Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 626 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 31 Kov 2016, 17:55 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SAULĖGRĄŽŲ DAIGAI:

Būtinai pasisodinkite saulėgrąžų! Turiu galvoje į dirvą, kad turėtumėte savo pačių sėklų :) . Saulėgrąžų daigai yra mūsų žalias maistas ir kuras žiemą, čia Lietuvoje. Aš juos auginu jau šiek tiek į pavasarį ir kol atsiranda laukinių žolių. Labai sustiprina organizmą, poveikis pasijaučia jau po savaitės valgant kiekvieną dieną bent po 100 - 150g. Valgydami šiuos daigelius, tikrai pamiršite, kas yra pajuodę paakiai :) Įgudus jų auginimas yra vienas juokas, kaip auginti pasižiūrim internete, viską taip ir darom kaip ten sako :)

Čia truputį info apie jų naudą:

"Saulėgrąžų daigai – tai skanus ir labai naudingas maistas. Sėklai pradėjus augti, visos vertingiausios medžiagos koncentruojasi į daigus. Todėl daigai turi labai daug vitaminų, mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių junginių. Tai puikus energijos ir sveikatos šaltinis žmogaus organizmui. Juos galima valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti žalių kokteilių gamybai.
Vitaminas D ir Lecitinas
Tarptautine daigų auginimo asociacija (JAV) teigia, kad saulėgrąžų daiguose gausu vitamino D, todėl jie labai naudingi akims. Jie ypač rekomenduojami trumparegiams. Be to, šie daigai ramina nervus ir normalizuoja rūgščių bei šarmų balansą virškinamajame trakte, normalizuoja kraujospūdį. Harwardo visuomenės sveikatos institutas ištyrė, kad saulėgrąžų daigai tai lecitino šaltinis Šis fosfolipidas atsakingas už riebalų apytaką kraujyje.
Riebiosios rūgštys ir Baltymai
Sapiente universiteto (Rumunija) mokslininkas M. Morton ištyrė, kad saulėgrąžų daiguose gausu Alfa-linoleno rūgšties, žinomos kaip Omega-3 riebalų rūgštis. Ši riebioji rūgštis dalyvauja smegenų veikloje, skatina odos, plaukų ir kaulų atsinaujinimą.
University of Maryland Medical Center mokslininkai nustatė, kad saulėgrąžų daiguose du kartus daugiau baltymų nei špinatuose, aisbergo ar romaninėse salotose."


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 86.73 KiB | Peržiūrėta 1000 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 03 Bal 2016, 23:48 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:21 Kov 2016, 22:07
Karma: + 0 -
Pranešimai:18
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Garšvos jau pradėjo augti :) Ant kalniukų ar ten kur saulės spinduliai pasiekia miško paklotę galima rasti jaunų ūgliukų. Puiki žolė: skonis kaip salotų, o padeda nuo podagros. Ar žinote, kad ši piktžolė, kaip mes ją vadiname ir negalime išnaikinti yra įvežta vienuolių ir auginta parkuose, tam, kad padėtų nuo podagros. Man patinka salotos su šia žole, bet tik tada kai ji švelnutė ir šviežutė, tik prasikalusi :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 04 Bal 2016, 17:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
BARŠČIŲ SRIUBA:

Labai noriu pasidalinti šiuo labai labai labai skaniu receptu iš naujausios 'Žalio Skonio' laidos, truputį supaprastinau, gaminu iš to ką turiu, nededu miso ir salierų kotų. Šiai sriubai pasigaminti reikės burokėlio, raugintų kopūstų, mirkintų saulėgrąžų, daigintos idealu, na ir pagal skonį, aš dedu truputį česnako ir svogūno, bet ne visada, skanu ir be šių skonio stipriklių :) Taigi, viską sumalame, pilame kažkiek vandens arba jeigu turime raugintų kopūstų sulčių. Kad būtų ką kramtyti, dedame tų pačių raugintų kopūstų ir tarkim pjaustyto svogūno. Ši sriuba tokia skani, kad 'verdu' ją kiekvieną dieną... Patiekti galima su šiltomis linų sėklų duonelėmis, įtrintomis česnaku. Receptu taip pat būtinai pasidalinsiu ;)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 135.46 KiB | Peržiūrėta 963 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 04 Bal 2016, 17:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠILTOS LINŲ DUONELĖS, ĮTRINTOS ČESNAKU:

