Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 636 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Kitas
  Spausdinti

Re: Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 11 Lap 2017, 18:00 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:174
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sigita, labai tau didelis AČIŪ už dalijimąsi savo patirtim ir įžvalgom. Labai išsistudijavau tavo žinią apie turbo maistą. Šiandien jau nusipirkau tavo paminėtų bakterijų ir avižinių kruopų. Labai noriu pasigaminti to raugo. Ačiū, kad aiškiai parašei, kaip jo pasigaminti, bet man iškilo dar krūva šalutinių klausimų. Pagrindinis tai ar tą raugą įsidėjus į sriubą, dar reikia 4 valandas laikyti, kad sriuba "prisirptų"? :) Žiauru, jei taip reikia daryti, nes labai nepatogu, o dažnai ir neįmanoma.
Paskiau dar domina, kai laikai tas kruopas užraugtas 4 dienas, tai ar reikia laikyti uždengus, ar ne? Jei uždengus, tai ar sandariai?
Tada, ar kai tas raugas pasibaigia, tai vėl reikia lygiai tokiu pačiu keliu jį gamintis, ar galima pasilikti kažkiek seno raugo ir su juo rauginti?
Dar įdomu, ar to raugo dėtis tik į tą kiekį, kurį dabar suvalgysi, ar galima įdėti ir pasilikti, pvz, rytdienai, ar dar toliau. Pvz, įdėjus į pomidorų padažo indelį, kaip ten bus po savaitės su tuo padažu? Gal per didelį festivalį tos bakterijos sukels, paliktos ilgesniam laikui? :D :)
Sigita, parašyk, ar jauti kokius savijautos pasikeitimus, vartodama tą raugą?
Aš tai čia beveik kas dien nosį įkišu pažiūrėti, kas čia gyvena :) Ačiū tiems, kas rašo. Gaila, kad taip mažai :(


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 11 Lap 2017, 22:21 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:314
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Arfa , o ką norite pagerinti savo savijautoje, nes raugintas maistas nėra jau toks sveikas kaip kažkas nori parodyti. Bakterijos išskiria toksinus, kurie yra nuodas mūsų organizmui. Lengvesnis virškinimas, geresnė savijauta, nes tikrai alkoholis duoda per smegenis, neturėtų būti rodiklis . Mes su raugintais produktais, kaip ir su gyvuliniais taip pat, savo organizmo ląsteles panardinam į netinkamą joms rūgštinę terpę ....

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Lap 2017, 16:06 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Bal 2013, 15:07
Karma: + 6 -
Pranešimai:174
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Lotosas rašė:
Arfa , o ką norite pagerinti savo savijautoje, nes raugintas maistas nėra jau toks sveikas kaip kažkas nori parodyti. Bakterijos išskiria toksinus, kurie yra nuodas mūsų organizmui. Lengvesnis virškinimas, geresnė savijauta, nes tikrai alkoholis duoda per smegenis, neturėtų būti rodiklis . Mes su raugintais produktais, kaip ir su gyvuliniais taip pat, savo organizmo ląsteles panardinam į netinkamą joms rūgštinę terpę ....


