Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 634 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Kitas
  Spausdinti

Kas šiandien pietums?
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 16:46 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Mano Meilės žaliems patiekalams istorija...
O viskas prasidėjo nuo mano gaminto prasado - mažų baltų riešutų kamuoliukų, apvoliotų kokoso drožlėse. Žalias maistas pats skaniausias ir sveikiausias negamintas, toks labiausiai ir tinka kiekvienai dienai, tačiau kartais prisireikia imtis ir visokiausių įmantrybių.
Taigi, Kas šiandien pietums?

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 16:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Paprikos, įdarytos marinuotais pievagrybiais

Į stiklainį pasiruošiame marinato (medus, citrina, alyvuogių aliejus, druska, įv. prieskoniai - pipirai, ciberžolė, saldž. paprika...), sudedame supjaustytus grybus ir pastatome šiltai. Karts nuo karto stiklainį pavartome. Marinato reikia visai nedaug, nes skysčio atsiranda grybams besimarinuojant.

Marinuoti pievagrybiai ir paprika yra vienas iš mano labiausiai mėgstamų derinių.


Prikabinti failai:
2.JPG
2.JPG [ 854.18 KiB | Peržiūrėta 3947 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 16:59 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Romantiška žiemos popietė, primenanti vasarą

Sutarkuotas morkas pasūdome druska, kad suminkštėtų ir būtų sultingos, pridedame šaldytų žalumynų - krapų, petražolių, salierų, apibarstome pipirais. Patiekiame su marinuotais pievagrybiais, papuošiame agurkais ir paprikomis.


Prikabinti failai:
PICT0019.JPG
PICT0019.JPG [ 1.16 MiB | Peržiūrėta 4233 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:10 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Bananiniai vafliai su įdaru

4 blynams reikia:
2 sunokusių bananų
2 š. maltų linų
3 š. grikių miltų
Cinamono pagal skonį
Viską 'sublendinam' ir tepame ant neprilimpančio popieriaus džiovinimui. Dar minkštus vaflius susukame į norimą formą ir galutinai išdžioviname. Ką tik išdžiovinti jie būna pilki, tačiau pastovėję, pvz., per naktį, pasidaro gražios šokoladinės spalvos. Kad būtų dar skaniau vidų ištepiau šokoladu (kakava, kokoso sviestas, medus).
Įdarą pagaminau iš anakardžių, banano ir pridėjau išmirkintų razinų.

Buvo taip skanu......


Prikabinti failai:
PICT0026.JPG
PICT0026.JPG [ 1.02 MiB | Peržiūrėta 4232 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:14 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Obuolių marmeladas

Iš sutarkuotų burokine tarka obuolių gerai išspausti sultis, pridėti išmirkintų ir 'sublenderiuotų' datulių, įspausti citrinos sulčių, paskaninti cinamonu.


Prikabinti failai:
PICT0065.JPG
PICT0065.JPG [ 1.11 MiB | Peržiūrėta 4231 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:19 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Mažučiai graikinių riešutų keksiukai - 'Atostogos kaime'

Mirkinti graikiniai riešutai sumalami. Panaudojant indelį nuo grietinėlės į kavą, padaromi mažyčiai keksiukai. Į tešlą daugiau nieko nededama, vien tik graikiniai riešutai. Ant viršaus konditeriniu švirkštu išspaudžiamas obuolių marmeladas, papuošiama mirkintais, sukapotais ir išdžiovintais migdolais, cinamonu.


Prikabinti failai:
PICT0056.JPG
PICT0056.JPG [ 1.1 MiB | Peržiūrėta 4230 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:29 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Šilta, soti kaimiška sriuba

Ant dubenėlio apačios pridedame smulkiai sutarkuotų morkų, pripjaustome paprikų, beriame šaldytų žalumynų, užpilame viską fermentuoto sūrio skystimu (kaip pasigaminti tokį sūrį ir nuo jo gamybos atlikusio skystimo, aprašysiu vėliau). Apibarstome viską pipirais ir pvz. džiovintais salierais. Prieš užpilant baltąjį užpilą, galima jį truputį pašildyti.

