias mama gamindavo vaikystėj. Taip skanu, kad galima suvalgyt su visa lėkšte :)

Galima blynų košę pasiruošti iš vakaro, nakčiai paliekant šaldytuve.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 116.87 KiB | Peržiūrėta 1155 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Spa 2016, 17:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
40 DIENŲ:

Šį rudenį pačiu laiku aptikau šį paprastą receptėlį ir dar spėjau prisirinkti bitkrėslių. Mano kraštuose, tai čia Suvalkija, niekur nesu mačius augančių bitkrėslių. O šią puikią vaistažolę visai atsitiktinai pastebėjau besitrainiodama nuostabiais Kauno paupiais :) . Prieš 40 dienų dar radau jų šviežiai pražydusių ir prisirinkau visą puokštę, bet užteko tik rudeniniui seansui, pavasariui nebeliko, viską sunaudojau.

Šis receptukas nuo parazitų ir turbūt ne tik nuo kirmėlių, bet ir nuo visokių grybų. Reikia paimti lygiomis dalimis pelyno, bitkrėslės ir gvazdikėlių. Viską sumalti kavamale, sumaišyti su medumi ir suformuoti rutuliukus. Gerti ryte prieš valgį ir einant miegoti po 2 žirniukus. Kokio jie dydžio turėtų būti nežinau, viską dariau iš pajautimo ir ėmiau po 2 gan didelius rutuliukus ryte ir vakare. Gerti reikia 40 dienų. Aš jau visai baigiu kursą. Paskaičiau, jeigu atsibundi 2val nakties, tai 100proc turi kirmėlių ir reikia tokiu atveju atsibudus išgerti papildomą dozę. Kad aš jų turiu, tai žinau, bet mano dideliam džiaugsmui nebepadundu naktį, atsibundu tik ryte ir jaučiu, kad mano seansas buvo man labai naudingas ir tikrai jį kartosiu ir naudosiu ateityje. Atę kirmėlės, aš jūsų nemyliu :D

Beto, viso to seanso metu, aš visiškai nenorėjau nieko saldaus - anei saldainio, anei datulių, anei medaus, anei torto, nieko nieko nesinorėjo, kas man tikrai nebūdinga, o būdinga tikriausiai buvo net ne man, o kirmėlėm :)


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 101.54 KiB | Peržiūrėta 1143 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Spa 2016, 10:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KAPUČINO KAVOS TORTAS:

Seniai šį tortą gaminau, dar pavasarį, šis tortas buvo labai labai skanus, čia panaudojau truputį kavos, bet visa kita kaip ir žalia, nekepta.
Apatinis rudas sluoksnis iš datulių, kakavos ir pasirinktinai mirkintų ir sumaltų migdolų ar kitų riešutų.
Vidurinis kavos sluoksnis iš mirkintų ir sumaltų anakardžių, medaus ir stiprios kavos (susimaliau saujelę šviežių kavos pupelių ir užplikiau, leidau atvėsti) bei šiek tiek atitirpinto kokosų sviesto.
Viršutinis pieno baltumo sluoksnis iš mirkintų ir sumaltų anakardžių, citrinos sulčių ir trupučio medaus, bei šiek tiek atitirpinto kokosų sviesto.
Tarp sluoksnių galima įpjaustyti bananų, papuošti labai tiko peiliu pasmulkintos kakavos pupelės.

Skanaus!


Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 163.08 KiB | Peržiūrėta 1131 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Spa 2016, 17:52 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Sigutė rašė:
KALE:

O kokteilį gaminuosi iš rūgštesnio obuolio ir nepilnai vieno banano, kaip minėjau gaunasi braškių skonis :)


Kaip tik geriu tokį kokteilį, su antaniniais obuoliais , nieko skonis , geriau nei su salierais ar petražolėm. Ačiū už receptą. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Spa 2016, 17:42 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Pastaruoju metu (kas antrą dieną po vieną stiklainį) valgau ne visai žalią, bet gana žalią maistą - jūros kopūstus:)
Konservuoti jie matyt pavirti (nors nežinau), bet ne esmė. Esmė, kad iš vieno 0,5 kg stiklainio, jei jų sudėtis sutampa su kelp, kuriame yra 280 g jų - yra virš 80 procentų magnio, virš 50 procentų geležies ir virš 40 procentų kalcio.