Lotosai, net ir pačią geriausią savijautą, greičiausiai, yra kur dar pagerinti. Juk net visokie senovės medicinos korifėjai teigė, kad žmogaus (ir ne tik) sveikata priklauso nuo to, kokios ir kiek bakterijų jame gyvena. Tai va ir pagalvojau, kad gal bus gerai tas raugalas su tais gyvūnėliais. Bet dabar jau vėl pradėjau abejoti, nes vakar pasiklausiau Giedriaus Litevkos paskaitos, kur jis šią turbo mitybą sukritikavo.
Pats didžiausias mano troškimas yra numesti 10 kg svorio. Bet tai, pasirodo, misija neįmanoma. Taip pat misija neįmanoma yra atsisakyti vakarinių poros saujų saldainių.
Praktiškai ir visi mano troškimai. Teisingai liaudies išmintis byloja, kad "tiek nedaug žmogui reikia" :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 12 Lap 2017, 17:39 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:29 Bir 2011, 19:42
Karma: + 4 -
Pranešimai:314
Lytis: Vyriška
Vietovė: Nalšia
Taip, svarbu kokios bakterijos žmoguje gyvena, bet tam visų pirma išvalome žarnyną, ir maitinamės žaliu maistu, ir bakterijos pačios užsiveisia kokios mums reikia. Praėjusią žiemą pasimaitinau ,nes labai daug turėjau, beveik kasdien rauginti kopūstai, rauginti agurkai, rauginta duona ir dar plius saldumynai , tai toks maitinimas davė man žinoti. :) Su noru vartoti saldumynus kovoju labai papratai, tiesiog namuose esu prisipirkęs didelius kiekius vaisių , jiems pinigų negaliu, ir kai noriu kažko saldaus, suvalgau kokį saldų vaisių, tikrai padeda. O ką Giedrius Litevka pakomentavo ? Man juoką sukėlė, kai jis praeitą kartą rodė obuolius ir sakė , kad čia jie suplyšo nuo lėktuvų išmetamų cheminių junginių ir dar apie morkas , burokėlius , salierus ir kt. lyg tipo genetiškai išvedė viduramžiais Olandijoje, tai tikrai nerimta pasirodė.

_________________
Daug dalykų mumyse yra, kuriuos mes tik šią akimirką pradedame pažinti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 13 Lap 2017, 11:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
arfa rašė:
Sigita, labai tau didelis AČIŪ už dalijimąsi savo patirtim ir įžvalgom. Labai išsistudijavau tavo žinią apie turbo maistą. Šiandien jau nusipirkau tavo paminėtų bakterijų ir avižinių kruopų. Labai noriu pasigaminti to raugo. Ačiū, kad aiškiai parašei, kaip jo pasigaminti, bet man iškilo dar krūva šalutinių klausimų. Pagrindinis tai ar tą raugą įsidėjus į sriubą, dar reikia 4 valandas laikyti, kad sriuba "prisirptų"? :) Žiauru, jei taip reikia daryti, nes labai nepatogu, o dažnai ir neįmanoma.
Paskiau dar domina, kai laikai tas kruopas užraugtas 4 dienas, tai ar reikia laikyti uždengus, ar ne? Jei uždengus, tai ar sandariai?
Tada, ar kai tas raugas pasibaigia, tai vėl reikia lygiai tokiu pačiu keliu jį gamintis, ar galima pasilikti kažkiek seno raugo ir su juo rauginti?
Dar įdomu, ar to raugo dėtis tik į tą kiekį, kurį dabar suvalgysi, ar galima įdėti ir pasilikti, pvz, rytdienai, ar dar toliau. Pvz, įdėjus į pomidorų padažo indelį, kaip ten bus po savaitės su tuo padažu? Gal per didelį festivalį tos bakterijos sukels, paliktos ilgesniam laikui? :D :)
Sigita, parašyk, ar jauti kokius savijautos pasikeitimus, vartodama tą raugą?
Aš tai čia beveik kas dien nosį įkišu pažiūrėti, kas čia gyvena :) Ačiū tiems, kas rašo. Gaila, kad taip mažai :(