Išradau tiesiog nuostabų linų duonelės receptą...Tokį labai greitai pagaminamą ir labai greitai suvalgomą :) Šis receptas nu jau toks skanus, kad neįmanoma nesuvalgyti viso padėklo vienu prisėdimu :) Imame linų sėklų, maždaug 160g ir to užteks vienam silikoniniam padėklui. 500g pakuotės užtenka maždaug 3 kartams, taigi kažkur 160g. Užmerkiame jas per naktį, stengiamės vandens įpilti tik tiek kad sėkloms užtektų išbrinkti ir beleliktų vandens likučio. Tada sumalame 1 pomidorą, pusę morkos, truputį svogūno, įpilame alyvuogių aliejaus, šiek tiek citrinos sulčių ir mėgstamų prieskonių. Šią masę sumaišome su išbrinkusiomis sveikomis linų sėklytėmis, paskleidžiame ant padėklo ir išdžioviname. Pilnai išdžiovinę gausime traškučius, o galime ir nepilnai išdžiovinti, tuomet skanu bus ištrintos česnakais :)

Skanaus! Skanaus! Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 106.63 KiB | Peržiūrėta 966 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2016, 15:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ČESNAKINIS PADAŽAS:

Tai tas pats mano labai pamėgtas žemės riešutukų kefyras. Surauginusi riešutukus su raugintais kopūstais ir nusunkusi skystį įpjaustau truputį česnako, bet labai nedaug ir labai smulkiai. Tada dedu šiltai galutinai surūgti. Šis padažiukas labai skanus ant salotų, bet dažniausiai aš jį geriu vieną - kažkiek prieš vakarienę. Jis labai gaivus ir rūgštus, labai primena keryfą. Žinau, kad jį gerti kaip raugintą produktą yra labai sveika, tik nemoku moksliškai paaiškinti kas ir kaip ten veikia :) Galiu pasakyti, kad tai mano 'firminis' gėrimas, nebūtų gėda tokį gaminti pardavimui. Labai labai skanus :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 105.82 KiB | Peržiūrėta 952 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2016, 15:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Sumaniau sukurti tobulą receptą kažko panašaus į šokoladą, batonėlius ir sausainius. Šiuo metu vyksta bandymai ir visoki šnipinėjimai :) Noriu išrasti kažką tokio, ką būtų galima padovanoti įvairiomis progomis, bet kad būtų tikrai skanu išrankiam visavalgio liežuviui. Na ir tiesiog labai įdomu koks skonis dabar esančių prekyboje raw saldumynų. Na, bent šie nesužavėjo :roll:


Prikabinti failai:
20160407_133210-1.jpg
20160407_133210-1.jpg [ 299.83 KiB | Peržiūrėta 952 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Geg 2016, 17:20 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
BAKLAŽANŲ KARBONADAI:

Būtų galima drąsiai pavadinti tai kiaulienos karbonadais :), kažką panašaus labai primena į tai. Nusipirkau pora baklažanų ir reikėjo kažkaip juos suvalgyti žalius. Vienas buvo sumarinuotas su morkomis ir po to sumaišytas su įvairiomis daigintomis sėklomis ir gavosi visai neblogas "troškinys".

Bet kito baklažano buvo daug skanesnis likimas. Visą baklažaną reikia pasistengti supjaustyti kuo ploniau, geriausia su kažkokia pjaustykle būtų arba su peiliu kaip aš dariau. Tuomet pasiruošiame marinatą iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos, baziliko ir obuolių acto, mėsos prieskonių mišinio (žinoma žiūrim kad nebūtų jokių priedų, vien tik prieskoniai), na ir smulkiai supjaustytų česnakų, druskos pagal skonį. Marinato pasidarom šiek tiek daugėliau, nes baklažanai kaip kempinės, labai daug sugeria. Išmaišom baklažanus su marinatu, būtinai paslegiam lėkštute ir ką nors sunkaus ant viršaus. Po kelių valandų būna atsiradę papildomo skysčio ir tai labai puiku, nieko nenupilam viską panaudojam. Susimalam 1 kavamalę linų sėklyčių, suberiam į dubenį su baklažanais ir gerai išmaišome. Linų sėklytės absorbuoja visą skystį, taip ir reikia. Gražiai išdėliojame savo karbonadus ant silikoninio padėkliuko ir išdžioviname.

