Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 636 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 23 Vas 2016, 16:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Juodasis Šokoladas:

Gal labiau tamsusis šis šokoladas, nei juodasis, gan švelnaus skonio, panašesnis į pienišką. Pavyko išgauti gan įdomią tekstūrą, jisai toks tįstantis ir ilgai kramtomas. Kad tokį gauti, reikia įdomiai jį gaminti:) Imame kiek daugiau kokoso sviesto, pvz. netoli stiklinės, ir jį atitirpiname, tada beriame kakavą (turi būtinai būti riebi), dedame medaus ir viską plakame blenderiu, tuomet į šį skystį beriame maltas kavamale sausas kokoso drožles, dar kartą viską malame blenderiu, pasidaro toks gniužulas, kuris sunkiai malasi, o taip pat nemažai rudo skysčio (tai kokoso aliejaus perteklius). Jei taip atsitiko, vadinasi gausis labai gera tekstūra, mūsų šokoladas bus tįstantis ir malonus kramtyti. Galiausiai išsiimame tą gniužulą, galime jį paskaninti įberdami šiek tiek rudojo cukraus kristalų, arba pritrupinti kakavos pupelių. Pasiimame silikonines formeles ir užpildome jas šia mase tartum plastelinu. Reikia piršteliais truputį padirbėti. Tada į šaldytuvą kuriam laikui ir turime labai skanų tįstantį šokoladą. Kad šokoladas nebūtų labai kartus, galima dėti kiek mažiau kakavos.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 262.54 KiB | Peržiūrėta 1333 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Vas 2016, 18:20 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Gal kai nueini į kokią meditacijos salę , gal ir gali prisiversti išsėdėti kokią valandą, bet namuose kai medituoji, tai kur kas sunkiau prisiversti. Viskas skauda, nėra jokios valios, norisi tiesiog atsigulti. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Vas 2016, 10:50 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Lotosas rašė:
Gal kai nueini į kokią meditacijos salę , gal ir gali prisiversti išsėdėti kokią valandą, bet namuose kai medituoji, tai kur kas sunkiau prisiversti. Viskas skauda, nėra jokios valios, norisi tiesiog atsigulti. :)

Čia juokauji turbūt - skauda kojas, nėra valios, norisi gulėt :) Tai čia tik moteris taip gali dejuot :D

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Vas 2016, 15:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
DARŽOVIŲ PLOVAS:

Tai labai labai skanus patiekalas ir labai sotus. Jam pasigaminti reikės kalafioro, pomidorų, dž. pomidorų ir padažo (balzamiko actas, aliejus, medus, truputis citrinos, juodoji druska, mėgiami prieskoniai). Pagardinti galima dž. spanguolėmis, žalumynais, agurkais. Šis patiekalas toks gardus, kad norėjosi jį valgyti ištisai gal kokias 2 savaites:) Šiam receptui išbandžiau pirmą kartą balzaminko actą ir likau nenusivylus, labai patiko, paįvairino šiek tiek salotų skonį.

Pasidalinsiu viena gudrybe kaip padaryti, kad kopūstas, taip pat kalafioras būtų labai skanūs, minkšti ir tirpstantys burnoje. Nusiperkame galvą ir paliekame ją kur nors, kur yra neigiama temperatūra. Galima per naktį palikti kažkur. Tada leidžiame kopūstui ar kalafiorui atsigauti ir įdėję į celofaninį maišelį laikome šaldytuve. Taip kopūstas ar kalafioras tampa labai saldūs, minkšti, tiesiog tirpstantys burnoje.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 106.18 KiB | Peržiūrėta 1458 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Vas 2016, 14:18 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Sigutė rašė:
Lotosas rašė:
Gal kai nueini į kokią meditacijos salę , gal ir gali prisiversti išsėdėti kokią valandą, bet namuose kai medituoji, tai kur kas sunkiau prisiversti. Viskas skauda, nėra jokios valios, norisi tiesiog atsigulti. :)

Čia juokauji turbūt - skauda kojas, nėra valios, norisi gulėt :) Tai čia tik moteris taip gali dejuot :D

Vyrai nesiskundžia ne todėl, kad jiems neskauda, o tik todėl, kad nedaro , tai kas jiems nemalonu. :D

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Vas 2016, 16:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽEMĖS RIEŠUTŲ KEFYRAS:

Jau kuris laikas mėgaujuosi šiuo gardumynu, visai neseniai kažkaip pati išradau ir negaliu atsidžiaugti. Šis rūgštus pienas man gaunasi tik iš žemės riešutų, o jo skonis tiesiog pasakiškas, tik vos vos jaučiasi riešutų skonis ir kvapas, o šiaip grynas karvės pieno rūgpienis. Iš dubenėlio sausų riešutų išeina štai tokio dydžio sūris ir apie stiklinę rūgštaus pieno, vienam žmogui savaitei daugiau nei reikia.