Arfa, reikia kalbinti Ramūną Račkauską facebook'e dėl šitų bakterijų. Ketinu pakalbinti. Aš , kai rauginu, tai pridengiu puodą lėkšte taip, kad liktų orui tarpelis. Įdėjus į košę, reikia palaukti bent 4val, taigi, ryte išsiverdam košę, įdedam bakterijų ir per pietus valgom. Aš esu palikus ir kitai dienai puodą su koše, tai viskas ten kaip ir normaliai, neperrūgo patiekalas. Dėl pomidorų padažo, jeigu įmaištyti baterijų ir palikti mėnesiui - tikrai nežinau kaip ten būtų. Šiaip įdomiai gaunasi, pvz. išsiviriau basmati ryžius ryte, sumaniau, kad tai bus pietums desertas - saldūs ryžiai, tad įdėjau daug rudo cukraus ir dar kokį gerą šaukštą kondensuoto pieno ir bakterijų, gerai išmaišiau viską. Per pietus valgau, o gi visas cukrus suvalgytas jau - košė švelniai rūgštaus skonio, jokio saldumo, o skonis varškės (čia taip transformavosi kondensuotas pienas, kaip suprantu). Jeigu įdedi į salotas iš vakaro ar ryte ir valgai per pietus, tai jos būna labai suminkšėję ir daug vandens atsiradę, tokios kaip ir apvirškintos jau atrodo. Ramūnas interviu mini, kad mes kaip ir valgom jau tai, kas būtų antram karvės skrandyje. Reikia tą Ramūną pakalbinti, nes čia daug neaiškumų. Pvz., aš nežinau kiek tokias bakterijas laiko galima naudoti , kiek jos būna tinkamos. Ramūnas mini, kad paskui jau nebereikia pirkti probiotikų, o imi šaukštą suraugintos masės ir įmaišai į naują košę.
Dabar kita reikalo pusė, pastebėjau, kad tarkim visą dieną maitinausi žaliai, ir vakar žaliai, ir gal net užvakar, o ryte atsikėlus jaučiuosi taip kaip būčiau valgius ir bulvių, ir miltų, ir dar nežinia ko, ir primaišius - žodžiu, užtinus, akys raudonos, pilnos visokių išskyrų, ir gerklėj ir nosy vienos gleivės. Taigi, bandau suprasti kame reikalas, aš tų bakterijų įmaišau visur - ir į sultis, ir į salotas, ir į mirkintus nevirtus grikius. Bandysiu atrinkti, kas tai įtakoja, o tai gali būti šios bakterijos arba kombučia, gal česnako skiltelė ar ciberžolė su pipirais, kuriuos naudoju kaip vaistą šiuo metu, bet tai mažai tikėtina. Vakar visą dieną gėriau kombučia, o bakterijų, česnako ir ciberžolės nevartojau. Šiandien ryte savijauta tikrai buvo žymiai geresnė, tik akys labai jautrios. Vėliau bandysiu nevartoti kombučios ir tada žiūrėsiu kaip bus savijauta. Dabar su eksperimentais lėtai einasi, nes daug pasninkų pastaruoju metu.
Gal, Arfa, irgi vėliau pasidalins patirtimi. Nedrąsu su tom bakterijom, teorija tikrai graži, užtad ir sakau, kad reikia pakalbinti tą Ramūną.

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 13 Lap 2017, 12:59 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽALUMYNŲ SULTYS:

Žaliavalgiavimo be žalumynų tiesiog neįsivaizduoju - žalumynai labai sustiprina. Truputį gaila, kad vasara praėjo, o aš tik dabar atsibudau. Na ką, geriau vėliau nei niekada - dar spėjau prisirinkti ir pasidžiovinti dilgėlių viršūnėlių. Ir dabar dar galima! aišku maistine verte neprilygs pavasarį rinktoms, bet tikrai geriau nei nieko. Darže dar radau ir visą laukelį petražolių, tad kiekvieną dieną dabar spaudžiu sultis. Žalumynų sulčių su kitom sultim nemaišau, geriu grynas, nes jos, panašiai kaip ir želmenų, nėra labai malonaus skonio. Išsispaudžiau ir dilgėlių sulčių - nustebino, nes buvo gan gardžios. Na ką, labai lauksiu naujo žalumynų sezono ir tuomet kasdien išsispausiu kaskart vis kitokių žalių sulčių - ir iš laukinių, ir iš naminių augalų. Po stiklinę skiestų su vandeniu, manau yra būtina dienos norma. Įmantrios sulčiaspaudės neturiu, tai dedu žalumynų kuokštą, įpilu truputį vandens, sublenderiuoju ir išspaudžiu su sūrmaišeliu - gaunu gyvybės eliksyrą! Žiemą vartosiu dilgėlių miltelius ir auginsiu saulėgrąžų daigus ant palangės.Labai juos mėgstu valgyti su obuoliais, tik jokiu būdu ne maltus - prisipjaustau obuolių, šalia nusiplaunu daigų ir taip valgau. Skaniau nieko neįsivaizduoju! Ir valgau tiktai taip, nes vieni šie daigai turi tokį labai ryškų sutraukiantį skonį, o su obuoliais idealu. Labai jaučiu ant savęs, kaip žalumynai suteikia jėgų. Saulėgrąžų daiginimui jau pasiruošiau - prisikasiau gamtoj žemės, susipyliau į dėžes garaže ir kai viskas užšals, galėsiu auginti :)