Kol viskas žiūsta, virtuvė kvepia oi kaip skaniai kvepia :) Tikrai labai labai skanu, prašom išbandyti :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 119.88 KiB | Peržiūrėta 879 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Geg 2016, 12:55 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Žalias maistas kuo toliau su metais tuo skanesnis darosi. Nežinau, bet viskas taip skanu, kad įkvėpimas maitintis žaliai su kiekviena diena vis auga :)

O kartais kai atrodo, kad jau viskas atsibodo ir viskas tas pats, imi sumaišai salotas gal kiek kitaip nei įprastai, pasigamini kažkokio nekasdieninio padažo ir viskas atrodo nauja ir skanu labai. Ir vis atrandu dar kažką naujo sau. Dabar labai daug daiginu įvairių įvairiausių sėklyčių ir maišau jas į salotas, gaminu taip pat labai įvairius sočius troškinius, pvz. marinuoju pievagrybius, sumaišau juos su tarkuotom morkom ir įvairiom daigintom sėklom ir ne tik sėklom, labai skanu daiginti avinžirniai, mung pupuolės. Taip gaunasi splavingas ir sotus "troškinys". Vos prieš kelias savaites atradau sultis, na taip niekad jų nespausdavau anksčiau. Išsispaudžiu paprastai, sutarkuoju su tarka pora morkyčių, mažą gabaliuką burokėlio, pora obuolių ir gaunu 1 ar 1,5 stiklinės labai skanių sulčių. Nustebau kokios jos sočios ir skanios, aš jų negeriu, o valgau su arbatiniu šaukšteliu. Tai 1 stiklinė tokių sulčių vakarienei tikrai būna kas veikti ir labai sotu ir labai lengvai organizmas pasisavina jas.

Na o čia, labai skanus padažiukas. Šįkart gavosi gan tirštas, greičiau kaip užtepėlė, dažniausiai darau skystą ir užpilu juo salotas, bet taip irgi patiko valgyti prie salotų. Reikia pamirkintų anakardžių, jeigu reikia greitai padažiuko, tai užtenka ir 10min ar bent 5min pamirkinti. Taip pat trupučio citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, pipirų, aštrios paprikos ir pagal skonį druskos, česnako, galima džiovintų pomidorų, galima garstyčių. Viską sumalame su trupučiu vandens.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 262.37 KiB | Peržiūrėta 870 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Geg 2016, 13:23 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽALIASIS PIEVŲ KOKTEILIS:

Ką valgai, tas ir esi. Man labai patinka valgyt iš pievų ir iš savo daržo ir iš savo sodo. Tai leidžia man jaustis gamtos dalele, leidžia pajusti bent truputį vienybę su visa kūrinija. Patinka pačiai auginti, pačiai rinkti visas gamtos dovanojamas gėrybes. Pastebėjau tereikia parodyti kažkokiam augaliukui dėmesį, aprauti žolytes aplink jį, pašnekinti, paglostyti ir jis tada ima augti taip, kad jo nesustabdysi :) Tikrai labai gera valgyti savo su meile užaugintas daržoves ir vaisius ir viską, ką savo rankomis palieti, kam duodi savo energijos, jinai sugrįžta meile, ramybe.

Atsimenu savo pirmuosius kokteilius, kai tik pradėjau žaliavalgiauti. Jie būdavo labai labai stiprūs, daug daug žolių, nes taip buvo skanu, taip kūnui, matyt, reikėjo to gamtos stebuklo. Labai džiaugiuosi, kad žaliavalgystė apsireiškė mano gyvenime :) Dabar pasidarau švelnesnius kokteilius, naudoju 'klasikines' žoles - dilgėles, pienes, garšvas, o taip pat labai mėgstu raktelių lapus ir špinatus. Ir valgau labai labai labai daug saulėgrąžų daigų :)

Skanaus visiems ir visur!


Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 113.48 KiB | Peržiūrėta 869 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Bir 2016, 15:23 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
BANANINIS TORTAS:

Čia tam atvejui, jeigu labai norisi torto ir iškyla rimtas pavojus nueiti į parduotuvę ir nusipirkti 'tikrą' tortą, kuriame be miltų, pieno, kiaušinių, cukraus dar būtinai bus daug visokiausių kitokių nedraugiškų dalykų. Kartą buvo kažkokia proga ir darbe atsinešė pjaustomo torto vienkartinėje plastikinėje dėžutėje, atrodė labai gražiai ir skaniai...pamaniau, kad galima padaryti panašiai skanų vaizdą nenaudojant krūvos riešutų, kas tikrai nesveika valgyt tokiais kiekiais, panaudojant pavyzdžiui bananus, kurie duoda daug masės ir puikiai atstoja miltus su kiaušiniais ir sviestu.