Gaminimas daugiau nei paprastas. Riešutus išmirkiname per naktį, nulupame luobeles ir sumalame su raugintais kopūstais ir kokia puse stiklinės vandens. Supilame į dubenėlį, pridengiame lėkštele, įvyniojame į rankšluostį ir pastatatome šiltai maždaug vienai parai. Tada sūrmaišeliu nusunkiame, bet ne per daug, sūryje turi likti dar nemažai drėgmės. Gautą pieną aš supilu į stiklainiuką, užsuku ir padedu į šaldytuvą dar bent vienai parai. Tada nežinau, kas ten įvyksta, bet susiformuoja rūgštus pienas, konsistensija ir skonis labai primena tikrą rūgštų pieną, labai kažkas panašaus į riebią grietinę taip pat. Na, o iš tirščių padarau sūrį, pagardinu įvairiais prieskoniais ir pakabinu virš pečiaus maždaug porai dienų džiūti, daugiau nereikia, nes perdžiūvęs jis ne tokio gero skonio.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 105.28 KiB | Peržiūrėta 1429 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 29 Vas 2016, 18:03 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RAUGINTI MOLIŪGAI:

Tiems, kas dar turi nemažai atsargų, pats laikas 'naikinti' moliūgus, nes tuoj jie bus nebeaktualūs - pavasaris čia pat, tuoj prasidės žolės ir bus ką valgyti, o moliūgai pavasariop ima daiginti savo viduje sėklas ir būna nebeskanūs.

Labai skanus raugintų moliūgų receptas:
1kg moliūgo, pjaustyto gabalėliais
1l vandens
3š druskos (aš dedu mažiau, nes labai sūriai gaunasi, dedu 2š)
2š cukraus (irgi dedu mažiau - 1š)
Kelios skiltelės česnako (galima apsieiti ir be jo:)
1 a.š. kalendros grūdelių
1 a.š. kmynų
Viską užmerkiam, uždedam lėkštę ir paslegiam, po 5 dienų valgom.

Receptėlį nusižiūrėjau iš super paskaitos, labai įdomus video:
https://www.youtube.com/watch?v=Uw3tAU0_4F8
Gaunasi tikrai skaniai. Ir kaip sako Danutė Kunčienė iš šio video, žiemą visai neblogai tinka ir šiltas maistas, iš šių raugintų moliūgų galima išvirti labai skanią sriubą, labai paprastas variantas būtų toks - bulvės, morkos ir moliūgai, viską išverdam ir turim skanią vakarienę:). Manau, šiam puslapy iš viso nebeliko šimtaprocentinių žaliavalgių ar netgi iš viso žaliavalgių, taigi niekas neturėtų supykti ar įsižeisti ;)

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 88.18 KiB | Peržiūrėta 1420 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 01 Kov 2016, 16:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
DŽIOVINTAS KRIENAS:

Žiūrim tą patį video, jei dar nepažiūrėjom ir einam džiovinti krienų:

https://www.youtube.com/watch?v=Uw3tAU0_4F8

Danutė Kunčienė gavo apdovanojimą už šį išradimą, o tai tėra tiesiog džiovinti krienai. Džiovinti krienai labai gerai užmuša bakterijas, reikia čiulpti po nedidelį gabaliuką iki 10 kartų dienoje, jeigu sučiulpsime einant miegoti, ryte liežuvis bus daug švaresnis. Gaminam paprastai - krienus gerai nuplaunam ir suskutam juostelėmis, išdžiovinam, tada pirštais sutrupiname ir susidedame į maišiuką. Naudojam atsargiai, nepersistengiam, kitas galbūt galės tik vieną gabaliuką į dieną, tai prieš miegą tuomet. Gali sudirginti skrandį, aš persistengiau, tai man taip ir atsitiko.

