Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 630 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 15 Sau 2014, 18:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Kokosiniai sausainiai:

Patys mėgstamiausi žaliavalgiški sausainiai, kurių labai paprastu receptu kažkada pasidalino Serbentinė. Ačiū jai:) Neįtikėtinai skanu ir labai paprasta pasigaminti:

1 kokoso riešutas + 1 bananas (mažiau saldūs)
arba
1 kokoso riešutas + 2 bananai (saldesni)

Kokoso riešutą nulupame ir sumalame kartu su bananais. Iš tešlos formuojame sausainėlius ir džioviname iki norimo kietumo, man bent jau kuo sausesni tuo skanesni. Galima tešlą paskleisti ant daugkartinio džiovinimo padėkliuko ir supjaustyti kvadratėliais, bet rankomis suformuoti žymiai skanesni. Nors sausainėliai nėra labai gražios spalvos, bet užtad labai skanūs. Galima nuspalvinti karobu - irgi labai skaniai gaunasi.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 253.25 KiB | Peržiūrėta 547 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 15 Sau 2014, 20:08 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:15 Sau 2014, 20:05
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Vyriška
Vietovė: Klaipeda
Sveiki

prisipirkau: kvieciu, rugiu ir daiginsiu bei valgysiu.

Ar galite parasyti trumpai kaip ir su kuom valgote sudaigintas kruopas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Sau 2014, 10:51 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
froxas rašė:
Sveiki

prisipirkau: kvieciu, rugiu ir daiginsiu bei valgysiu.

Ar galite parasyti trumpai kaip ir su kuom valgote sudaigintas kruopas?

Man skaniausia valgyti vienus arba prisiberti į bet kokias daržovių salotas. Dar pačioje pradžioje esu bandžius malti su daržovėmis bei džiovinti duoniukus - neskaniai gaudavosi, taip susigadindavo, kad net reikėdavo viską išmesti.

Dabar iš grūdų beliko tik grikiai ir retkarčiais avižos, nes su gliutenu nedraugauju. O grikius skaniausia valgyti vienus, nedaiginu, o tik išmirkau.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 17 Sau 2014, 15:11 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
froxas rašė:
Sveiki

prisipirkau: kvieciu, rugiu ir daiginsiu bei valgysiu.

Ar galite parasyti trumpai kaip ir su kuom valgote sudaigintas kruopas?


Seniau valgydavau su medum saldintu vandeniu. Gaudavosi tokia ale sriuba. Skaniausi budavo daiginti kvieciai.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Sau 2014, 14:37 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Sau 2014, 14:28
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Taip, daiginti kviečiai su medumi kažkas tokio... Primena iškart kaimą ir laikus pas senelį :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Sau 2014, 17:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Gardusis padažas:

Tai labai skanus ir lengvai paruošiamas raudonas pagardas, skoniu prilygstantis pomidorų padažui, bet gaminamas visai ne iš pomidorų. Man jis labai patiko, o ypač tiko pagardinti žaliavalgiškus sushius.

Jam pasigaminti reikės:
- sumalto moliūgo
- burokėlių sulčių
- obuolių acto
- druskos
- prieskonių (gvazdikėlių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, muskato, cinamono)

Sumalę moliūgą, vis pamaišydamai pilame burokėlių sultis, kol gausime skanią spalvą. Tada ragaudami pilame acto, beriame druskos ir prieskonių. Įpylus daugiau acto ir druskos, gausime labai stiprų padažą, kurio užteks kad ir visai savaitei naudojant po šaukštelį kitą. O pagaminus silpnesnį, galima valgyti vos ir ne kaip sriubą.
Tai toks mano supaprastintas receptas, bet irgi labai skanus, o autentiškas šio ketchupo receptas atrodytų taip:
http://nouveauraw.com/raw-recipies/cond ... o-ketchup/

Labai gardus padažas, ypač suhiuose arba užpiltas ant įprastų salotų:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
03.jpg
03.jpg [ 326.5 KiB | Peržiūrėta 761 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2014, 12:43 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Medaus tortas:

Lygiai prieš metus užvedžiau temą Kas šiandien pietums?:) Atsimenu tą dieną kaip dabar:), kai kėliau pirmus receptus drebėjo rankos ir labai jaudinausi, kaip prieš kokį atsiskaitymą:) Daug čia visko prirašiau ir prigaminau:), karts nuo karto ir pati čia užsuku paieškoti ko nors skanaus:)