Šis receptėlis labai paprastas ir pagaminamas per kelias minutes. Labai gerai sunokusius bananus sulaužome pirštais ir sudedame į pasirinktą formelę, apibarstome razinomis ir užpilame naminiu šokoladu (kokosų sviestas, kakava, medus arba agavų sirupas). Pašauname į šaldytuvą 10min ir galime pjaustyti ir pateikti į stalą.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 169.5 KiB | Peržiūrėta 820 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Rgs 2016, 14:37 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Rgs 2016, 14:29
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
Šiandien ketinu pasigaminti keptų orkaitėje burokėlių užkandį. Tik nededu sūrio ir tikrai neprastai gaunasi. Pasigaminti paprasta ir ilgai neužtrunka.
 


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2016, 19:31 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Magija rašė:
Šiandien ketinu pasigaminti keptų orkaitėje burokėlių užkandį. Tik nededu sūrio ir tikrai neprastai gaunasi. Pasigaminti paprasta ir ilgai neužtrunka.
 

Norite žaliavalgius išvesti iš kelio? :lol:

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Spa 2016, 11:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ruduo visada buvo mano mėgstamiausias metų laikas. Visų pirma, turbūt, dėl savo spalvų, dėl savo grožio, po to dėl namų šilumos, vėjo, nuogų medžių šalų, skraidančių lapų ir, aišku, dėl maisto - visų šviežių ir maistingų daržovių, rudeninių prisirpusių vaisių. Ruduo labai gražus metų laikas, labai gražiai gamta pereina į poilsio laiką, o žmogus, ypatingai kaimo, irgi gali pailsėti nuo lauko darbų ir šiltai susirangęs ant pečiaus ramia dūšia laukti pavasario. Ir nėra čia ko liūdėti, nes labai gražus mūsų ruduo :)

Radau būdą kaip pailsėti nuo valgymo, ypač nuo daug obuolių ir didelių bliūdų salotų ir dar negana to, radau būdą kaip suvalgyti visus moliūgus, kad jie negulėtų liūdni laukdami pavasario. Tai va, morkos, obuoliai ir moliūgas=sultys ir gyvenimas vėl gražus :) Dieviškas skonis ir didelis poilsis visam virškinamajam traktui :) Beto, girdėjau, kad moliūgų sultys dėl augalinio želatino pektino yra didelis gydytojas visiems sąnariams ir dar, beto, šalina iš organizmo druskas. Reikia, žinoma, ne virti moliūgus, o spausti sultis ir gerti pirmoje dienos pusėje ant tuščio skrandžio.

Skanaus ir į sveikatą!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 89.36 KiB | Peržiūrėta 539 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Spa 2016, 12:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
DŽIOVINTOS BRAŠKĖS:

Braškių derlius buvo labai gausus šiais metais, sugalvojom pasidžiovinti žiemai. Išties labai gerai gavosi (vakar patikrinau) - skonis, kvapas tiesiog pasaka :) O džiovinom paprastai - griežinėliais paprastam tokiam apvaliam džiovintuve, dabar laikom šaldytuve, tad jos tokios minkštos ir labai gardžios.


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 130.25 KiB | Peržiūrėta 536 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Spa 2016, 13:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ANTIREKLAMA:

Labai visada norėjau tokio kažkokio maisto smulkintuvo su S formos peiliuku, kad galėčiau pagaminti tobulus trupinius raw pyragams. Ilgai rinkausi ir išsirinkau šį, bet mes pykstamės su juo :) Tikrai šis nėra pats geriausias, jį išplauti yra kas veikti, jis užsidaro nesandariai, kas yra nesaugu, jau man ne kartą su visais peiliais iššoko :), variklis labai jau garsiai dirba ir bent truputį ilgiau pamalus, atsiranda plasmasių kvapas iš variklio kaip spėju. Ir pats indelis tikrai yra per mažas, kaip įsitikinau. Geriau būtų didesnis.

O dabar kas gero iš šio ar tokio tipo maisto smulkintuvo. Man labai patinka, kad galiu labai gražiai mažais kūbeliais susmulkinti morkas, agurkus raw baltai mišrainei, tą jis padaro labai puikiai. Dar su juo aš gaminu tahini pastą iš sezamų ir žemės riešutų sviestą. Gaunasi tiesiog puikiai, tik tiek kad užtrunka ilgai - norint nesudeginti variklio tai pusę dienos ir gaunasi mažas kiekis, nes indelis nedidelis. Na ir aišku jis idealiai riešutus paverčia trupiniais, iš kurių galima lipdyti raw tortų pagrindus ir kitus skanius dalykus. Beto, su juo dabar gaminu žaliuosius kokteilius ir malu raw sriubas, po to kai mano blenderis numirė ir dar neturiu naujo :) Tiesa, jį naudoju ir kaip kavamalę malti pvz. džiovintas paprikas, linų sėklas ir visa kita ką reikia paversti miltais.