Bandom:)!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 139.57 KiB | Peržiūrėta 1406 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 01 Kov 2016, 20:42 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Pas mane labai daug moliūgų supuvo, jų tiek daug buvo, kad negaliu į juos tiesiog žiūrėti , net nežinau kaip su raugintais būtų , nes rauginti produktai ir nelabai valgosi, ar jie apskritai sveika, nes juk kažkokios vis tiek rūgštys gaunasi? Taip pat tokios daržovės kaip ridikai , daikonai , krienai guli pas mane ir tiek, tuojau pavasaris , žolių laukuose atsiras, teks išmesti. :)

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 02 Kov 2016, 10:42 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Lotosas rašė:
Pas mane labai daug moliūgų supuvo, jų tiek daug buvo, kad negaliu į juos tiesiog žiūrėti , net nežinau kaip su raugintais būtų , nes rauginti produktai ir nelabai valgosi, ar jie apskritai sveika, nes juk kažkokios vis tiek rūgštys gaunasi? Taip pat tokios daržovės kaip ridikai , daikonai , krienai guli pas mane ir tiek, tuojau pavasaris , žolių laukuose atsiras, teks išmesti. :)

Rauginti produktai yra ne tik kad labai sveika, bet ir naudinga, o dar ir skanu :) ! Galima šiek tiek pasiskaityti apie tai ;) Man irgi kažkiek jau pabodę moliūgai, bet pvz., žaliavalgiškai 'trintai' moliūgų sriubai, tai neįmanoma pasakyti ne! Labai skanu ir nė kiek nenuodėminga, nes žalias maistas, Lotosai, net ir būdamas labai skanus tikrai nemaitina jokių ten žemutinių čakrų ir nekursto jokių geidulių. Žalias maistas yra tiesiog dieviškas ir savo skanumu, ir savo tyrumu :) Ne kiekvienas tai ir perneša, sako - aš negaliu maitintis tuo maistu, aš per lengvas, tai ne man! Užtad daug kas pabando, nepatempia ir grįžta prie sunkesnio (virto, kepto) maisto. Taip lengviau gyventi šioje žemėje - būti panašiame energetiniame fone kaip dauguma, tada ir šeimoje paprasčiau ir žmonėse, visur - darbe, parduotuvėje, gatvėje. Ir tai nėra blogai, manau :)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 02 Kov 2016, 18:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SALDAINIAI 'AGUONA':

Šiuos saldainius gaminau iš lygiai tokių pačių komponentų kaip prieš tai tįstantį šokoladą, tik viską ne maliau blenderiu, o maišiau rankomis ir kokosų aliejaus pyliau tik tiek, kad užsimaišytų 'tešla'. O rezultatas absoliučiai skirtingas - šie saldainiai lengvai atkandami ir tirpstantys burnoje, jie nesikramto, o tiesiog ištirpsta ir jų nebelieka :) Man pasirodė, kad jie labai primena saldainius 'Aguona', tad be visa ko įmaišiau į 'tešlą' aguonų. Kiek vėliau teko pasivaišinti tikrais 'Aguonos' saldainiais, tai nelabai kas panašaus :) Bet nepaisant to, šie saldainiai tikrai niekuo nesiskiria ir nenusileidžia šokoladiniams saldainiams. Tiesa, į 'tešlą' dar įmaišiau pora šviežiai sumaltų kavos pupelių, tikrai nepamaišė :) Pavaišinau savo visai nežaliavalges drauges, visoms labai patiko ir gavau užsakymą tokių pagaminti labai labai daug :)! Aišku, nieko aš joms negaminau, pačios turi rankas :) . O viskas, ko reikia šiems saldainiams pasigaminti, tai kavos malimo mašinėlė sumalti kokoso drožles, tam puikiausiai tinka ir mūsų blenderiai ;)

Skanaus!