Na, o šį tortą sumaniau pagaminti paskutinią praėjusių metų akimirką. Gavosi labai skaniai ir labai priminė Medaus tortą, bet buvo daug skanesnis už tą iš miltų, kiaušinių, grietinės ir cukraus. Naudojau morkas, anakardžius, datules, medų, karobą, šiek tiek citrinos sulčių ir daug kokosų sviesto, kažkur per vidurį dar atsirado vienas sluoksnis pjaustytų bananų - čia jie labai tiko. Tortas buvo labai skanus ir priminė pasaką. Jei mano ragautojai vaišindamiesi pasako žodį pasaka - tai jau būna aukščiausias įvertinimas:) Man jis taip pat labai patiko:) ooo būčiau visai pamiršus - puošiau šokoladiniais rutuliukais - 2 mirkintos ir išdžiovintos graikiškų riešutų puselės sulipinamos datule ir apglaistomos žaliavalgišku šokoladu.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 431.97 KiB | Peržiūrėta 748 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 22 Sau 2014, 19:44 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:30 Lap 2013, 23:17
Karma: + 0 -
Pranešimai:1
Lytis: Moteriška
Vietovė: Minden
Labas Sigute,

Gal galetum parasyti kiek visko dejai? Ta prasme gramais?

Aciu


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Sau 2014, 15:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Jinaina rašė:
Labas Sigute,

Gal galetum parasyti kiek visko dejai? Ta prasme gramais?

Aciu

Deja negaliu, viską dedu iš akies:) Viskas priklauso nuo formelės į kurią sluoksniuojamas tortas - paimu formą, tada iš akies primetu kiek reikės riešutų ir datulių užmerkt, kiek morkų ir pan. Man tai labai gerai sekasi, užtad niekada nieko nesveriu, niekada net nežinau koks tortas gausis, čia reikia nebijoti ir laisvai viską daryti, eksperimentuoti, ragauti, jeigu būtina:)

Galiu tik pasakyti, kad morkų tirščius maišiau su datulėmis, kokosų aliejumi ir karobu. Karobas labai savitą, neišpasakytai gardų skonį suteikia, su kakava gautųsi dar kitaip.
Baltam sluoksniui anakardžius išmirkiau ir sumaliau kartu su medumi, citrinos sultimis ir daug kokosų sviesto - gavau labai saldų ir labai rūgštų kremą, pamaniau - sugadinau, nereikėjo čia citrinos, per daug medaus, bet kai susidėjo visi sluosniai - torto skonis priminė medaus tortą ir viskas dėl to nenusisekusio balto kremo, kuris pasirodo labai nusisekė:)
O dar vienas sluoksnis - pusę balto kremo sumaišiau su trupučiu morkų tirščių - dar kitoks skonis gavosi:)
Ir būtinai pjaustytų bananų sluoksnis - tai priduoda labai gerų skonių valgant.

Prašom būtinai išbandyti, nes tikrai labai skanus tortas:) Atsiprašau, kad taip netiksliai gaminu ;)

Formelę būtinai reikia kruopščiai iškloti maistine plėvele, kad paskui tortas bandant jį iškrapštyti nesusigadintų:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 29 Sau 2014, 10:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Gaivus Vaisinis Varškės Pyragas:

Užmačiau internete receptą ir iš karto išbandžiau. Labai patiko šis pyragas, labai skanus, kas valgė klausiamai teigė - čia varškė :) Bet tai ne varškė, o labai savotiškas, dar niekada nebandytas derinys: anakardžiai + cukinija. Skonis gavosi neišpasakytas, tikrai labai priminė varškę.

Receptėlis labai paprastas. Anakardžius mirkiname bent pusvalandį ir sumalame. Cukiniją taip pat sumalame ir nuspaudžiame sultis, reikia tik tirščių. Tuomet abiejų šių dalykų dedame pusiau: 1 dalis riešutų ir 1 dalis cukinijos tirščių. Čia labai tiko naminės didelės cukinijos, kurių taip nesunku prisiauginti patiems. Sumaišę riešutus ir cukinijos tirščius, pagal skonį dedame medaus, citrinos sulčių ir kokosų aliejaus, bet ne per daug, nes forma ir taip visai neblogai laikosi. Pasirinktą formelę kruopščiai išklojame maistine plėvele, ant dugno dedame pjaustytus bananus arba kivius, pilame pusę varškės masės, tada vėl bananų arba kivių sluoksnis ir atitirpintos šaldytos mėlynės, avietės. Galiausiai užpilame likusią varškės masę ir valandai kitai pastatome į šaldytuvą.