Nepaprastai soti ir skani sriuba šaltiems žiemos vakarams.


Prikabinti failai:
PICT0033.JPG
PICT0033.JPG [ 1.21 MiB | Peržiūrėta 4228 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:38 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Fermentuotas sėklų sūris

Imame kokių nors mirkintų sėklų, galima ir riešutų, pridedame pvz. raugintų kopūstų (santykiu 1:1) ir 'sublendiname'. Gautą masę sudedame į dubenėlį ir padedame kur nors šiltai, pvz. prie pečiaus, pridengę lėkštele apie 12-18val. Tuomet, šią jau susifermentavusią masę, sukrečiame į sūrmaišelį, ir nuspaudę skystį padarome sūrį. Į jį pridedame prieskonių kokių tik mėgstame. O skystį naudojame sriuboms. Sūrį dar galima pakabinti virš pečiaus ir padžiovinti.

Atlikęs nuo sūrio gamybos skystis pranoko visus mano lūkesčius - nieko skaniau nei neįsivaizduoju.


Prikabinti failai:
PICT0036.JPG
PICT0036.JPG [ 1.13 MiB | Peržiūrėta 4228 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:43 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Linų sėklų duonelės

1 dalis mirkintų linų sėklų
1 dalis kavamale maltų linų
Morkų tirščiai
Sumalta paprika
Citrinos sultys
Įvairūs prieskoniai (ypač tinka kmynai)
Viską sumaišome, tepame ant popieriaus, supjaustome ir išdžioviname.


Prikabinti failai:
PICT0012.JPG
PICT0012.JPG [ 1.04 MiB | Peržiūrėta 4145 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Sūrūs graikinių riešutų kukuliukai

Mirkintus graikinius riešutus sumalame, pridedame smulkiai supjaustyto poro, šaldytų žalumynų, pipirų, kalendros, muskato, saldž. paprikos.

Šių nei iš tolo nepalyginsi su migdoliniais kotlietėliais. Šių riešutų kartumas priduoda jiems savitą skonį.


Prikabinti failai:
PICT0070.JPG
PICT0070.JPG [ 942.75 KiB | Peržiūrėta 4228 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related


Paskutinį kartą redagavo Sigita M. 21 Sau 2013, 18:01. Iš viso redaguota 1 kartą.
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 17:54 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Burokėlių tyrsriubė su graikinių riešutų kukuliukais

Burokėlių sultis 'sublendiname' kartu su mirkintais džiov. pamidorais ir slyvomis. Paskaniname citrinos sultimis, įvairiais aštresniais prieskoniais. Gautą džemą praskiedžiame vandeniu iki norimo tirštumo. Ant viršaus pripjaustome agurko, apibarstome džiovintais žalumynais. Džiovinti žalumynai netrunka išbrinkti.


Prikabinti failai:
PICT0082.JPG
PICT0082.JPG [ 1.2 MiB | Peržiūrėta 4228 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 21 Sau 2013, 18:01 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Oj kaip viskas skaniai atrodo:) as blynelius darau taip pat, tik dar idedu raw kakavos arba maca. O kremas irgi is anakardziu tik ipilu citrinos sulciu, kad skonis butu kaip grietines.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 23 Sau 2013, 23:35 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Bal 2012, 22:53
Karma: + 7 -
Pranešimai:103
Lytis: Vyriška
Vietovė: Kaunas
Sigute, esi šaunuolė. Ačiū! ;-)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 26 Sau 2013, 17:22 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:26 Spa 2012, 20:33
Karma: + 0 -
Pranešimai:4
Lytis: Vyriška
Vietovė: Vilnius
Dėkui už pasidalinimą receptais! Nors ir valgau pagrinde mono, tačiau karts nuo karto užsinori ką nors padaryti :)