Prikabinti failai:
06.jpg
06.jpg [ 271.42 KiB | Peržiūrėta 1381 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 03 Kov 2016, 13:58 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
AVIETINIAI LEDAI:

Man kartais ir žiemą norisi ledų, nesvarbu, kad šalta, juolab, kad čia sudėtis tų ledų labai nekalta, kenkia tik pats šaltis atsidūręs skrandyje. Na bet juk ne kiekvieną dieną taip :) ! Būna, kad kartais yra dar daug labai sunokusių bananų, tai galima juos užsišaldyti ledams. Supjaustome smulkiais gabaliukais ir į kamerą. O taip pat reikia kažkokio taip pat šaldyto priedo, tinka visi vaisiai ir uogos....labai skanu :) Labai skanūs paprasti obuoliniai ledai ar kriaušiniai. Išėmę šaldytus bananus ir vaisius, palaikome kambario temperatūroje apie pusę valandos, tada malame blenderiu ir valgome :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 90.54 KiB | Peržiūrėta 1368 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Kov 2016, 17:35 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SVOGŪNŲ DUONA:

Na ką, aptarėm svogūnų, česnakų poveikį žmogui, ir štai nuostabus receptėlis :) Šiai duonai reikia labai daug svogūnų, aš dėjau trečdalį normos. Šis receptėlis yra labai gražiai ir jaunai atrodančios 73 - metės žaliavalgės. Susigundžiau išbandyti:

https://www.youtube.com/watch?v=bjR0A6qpuBo

Tiksliai nieko nematavau, viską dariau iš akies, naudojau:
saulėgrąžų miltus
linų sėklų miltus
cukiniją
smulkiai supjautytus svogūnus (dedasi jų labai daug, kas peržiūrės video pamatys :shock: )
alyvuogių aliejų
prieskonius
vandenį

Cukiniją sumaliau, sudėjau kavamale maltas saulėgrąžas ir linų sėklas, aliejų, prieskonius ir smulkiai pjaustytus svogūnus, pyliau vandens. Iš visko užmaišiau tešlą, supyliau ant silikoninio padėkliuko, išlyginau, supjausčiau gabaliukais ir džiovinau.
Ši duona nu labai jau soti ir riebi, daug jos nesuvalgysi vienu kartu, bet tai ir gerai - po riekelę prie salotų tinka puikiai :) !

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 105.58 KiB | Peržiūrėta 1353 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 09 Kov 2016, 10:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA:

Ši sriuba labai labai skani. Tie, kas turi Vitamix ar panašų į jį, gali ją pasigaminti išvis nepaprastai skanią. Sriuba turi tokią glotnią tekstūrą ir dar vienas labai didelis privalumas, kad su tokiu aparatu, ilgiau pamalus sriuba užkaista ir turime šiltą patiekalą, tai ypač aktualu žiemą. Su paprastu blenderiu irgi skaniai gaunasi ;) Šiai sriubai pasigaminti reikia moliūgo ir pomidorų, dar galima dėti paprikos. Paskaninti galima įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, dėti truputį svogūno, pipirų ir tarkim juodosios druskos. Būna kartais, kad aš visiškai atsisakau druskos, tai jokių prieskonių nededu ir būna taip pat labai skanu, tik tokiu atveju kartu sumalu šiek tiek svogūno, jis atstoja druską tokiu atveju. Jeigu renkuosi ar berti druskos, ar įdėti į patiekalą šiek tiek svogūno, renkuosi svogūną. Esu dariusi eksperimentą ir nevartojusi druskos nepilnai metų, tai turiu savo nuomonę apie ją. Supratau savo kailiu tą pasakymą - cukrus baltoji mirtis, o druska - juodoji. Vengiu jos kiek galiu :) !

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 91.58 KiB | Peržiūrėta 1336 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 09 Kov 2016, 17:01 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Receptas, kai moliūgai baigėsi. :lol: O Man juodasis produktas, tai aliejus. Nesibaidau aš cukraus , tik nereikia saldžių vaisių su riešutais maišyti, o druskos man pakanka savaitę nepavartoti, kai ima svaigti galva , sumažėja hemoglobinas. :) Prisiminiau vienas mažiukas dar liko.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 09 Kov 2016, 17:52 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Lotosas rašė:
Receptas, kai moliūgai baigėsi. :lol: O Man juodasis produktas, tai aliejus. Nesibaidau aš cukraus , tik nereikia saldžių vaisių su riešutais maišyti, o druskos man pakanka savaitę nepavartoti, kai ima svaigti galva , sumažėja hemoglobinas. :) Prisiminiau vienas mažiukas dar liko.

