Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 53 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
  Spausdinti

Žali pieno produktai, receptai, patarimai
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 25 Geg 2011, 23:22 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Noreciau paklausti kaip jus gaminates raw jogurta. Nes kiek radau receptu kaip pasigaminti namini jourta is pieno, tai reikia ta piena kaitinti, ko visai nenoriu daryti.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 26 Geg 2011, 07:09 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
Jogurto bakterijų veiklai reikia temp. apie 40C, ir idealioj terpej joms užtenka pasidarbuoti 4h. O iki 100C kaitinamas pienas tam, kad panaikinti visas kitas bakterijas ir grybelius, kurie įprastai jau yra piene. Aš kaitindavau iki 40C, įmaišydavau trečdalį šaukštelio parduotuvinio jogurto arba jogurto kapsulių iš vaistinės (su jomis tik gerokai ilgiau rūgsta), po to palikdavau spec.jogurtinėje. Galima ir Bergoff (ar Zepter) puode tą jogurtą palikti, jis storasienis, ilgai išlaiko temperatūrą, plius dar papildomai puodą įvyniodavau į laikraštį ir uždengdavau kokių pledu. Iš patirties- mano nekaitinto pieno jogurtas vis tiek neatrodė toks "jogurtinis" kaip vyro jogurtas iš iš virinto pieno ir buvo kiek rūgštesnis, tai, matyt, tos "pašalinės" bakterijos kažkaip jogurtinių bakterijų dauginimosi procesą įtakoja ir kiek pakeičia visą konsistenciją ir skonį. Beje, kai eksperimentavau su rauginto pieno produktais, tai ragavau paprastą naminį rūgpienį, jogurtą ir tibetietišku grybeliu suraugintą pieną. Daugiausiai gleivių buvo nuo rūgpienio.
Laura, pienas vistiek l.daug gleivių duoda, kad ir kaip jį vartoji.. o tai gimdyt jau greit.. aš prieš gimdymus kategoriškai atsisakiau pieno produktų ir negrįžau prie jų, kol sūnui buvo beveik 6mns, nes žinau, kad pienas, jo baltymas- stipriausias alergenas. Sviestas beveik neturi baltymo, bet turi ir riebiąsias rūgštis ir šiek tiek vitD ir vitB12. Gal gero sviesto paieškoki??


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 26 Geg 2011, 10:40 
Forumo senbūvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:08 Gru 2010, 19:08
Karma: + 15 -
Pranešimai:682
Aciu uz receptuka. Kolkas jogurtu nesigaminsiu, tiesiog cia seniai man buvo toks klausimas iskiles, pamaniau, kad zaliavalgiai turetu zinoti. Megstu visokius saltibarscius, bet kai zinau apie kaitinto pieno zala, tai nesinori ir ju gamintis. O kolkas tiek del vaikelio, tiek del sumazejusio gelezies kiekio pieno produktu kazkuriam laikui visiskai atsisakiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 01 Bir 2011, 21:53 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:05 Vas 2011, 19:01
Karma: + 2 -
Pranešimai:61
Jau keli metai gaminu jogurta tik is pasildyto iki 40 C naminio pieno. I 1 l pieno dedu apie 2 saustus jogurto (geriausiai gaunasi is BIOS naturalaus), pries tai ji gerai sumaisiusi mazesniame kiekyje pieno. Pastatau suvyniota stiklaini i ranksluosti. Per nakti pasigamina puikiausias jogurtas, tasus ir neperdaugiausiai rugstus. Svarbiausia stiklainio nejudinti, kol vyksta "gamybos procesas". Nauja jogurta gaminu tik is pirktinio jogurto. Pastebejau, kad panaudojus savo jogurta tolimesniai gamybai, skonis issigimsta, atsiranda rugpienio pozymiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 23 Bal 2012, 07:29 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Sveiki,

Stai kam idomu, informacija apie raw and pasterizuoto pieno charakterisktikas.
https://docs.google.com/document/d/10NZ ... tGHfM/edit