Pradėjau daryti fermentuotas saulėgražų sūrį. Sumaliau daigintas saulėgražas su raugintais kopūstais, sudėjau į puodą ir padėjau prie radiatoriaus. Žiūrėsim kas gausis :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 10:45 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Dimka,
man skaniausia buvo gaminti seklu suri su burokais. Ir spalva grazi ir l.gerai fermentuojasi.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 11:28 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Marinuotų pievagrybių salotos:

Marinuoti pievagrybiai su įv. prieskoniais
Pekino kopūstas
Pamidoras
Agurkas
Šaldyti žalumynai

Palikti pievagrybius marinuotis per naktį kiek per ilgai, pasidaro labai tamsūs, nors vis dar valgomi ir labai skanūs - primena virtus miško grybus. Gal ir neblogai:)


Prikabinti failai:
PICT0027.JPG
PICT0027.JPG [ 1.22 MiB | Peržiūrėta 4146 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 11:34 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Akimirksniu paruošiami saulėgrąžų Keksiukai:

Kavamale sumalti sausas saulėgrąžas, pripjaustyti banano, įpilti agavų sirupo (medaus). Viską išmaišyti, sudėti į popierines keksiukų formeles, papuošti bananais, mirkytais sukapotais ir išdžiovintais migdolais.

Labai tinka užsukus netikėtiems svečiams.


Prikabinti failai:
78m.jpg
78m.jpg [ 443.69 KiB | Peržiūrėta 3947 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 11:47 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Keksiukai "Fantazijų šaly":):

Tešlą gaminamės iš morkų tirščių, mirkintų ir sumaltų datulių ir pridėdami migdolų bei būtinai cinamono. Man skaniausia tešla gaunasi su kavamale maltais sausais migdolais, bet galima panaudoti nuo pieno gamybos atlikusius tirščius arba tiesiog sumaltus mirkintus migdolus. Jeigu tešla gaunasi per šlapia pridedame sausų maltų migdolų, jie labai gerai sugeria skysčius.

Tešlą dedame į popierines keksiukų formeles ir užliejame juodu arba baltu šokoladu:
Juodas šokoladas - kakava, kokosų sviestas, agavų sirupas (medus)
Baltas šokoladas - šlakelis migdolų pieno, kokosų sviestas, agavų sirupas (medus)

Iš puošiame....džiovintais greipfurtais, papajomis, ananasais, mirkintais ir išdž. migdolais.....


Prikabinti failai:
PICT0047.JPG
PICT0047.JPG [ 1.06 MiB | Peržiūrėta 4145 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 11:55 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Fermentuoto saulėgrąžų sūrio ir avokadų sriuba:

Avokadą 'sublenderiuojame' kartu su fermentuoto saulėgrąžų sūrio 'išrūgomis', pridedame pjaustytų paprikų, daigintų Mung pupelių, įpilame marinuotų pievagrybių skystimo.

Skanu......:)


Prikabinti failai:
PICT0036.JPG
PICT0036.JPG [ 948.31 KiB | Peržiūrėta 4145 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 12:15 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Topinambų ir šviežių agurkų salotos:

Topinambus sutarkuojame, pasūdome ir apšlakstome citrinos sultimis, pripjaustome agurkų ir apibarstome pipirais bei šaldytais žalumynais. Man skanu vietoj duonos užsikandant pievagrybiais. Labai paprastos, bet neapsakytai skanios salotos.


Prikabinti failai:
30.JPG
30.JPG [ 872.21 KiB | Peržiūrėta 4143 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 12:27 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Gardūs Krienai:

Pasigaminame žaliavalgiškų krienų - sutarkuotus žalius burokėlius ir krienus sumaišome ir sudedame į užsukamą stiklainį. Tokie krienai šaldytuve išsilaiko 2 savaites tai tikrai.
Šiam valgiui dar reikės balto padažo:
Mirkintos saulėgrąžos ir anakardžiai (arba vien tik saulėgrąžos) lygiom dalim 'sublenderiuojami', pridedame druskos, mėgstamų prieskonių, jeigu norisi alyvuogių aliejaus dėl skonio ir svarbiausia - Citrinos sulčių nepagailėti!
Krienus ir baltą padažą sumaišome, pripjautome raugintų agurkų ir valgome kartu su Pekino kopūsto lapais.