Tau baigėsi, o kitiems gal nesibaigė ;)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 10 Kov 2016, 09:58 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Žinosim dabar pas ką užsukti, kad karmą palengvinti. :lol:

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 14 Kov 2016, 15:24 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SPANGUOLIŲ GĖRIMAS:

Vienam žmogui reikės 1 apelsino, dubenėlio spanguolių ir šiek tiek vandens. Sumalame ir iškarto geriame. Labai skanu! Taip skanu, kad norisi gerti visą dieną :) Bet būtinai reikia gerti iš karto, negalima susimalti ir gerti po kelių valandų, nes vyksta oksidacija, gėrimas apkarsta. Ir negerai maišyti spanguolių su bananu, skrandžiui nepatinka toks derinys.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 94.39 KiB | Peržiūrėta 1301 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Kov 2016, 19:07 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RAW GARDEN:

Teko pabuvoti pas mūsų kaimynus latvius, labai džiugu, kad ir ten yra kur papietauti ir labai skaniai :) ! Norėčiau ir aš taip skaniai mokėti gaminti :roll: Valgiau dienos pietus: avokadų ir špinatų sriubą su raw duonele bei antrą patiekalą tokį pusiau žaliavalgišką. Sriuba buvo dieviško skonio, pamiršau net antrą patiekalą nufotografuoti :) ten buvo labai skaniai orkaitėje iškepta saldžioji bulvė - batatas su šparaginėmis pupelėmis, visa tai aplieta šiltu anakardžių padažu, prie viso to gyvas priedas - dviejų rūšių sudaigintos sėklytės, kale salotos ir keletas įvairių žalių lapų. Labai skaniai ir labai sočiai pavalgiau :) Jaučiausi fantastiškai, labai skanus tas mūsų maistas :) !


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 217.8 KiB | Peržiūrėta 1284 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Kov 2016, 17:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SĖKLŲ DUONELĖS:

Naikinu moliūgų atsargas ir tuo pačiu bandau atrasti skanų receptą. Labai skanų variantą ragavau Raw GARDEN restoranėlyje, dar tokio nesu bandžiusi, būtinai išbandysiu :) . O šiame variante sudėjau visas sėklas kokias tik turėjau, jas mirkinau - linų, saulėgrąžų, sezamų, moliūgo. Moliūgą ir šiek tiek morkos sumaliau ir nusunkiau sultis, dėjau maltų linų ir chia sėklų, šiek tiek citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus ir sudėjau visas mirkintas sėklytes bei mėgiamus prieskonius. Druskos dėti čia visai nereikia, nes išdžiūvę duonelės turi ryškų ir koncentruotą skonį. Tiesiog būtina jas gerai išdžiovinti. Duonelės pačios skaniausios praėjus kelioms dienoms po džiovinimo.

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 93.68 KiB | Peržiūrėta 1271 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 18 Kov 2016, 17:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
AŠTRUS PADAŽAS IŠ MOLIŪGŲ:

Reikia kuo greičiau sunaikinti moliūgus, nes ateina žalių kokteilių iš laukinių augalų metas :) Čia toks skanus padažiukas, kuris jau buvo pas mane, kurį prisiminiau. Moliūgą sumalame, įpilame šiek tiek burokėlių sulčių, dar reikia obuolių acto ir kvepiančių prieskonių - juodųjų ir kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, muskatų, čili pipirų bei druskos. Gaminame labai aštrų ir ryškaus skonio. Primena pomidorų padažą, tik čia nėra pomidorų. Šis padažas būtų puiki alternatyva visavalgiams vietoj pomidorų padažo, mes irgi galime kai kur panaudoti - labai skanu su raw sushiais, šiek tiek ant salotų ar tepti ant daržovių griežinėlių.