Stai man si ryta iskilo klausimas visiems kas valgo RAF. Kaip jus darote varske? Po keliu eksperimentu dristu atsakingai pareiksti, kad varske prie 45 laipsniu temperaturos NEPASIDARO. Prie 45 laipsniu smarkiai istsiskiria isrugos, bet jos ir buna isrugu minkstu pavidalu nesvarbu kiek valandu belaikytum tokioje temperaturoje. Sianakt laikiau rugpieni 6 valandas 45 laipsniu temperaturoje. Varskes nei uzuomazgu!
Pries kiek tai laiko su Moske kalbejau, jinai sake laiko ant krosnies kelias valandas. Taigi galiu pasakyti, kad greiciausiai ant tos krosnies buna aukstesne temperatura, ne 45. Ar yra dar variantu, kaip pasidaryti raw varske? Gal varske realiai ir yra jau temperaturoje pasimodifikaves baltymas? Ir is viso tokios savokos kaip raw varske negali buti, nes jeigu tai jau yra varske, tai tikrai nebe RAW. Atsakykite prasau, man svarbu! Mano vaiku racione varske uzima gan svarbia vieta kol kas.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 23 Bal 2012, 08:15 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
mano krosnis, tai centrinio šildymo katilas, kur viršutinis paviršius užpildytas ugnies šildomu vandeniu, todėl ant jo padėjus puodą su rūgpieniu, ir užkūrus ugnį, tas paviršius įšyla tik tiek, kiek įšildomas centrinio apšildymo sistemos vanduo. (kai užkuriu ugnį, ji dega apie porą val, per tą laiką turi užšilti sistemoje esantys ~40 kibirų vandens).
Darydama varškę nenaudoju termometro, tačiau išrūgos būna ne karštos, o tik šiltos
Šiuo metu jau nebekūrenu, bet tuoj einu daryti varškę, (statysiu į karštą vandenį ) ir specialiai viską išmatuosiu ir užfiksuosiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 23 Bal 2012, 09:25 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
taigi -puodas 15 l talpos iki maždaug pusės užpildytas karštu~55 laipsnių vandenių, į jį statomas kitas 9 l talpos puodas su kambario temperatūros rūgpieniu. Po pusvalandžio vanduo atvėso, o rūgpienio temperatūra pakilo iki +30, pakeičiamas vanduo, arba jis vėl pašildomas iki ~50 laipsnių ,praėjus dar pusvalandžiui abiejuose puoduose(ir vandeny ir rūgpieny) ~40 laipsnių temperatūra, varškė atsiskyrusi plaukia paviršiuje. Kratau į kaproninį audinį, tankesnį už marlę. Viskas, o temperatūra 40 laipsnių neperžengta, procesas truko valandą, dar porą varvės ;) ant krosnies trunka ilgiau , nes šyla tik dugnas.
Ožkos varškė sunkiau, kažkaip smulkiais dribsniais, mažiau pakyla ir atsiskiria nuo išrūgų, tai kaip katalizatorių, jau pašildžiusi dar įpilu šiek tiek šviežio šilto pieno, pvz į 3 litrus rūgpienio, puslitriuką ką tik pamelžto. tada dribsniai kažkaip sukimba didesniais gabalais.
Išrūgomis užpilu traiškytus kviečius, jos susigeria ir lesinu paukščius. Labai mėgsta.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 23 Bal 2012, 11:02 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
jau išvarvėjo- iš 9 litrų separuoto pieno gavau ~1 kg liesos varškės, valgau ją su grietine. ;)
Darant varškę iš neseparuoto pieno, grietinės dalis plaukia išrūgose .
Dar dėl varškės -kai varške jau būna pakilusi, paėmus apie metro ilgio žarnelę ir įkišus ją iki puodo dugno, galima nuleisti išrūgas į kitą, šiek tiek žemiau pastatytą indą. Tada į audinį susikratys jau apysausė masė ir trumpiau reikės varvinti. Kartais, jei dribsniai smulkūs, užkemša audinį ir ilgai varva, kol visos išrūgos atsiskiria.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 23 Bal 2012, 14:13 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Nu gerai, reikes nusipirkti termomentra skysciams ir pamatuoti. As savo rugpieni ikisau i dehydratoriu ir padariau ten 45C. Per 6 valandas manau ir rugpienis turejo pasidaryti lygiai tokios temperaturos, bet gal klystu... Eisiu testi eksperimentu. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 24 Bal 2012, 10:48 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
RAW VARŠKĖS GAMYBA



