Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 630 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Kov 2014, 15:15 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Sau 2014, 20:47
Karma: + 0 -
Pranešimai:445
Lytis: Vyriška
Vietovė: Lietuva


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 15 Kov 2014, 17:45 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Geg 2013, 18:00
Karma: + 2 -
Pranešimai:46
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Sigutė rašė:
Datulės


Sigut, labai tau dėkui už pasidalinimą! Kadangi aš beveik nevaikštau po prekybvietes, tai dažnai nė neįsivaizduoju kur ir kokio gėrio galima rasti. O kai tu parašei, informavau vyrą apie šias datules ir jau kurį laiką džiaugiamės nuostabiais saldainiais! :) Labai jos man skanios ir prie arbatos mielai suvalgau.

Ačiū, širdele, kad daliniesi. Man labai vertingas tavo dalinimasis.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Kov 2014, 12:00 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Viltė rašė:
Sigutė rašė:
Datulės


Sigut, labai tau dėkui už pasidalinimą! Kadangi aš beveik nevaikštau po prekybvietes, tai dažnai nė neįsivaizduoju kur ir kokio gėrio galima rasti. O kai tu parašei, informavau vyrą apie šias datules ir jau kurį laiką džiaugiamės nuostabiais saldainiais! :) Labai jos man skanios ir prie arbatos mielai suvalgau.

Ačiū, širdele, kad daliniesi. Man labai vertingas tavo dalinimasis.

Džiaugiuosi, kad jums patiko:), tos datulės tikri saldainiai, labai jau saldžios, tinka prie arbatos ir prie juodos nesaldintos kavos, aš retkarčiais išgeriu skrudintos cikorijos kavos, nes kartais norisi to kartumo. Mėgstu kartų skonį. O kartais jeigu geriu vieną, tai pasaldinu medumi ir pravėsusią užbalinu avižų pienu - tai gaunasi ir gėrimas, ir kartu desertas:) Bet aišku čia jau ne į temą visai, nes tai ne žalias gėrimas ;) Visgi, cikorija turi virškinimą gerinančių savybių ir padeda įsisavinti cukrų (iš vaisių), manyčiau, kad net suskrudinta ji išlaiko kažkiek tų savybių. Man dažnai jos norisi nebalintos juodos privalgius daug vaisių, bet nežinau, kiek tas noras tikras - ar organizmui to reikia, ar tai tik proto užgaidos :roll:

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Kov 2014, 11:23 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Karameliniai Irisai:

Šis skanėstas labai primena pieniškus saldainius - irisus. Labai saldūs, tąsūs, limpa prie dantų kaip tikri irisai - tik jų pavalgius savijauta gėrėlesnė, kadangi šiuose mano saldainiuose nėra nei pieno, nei cukraus, nei nežinia kokių dar galimų priedų. Man jie labai patiko, nors ir nėra sveikuoliški, bet tikrai geresni už parduotuvinius saldainius. Patiko tikrai labai:), net ruošiuosi antrą kartą gaminti, juolab, kad mano išmąstymu, juos reikia laikyti šaldiklyje, tad galima retkarčiais vienu kitu saldainiu pasimėgauti, ypač tais atvejais, kai parduotuvėje akys ima krypti saldainių pusėn ir apima silpnumas :mrgreen: , o uoslė tik ir užuodžia tuos mažus saldžius šokoladinius gabaliukus, gražiuose rūbeliuose.

Taigi, reikės:
-daug datulių
-avižų miltų
-trupučio kokosų sviesto
-kvapnių prieskonių (tinka gvazdikėlis, kvapieji pipirai, muskatas arba vanilė)
-trupinėlio rožinės Himalajų druskos

Datules naudojau parduotuvines, iš iki, ten jos būna pastebimai kitokios nei kituose prekybos centruose. Datules susmulkiname peiliu, nepagailime avižų miltų ir suberiame likusius komponentus, viską gerai išmaišome ir sumalame į košę. Košė gaunasi kieta - tokia ir turi būti. Tada ją dedame į formeles ir kišame į šaldiklį. Prieš valgant tereikia išimti iš šaldiklio ir po minutės kitos jau galima valgyti:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
025.jpg
025.jpg [ 219.89 KiB | Peržiūrėta 924 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Kov 2014, 18:44 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Braškiniai ledai:

Patys paprasčiausi ir skaniausi - bananas + braškės ar kokios kitokios uogos arba kakava, tuomet bus šokoladiniai:) paprastai dar dedu sumaltų kokoso drožlių arba idealiausiu atveju šviežio kokoso, tuomet gaunasi riebesni ledai. Ir su kokosu ir be kokoso - ledai pakankamai minkšti ir greitai ištirpstantys burnoje...:) ir labai greitai ištirpstantys šaldiklyje.