Ir kiek reikia jodo.

Nekenčiu jodo druskoje. Jis man smirda kaip nuodai ar vaistai, kurių nesinori dėti į burną:)
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 10:24 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RIEŠUTŲ KEFYRAS:

Ir vėl ruduo ir vėl tie patys valgiai, bet geri valgiai :) Keičiasi sezonas, keičiasi patiekalai, turi prisitaikyti, jeigu nori sveikiau maitintis ir rudenį, ir žiemą, ir pavasarį ne tik vasarą. Nesikeičia niekas jei valgai cepelinus :) Taigi, šiuo metu vėl pradėjau gamintis riešutų kefyrą. Mano mėgiamiausias žemės riešutų, juolab, kad šie riešutukai palyginus nebrangūs ir su jais gaunasi labai skanus kefyras. Man dabar jis pats tas, išgeriu net pusę litro vienu mauku, nes taip dabar jo norisi :) Ir jis toks kefyriškas, sakyčiau identiškas tikram kefyrui - toks rūgštus ir gaivus. Tai tiesiog puikus būdas transformuoti žemės riešutus į tokį pilną fermentų ir gyvybės gėrimą.

O pasigaminti labai paprasta. Užmerkiam riešutus nakčiai. Ryte nuimam odeles, pridedam raugintų kopūstų, įpilam vandens ir sumalam. Sudedam į dubenį, pridengiam lėkštelė, įsukam į rankšluostį ir pastatom šiltai. Kitą rytą nusunkiam su sūrmaišeliu, supilam į stiklainiuką, pastatom į šaldytuvą ir viskas. Gerti skaniausia vėsų ir skaniausia būna dar parą palaikytas šaldytuve, jis dar susibrandina ir būna dar skanesnis.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 68.75 KiB | Peržiūrėta 1017 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 10:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Grybavau ir džiovinau :)

Oi šie metai buvo grybų metai, daug džiaugsmo patyriau - miškas man stebuklinga vieta, labai gera miške būti. Mokiausi šiais metais pažinti grybus, buvo labai įdomu, nes ligi šiolei nelabai pažinojau grybų :) Nusipirkau net grybų atlasą . Labai daug grybų pažinau, nes buvo jų daug ir visokių. Taip pat džiovinau visokius baravykus. Džiovinti labai skanūs - saldūs ir sotūs ir virškinasi gerai, nepalyginsi su virtais. Tik neilgai džiaugiausi savo džiovintų grybų atsargom, neseniai viską išmečiau, nes supelijo, laikiau sudėjus į stiklainį, nuo kandžių saugojau... Močiutė laikydavo džiovintus grybus pakabinus į audinį šiltai prie kamino, būtinai turi vėdintis, dabar žinosiu :) O tų grybų šiais metais buvo pilni miškai, o tie miškai buvo pilni manęs :) Dabar labai gera prisiminti :)

Mane labai sudomino baravykai, nes jie turi priešvėžinių savybių, yra metodų kaip jais gydytis, reikia sumalti džiovintus grybus ir gerti tuos miltelius užgeriant vandeniu daugybę dienų. Gal kada išbandysiu, jei daug prisigrybausiu :)

Beje, niekada nepraleidžiu progos suvalgyti vieną kitą žalią grybą tiesiog miške, jie išties skanūs :)


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 163.83 KiB | Peržiūrėta 1015 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 11:30 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR AVOKADŲ SALOTOS:

Taigi, prasideda rudeninis valgiaraštis :) Šios salotos yra mano vienos mėgiamiausių rudenį, jos labai skanios ir labai sočios, ir labai maistingos. Raugintus kopūstus sumaišome su avokadu, įpjaustome šviežio agurko, poro, labai gerai, jei turime kokių nors daigintų sėklų, tai dedame ir jų, pabarstome pipirais ir valgome. Aš mėgstu įpilti šiek tiek nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus, jeigu turiu. Šios salotos labai kvepia ir yra labai skanios :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 100.66 KiB | Peržiūrėta 1013 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 13:16 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Geriau nerizikuokit su žaliais grybais. Džiovinti ir rauginti, kur kas geriau. Šiais metais pirmas grybų pavalgymas baigėsi man liūdnai, ir tai buvo plovas su pievagrybiais, antras, tai išsikepiau voveraites, nežinau, bet nepatiko. Grybus mėgstu valgyti tik keptus aliejuje, kitaip nekaip, tad nelabai sveika ir vedos draudžia vartoti grybus. Kažkas skundžiasi vitamino D trūkumu, jei vartosit grybus jo nematysit, jei nespėjot prisirinkti, girdėjau reikia nusipirktus pievagrybius palaikyti saulės šviesoje ant palangės. http://www.vlmedicina.lt/lt/reikia-vita ... gyk-grybus

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 15:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Aš tai nerekomenduoju virtų ar keptų grybų ir dar maišytų su kažkuo, o žali sveiki neseni grybai nepakenks, kiek jų tesuvalgysi - nuo vieno iki trijų, netolygu koks grybas. Aš drąsiai ragauju miške, niekad neapsinuodijau. Kartą visą dieną spanguoliavau ir labai išalkau, suvalgiau kelis ten augusius gražius paberžius ir pasisotinau. Tai natūralu ir saugu tai tikrai garantuoju :) aš pasidžiovinau kažkiek ir pvz po žaliavalgiškų pietų paimdavau vieną grybuką ir suvalgydavau, duodavo sotumą. Tai čia tokie kiekiai nepakenks, kas dėl vedų.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Lap 2016, 16:11 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Aš tai turėjau nuotykį, kad suvalgiau kažkiek žalių baravykų ir apsinuodijau, labai bloga buvo, o vieną kartą man davė džiovintų Tadas, tai organizmas reagavo kaip į kažkokį svetimkūnį, tiesiog sukėlė alergiją. Jei tau Sigita gerai, tai nereiškia, kad kitiems gali baigtis laimingai.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 08 Lap 2016, 16:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KENWOOD 800W:

Mano naujasis draugas :) Kelis mėnesius buvau be blenderio, kai mano senasis KENWOOD 700W užgeso, atidaviau pagarbą senajam, nes jis man labai gerai tarnavo - 5 metus ir ilgai rinkausi naują :) ir ilgiau dar būtų tarnavęs, bet sugalvojau, kad noriu jį labai kruopščiai išvalyti, iškrapšyti ir amen po to :) Nusipirkau naują ir kadangi jie daugmaž analogiški, tai išsiaiškinau, kad variklis veikia, tada dar pakrapštinėjau peiliukus ir dar šį tą ir mano senasis prisikėlė iš numirusių :) Dabar turiu 2 blenderius :D Kas negerai su naujuoju, kad jis buvo parduodamas su krūva priedų, kurių man tikrai nereikia ir kaina užtad žymiai aukštesnė. Išbandžiau ir naująjį - jokių priekaištų, ir riešutus kapoja kaip žvėris ir žaliuosius kokteilius paruošia be vargo. Ir dabar dar labai aštrūs peiliukai, tas labai jaučiasi. Hm... gal kada nors turėsiu ir išsvajotąjį Vitamix'ą. Kas man labai patinka, kad su Vitamix galima pagaminti žiauriai skanias raw sriubas, jis ne tik kad sumala į vienalytę masę, bet ilgiau pasukus sušildo sriubą, nes yra labai galingas. Taigi žiemą tokia šilta žaliavalgiška sriuba yra labai geras dalykas :)