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 104.96 KiB | Peržiūrėta 1274 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 16:25 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
APELSININĖ KOMBUČIA:

Auksinė apelsininė...tokia skani, kad kartais galvoju - ar tikrai ją gali būti sveika gerti? Sako, kad tas grybas nuo visų ligų ir, kad žmonės juo gydosi, sako, kad labai gerai sąnariams ir medžiagų apykaitai, dar sako, kad šiame gėrime labai gausu probiotikų, enzimų ir visokiausių vitaminų. Jo skonis - dieviškas :) Primena skaniausią limonadą. Su apelsinais gavosi labai skaniai ir gaiviai, prieš tai gaminau gal su truputį saldesniais priedais, tai jautėsi saldumas, su apelsinais idealiai. Naudojau Matė arbatą, tad spalva gavosi labai skaidri.
Kol kas kažkokių neigiamų dalykų pasakyti tikrai negaliu, tai čia skeptikams, kurie viską ir visur kritikuoja ir negali nurimti niekaip :) Galiu pasakyti labai neskaniai dabar, bet pastebėjau, kad mano laisvus vidurius šis gėrimas kietina, o va pvz., mamos kietus vidurius - laisvina. Mama negali atsidžiaugti, linksmai sako - sėdžiu ir sėdžiu tolete, kai eidavo tenais tikrai ne kiekvieną dieną :) Jis patinka visai mūsų šeimai, netgi mažajai mano dukterėčiai, kuriai dar nėra keturių. Aišku, vaikams visada reikia truputį atsargumo.

Būkime sveiki ir laimingi!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 81.74 KiB | Peržiūrėta 1226 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 16:35 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
FALAFELIAI:

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai tiesiog riešutų kamuoliukai, bet skanus pavadinimas visada nuteikia atitinkamai :) Siūlau sočius pietus. Reikės bet kokių salotų, pusės avokado ir poros falafelių, papuošimui reikės įvairių sėklų mišinio (pvz., sezamų, moliūgų, saulėgrąžų) ir trupučio balto padažo (aš naudoju fermentuotą žemės riešutų su raug. kopūstais rūgščią grietinėlę). Na ir pasiruošus tokį patiekalą, tikrai liksime sotūs ir laimingi. Mano salotos buvo iš raugintų kopūstų su šviežiais agurkais, o falafelius gaminau iš:

mirkintų saulėgrąžų ir kelių šaukštų sausai maltų linų, mirkintų dž. pomidorų, alyvuogių, trupučio poro, citrinos sulčių ir mėgstamų prieskonių.

Skanaus!
beje, darže radau pridygusių žirnių - skanūs neišpasakytai :) ! O rudenio grožis tiesiog pasakiškas, ypač kai pašviečia saulutė :)


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 115.05 KiB | Peržiūrėta 1226 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 16 Lap 2017, 17:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
RUDENINĖS SALOTOS:

Kaip tik ruduo, taip ir šios salotos - tai tiesiog klasikinės rudeninės salotos iš avokado ir raugintų kopūstų. Labai skanios! Taigi, reikia turėti bent pusę avokado ir dubenėlį raugintų kopūstų. Priedai gali būti įvairūs - sėklos, paprika, šviežias agurkas. Aš dar paskaninu mielių dribsniais. Jei tokias salotas gražiai pateiksime kartu su pvz., džiovintomis duonelėmis ir valgysime neskubėdami ir gerai sukramtydami kiekvieną kąsnį - tikrai liksime sotūs :) O kai sotūs, tai ir laimingi :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
04.jpg
04.jpg [ 106.87 KiB | Peržiūrėta 1223 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Lap 2017, 15:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŽALIAVALGIŠKI BALANDĖLIAI:

Labai skanūs ir taip greitai pagaminami! Skanesnių balandėlių dar nesu pasigaminusi. O jiems pasiruošti reikės susimaišyti salotų dubenį ir turėti ryžių lapų. Dar labai pravartu iš anksto turėti susiraugintos riešutų grietinėlės. Mano mėgstamiausia ir skaniausia iš visų - fermentuota žemės riešutų ir raugintų kopūstų grietinė. Ir nors žemės riešutai nėra priskiriami labai vertingiems riešutams, bet fermentuojant iš jų galime gauti tikrai gan vertingą produktą - skaniausią kefyrą/grietinėlę.