Pienas neseparuojamas, atšaldau, nugraibau grietinėlę.
Dabar, atšilus orui, jau nenaudosiu išrūgų rūgimui pagreitinti, nes būna, kad atsiranda burbulai - per greit surūgsta.
Kai surūgsta, nusistovėjusią pieno paviršiuje papildomą grietinę nugraibau arba vyrai suvartoja kaip riebų rūgštų pieną arba panaudoju sviesto mušimui. Taip efektyviau, ne grietinė šildant pasilieka išrūgose ir keliauja medžiams tręšti:)
Aš naudoju Berghoff storadugnį puodą ir šildau ant el.viryklės, 3 kaitinimo lygio.
Prieš šildant pieną, šaukštu supjaustau jį, sujudinu, šildydama atsargiai pamaišau, kad neperkaistų dugnas, nors jis ir storas ir gana gerai skirsto šilumą.
Kai pradeda skirtis išrūgos, išjungiu, dar pamaišau ir palieku kokia 2 valandoms pastovėti. Aš neužšildau aukščiau 40.
Pastovėjus varškė susirenka paviršiuje.
Košiu su kiaurasamčiu, turbūt mažiau baltymo liktų išrūgose, jei įkločiau merlę.
Mano varškė gan šlapia, ir nebiri, kaip parduotuvinė. bet švelni.

Kiti varškės gamybos būdai iš nerauginto pieno, Blogai tai, kad pienas neraugintas ir daug kam neįsisavina laktozės.
- pienui sutraukti naudojamas kalcio chloridas, taip patardavo mažiems vaikams, iš nerauginto riebesnio pieno, kuris šildomas jau aukščiau nei 40, kiek negaliu pasakyti, nes dariau taip, kai temperatūrai neteikiau reikšmės.
- kaitinant pieną aukščiau nei 40, galima sutraukti parduotuviniu kefyru.
-amerikiečiai naudoja šliužo fermentą (renet), net Excalibur receptų knygoje taip rekomenduoja. Renet yra gaminamas arba natūralus iš veršelių skrandžio arba sintetinis.
-girdėjau apie citrinos rūgštį, bet pati nebandžiau.

Paskutiniai du būdai pramonėje naudojami, turbūt todėl išaugo pieno alergijų ir kai kas skundžiasi "gleivėmis".

Nors čia ne receptų tema:):

Kad neatsibostų, darau sūrius. Slegiu labai lėtai, nes tik taip išbėga išrūgos (žemoj temperatūroj kaitinant būna tiesiog rūgštaus pieno gabalų).
Sūrius, be paprastų, paskaninu kmynais arba darau pikantiškus "medžiotojų" su česnaku, druska, žaliais miltais, ciberžole.
Mano vaikai labai mėgsta padžiovintus per naktį Excalibure, tai patogu kelionėms.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 03 Geg 2012, 18:02 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Termometro nesubegejau isigyti, bet siandien dariau ir kazkodel gavosi. Na bent jau pakaitinau iki tokio lygio, kol dar rankai buvo nekarsta. Dar du klausimeliai is tos serijos:

1) ka daryti, kad rauginant piena ant virsaus neatsirastu pelesio? Pas mane jis visada atsiranda, nes pienas rauginasi kokia para ant spinteles. Na as ji nugriebiu, bet visvien man tas dalykas nepatinka, nes jeigu jo buna virsuje, reiskia buna ir visame piene.

2) antras klausimas subtilesnis. Ar yra skirtumas kiek kartu maistas, konkreciai varske yra kaitinama, jeigu ji viena karta buvo pakaitinta?? Na konkreciai noriu suzinoti, jeigu verdu tarkime virtinukus, ar yra skirtumas is kokios varskes, is savo raw varskes, ar is parduotuvines? Nes virtinukai pasigamina tik tada kai uzverda vanduo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 03 Geg 2012, 21:39 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
2)kai kuriose tautose tabu pašildytas maistas, tai iš parduotuvinės varškės virtinukai ne tik pašildyta bet ir antrąkart virta, t.y. dar sunkiau virškinamas baltymas.
Bet svarbiau tai, kad naminė varškė yra rauginta. Weston Price rašo, kad dėl pasikeitusio, pramoninio gamybos būdo vis daugiau žmonių alergiški pieno baltymui. Jis gi skirtas veršiukui, o žmonės evoliucijoje prisitaikė valgyti daugiau bakterijų suraugintą, t.y. perdirbtą pieno baltymą.
....VIRTINUKAI...TIK KAM TIEK VARGTI? SVEIKAS MAISTAS BŪNA PAPRASTAS.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 04 Geg 2012, 06:40 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Serbentine, zinau, del virtinuku . Viskas gal palaipsniui, viskas savo laiku. :) Pastaruoju metu pas mus per daug pokyciu, virtinukams dar eile neatejo.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Geg 2012, 15:11 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Sveiki. Pradejau dometis kaip pasigaminti nepasterizuota varske. Radau toki recepta.
Gal kam teko gaminti siuo budu?