Taigi, maisto smulkintuvas S peiliuku yra tikrai neblogas dalykas žaliavalgiškoj virtuvėj :) Tik šio tikrai antrą kartą nesirinkčiau, kažkaip jaučiu, kad yra daug tobulesnių už šį :)


Prikabinti failai:
IMGP1439m.jpg
IMGP1439m.jpg [ 185.66 KiB | Peržiūrėta 535 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 09:09 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Sigutė rašė:
Beto, girdėjau, kad moliūgų sultys dėl augalinio želatino pektino yra didelis gydytojas visiems sąnariams ir dar, be to, šalina iš organizmo druskas. Reikia, žinoma, ne virti moliūgus, o spausti sultis ir gerti pirmoje dienos pusėje ant tuščio skrandžio.


Tai dar ne senatvė , kad sąnariais skųstis. Jei pradėsi jaunas nuo visko gydytis, senatvėje tai virs gilia maniakine baime. :lol: Mane stebina, kad žmogus dievo apdovanotas visa puokšte neigiamų emocijų , kurios ir yra lygų priežastys, nepastebi jų, arba jei pastebi ir žino įtaka sveikatai, vistiek savo blogos emocijos priežastimi laiko kažką išorėje. O tokios sultys tik psichologinė saviapgaulė, tik trumpas optimizmo gurkšnis, prieš vėl panyrant į niūrių ir neigiamų emocijų liūną ir taip ligą dar paaštrinant. :) Ruduo puikus metas, nes jis kaip niekas išreiškia visko laikinumą, jei nebūtų to laikinumo, nebūtų ir nieko brangumo, tik laikini daiktai , daiktai ,kurių mes galime bet kokią akimirką netekti, mums brangūs. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 09:22 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva
Moterims reikia gydytis:)

O sąnariams blogai, jei esi tautybių, kurios dauginasi nuo kiaulienos, ir nevalgai kiaulių sąnarių ar jų nuoviro, pavyzdžiui, kiaulių kojų šaltienos forma, ar karvių, jei tautybės dauginasi nuo jų, ar vištų - jei tautybės dauginasi nuo jų, ar jų kelių - jei mišinys skirtingų:)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 15:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RŪKYTA PAPRIKA:

Beskaitinėdama įvairius užsienio raw portalus, jau kuris laikas aptikdavau šį prieskonį. Rūkytos paprikos miltelių galima rasti ir pas mus, bet aš norėjau pabandyti pasigaminti pati, taigi dar pavasarį užsirašiau, kad rudeniui atėjus nepamirščiau šito eksperimento. Paprikas perpjoviau pusiau ir pakabinau rūkti kvapniuose šaltuose dūmuose keletui valandų, po to išdžiovinau ir sumaliau. Kvepia neišpasakytai skaniai ir labai primena rūkytas kaimiškas dešras. Žaliavalgiškiems patiekalams man šis prieskonis kiek per kartus, bet labai paįvairina ir paskanina veganiškus patiekalus, ypač kugelį, bei perlinę daržovinę košę su raugintais agurkais :)


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 123.66 KiB | Peržiūrėta 515 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 16:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Man labai patiko procesas, nes labai skaniai kvepia tie dūmai ir labai priminė vaikystę, kai su broliu landžiodavom ir tikrindavom ar jau išrūko dešros ir lašiniai :) Mama, kai vakare eidavo parsinešti visko, tai visos dešros būdavo nugraužtais galais :lol:


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 485.79 KiB | Peržiūrėta 515 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 16:22 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
POMIDORŲ SRIUBA:

Paskutinė galimybė pasimėgauti tokia skania pomidorų sriuba, nes pirktinis pomidoras nei kiek nepanašus į paskutinius naminius pomidorus. Šiai sriubai pasigaminti reikės pomidorų ir paprikų maždaug lygiomis dalimis, šlakelio alyvuogių aliejaus, pipirų ir žalumynų, druskos visai nereikia, nes skonis labai išraiškingas. Tokią sriubą aš darau ir dar paprasčiau - tiesiog viską supjaustau ir palieku kelioms valandoms, naminiai pomidorai šiuo metu labai sultingi, tad gaunasi tiršta sriuba. Mėgstu šią sriubą pagardinti alyvuogėmis ir lukštentomis kanapių sėklomis. Pati skaniausia sriuba :) !