Skanumėlis, ypač kai norisi ko nors tokio labai stipraus:)


Prikabinti failai:
34.JPG
34.JPG [ 1.09 MiB | Peržiūrėta 4142 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 12:41 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Marinuotų brokolių salotos su šiltomis grikių bandelėmis:

Brokolius labai skanu marinuoti kartu su tarkuotomis morkomis. O marinatas toks pat kaip ir pievagrybiams. Pripjautome pekino kopūsto, pamidorų, agurkų, nepagailime šaldytų žalumynų ir viską užpilame baltu padažu.

Grikių bandeles gaminame taip:
Išmirkintus grikius (arba sudaigintus) 'sublenderiuojame', dedame smulkiai tarkuotų morkų, sutrintų obuolių, pamidorų, citrinos sulčių, mėgstamų prieskonių ir alyvuogių aliejaus. Iš gautos tešlos suformuojame bandeles ir truputį apdžioviname. Džioviname ne per ilgai, nes pasidaro labai trapios.


Prikabinti failai:
31.JPG
31.JPG [ 1.21 MiB | Peržiūrėta 4139 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 13:06 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Trinta avokadų ir fermentuoto saulėgrąžų sūrio sriuba:

Avokadą ir fermentuoto saulėgrąžų sūrio 'išrūgas' 'sublenderiuojame', jeigu reikia dar praskiedžiame vandeniu. Šis derinys labai puikus sriubos pagrindas, skanus ir vienas ir prisidedant įvairiausių daržovių.


Prikabinti failai:
PICT0019.JPG
PICT0019.JPG [ 905.09 KiB | Peržiūrėta 4135 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 13:13 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Daržovių 'Apkepėlė':

Į apvalią lėkštę sudedame marinuotus pievagrybius, pjaustytus pamidorus, agurkus, paprikas, apibarstome moliūgų sėklomis.

Jeigu maistas pagamintas su Meile ir gražiai pateiktas - jis negali būti neskanus:)


Prikabinti failai:
PICT0100.JPG
PICT0100.JPG [ 1.32 MiB | Peržiūrėta 4135 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Kas šiandien pietums?
StandartinėParašytas: 28 Sau 2013, 13:32 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:20 Vas 2012, 11:01
Karma: + 85 -
Pranešimai:931
Lytis: Moteriška
Vietovė: LIETUVA
Pono Pomidoro istorija:

Sausio 21 diena, vakaras. Sumanau susitvarkyti maisto produktų spintelę. Pačioje viršutinėje lentynoje, visai prie pat lubų, randu 'kažką' suvyniotą į laikraštį....išlukštenu - raudonas gražus Pomidoras. Prisimenu kaip rudenį ten buvau pridėjus žalių į laikraštį susuktų pomidorų....vienas užsiliko....tiek džiaugsmo buvo - sausis jau į pabaigą, o mano rankose gražutėlis naminis Pomidoras:)

Taigi ponulio garbei - Gaspadinės pietūs: trinta Pomidorų sriuba su fermentuotu saulėgrąžų sūriu, užsikandant pjaustytais pomidorais:)

Pomidorų sriubą gaminau labai paprastai - pamidorai, dž. pomidorai, kelios datulės, vanduo, įvairūs prieskoniai (labai tinka bazilikas).

Sūris kuo mažesnis, tuo skanesnis - lygiom dalim saulėgrąžos ir rauginti kopūstai, fermentuotas 18 val., 12 val. saugiai kabojęs virš pečiaus, 12val. laikytas šaldytuve. Skonis pasakiškas...


Prikabinti failai:
PICT0090.JPG
PICT0090.JPG [ 1002.65 KiB | Peržiūrėta 4132 kartus(ų) ]

_________________
Viskas yra Meilė
http://www.youtube.com/watch?v=SYolzWpE ... re=related
Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 634 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Kitas


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007