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 265.6 KiB | Peržiūrėta 713 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 10 Vas 2014, 12:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Žiemos salotos:

Reikės:
- burokine tarka sutarkuotos cukinijos
- kūbeliais pjaustytų morkų
- kūbeliais pjaustytų raugintų agurkų
- šaldytų žaliųjų žirnelių
- mėgstamų prieskonių
- padažo: Balto saulėgrąžų arba skaniausia - skysčio, atlikusio nuo fermentuoto sėklų sūrio gamybos (receptą galima rasti pirmame šios temos puslapyje)

Labai skanios salotos, ypač užlietos fermentuoto saulėgrąžų sūrio išrūgomis:). Dabar kai žiema ir pečius nuolatos kūrenamas, nuolatos rauginu sėklų sūrius, išrūgas naudoju sriuboms arba padažams į salotas. Sūrius, kad primintų tikrus sūrius, apdžiovinu neaukštoje temperatūroje arba palieku pakabinusi virš pečiaus dienai kitai:) Šie sūriai truputį paįvairina žiemos racioną, yra skanūs ir sotūs:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
IMGP4584m.jpg
IMGP4584m.jpg [ 177.97 KiB | Peržiūrėta 685 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Vas 2014, 11:25 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Sau 2014, 12:32
Karma: + 1 -
Pranešimai:9
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėda
Šios savaitės atradimas: šaldyti saldainiukai : )


Prikabinti failai:
Fotor0221110553.png
Fotor0221110553.png [ 1.49 MiB | Peržiūrėta 658 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Vas 2014, 10:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Marci rašė:
Šios savaitės atradimas: šaldyti saldainiukai : )

Nepaprastai gražūs :) Prašom nepasikuklinti ir plačiau apie juos papasakoti :) Įdomu kaip juos gaminai ir man labai graži jų forma, naudojai kažkokias silikonines formeles?

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Vas 2014, 18:22 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Sau 2014, 12:32
Karma: + 1 -
Pranešimai:9
Lytis: Moteriška
Vietovė: Klaipėda
Gelsvam sluoksniui sutryniau bananą su agavų sirupu, rudam sluoksniui sumaliau migdolų riešutų saujelę, įdėjau kokosų sviesto ir maltų, ir nemaltų kakavos pupelių, cinamono, o raudonam tiesiog įpyliau atšilusių šaldytų žemuogių sirupo ir uždeliojau jų ant viršaus.:) Tikrai labai primityvus receptukas. Tik norėjau pabandyti šįkart ir gavosi labai labai skanūs! Gryni ledinukai.
O naudojau va tokią formelę (nuotrauka), kuri užsilikus nuo saldainių pakuotės. Vasarą, dar kai buvau visavalgė, į panašius darydavausi šaldyto jogurto ledinukus.

P.s labai nesmerkit dėl maisto derinimo, toli gražu nesistengiau jų padaryti perdėm sveikuoliškų. Juolab, kad retsykiais galima... :)


Prikabinti failai:
1898734_10200553249153352_103806114_o.jpg
1898734_10200553249153352_103806114_o.jpg [ 184.73 KiB | Peržiūrėta 636 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 24 Vas 2014, 23:12 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Geg 2013, 18:00
Karma: + 2 -
Pranešimai:46
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Sigutė rašė:
Medaus tortas:
Na, o šį tortą sumaniau pagaminti paskutinią praėjusių metų akimirką. Gavosi labai skaniai ir labai priminė Medaus tortą, bet buvo daug skanesnis už tą iš miltų, kiaušinių, grietinės ir cukraus. Naudojau morkas, anakardžius, datules, medų, karobą, šiek tiek citrinos sulčių ir daug kokosų sviesto, kažkur per vidurį dar atsirado vienas sluoksnis pjaustytų bananų - čia jie labai tiko. Tortas buvo labai skanus ir priminė pasaką. Jei mano ragautojai vaišindamiesi pasako žodį pasaka - tai jau būna aukščiausias įvertinimas:) Man jis taip pat labai patiko:) ooo būčiau visai pamiršus - puošiau šokoladiniais rutuliukais - 2 mirkintos ir išdžiovintos graikiškų riešutų puselės sulipinamos datule ir apglaistomos žaliavalgišku šokoladu.