Raugintą pieną įdėti į šaldymo kamerą, palikti per naktį. Sušąlusį rūgpienio luitą dėti į pora ar trejeta kartų perlenktą švarią marlės skiautę, pakabinti ar pritvirtinti virš dubenėlio ir palikti nuvarvėti išrūgoms (šiam procesui reikia maždaug dienos). VISKAS! varškytė paruošta :)


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: RAF (raw animal food) už ir prieš
StandartinėParašytas: 08 Geg 2012, 16:23 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
eee :D čia tik mažais kiekiais žaist, man per savaitę reikia apie 20 -25 litrus rūgpienio paverst varške, tai tas būdas atkrenta, nors teko girdėt.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 13 Geg 2012, 09:33 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:01 Sau 2012, 21:20
Karma: + 9 -
Pranešimai:483
Lytis: Moteriška
Vietovė: Vilnius
Na manau jau moku pasidaryt raw varškę :P Mano vaikams patiko labai. Dabar norėčiau pabandyt pasidaryt sūrius. O kaip reikia juos daryti? Seniai labai seniai atsimenu, kad kaime būdavo tokie specialūs sūrių maišai, tikrai dabar nebepasakyčiau iš ko jie padaryti, bet lyg ir atsimenu, kad iš kažkokios tankios medžiagos. O kas tai per medžiaga? Ir kaip paskui juos prižiūrėti? Juk mesti su kitais skalbiniais skalbti būtų nesamonė? Ir kai supili varškę, tai tuos maišus reikia palikti varvėti, paskui reikia prislėgti? O kas per mechanizmas, su kuriuo juos slegia? Na vienžo labai lauksiu, kad papasakotumėt viską detaliai.

Dar vienas dalykas, kurio norėjau paklausti. Kai darau varškę, nors ir bandau daryti ją iš visiškai ką tik surūgusio pieno, man kažkaip norisi, kad ji būtų netokia rūgšti, tai įpilu sviežio pieno, kurį iš karto sutraukia, bet varškė gaunasi saldesnė. Santykis gaunasi kažkur 4:1 (raugintas:šviežias). Čia maistingumo, sveikumo požiūriu nieko blogo taip daryt?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 13 Geg 2012, 12:20 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Cituoti:
Dabar norėčiau pabandyt pasidaryt sūrius.

sūriui (kaip seniau dariau ) kaitindavau pieną ir karštą pildavau į rūgpienį 1:1, sutraukdavo . tada tą masę graibštu išgriebus į dubenį dėdavau kmynų ir druską, kratydavau į iš vaflinio rankšluostinio
audinio siūtą trikampį maišelį (siūle į lauką, prieš kratant varškę ,reikia maišelįsumirkyt išrūgose.), užrišu ir paslegiu kepimo skardoje tarp dviejų lentučių, kurių vienas galas sujungtas vyriais, uždengiu rankšluosčiu , uždedu plokščią tam skirtą akmenį(svoris ~ 10 kg). Dabar nedarau, nes iš nekaitintos varškės nesigauna tokie, kaip norėčiau, man prilimpa prie audinio.
Valgom varškę.


Cituoti:
O kaip reikia juos daryti? Seniai labai seniai atsimenu, kad kaime būdavo tokie specialūs sūrių maišai, tikrai dabar nebepasakyčiau iš ko jie padaryti, bet lyg ir atsimenu, kad iš kažkokios tankios medžiagos. O kas tai per medžiaga?

mano sūrmaišis - iš tokio vaflinio audinio
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Cituoti:
Ir kaip paskui juos prižiūrėti? Juk mesti su kitais skalbiniais skalbti būtų nesamonė?

:lol: :lol: .Žinoma, kad nesąmonė. paprasčiausiai , nuimi nuo sūrio, išplauni vandeniu ir padžiauni. Kvepia rūgštim ir lai kvepia, geriau nei plovikliu, ar minkštikliu Mažiau baidykis visko, pieno rūgštis apsaugo nuo visokių bacilų. Jei jau labai nori , gali retkarčiais išvirinti, grynam vandeny..
Cituoti:
. Kai darau varškę, nors ir bandau daryti ją iš visiškai ką tik surūgusio pieno, man kažkaip norisi, kad ji būtų netokia rūgšti, tai įpilu sviežio pieno, kurį iš karto sutraukia, bet varškė gaunasi saldesnė. Santykis gaunasi kažkur 4:1 (raugintas:šviežias). Čia maistingumo, sveikumo požiūriu nieko blogo taip daryt?