Prikabinti failai:
IMGP2080m.jpg
IMGP2080m.jpg [ 208.89 KiB | Peržiūrėta 1011 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Lap 2016, 15:50 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ne toks niūrus ir tamsus tas lapkritis :) , šį savaitgalį dar radau žydinčių gėlių, dar žydi sidabrakrūmiai geltonai ir medetkos ryškiai oranžine spalva :) Ir kartais saulė pradžiugina savo spinduliais :)

Savaitgalį prisiminiau savo mėgstamiausių saldainių receptą. Man jie patys skaniausi ir karts nuo karto jų pasigaminu, jie neriebūs, nepersaldūs, ne iš riešutų ir lengvai virškinami. Imame lygiomis dalimis razinų ir dž. slyvų, pamirkome kelias valandas, sumalame blenderiu, dedame kavamale sumaltų kokoso drožlių ir truputį kakavos. Kokosų drožlės tik tam, kad galėtume suformuoti rutuliukus, daug dėti nereikia. Viską gerai išmaišome ir dedame trumpam į šaldytuvą, tuomet lengviau formuojasi rutuliukai. Galiausiai apvoliojame kakavoje ar tuose pačiuose kokosų miltuose. Truputis kakavos čia labai tinka, nes prigesina saldumą. Saldainiai labai gaivūs ir tikrai nepersaldūs :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 78.94 KiB | Peržiūrėta 972 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 30 Lap 2016, 16:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠOKOLADINIAI DAIGINTŲ GRIKIŲ BATONĖLIAI:

Paragavau ir vienokių ir kitokių raw batonėlių ir nusprendžiau, kad mano gaminti skaniausi :) Kad šie batonėliai gautųsi ypatingai skanūs, reikia labai skanių datulių - iš tų vidutiniškai brangių, kur gan kietos, sausos ir turi karamelės skonį. Datules sumalame blenderiu, įmaišome kakavos ir jeigu turime daigintų ir išdžiovintų grikių. Jeigu turime, galime įdėti vanilės, taip pat lašelį kitą atitirpinto kokosų sviesto. Galima daryti ir nešokoladinius, vietoj kakavos įberti šiek tiek cinamono ar gvazdikėlių. Kuo skanesnės datulės, tuo gardesni batonėliai :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 85.44 KiB | Peržiūrėta 952 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 05 Gru 2016, 10:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽIEMOS SULTYS:

Buvo tokios labai gražios rudenio sultys, jei prisimenat - iš moliūgo, morkų ir obuolių, o žiemos sultys štai tokios :) Tikras džiaugsmas akiai, spalva taip pat neapsakomai graži, o jau skonis skonis... Sklidinai stiklinei sulčių ėmiau morką, apelsiną ir dvi saujas spanguolių. Jeigu žiema bus tokia graži kaip šios sultys, tai visai nelauksiu pavasario, džiaugsiuosi kiekviena diena, gerdama dieviško grožio gėrimus :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 73.78 KiB | Peržiūrėta 900 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 06 Gru 2016, 15:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RIEŠUTINIS SALDĖSIS:

Žiema mane labai įkvepia ir pakylėja, tada norisi su visais viskuo dalintis :) Taigi, dalinuosi labai gardžiu receptėliu, juolab, kad artėja šventės :) Šis saldėsi labai skanus, jis gali būti pilnai raw arba nepilnai raw, kaip kam norėsis. Man norėjosi ne ne raw šį kartą, taigi aš riešutus pakepinau orkaitėje, bet tai visai nebūtina. Lukštelius geriau nuimti ir dėti malti į maisto smulkintuvą S formos peiliuku arba į galingą blenderį, kas tokį turite. Malam ilgai, kol riešutai pavirsta riešutų sviestu, bet labai skysto nedarom. Malimo eigoje įpilam šiek tiek tirpinto kokosų sviesto ir kavamale malto rudo cukraus. Jeigu cukraus nenorime, galime naudoti bet kokį raw saldiklį - medų, klevų ar agavų sirupą. Esu gaminus visaip ir visaip buvo skanu. Kai jau turime riešutų sviestą, įmaišome šiek tiek kakavos, kokoso drožlių ir pilnų žemės riešutų, nepamaišys krislelis rožinės himalajų druskos. Imame didelę lėkštę ir dedame į ją šaukšteliu pasemtos masės, galiausiai viską dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 120.75 KiB | Peržiūrėta 884 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Gru 2016, 12:51 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
APELSINŲ, MORKŲ, OBUOLIŲ SULTYS:

Ėmiau 2 didelius obuolius, vieną morką ir vieną apelsiną. Gavosi daugiau nei stiklinė sulčių. Tai čia pabandymui toks kiekis arba minimum programa dienai, kai bus badas ir jau reikės taupyt viską, tai čia link pavasario :) Sultys man yra dieviškas valgis :) Jaučiu savo kūnu jų naudą, nežinau, bet jos veikia valančiai. Pastaruoju metu daug visko susidėjo į krūvą, tai nei nebežinau nuo ko čia geriau - ar nuo sulčių ar nuo 40 dienų gertų antiparazitinių žolių ar nuo Zaperio. Turbūt nuo visko :)

Šios sultys buvo dieviško skonio :) Jeigu žinau, kad ryte spausiu sultis su apelsinais, tai šoku ryte iš lovos su džiaugsmu :) Apelsinų sultys tokios skanios, o jeigu grynos, tai iš viso neapsakomo skonio ir džiaugsmo :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 82.57 KiB | Peržiūrėta 1089 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 08 Gru 2016, 18:33 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠOKOLADINIS ČILI PYRAGAS:

Čili arba aštrioji paprika ir šokoladas man buvo labai įdomus ir netikėtas derinys - labai skaniai susimaišo kvapai ir nesuprasi, kas ten darosi toj virtuvėj :) O atrodo, kad kažkas būtų kepęs šokoladinį pyragą, nes kvapas gaunasi tikrai kaip kepto pyrago, beto, šis pyragas gaunasi šiltas, toks susidaro įspūdis, nes čili paprika turi karštą skonį :) Čili milteliai dedasi į pyrago tešlą, o papuošti galima džiovinta saldžiąja paprika - labai gražiai atrodo :)

Tešlą aš gaminau iš graikinių riešutų, datulių ir kakavos. Šiuos komponentus labai gražiai man susmulkino maisto smulkintuvas su S formos peiliuku - gavosi trupiniai. Dar papildomai įmaišome cinamono, aštriosios paprikos miltelių ir maltų linų sėklų, kad būtų geresnis surišimas. Tešlą sudedame į formą, suspaudžiame ir užliejame naminiu šokoladu . Papuošti labai gražu stambiai susmulkinta saldžiąja paprika. Šokoladinį glaistą aš labai mėgstu gaminti iš kakavos likvoro-pastos, nes visada džiugina rezultatas, neišeiti kažkas negali, tereikia įdėti medaus ar agavų sirupo. Šiuo atveju įmaišome ir į šokoladą čili miltelių.