Skanaus!


Sigut, šiandien padariau šį tavo medaus tortuką. Dabar šaldytuve, bet toks jausmas, kad galimai per mažai kokosų sviesto įdėjau. nežinau, gal teks kišt į kamerą, o po to atšildyt iki pjaustymo konsistencijos. Ar tu šaldai savo tortus šaldymo kameroje jeigu prireikia?

Dar nelabai įsivaizduoju koks tas kokosų aliejaus kiekis turi būt, kad masė stingtų... Ir ar tu kepiniams naudoji kakavos sviestą?

Na, ir tikėsiuos, kad mano mylimieji - vyras ir sūnus - jį įvertins...


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Vas 2014, 13:25 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:20 Geg 2013, 18:00
Karma: + 2 -
Pranešimai:46
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Tai va, tortukas gavosi tiesiog puikiai! Sustingo kuo puikiausiai, kokosų sviesto įdėjau pakankamai. Ką tik suvalgiau gabalėlį ir man buvo labai skanu :)

Ačiū, mieloji, kad daliniesi. Šis tortukas tiesiog P-A-S-A-K-A! :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Vas 2014, 18:05 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Viltė rašė:
Sigut, šiandien padariau šį tavo medaus tortuką. Dabar šaldytuve, bet toks jausmas, kad galimai per mažai kokosų sviesto įdėjau. nežinau, gal teks kišt į kamerą, o po to atšildyt iki pjaustymo konsistencijos. Ar tu šaldai savo tortus šaldymo kameroje jeigu prireikia?

Dar nelabai įsivaizduoju koks tas kokosų aliejaus kiekis turi būt, kad masė stingtų... Ir ar tu kepiniams naudoji kakavos sviestą?

Na, ir tikėsiuos, kad mano mylimieji - vyras ir sūnus - jį įvertins...

Savo tortų nededu į šaldiklį, tik ledus:) Kakavos sviestą neperseniausiai išbandžiau, tai naudoju jį pagrinde apglaistyti sausainiams arba kažkokiems saldainiams, kai noriu kad jie stovėtų apie savaitę kažkur kambario temperatūroje ir nesugestų, o paimti į pirštus neištirptų. Kakavos sviestas labai kietas, o kokosų labai minkštas, dažniausiai maišau abu, kad gautųsi maloni konsistensija:)

Džiaugiuosi, kad skaniai pavyko :) bet iš patirties jau žinau, kad skonis grynai priklauso nuo žmogaus, kuris gamina, o ne nuo recepto:) taigi labai dėkoti man nereikia:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 25 Vas 2014, 18:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Sausainėliai:

Priklausomai nuo džiovinimo trukmės sausainiai gali išstovėti nuo savaitės iki kelių mėnesių. Tai labai patogu, nes esant reikalui galima pasigaminti jų gerokai ansčiau prieš progą, galima ką nors maloniai nustebinti ir nusiųsti kvepiantį siuntinuką kur nors labai toli arba, kad ir visai netoli:) - kartą per vienas Velykas ant savo kambario durų radau pakabintą į dailią servėtėlę įsuktą šokoladinį kiaušinį:), buvau labai maloniai nustebinta ir labai pradžiuginta:) O kartą radau už automobilio valytuvų užkištą gėlės žiedelį, ir nors žinojau, kad niekas manęs neįsimylėjęs, o tai greičiausiau vaikų pokštas, bet visvien visa diena nušvito, labai pakėlė nuotaiką:) Taip ir mes patys galime pradžiuginti kitus, kad ir visai nepažįstamus žmones, kad ir savo šypsena ir atvira geranoriška širdimi. Kartais visai nedaug tereikia tik nusišypsoti, kad praskaidrintum kitam žmogui visą dieną:) Kai būnu ne nuotaikoj ir sutinku tokius žmones ar gyvūnus, kurie akimirksniu pakeičia nuotaiką, vadinu juos tiesiog geraisiais Angelais:)

Taigi, tokius ilgesnį laiką bestovėsiančius sausainėlius labai skanu pagardinti šokoladu, gamintu iš kakavos sviesto ir medaus, nesibaiminant, kad kažkur keliaudami jie ištirps ar suges. Kakavos sviestas labai kietas ir netirpsta kambario temperatūroje.