Kaip įdarą gaminau tokias salotas, kurios, beje, gavosi tokios skanios, kad dažniausiai dabar nebereikia nei tų ryžių lapų :) Taigi, sutarkuojame su burokine tarka šviežią kopūstą, truputį morkos su dar smulkesne tarka, dadedame raugintų kopūstų, avokadą ir truputį juodosios himalajų druskos (grynai dėl kvapo, ši druska turi kiaušinių kvapą). Viską gerai išmaišome ir suvyniojame į mirkintus ryžių lapus. Sudedame į dubenėlį, apiberiame smulkiai pjaustytais pomidorais ir užpilame riešutų grietinėle. Taip skanu, kad sunku net apsakyti! Ir dar viena pastaba su tais ryžių lapais - mano balandėliai gan ilgai stovėjo padaže, bet ryžių lapai nesuminkštėjo, o anaiptol pasidarė tvirtesni netgi. Vienu žodžiu, buvo labai skanu, toks daržovių įdaras, kur pamaišyti švieži kopūstai su raugintais - yra labai skanus. Dabar gaminuosi tokias salotas gan dažnai, ypač gardu, kai turime po ranka ir įmaišome avokadą ir truputį juodosios druskos ir dar įvairių sėklų.

Skanaus!


Prikabinti failai:
05.jpg
05.jpg [ 93.88 KiB | Peržiūrėta 1152 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Lap 2017, 18:11 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
CUKINIJŲ MAKARONAI:

Cukinijos yra puiki nešaknavaisinė daržovė iš kurios mes galime pasigaminti įvairių, lengvų ir skanių salotų. Skaniausios, žinoma, jaunos cukinijos, bet šaltuoju metu gerai ir žieminės, ypač jeigu patys užsiauginame. Dabar gaminu arba su savo pomidorais, kurių dabar apstu - jau sunoko susukti į popierėlius ir laikomi sausai ir tamsiai dėžutėse ir yra begalo skanūs, arba su raugintais agurkais, o dar dadėjus šaldytų žirnelių, morkų ir avokado su juodąja "kiaušinių" druska, gauname baltąją mišrainę, kuri ir labai soti, ir labai skani :)

Šįkart mano salotos su pomidorais ir fermentuota žemės riešutų grietinėle, bei sezamo sėklomis, kurias aš kartais pakepinu kaip ir saulėgrąžas. Nežinau, bet pakepintos sėklos, man bent jau, pasiteisina - tinka ir patinka. Pakepinus jos geriau išskiria savo aliejų ir, grynai pagal mane, yra lengviau ir virškinamos.

Vis galvoju, kad reikėtų įsigyti mandresnę tarką, kad tos salotos gautųsi vienakart vienokios, kitąkart kitokios, ir skoniai skirtingai supjausčius ar sutarkavus skiriasi ir įvairovė iškart gaunasi. Man visai patiktų tokia tarka, kaip turi Irena Žentalytė, šiame video ji demonstruoja savo tarkos visas galimybes :):

https://www.youtube.com/watch?v=GbzQw5VQBho

Skanaus!


Prikabinti failai:
06.jpg
06.jpg [ 113.36 KiB | Peržiūrėta 1146 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 20 Lap 2017, 18:42 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
ŠVENTINIS TORTAS:

