ŽaliaValgystė.LT - Išvien su Gamta! • Temos rodymas - Ažuolo gilės

Visos datos yra UTC + 2 valandos





Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 
  Spausdinti

Ažuolo gilės
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 31 Kov 2011, 15:30 
Naujokas
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Temos autorius
Užsiregistravo:22 Kov 2011, 00:06
Karma: + 3 -
Pranešimai:4
Lytis: Vyriška
Vietovė: Alytus
Prisirinkus nubyrėjusių gilių jos paskleidžiamos saulėtoje vietoje ir gerai išdžiovinamos. Tuomet supiltos į medžiaginius maišus laikomos sausoje vietoje.

Prieš vartojimą išgliaudomos riešutų spaustukais ar kokiomis replėmis, kartu patikrinant ar nesimato skylučių, ir permalamos per mėsmalę ar susmulkinamos maisto smulkintuvu. Gilėse kaip ir visoje ąžuolo medienoje, lapuose ir žievėje yra tanino- rauginės medžiagos, kurį reikia pašalinti. Todėl ant susmulkintų gilių užpilama šalto vandens ir palaikoma valandą kitą, po to vanduo nupilamas ir užpilamas naujas vanduo. Po kiekvieno tokio pamirkymo galima paragauti truputį ir žiūrėti koks skonis (skirtingiems medžiams ir skirtingoms augimo sąlygoms skiriasi ir gilių skoniai). Kai tik skonis tampa pakenčiamu (pradžioje šiek tiek aitrus, po to pereinantis į tokį savotišką salsvumą), gilių masė išverčiama į tvirto audeklo gabalą ir gerai nusunkiama. Tada paskleidžiama ant džiovyklos padėklų (ką nors patiesus apačioje) ir džiovinama. Proceso metu galima su ranka sutrupinti sukritusius gabalus. Taip paruoštos gilės sandariame inde šaldytuve gali būti laikomos maždaug savaitę. Laikomos ilgiau, dėl gilėse esančio aliejaus, apkarsta. Prieš dedant į maistą galima susmulkinti iki miltų (kavamale ar smulkintuvu). Skonis- kažkas tarpinio tarp riešutų ir saulėgrąžų.


Į viršų
 Aprašymas  
 

zaliavalgis.lt

Re: Ažuolo gilės
StandartinėParašytas: 04 Bal 2011, 11:21 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:18 Gru 2010, 02:01
Karma: + 8 -
Pranešimai:161
Lytis: Moteriška
Vietovė: Lietuva
Dėkui,kokia gera žinia. Dėsim į rudeninį kalendoriaus lapą... Išsamu,aišku. Kaip tik liūdėjau,kad gilių tik virtavalgiai skanauja. Įdomu,ar galima taip numirkyti kaštonus? Ten saponinai-muilai,bjauresnės medžiagos. Žinau tik apie karštąjį būdą-daugkartinį numirkymą verdančiu vandeniu.

_________________
http://gerazemdirbyste.home.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 

Re: Ažuolo gilės
StandartinėParašytas: 24 Bir 2012, 08:54 
Dažnas dalyvis
Vartotojo avataras
Atsijungęs

Užsiregistravo:23 Spa 2011, 17:52
Karma: + 4 -
Pranešimai:176
Lytis: Moteriška
Vietovė: vilkaviskis
as ir noreciau suzinot apie kastonu paruosimo budu, bet kiek skaiciau, kad musu paprastieji netinkami aplamai naudojimui, ka jus apie tai zinote?


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 


Visos datos yra UTC + 2 valandos


  Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Parama forumui


Paremkite svetainę SMS žinute

Founded by AUM.lt
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Installed by Serveriai.lt
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007