Čia gaminau kokosinius, griliažinius ir biskvitinius sausainėlius, naudojausi savo, čia forume, esančiais receptais:

Kokosiniai - 16psl
Biskvitiniai - 10psl
Griliažiniai (šokoladinis migdolų skanėstas) - 6psl

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 382.83 KiB | Peržiūrėta 618 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Vas 2014, 17:18 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:09 Sau 2012, 10:48
Karma: + 5 -
Pranešimai:91
Lytis: Moteriška
Vietovė: Kaunas
Sigutė rašė:
Sausainėliai:

Priklausomai nuo džiovinimo trukmės sausainiai gali išstovėti nuo savaitės iki kelių mėnesių. Tai labai patogu, nes esant reikalui galima pasigaminti jų gerokai ansčiau prieš progą, galima ką nors maloniai nustebinti ir nusiųsti kvepiantį siuntinuką kur nors labai toli arba, kad ir visai netoli:)

Skanaus!


Sigute, atsiusk labai toli man :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 27 Vas 2014, 19:18 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:172
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Man šis skyrelis tai tik nuotaiką gadina. Man atrodo, kad į Mėnulį lengviau nuskristi, nei pagal šiuos receptus kažką pasigaminti. Nuo nuotraukų akis sunku atitraukti. :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Vas 2014, 16:45 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:28 Lap 2013, 21:50
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Moteriška
Vietovė: Druskininkai
Sigutė rašė:
Morkų pyragas:

Šiam labai skaniam žaliam pyragui išsikepti reikės:
- morkų tirščių, atlikusių nuo sulčių spaudimo
- kelių išmirkintų datulių
- keleto bananų
- gvazdikėlių
- kelių raw kakavos pupelių papuošimui

Kažkiek bananų sumalame kartu su datulėmis ir sumaišome su morkų tirščiais ir gvazdikėliais, kitus bananus supjaustome griežinėliais. Morkų masę padaliname pusiau, vieną dalį klojame ant dugno, paskui dedame sluoksnį pjaustytų bananų, tuomet vėl morkų sluoksnis ir ant viršaus dar vienas sluoksnis bananų. Papuošiame peiliu susmulkintomis raw kakavos pupelėmis. Toks papuošimas labai paskanino pyragą:)

Skanaus!

Išbandėm šį pyragą su mama, labai patiko, nuostabus, tik dar kokoso drožlių įdėjom. Labai džiaugiuosi už šio recepto pasidalijimą :) Gamindama jį su mama labai gerai praleidau laiką. Kadangi mano ir mamos skoniai labai skiriasi, šis pyragas mūsų skonius sujungė į vieną:) Nuo šiol tai mūsų skonio pyragas numeris 1 :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 04 Kov 2014, 11:57 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
AsEsuLaura rašė:
Sigute, atsiusk labai toli man :)

Gerai, atsiųsiu Laura:)

arfa rašė:
Man šis skyrelis tai tik nuotaiką gadina. Man atrodo, kad į Mėnulį lengviau nuskristi, nei pagal šiuos receptus kažką pasigaminti. Nuo nuotraukų akis sunku atitraukti. :D


Ačiū ačiū, labai stengiuosi kuo gražiau nupaveiksluoti, man tai pati įdomiausia dalis, sakiau jau mesiu tuos gaminimus,taip, beje, buvau ir padarius:), tada išėjau į gamtą - ieškojau kūrybinio džiaugsmo gėlėse, augalėliuose, gražiausia ir įdomiausia - ankstūs rytai, kai kyla saulė ir sužimba begalė rasos lašelių, o po trumpos tylos saulei kylant, iškyla švelnus vėjelis ir randasi vis daugiau ir daugiau judesio ir garsų, mintys vėl ima suktis didžiuliais kamuoliais visoje erdvėje iki to palaiminto momento kai saulė leidžiasi ir vėl kyla:)