Niekaip nesugalvojau šiam tortui pavadinimo :) Turbūt, tai bus paprasčiausiai pagaminamas ir pats skaniausias tortas. Jau kuris laikas nebeliečiu įprastų saldumynų - tortų, saldainių, sausainių, o kai pagaminau šį tortą ir paragavau - jis pranoko visus mano lūkesčius, o skoniu visus įprastinius tortus. Pagalvojau - vau, jeigu tai taip skanu, tai kam tie įprastiniai tortai! O šis dar beto ir labai lengvai ir greitai pagaminamas, čia net nebenaudojau kokosų aliejus, jį pakeičiau maltais dž. kokosų drožlių miltais (drožles susimalam kavamale). Taigi, reikės:

nuo obuolių sulčių atlikusių tarkių, jas sumaišome su trupučiu citrinos
mirkintų maltų datulių (pačių paprasčiausių iš parduotuvės)
kokosų miltų
keletos bananų pasluoksniavimui
papuošimui - susmulkintų S formos peiliuku riešutų (aš naudojau pakepintus žemės riešutus ir buvo labai skanu) ir trupučio šokolado, kurį pasigaminam patys arba išleidžiame truputį juodo "sveikesnio" šokolado

Obuolių tarkius sumaišome su maltomis datulėmis, įdedame kokosų miltų ir truputį smulkintų riešutų. Šią masę padalinu į dvi dalis ir susluoksniuoju su eilute bananų į kokią nors formelę. Tuomet įdedu trumpam į šaldytuvą, kad sustingtų kokosų miltai. Poto, belieka papuošti. Šis tortas, kaip ir, beje, dauguma tokių saldumynų skaniausi būna kitą dieną, leidžiant jiems susibrandinti, įsigerti skoniams ir pan.

Būtinai išmėginkite, skanaus!


Prikabinti failai:
07.jpg
07.jpg [ 200.28 KiB | Peržiūrėta 1135 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Lap 2017, 10:14 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Lap 2017, 21:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Vyriška
Vietovė: vievis
šiandien pusryčiams lietiniai blynai su turboraugu- ant jų tepu medaus ir užsigeriu vandeniu (irgi su turboraugu) - t y žiaindien mikrobikus maitinu lietiniais su medumi, o pats maitinuosi tais besidauginančiais mikrobikais.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 01 Gru 2017, 10:16 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Ramunas rašė:
šiandien pusryčiams lietiniai blynai su turboraugu- ant jų tepu medaus ir užsigeriu vandeniu (irgi su turboraugu) - t y žiaindien mikrobikus maitinu lietiniais su medumi, o pats maitinuosi tais besidauginančiais mikrobikais.

Ramūnai, o kaip jūs kepat tuos lietinius blynus? Ar į tešlą įmaišot turboraugo ir iškepat? Bet tada gal tos bakterijos žūsta nuo karščio, ar tiesiog ant iškepto blyno jų užtepat?

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 03 Gru 2017, 21:48 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Lap 2017, 21:46
Karma: + 0 -
Pranešimai:7
Lytis: Vyriška
Vietovė: vievis
turboraugo dėta skoniui, o ne mikrobikų išgyvenimui- mikrobikų aš dar pridedu į uogienę bei gėrimą, kuriuo viską užsigeriu - taip kad mikrobikai su maistu vistiek patenka


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Gru 2017, 18:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SKANIOSIOS KANELĖS:

Įsigijau tokias labai "skanias" kanelių formeles. Saldainiai, o labiau gal jau pyragėliai, jose gaunasi itin skanūs. Forma skoniui taip pat turi labai didelės reikšmės. Mano kanelių formelės yra mažesnio dydžio - pats tas gardiems žaliavalgiškiems mini pyragėliams gaminti. Tokias formeles nebrangiai galima įsigyti maximoje arba senukuose:
https://www.senukai.lt/p/silikonine-24- ... rdini/3zvn
24 skylučių daugiau negu reikia, galima šią formelę sukarpyti ir pasidalinti dviems ar net trims žmonėms :)

Gaminau karobines kaneles, daug kartų bandžiau surasti skaniausią variantą. Karobas yra savito skonio, prie kurio iš pradžių reikia priprasti, bet pripratus to skonio norisi vėl ir vėl. Mano receptukas būtų toks:

4 šaukštai karobo
2 šaukštai Agavų syrupo arba kažkokio kitokio natūralaus"saldiklio"
2 šaukštai kokosų miltų
arbatinis šaukštelis kokosų aliejaus
smulkintų riešutų
trupučio vandens, kad gerai išsiminkytų tešla

Viską gerai išmaišome, o formelę su kanelėmis dedame į šaldytuvą. Iš pradžių šiems pyragėliams gaminti nusipirkau kokosų žiedų cukraus, bet labiau tinka skystas agavų syrupas, tuomet reikia mažiau pilti skysčių, kad išsiminkytų tešla. Nors šiaip, man gal kokosų žiedų cukrus labiau prie širdies, agavų syrupas turi labai jau labai saldų skonį. O vietoje vandens iš pradžių naudojau apelsinų sultis, bet sveikiau paprasčiau. Dabar, jeigu turiu įpilu pravėsusios arbatos. Skaniai turėtų gautis įpylus tarkim šermukšnių ar kokios kitos naminės trauktinės.