nemanau, kad tai griekas. Juk pienas tai nekaitintas?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 15 Geg 2012, 09:48 
Užkietėjęs dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:16 Vas 2012, 08:31
Karma: + 12 -
Pranešimai:326
Lytis: Vyriška
Vietovė: Šiauliai
Koks geriausias ir greiciausias budas "musti" sviestui?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 15 Geg 2012, 13:20 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:27 Gru 2011, 12:05
Karma: + 4 -
Pranešimai:192
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
galima sviestą daryti iš suraugintos grietinės, ir galima iš grietinėlės. Iš šviežios grietinėlės plakasi ilgiau, atvėsintos, greičiau. Separuotą grietinėlę surauginus kambario temperatūroj gauname grietinę. Grietinės sviestas labiau patinka. Ir pasukos skanios. Grietinę palaikom šaldytuve, kad atvėstų ir tada galima plaktuvu greit susukti sviestą. susuktas sviestas ne sykį plaunamas šaltu vandeniu - kol vanduo nebebąla. Pabaigoj dedu šiek tiek druskos .
Mano panašus plaktuvas
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 29 Spa 2012, 18:21 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:14 Gru 2010, 15:29
Karma: + 23 -
Pranešimai:579
Sviestą dažnai gaminu pati, nes perku didelius pieno kiekius. Nepamainomas aparatas čia yra Vitamix. Plaku greitinę iš šaldytuvo, nes kitaip, iš šiltesnės, gaunasi neriebus sviestas, kaime vadinamas "didžiulis"Vitamix man suplaka per 10 minučių. Plaku 5 greičiu. Pradžioje darydavau čia nufotografuotu mikseriu, tačiau jis man labai kaista, patikimesnis galingas.

Na , o prie progos įmesiu kaip atrodo mano sūrspaudis, kurį padarė vyras. Čia buvo minėta, kad iš nekaitintos varškės darosi sunkiai - aš pamažu spaudžiu ir laikau sūrspaudyje apie pusę paros.


Prikabinti failai:
P1010951.JPG
P1010951.JPG [ 306.41 KiB | Peržiūrėta 951 kartus(ų) ]
P1010952.JPG
P1010952.JPG [ 331.5 KiB | Peržiūrėta 952 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 26 Lap 2012, 16:12 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:22 Rgp 2011, 10:12
Karma: + 0 -
Pranešimai:72
Lytis: Moteriška
Vietovė: kaunas
Na ir as pabandziau surauginti kaimiska piena ir sutraukti varske. Gal kas atsakysit: 1. ar rugpieni kaitinti ant silpnos ugnies, ar vidutines (kaitinau ant silpnos iki 47 laipsniu, bet lyg liko ne visai sutrauktu rugpienio gabaleliu); 2. kazin kokio riebumo varske gaunasi is 4 proc. riebumo naminio pieno?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 26 Lap 2012, 16:20 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
gaile, labai svarbus yra sūrmaišis. jis turi būti iš tankaus audinio. tuomet galima tiesiog nekaitintą rūgpienį įpilti atsargiai ir palikti kabėt porą dienų. bus 100 proc. neapdorota termiškai. mano sūrmaišis- iš medvilnės.
riebumui aš imčiau kaip pvz. bet kokio minkšto varškės sūrio iš parduotuvės riebumą.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 08 Bal 2013, 16:38 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2013, 17:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: zemaitija
o isrugas geriat kas nors?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 08 Bal 2013, 17:12 
Moderatorius
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:02 Gru 2010, 11:52
Karma: + 40 -
Pranešimai:1032
geriu nebent tik po (sausos) iskrovos dienos, kazkodel po ju butent isrugas dazniausiai rekomenduoja kaip pirma maista. taip pat naudoju darzoviu rauginimui


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Žali pieno produktai, receptai, patarimai
StandartinėParašytas: 09 Bal 2013, 16:29 
Dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:25 Vas 2013, 17:08
Karma: + 0 -
Pranešimai:28
Lytis: Vyriška
Vietovė: zemaitija
o kodel tik po pasninko o siaip negeriat manau gana naudingas produktas tos isrugeles


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 53 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas


 Panašios temos   Autorius   Atsakymai   Peržiūrėta   Paskutinis pranešimas 
Žali kiauštryniai

forume Kiti produktai

emilis21

5

883

18 Bal 2017, 20:48


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007