Raganė rašė:
Išbandėm šį pyragą su mama, labai patiko, nuostabus, tik dar kokoso drožlių įdėjom. Labai džiaugiuosi už šio recepto pasidalijimą :) Gamindama jį su mama labai gerai praleidau laiką. Kadangi mano ir mamos skoniai labai skiriasi, šis pyragas mūsų skonius sujungė į vieną:) Nuo šiol tai mūsų skonio pyragas numeris 1 :P


Man taip pat labai patinka panašūs morkų pyragai/tortai, ir skanu, ir palyginus su riešutiniais lengvai virškinami, beto ir kaina jų nedidelė gaunasi. O kokoso drožlės čia tikrai labai tinka, jeigu tik turiu, tai būtinai paskaninu:)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Kov 2014, 13:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Maltos morkų, burokėlių ir raugintų kopūstų salotos:

Kad nepabostų tas pats per tą patį, paprastas žiemines daržoves valgau įvairiausiais būdais: tai sutarkuoju, tai supjaustau griežinėliais ir užsitepu kokios užtepėlės arba darau sumuštinius - daržovė ant daržovės, tai tiesiog griaužiu pasiėmusi į ranką ir pan. O vat blenderiu niekada nemalu į košes, nes taip neskanu, bet vieną kartą mama mane labai nustebino prašydama paragauti jos žaliavalgiškų salotų, nes kažkaip iš žaliavalgių tik juokdavosi ir pati iš žalio maisto valgydavo turbūt tik obuolius ir raugintus kopūstus:). Labai nenorėjau ragauti, nes pamaniau, kad tikrai bus neskanu, bet skonis labai nustebino - nepaprastai skanu. Skonis toks geras, kad nesiprašo nei druskos, nei pipirų, nei dar kažko, tiesiog sumali ir valgai:)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 118.81 KiB | Peržiūrėta 567 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Kov 2014, 19:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Reklama:

Užmačiau žaliavalgius reklamuojančius šias datules, išbandžiau ir pati dabar pareklamuosiu:) Labai skanios, šviežios (bent jau aš taip įsivaizduoju, nes tikrai nepanašios į džiovintas:), saldumas neįsivaizduojamas - užtenka ir vienos datulės, o labai išalkus - keletos. Supakuotos dailioje dėžutėje po 600g, kaina 13 litų, parduodamos Rimi vaisių skyriuje. Čia galima sakyti žaliavalgiška saldainių dėžutė, labai patogu neštis į svečius:)

Datulės yra ne tik puikus energijos šaltinis, bet ir turtingos vertingomis medžiagomis. Pasak Ajurvedos, datulės valo kraują ir šarmina organizmą, tik, žinoma, jeigu buvo džiovintos nenaudojant cukraus. Taip pat jos labai vertingos nusilpusiam organizmui sustiprinti, gelbsti nuo anemijos ir pan.:)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 253.23 KiB | Peržiūrėta 560 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 14 Kov 2014, 13:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:964
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Šokoladinės kriaušės:

Reikės nedidelių kriaušyčių. Pati naudojau savo labai vėlyvas žiemines kriaušes. Kriaušes nulupame ir džioviname apie 12 val. - tik kad apdžiūtų ir truputį apvystų. Tuomet pasigaminame šokolado, šįkart maišiau kokosų sviestą, kakavos sviestą, medų, kakavos miltelius, vanilę. Sunkiai maišėsi, gal su blenderiu ir geriau išsimaišytų. Geriausiai čia tiktų kakavos likvoras, maišytas su medumi, jis glaistyme yra tiesiog nepakeičiamas. Su juo jokio vargo:) Pasiruošę kvepiantį šokoladą, apglaistome juo kriaušes ir iš karto apvoliojame peiliu sukapotuose migdoluose.

Po fotosesijos ne iš karto puoliau ragauti, dar kokia pusę dienos prastovėjo ant lentynos, bet kai paragavau, bemat neliko nei vienos:) Buvo labai skanu:) Valgėsi labai skaniai ir lėtai, o skonį prilyginčiau gurmaniškam tortui - iš išorės apdžiūvę ir įsigėrę šokolado buvo labai saldžios, o perkandus pasijautė šviežias gaivumas, galiausiai ilgas kramtymas riešutų dėka, kurie čia labai tiko.

Skanaus!


Prikabinti failai:
023.jpg
023.jpg [ 348.29 KiB | Peržiūrėta 549 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 630 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007