Iš tokių proporcijų gaunasi nedaug vienetų, dažniausiai gaminu dvigubą porciją. Skaniausia suvalgyti po vieną per dieną, na maximum dvi vienu kartu, nes tokie jau tie žaliavalgiški saldumynai - kuo mažiau jų suvalgai, tuo skanesnis prisiminimas lieka :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 96.83 KiB | Peržiūrėta 979 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 07 Gru 2017, 18:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Vieną kartą atradau tokį neįtikėtiną skanumyną - namuose džiovintus bananus :) Namuose turėjau daug labai sunokusių bananų ir sumaniau kelias dienas papasninkauti, tad sugalvojau sudžiovinti. Na, tikrai nesitikėjau, kad bus tokie skanūs, nes parduotuvinių niekada nemėgau. Gardumas neišpasakytas ! Tad dabar būdama turguje, kai tik pamatau pusvelčiui atiduodamus sunokusius bananus, imu nedvejodama :)


Prikabinti failai:
08.jpg
08.jpg [ 111.1 KiB | Peržiūrėta 978 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 08 Gru 2017, 12:33 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KOKOSINIAI SAUSAINIAI:

Visų laikų skaniausi sausainiai, kurių paprasto recepto kadaise išmokau iš Serbentinės :) Jie labai skanūs, riebūs, saldūs ir sotūs. Jeigu norisi ko nors saldaus ir panašaus į kvietinių miltų sausainius - tai šie sausainiai labai puiki alternatyva, o ir receptą labai nesunku prisiminti - vienas kokosas ir du sunokę bananai, sumalam viską ir suformavę drėgnomis rankomis arba šaukštu sausainėlius išdžioviname. Visada gaminu iš dviejų kokosų, nors būtų pravartu iškarto iš keturių, tuomet užtektų kokioms dviems savaitėms. Sudėjus į gražią dėžutę, galima padovanoti mylimam žmogui :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
09.jpg
09.jpg [ 107.02 KiB | Peržiūrėta 963 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 09 Gru 2017, 10:22 
Site Admin
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Gru 2010, 08:22
Karma: + 19 -
Pranešimai:307
Lytis: Vyriška
Vietovė: Dzūkija
Sigita M. rašė:
Vieną kartą atradau tokį neįtikėtiną skanumyną - namuose džiovintus bananus :) Namuose turėjau daug labai sunokusių bananų ir sumaniau kelias dienas papasninkauti, tad sugalvojau sudžiovinti. Na, tikrai nesitikėjau, kad bus tokie skanūs, nes parduotuvinių niekada nemėgau. Gardumas neišpasakytas ! Tad dabar būdama turguje, kai tik pamatau pusvelčiui atiduodamus sunokusius bananus, imu nedvejodama :)


o kaip džiovini?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 09 Gru 2017, 13:45 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Labai paprastai - supjaustai taip panašiai kaip nuotraukoj ir sudedu į tokį patį paprasčiausią apvalų džiovintuvą, padžiovinu apie 10val, tada sudedu į kartoninę dėžutę ir dar pora dienų palaikau ant boleirio. Labai skanu :)

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Gru 2017, 19:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
AGUONPIENIS:

Ne tik per šventes, bet šiuo tamsiu metų laiku labai tinkamas valgis - aguonų prisirinkę rudeniop, prisiriešutavę ir įvairių džiovintų vaisių prisiruošę galim pasigaiminti šį sotų patiekalą. Naudoju aguonas, graikinius riešutus ir razinas. Pienui pasaldinti čia man dabar labai tinka turimas kokosų žiedų cukrus. Aguonas mirkinu apie parą, sumalu su vandeniu ir nukošiu per sūrmaišelį, dedu keletą graikinių riešutų, saują mirkintų razinų ir pagal skonį to savo cukraus - skanu ir sotu neišpasakytai :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 70.02 KiB | Peržiūrėta 853 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 19 Gru 2017, 19:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
KOPŪSTŲ SALOTOS:

Nors švieži nerauginti kopūstai man yra kasdienybė, valgau juos kasdien turbūt, šios salotos man buvo tikras atradimas :) Tereikia vos dviejų komponentų - kopūsto, išmasažuoto su citrina ir trupučiu druskos, ir kavamale sumaltų anakardžių, bei lašelio alyvuogių aliejaus. Viską labai gerai išmaišome ir valgome, labai skanu, norisi ir kitą dieną vėl tą patį valgyti :) Skanu be jokių pagardų, bet kartais įmaišau savo džiovintų išmirkintų pomidorų ir daigintų mung pupuolių.

Skanaus!


Prikabinti failai:
02.jpg
02.jpg [ 128.41 KiB | Peržiūrėta 852 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 01 Vas 2018, 14:27 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
MELIONŲ SĖKLŲ PIENAS:

Melioną suvalgome, o sėklytes nuplauname ir sumalame su trupučiu vandens, perkošiame su sūrmaišeliu ir gauname labai skanų pieną :) Bandžiau gaminti iš balto meliono ir iš morkinio, skaniau iš balto :)

Skanaus!


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 62.54 KiB | Peržiūrėta 620 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 01 Vas 2018, 18:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
SOČIOS ŽIEMOS SALOTOS:

Šios salotos labai skanios - čia beveik viskas iš savo daržo. Topinambus sutarkavau burokine tarka ir įspaudžiau citrinos, cukiniją supjausčiau dideliais kūbeliais, morkas mažais, raugintus agurkus griežinėliais, na o džiovinti pomidorai - šiaudeliais, truputį poro. Paturbinau sėklom, alyvų aliejum ir kavamale maltais anakardžiais. Gavosi labai sotus pietų patiekalas. Iš Italijos gavau buteliuką alyvuogių aliejaus, spausto kažkokioje vietinėje spaudykloje iš nuosavų alyvuogių. Ech...skonis jo ir spalva neišpasakyti, nepalyginsi su tuo, ką galima rasti parduotuvių lentynose. Galbūt kada įsigysiu aliejaspaudę :) Kol kas neperku nei pomidorų, nei agurkų. Salotas pagardinu raugintais agurkais ir mirkintais džiovintais pomidorais, kurių atsargomis buvo pasirūpinta vasarą. Ir moliūgo sėklų prisilukštenu savų, geriau mažiau, bet savo užaugintų. Žodžiu, kuo daugiau savo rankomis auginto maisto, kuo daugiau meilės :)

Priedas prie salotų - mirkinti avinžirniai arba daigintos mung pupuolės ir pusė avokado. Man labai skanu per naktį mirkinti avinžirniai, nebedaiginu jų, tiesiog išmirkinu ir valgau.

Skanaus!


Prikabinti failai:
011.jpg
011.jpg [ 97.81 KiB | Peržiūrėta 617 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 06 Vas 2018, 12:40 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:969
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
MUSKATINIS MOLIŪGAS:

Ši veislė mane labai džiugina -moliūgai užauga neperdideli, sunoksta vėlai (pradedu juos pjauti per naujus metus), jų minkštimas nerealiai oranžinės spalvos - niekuo neatskirsi nuo morkos, labai skanūs ir kvapnūs, skonis ir kvapas man primena oranžinius melionus. Labai skanu iš jų ruošti įvairias salotas ir žaliavalgiškus taip mano vadinamus "troškinius". Galima tarkuoti burokine tarka, supjaustyti stambiais kūbeliais, didesni gabaliukai labai tinka su žaliavalgiškomis užtepėlėmis, labai skanu valgyti vienus. Tikrai nuostabi ir labai skani veislė :)


Prikabinti failai:
01.jpg
01.jpg [ 95.24 KiB | Peržiūrėta 669 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 636 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007