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 135.46 KiB | Peržiūrėta 514 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Spa 2016, 16:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Praeiti metai buvo sausra ir derlius buvo labai menkas, bet visko kaip ir užteko, o šie metai buvo labai derlingi, bet visos žieminės atsargos atrodo nė neketina žiemoti - viskas pūva pūva pūva. Tad ką galim, tą džiovinam. Džiovinimui labai gerai tinka paprikos - labai nuostabi spalva, kvapas. Labai gražios spalvos žiemai, nes žiemą spalvų nebus, spalvomis reikia pasirūpinti iš anksto :)


Prikabinti failai:
06.jpg
06.jpg [ 118.63 KiB | Peržiūrėta 513 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2016, 09:03 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:313
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Valdas P. rašė:
Moterims reikia gydytis:)

O sąnariams blogai, jei esi tautybių, kurios dauginasi nuo kiaulienos, ir nevalgai kiaulių sąnarių ar jų nuoviro, pavyzdžiui, kiaulių kojų šaltienos forma, ar karvių, jei tautybės dauginasi nuo jų, ar vištų - jei tautybės dauginasi nuo jų, ar jų kelių - jei mišinys skirtingų:)


Siaubas, tuoj Sigutes asmeninis puslapis virs mėsos skyriumi , nes ir pati netingi prisiminti kaip skaniai grauždavo dešrigalius. O juk tai vibracijos, jei taip miela, gal visai ir nevertėjo pasukti vegetarizmo keliu? Dvasinis augimas atneša į gyvenimą aukštesnių subtilesnių pojūčių , ir mėsa, kiti gyvūnai jau neatrodo kaip maistas, o gyvybės, su savo jausmais , su savo gyvenimu, kurioms blogo nedarymo suteikia džiaugsmo. O jų kūnai, mėsos patiekalų pavidalu tikrai sukelia tik šleikštulį, aišku, visa tai ir yra meilė, Dievas, kokios žemos vibracijos bebūtų, jos visos iš dievo ir jo valios apraiška, tik iliuzija, kad kažkas turi laisvą valią.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2016, 10:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Dar pamiršau paminėti, kaip vaikystėj mama tas dešras gamindavo ir man tekdavo padėti ir aš valgydavau tą žalią dešrų mėsą, nes taip skanu būdavo :lol: Na bet dabar man mėsa tikrai nėra tas maistas nuo kurio seilės tysta, bet priešingai, aš kai mėgstu tuos visus kulinarinius dalykus žiūrėti ir pamatau keptuvėj ar puode mėsos gabalą ir kaip žmonės seilę varvina ir grožisi tuo patiekalu, tai tikrai nesuprantu, kaip galima grožėtis ir skonėtis mirusiu kūnu, man nebesuprantamas reiškinys.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2016, 14:42 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Super knyga, čia tiek skanių patiekalų ir begalė pasakiškų nuotraukų. Nuotraukos nerealios :) Nuostabi , puiki, graži ir labai labai skani ...ir kas nuostabiausia, kad ši knyga gyvena mažo kaimelio bibliotekoje, o taip :) ! Likau taip maloniai nustebinta :) Visą mėnesį ja džiaugiausi :)


Prikabinti failai:
07.jpg
07.jpg [ 383.18 KiB | Peržiūrėta 498 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Spa 2016, 16:50 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:957
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠILTI CUKINIJŲ BLYNAI SU 'GRIETINE':

Puiki vakarienė žvarbų rudenio vakarą :) Nu šitie blynai tokie skanūs, kad galima suvalgyti su visa lėkšte :) Sutarkuojam cukiniją ir šiek tiek morkos burokine tarka, dedame iš anksto mirkintų linų sėklų, galima paskaninti kažkokiais prieskoniais, bet aš šitiems blynams nenaudojau jokių prieskonių. Suformuojam blynelius ir dedame džiovinti keletui valandų, blynai turi likti minkšti. Sudedam blynus į lėkštę, ant viršaus pripjaustome raugintų agurkų ir viską apliejame gardžia anakardžių grietine. Taip skanu, kad norisi pakartot dar bent kelis kartus :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 110.93 KiB | Peržiūrėta 496 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 626 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007