Bene svarbiausia ledams, kad būtų patogu juos valgyti. Mano namuose atsirado štai tokios silikoninės formelės ledams, kurios labai tinkamos ir gražiam šokoladui pagaminti, o jį supjausčius - saldainiams. Taigi, triguba nauda - viena ir ta pati formelė ledams, šokolado plytai ir saldainiams:) Dar yra tokios pačios formelės ledams širdelės formos ir ovalo. Na maniškės atkeliavo iš Kauno bazių - komplektas iš 4 vienetų 45lt.

Skanaus!


Prikabinti failai:
00.jpg
00.jpg [ 292.36 KiB | Peržiūrėta 911 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Kov 2014, 15:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ledai...

Mano mėgstamiausi šokoladiniai - imu pora labai prinokusių bananų su taškuotomis žievelėmis, kas reiškia, kad bananas jau galima sakyti prinokęs ir yra tinkamas valgyti, šaukštą kakavos miltelių ir vieną kavamalę maltų kokoso drožlių, jei turiu šviežią kokosą - dedu saują. Viską gerai sumalu su trupučiu vandens. Iš dviejų bananų gaunu 4 ledus. Tik nereikia persistengti su kakava, geriau jos dėti mažiau. Vaisinius ledus gaminu panašiai, tik vandens pilu mažiau arba visai nepilu.

Skanaus!

Taip laukiu vėl nuostabių žiedų meto, kuomet gėlelės žydi viena po kitos. Taip gražu būna, o kai kurios gėlytės labai gražiai sudžiūsta, pvz. saulėgrąžų žiedlapiai išlaiko geltoną geltoną spalvą, erškėtrožės nuostabiai rausvą, sodrią dangiško grožio spalvą, labai gražiai jazminai sudžiūsta, levandos irgi būna gražios ir kvepia per visą žiemą...


Prikabinti failai:
001.jpg
001.jpg [ 446.94 KiB | Peržiūrėta 901 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Kov 2014, 16:18 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:172
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Man tai trūksta žodžių... Sigute, kiekvienas tavo patiekalas ir kiekviena jo nuotrauka mane pribloškia. Aš nieko negaminu, todėl labai pavydžiu tam, kas gali atsikąsti gabalėlį datulių šokolado ar bananų ledų :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Kov 2014, 16:51 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2011, 17:52
Karma: + 4 -
Pranešimai:176
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilkaviskis
as cia biski ne I temos tesima, bet ir noriu pareklamuoti datules, tik jos sausos ir su kauliukais, bet lb aukstos kokybes, radau maximoj 1 kg kainuoja 21 Lt su centais. kam aktualu.
http://lefrancbuveur.blogspot.com/2013/ ... -nour.html
ten nurodytas tipas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Kov 2014, 17:43 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
arfa rašė:
Man tai trūksta žodžių... Sigute, kiekvienas tavo patiekalas ir kiekviena jo nuotrauka mane pribloškia. Aš nieko negaminu, todėl labai pavydžiu tam, kas gali atsikąsti gabalėlį datulių šokolado ar bananų ledų :(


Dėkoju, Arfa, paprasti tie mano receptėliai, jei gaminu fotosesijai, dažniausiai gaunasi skaniai, bet jei tenka specialiai kažkam kitam gaminti, tai kaip tyčia niekas nesigauna:)

juraja rašė:
as cia biski ne I temos tesima, bet ir noriu pareklamuoti datules, tik jos sausos ir su kauliukais, bet lb aukstos kokybes, radau maximoj 1 kg kainuoja 21 Lt su centais. kam aktualu.
http://lefrancbuveur.blogspot.com/2013/ ... -nour.html
ten nurodytas tipas.