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 198.33 KiB | Peržiūrėta 1269 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Kov 2016, 17:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RIEŠUTŲ KEFYRAS:

Būtinai pabandykite pasigaminti riešutų kefyro! Tai labai paįvairina žaliavalgišką mitybą, riešutų kefyrą galima gerti vieną, naudoti kaip majonezinį padažą salotoms, skaninti juo raw sriubas...Atsibodę salotos gali virsti tiesiog nauju patiekalu. Aš nei kiek neabejoju, kad šis fermentuotas produktas labai teigiamai veikia mūsų organizmą ir, beto, yra labai skanus :) Skonis yra labai malonaus rūgštaus skonio, šiek tiek salsvo, tačiau gaivaus. Na, o jo tekstūra labai primena grietinę - švelni, kreminė...labai tinka pagardinti salotas ir žalias sriubas. Galima pagaminti labai riebų kefyrą ir tai jau bus daugiau grietinė arba mažiau riebų ir skystesnį ir tai jau bus kefyras. Aš gaminu vien tik iš žemės riešutų, šie riešutai nebrangūs ir su jais gaunasi labai gerai. Saulėgrąžų nebefermentuoju nei sūrių, nei padažų, nes jie apkarsta, kas man nepatinka, nes tai blogai kiek suprantu. O saulėgrąžų turiu daug prisipirkus, tai tiesiog vėl prisiminiau daiginimą. Susidaiginu saulėgrąžų, lęšių sudedu į stiklainiuką ir turiu kelioms dienoms tiesiog po ranka labai geros 'mėsos' į salotas. Viskas daug paprasčiau, kai turi visko po ranka :)

Papasakosiu kaip gaminu kefyrą. Riešutus išmirkau bent 6-9val, išlukštenu, sumalu su kažkiek raugintų kopūstų, trupučiu česnako (labai nedaug) ir trupučiu vandens. Viską sudedu į dubenį, pridengiu lėkštele, apvynioju rankšluosčiu ir dedu į šiltą vietą (prie pečiaus tarkim). Viskas fermentuojasi apie 16 val. Tada gerai išspaudžiu su sūrmaišeliu ir skystį vėl taip pat dedu šiltai fermentuotis dar apie 16val. Ir vis patikrinu ar jau surūgo, jeigu pasidarė tiršta grietinė - jau surūgę ir galima perkelti į šaldyvą. Sunaudoju kažkur per 4, 5 dienas. Tada vėl užraugiu. Tirščių dabar esu linkusi nebepanaudoti, jeigu gaminu sūrį, tai nebepilu visai vandens maldama ir visiškai nenusunkiu, tada sūris būna labai gero skonio. Grynai iš tirščių sūris sunkiai ryjasi ir skrandžiui sunku suprasti kas čia per guzas ląstelienos ir duoda signalą, kad jam nepatinka tai :) Taigi, gaminu arba sūrį, arba kefyrą.

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 76.57 KiB | Peržiūrėta 1213 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Kov 2016, 17:24 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:317
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Iš kur čia tokia informacija, kad saulėgrąžos blogai? :shock: Aš visada jas permirkau , tai tik tada apkartusios būna, bet dar labiau jos apkarsta, kaip pabandau padaiginti.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Kov 2016, 17:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
DŽIOVINTAS ŽEMĖS RIEŠUTŲ SŪRIS:

Taip atrodo mano fermentuotas ir ištobulintas riešutukų sūris. Ištobulintas, tai reiškia -valgomas :D Kai riešutų masė susifermentuoja, aš jos nebenusunkinėju, dedu į sūrmaišelį, kažkiek nuspaudžiu skystį ir kabinu džiūti virš pečiaus. Džiovinu apie 2 dienas, tada į šaldytuvą būtinai. Anksčiau, kaip minėjau, darydavau iš tirščių, skanu, bet būdavo per sprangus, nes vos ne viena ląsteliena likusi, tai tokia masė patekusi į skrandį, truputį sukeldavo ten šoką :) Na, o dabar sūris tiesiog puikus - minkštos tekstūros, malonus ryti ir geras virškinti. Ryti tai ir reiškia ryti :D , pradžioj būdavo suryju tokį sūrį vienu prisėdimu, nes labai skanu...

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 105.16 KiB | Peržiūrėta 1212 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Kov 2016, 17:37 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Lotosas rašė:
Iš kur čia tokia informacija, kad saulėgrąžos blogai? :shock: Aš visada jas permirkau , tai tik tada apkartusios būna, bet dar labiau jos apkarsta, kaip pabandau padaiginti.

Saulėgrąžos yra gerai! Mirkintos ar daigintos yra tiesiog puiku! Aš čia kalbėjau, kas man gaunasi fermentacijos metu...

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 636 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007