Kas tas likvoras arba kakavos pasta, jei dar tokio nežinote:
http://www.zaliavalgis.lt/lt/ekologiska ... kelis.html

Na o pyragas labai šventinis ir labai gardus :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 216.43 KiB | Peržiūrėta 1071 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Gru 2016, 10:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KRIAUŠIŲ, KALE'ų ir OBUOLIŲ SULTYS:

Orams atšilus ir sniegui nutirpus, vėl prisiskyniau glėbį garbanotųjų žaliųjų kopūstų lapų :) Dabar vėl viskas užšąlo, visgi net ir tokiu atveju galima eiti ir skinti, tik reikia parsinešus palaikyti kambario temperatūroje ir jie atsigauna :)

Man skanu vien tik obuolių ir kale'ų, bet su kriauše gaunasi šventinis variantas, labai labai skanus variantas. Ir visada dabar ten kur eina obuoliai ir ypač kale'ai dedu konservanto - pusę citrinos, kad išliktų graži spalva :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 94.43 KiB | Peržiūrėta 974 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Gru 2016, 11:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
VAISINIS PYRAGAS "GINTARAS":

Išbandžiau vieną iš Gražinos Gum firminių tortų - pyragų. Jinai yra jį pavadinusi tobulu. Išties labai gardus, tik valgyti jį geriausia kitą dieną, tada jis daug kartų skanesnis, mano manymu, reikia jam leisti susibrandinti, susicukruoti ir persigerti vienam sluoksniui į kitą. Taigi, kitą dieną jisai tikrai tampa tobulas.

Apatinį sluoksnį aš gaminau iš graikinių riešutų trupinių (sumaliau sausus riešutus smulkintuvu su S formos peiliuku), sudėjau datulių pastą (pamirkintos datulės, sumaltos su blenderiu, čia labai tiko tos paprastos, nebrangios datulės), įdėjau truputį kakavos ir žiupsnelį druskos. Taip pat šiek tiek atitirpinto kokosų sviesto. Čia jis labai buvo naudingas, nes padelis gavosi standus, lengvai pjaustėsi ir pyragas jo dėka išlaikė puikią formą. Kitą kartą naudočiau švelnesnius riešutus, pvz., migdolus kaip orginaliame recepte.

Vidurinis sluoksnis iš plonai supjaustytų bananų, kelios eilės.

Viršus iš lygiomis dalimis sumaltų mirkintų razinų ir abrikosų. Kitą kartą aš pabandyčiau vietoj abrikosų dėti figas, nes gali labai skaudėti pilvą nuo abrikosų :) O vaisius irgi maliau smulkintuvu su S formos peiliuku, kad būtų trupiniai, o ne košė.

Pyragas labai saldus, bet labai gardus, ypač kitą dieną :) Man labai patiko šis tortas - pyragas, nes jo suvalgius negraužė sąžinė, kaip, kad būna suvalgius 'normalaus' torto :)
Orginalus reeptas:
https://grazinagum.com/2016/01/17/grazi ... ksniuotis/

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 99.39 KiB | Peržiūrėta 972 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Gru 2016, 12:49 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Panašų ir kažkada gaminau, su daug sluoksnių , vienas iš sluoksnių smulkinti obuoliai su datulėm , ant viršaus šokolado sluoksnis. Nepasakyčiau, kad sveika. :)


Prikabinti failai:
IMGP5396 (640x425).jpg
IMGP5396 (640x425).jpg [ 124.67 KiB | Peržiūrėta 965 kartus(ų) ]

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Gru 2016, 17:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
GRAIKINIAI RIEŠUTAI:

Šiais metais surinkome pirmą rimtesnį graikinių riešutų derlių. Jau daug metelių mūsų medeliams, bet vesti jie pradėjo, tik tuomet kai iškėlėme šalia susodintas pušis, mat pasirodo graikiniai riešutmedžiai su spygliuočiais nedraugauja ir vaisių nemezga, jeigu pastarieji auga šalimais. Kuo ypatingi mūsų naminiai riešutai, o gi tuo, kad nepalyginamai yra skanesni, labai saldūs ir turi ploną lukštą, kurį 'grybas' sutriauškia taip, kad išsiima visas riešutų kamuoliukas nei kiek nepasižeidęs. Na, o skonis neišpasakytas, tiesiog delikatesas :) Kas turit žemės, būtinai pasisodinkit!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 96.9 KiB | Peržiūrėta 952 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 626 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007