O kaip jos įpakuotos ar sveriamos? Kažkaip neužmačiau tokių datulių maximoj :roll: Gal kažkur padėtos kitur būna. Mielai išbandyčiau:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Kov 2014, 21:05 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2011, 17:52
Karma: + 4 -
Pranešimai:176
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilkaviskis
dabar gal iseis paziuret, nuemiau foto. jos maziau saldzios ir sausesnes. as radau rimi tik i love eco tos rusies ir kaina tik 37,99 Lt. jos slapesnes ir saldesnes. tai va nzn, ant pakuotes ir ju tinklapyje neraso, kad jos dziovintos su siera.gal ka jus kontra surasit, o iki siol nerandu priezasciu jas ismesti.


Prikabinti failai:
SAM_0872.JPG
SAM_0872.JPG [ 10.51 MiB | Peržiūrėta 885 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Kov 2014, 17:30 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Tų skaniųjų datulių iš rimi dėžutėse, tai gali būti kad neradai, gal jų tik didžiuosiuose miestuose galima rast, pvz. Marijampolės rimi tokių irgi neradau, o vat I love eco nesusigundžiau išbandyt:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Kov 2014, 18:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Baltasis sūris:

Neslėpsiu myliu pievas, pilnas gėlių ir besiganančių mielų tetulyčių - karvių:) Na bet šį kartą ne apie tai. Dabar renkuosi veganišką dietą, o balta balta, ką tik išspausta šilta varškė lieka kaip skanus prisiminimas, grimstantis užmarštin:)
Na o šį kartą nuotraukoje fermentuotas žemės riešutų sūris. Jam pasigaminti reikės apie 12val mirkintų ir nuluptų žemės riešutų ir raugintų kopūstų skystimo. Geram dubenėliui riešutų reikės apie pusės stiklinės kopūstų skystimo. Viską sumalame, sudedame į sūrmaišelį, sūrį dedame į kiaurasamtį, viską šiltai įvyniojame į rankšluostį ir pastatome apie 12-18val prie pečiaus. Gausime labai riebų fermentuotą sūrį, skysčio perteklius nusivarvės, papildomai nieko spausti šį kartą nereikia. Bandžiau be jokių prieskonių, bet visgi su kmynais, pipirais ir druska sūris man regis gaunasi labiau vykęs.

Gaminu, ypač žiemą, visokiausius fermentuotus sūrius, visą laiką gaunasi, tik jeigu paliksime rūgti 2 dienoms, sūris jau gali būti perrūgęs arba netgi ir visai sugedęs. Nuo to kiek dėsime raugintų kopūstų priklausys riebumas - kuo mažiau, tuo sūris riebesnis. Aš dažniausiai dedu daug raugintų kopūstų ir ne sultis naudoju, o visus kopūstus sumalu su riešutais ar sėklomis. Masę sudedu į dubenėlį, apvynioju šiltai, po 12 val jau valgau gautą košelę arba nuspaudžiu skystimą ir padarau sūrį. Labiausiai mėgstu tą nusunktą skystimą, jisai būna labai skanus:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 245.62 KiB | Peržiūrėta 875 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Kov 2014, 19:17 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Fermentuoti sūriai:

Mano mėgstamiausias - saulėgrąžų sūris su kmynais, kalendra, aštriosiomis paprikomis, ciberžole, lauro lapeliais ir džiovintais salierais. Netgi ir be prieskonių, jis pats iš savęs jau duoda visus skonius ir papildomai nieko nereikalauja, netgi druskos. Gaminu paprastai - imu lygiomis dalimis mirkintas saulėgrąžas ir raugintus kopūstus, sumalu, sudedu į indelį, pridengiu lėkštute ir pastatau šiltai 12 val. Tuomet dedu į sūrmaišelį, nuspaudžiu skystimą, košelę išimu iš sūrmaišelio ir sudedu prieskonius, tuomet vėl į sūrmaišelį, pakabinu virš pečiaus dar geram pusdieniui. Iš skysčio gaminu sriubą - pritarkuoju morkų arba burokėlių, labai skanu su paprikomis. Skystį galima atidėti į šaldytuvą dienai kitai, kadangi šaltyje rūgimas kaip ir baigiasi, tai nieko blogo jam nenutinka.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 344.95 KiB | Peržiūrėta 870 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Kov 2014, 22:33 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Sigute, as zinau tas datules is Rimi. Beja, jos buna prie svieziu vaisiu ar darzoviu, o ne prie kitu dziovintu gerybiu ar riesutu. Gal del to nevisi randa. Beja, tokias pat skanias datules visada pirkdavau is "Gerybiu rago", taciau neseniai ju jau neberadau, sake pasibaige ir tik vel velyva rudeni atves is naujo derliaus. Jos is Irano, man pacios skaniausios :)
Beja kaip del zemes riesutu daiginimo? Ar bandete? Nes man lietuviski nelabai dygsta. Ir pastebejau keista dalyka, kad jei uzmerkiu ir perplaunu kelis kartus, tai jie lyg praranda skoni, salduma, to nebudavo su uzsienyje pirktais riesutais, kurie dygdavo. Nusprendziau, kad Lietuvoje parduodami zemes riesutai yra negyvi ir juos mirkant, ypac ilgiau, jie pradeda gesti, rugti. Del to praranda ir skoni. O stai, jei riesutas gyvas, tai viskas vyksta atvirksciai: riesutas aktyvuojamas, prasideda gyvybe teikiantys procesai tuo paciu skonis islieka geras ir netgi dar skanesnis :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Kov 2014, 12:04 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2011, 17:52
Karma: + 4 -
Pranešimai:176
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilkaviskis
Sigute, o kur perki zem. riesutus?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Kov 2014, 13:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
juraja rašė:
Sigute, o kur perki zem. riesutus?

Prekybos centruose, man bent užtenka kokybės, bet šių riešutų mažai valgau, kadangi jie priskiriami prie rūgštinančių organizmą, na bet man jie visai skanūs - mirkinu, nulupu, suberiu į lėkštę ir palieku natūraliai išdžiūti kambario temperatūroje kur nors ant stalo - kai apdžiūsta ir apvysta būna patys skaniausi:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 31 Kov 2014, 13:33 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
juraja rašė:
as cia biski ne I temos tesima, bet ir noriu pareklamuoti datules, tik jos sausos ir su kauliukais, bet lb aukstos kokybes, radau maximoj 1 kg kainuoja 21 Lt su centais. kam aktualu.
http://lefrancbuveur.blogspot.com/2013/ ... -nour.html
ten nurodytas tipas.

Tikrai labai šios datulės skanios, išbandžiau. Šiaip niekada nebūčiau atkreipusi maximoj dėmesio į jas ir ilgai apžiūrinėjau parduotuvėj, delsiau įsidėt į krepšelį, nes skaniai tai neatrodo:) Kad tokiose įvairu visokiausių naudingų mums dalykų, kaip rašoma kad datulės turi, tai pilnai tikiu. Valgai ir supranti, kad tai tikras dalykas. Beto, jos kaip ant šakelių, tai daug buvo sukirmijusių, tai tikriausiai irgi daug ką pasako :mrgreen: Čia tokie gamtos saldainiai, kad nieko nei nepridursi, valgai ir supranti, kodėl datules vadina dievų maistu:) Pas mus galėtų augt tokie medžiai su saldainiais:))))

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 03 Bal 2014, 12:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Arakeliano duona:

Duonos receptas iš Malachovo knygų, kurių nesu skaičiusi, o receptėlį radau R. Balsevičienės knygoje 'Gyvenu be vaistų'. Įkvepianti autorės patirtis, kaip tik pavasariui, kai ypač norisi atversti naujus savo gyvenimo lapus. Taigi, šiai duonai reikės:

1kg rupių miltų
100g medaus
100g aliejaus
1 stiklinės vandens

Viską gerai sumaišome, išklojame ant daugkartinio džiovinimo padėkliuko ir džioviname neaukštoje temperatūroje tik kol apdžius, džiovinau apie 2 valandas. Pirmą kartą maždaug prisilaikiau tokių normų, pasirodė kiek per saldu ir daugoka aliejaus, naudojau alyvuogių. Kitą kartą dariau iš akies, duona gavosi sausesnė, bet maloniai skani. Visus kartus duoną kepiau iš ruginių rupių miltų, vienam padėkliukui reikia imti 200g miltų, tada gaunasi labai dailus plonas blynas. Įdomu tai, kad vos apdžiūvusį gan didelį blyną, galima kuo lengviausiai paimti ir apversti ir taip apdžiovinti kitą pusę. Išdžiūvus telieka supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Laikyti šią duoną, kaip rašo, reikia sudėjus į maišelį ar kokį uždaromą indelį šaldytuve. Man ši duona labai patiko, dariau ją ir su prieskoniais - druska, kmynais, kalendra. Man ji pasirodė labai panaši į tikrą duoną:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 427.11 KiB | Peržiūrėta 826 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 03 Bal 2014, 16:50 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Skanioji mišrainė:

Svečiuose valgiau tokią labai skanią ir sočią mišrainę, kurios namuose nė karto nepavyko atkartoti, kad ir kiek stengiausi:) Užtad teko prašyti svetingo šeimininko, kad dar kartą padarytų savo skanųjį patiekalą:) Taigi, čia reikės visko labai daug:

- tarkuotos cukinijos
- tarkuotos morkos
- pjaustytų pomidorų
- pjaustytų raugintų agurkų
- daug šviežių arba šaldytų krapų
- keletos supjautytų salotų lapų
- šaldytų žaliųjų žirnelių

padažui:
- avokado
- keletos saujų sausų anakardžių
- prieskonių (pipirų, druskos)

Padažui skirtus komponentus sumalame blenderiu, gerai sumaišome su daržovėmis ir valgome.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 200.52 KiB | Peržiūrėta 822 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 05 Bal 2014, 09:46 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2011, 17:52
Karma: + 4 -
Pranešimai:176
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilkaviskis
as anakardzius daznai keiciu moliugo seklomis :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 06 Bal 2014, 00:17 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2014, 23:53
Karma: + 0 -
Pranešimai:2
Lytis: Moteriška
Vietovė: lt
Sigutė rašė:
Paprikos, įdarytos marinuotais pievagrybiais

Į stiklainį pasiruošiame marinato (medus, citrina, alyvuogių aliejus, druska, įv. prieskoniai - pipirai, ciberžolė, saldž. paprika...), sudedame supjaustytus grybus ir pastatome šiltai. Karts nuo karto stiklainį pavartome. Marinato reikia visai nedaug, nes skysčio atsiranda grybams besimarinuojant.

Marinuoti pievagrybiai ir paprika yra vienas iš mano labiausiai mėgstamų derinių.


o kaip ilgai tuos pievagrybius marinate laikyti????


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2014, 10:49 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
neziniukas rašė:
o kaip ilgai tuos pievagrybius marinate laikyti????


Kol grybai suglemba, galima nuo valandos iki pusės dienos laikyti. Kartą marinavau per naktį ir valgiau paskui pietums, tai buvo kiek per ilgai - grybai pasidarė tamsūs ir priminė virtus miško grybus, bet visvien dar buvo skanūs:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2014, 11:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Rauginti kopūstai:

Pirmą kartą išbandžiau raugti kopūstus be druskos, cukraus, be nieko...vien tik kopūstai ir vanduo :roll: Kopūstus supjaustome, užpilame šaltu vandeniu, užslegiame ir laikome apie 5 dienas. Paskui ragaujame, jeigu kopūstai būna švelniai rūgštaus, gaivaus skonio, rauginti užtenka, kopūstus galima dėti į stiklainius ir statyti šaltai. Man prireikė kelių savaičių, kad ryžčiausi va taip raugti kopūstą, bijojau sugadinti, netikėjau, kad kas gausis, o pavyko kuo puikiausiai:). Tiesa, iš pat pradžių pasirodė neskanu, ypač jeigu lyginsime su įprastai raugtais kopūstais, bet po kurio laiko ėmiau valgyti juos su malonumu, pats skystimas kažkuom primena sulą, šis skystis kaip ir sula arba mineralinis vanduo labai padeda, kai jautiesi apsunkęs ir nežinai ko norisi - labai atgaivina ir bemat grąžina apetitą:)


Prikabinti failai:
IMGP5820m.jpg
IMGP5820m.jpg [ 155.58 KiB | Peržiūrėta 800 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2014, 15:18 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Pavasaris:)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 383.26 KiB | Peržiūrėta 793 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Bal 2014, 15:23 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Pavasaris ir mantra širdies atvėrimui:)


_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 630 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007